WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 19, 2012, 06:01:49 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Anket
Soru: Hangi fişeği kullanıyorsunuz?
WİNCHESTER - 7 (4.2%)
FEDERAL - 11 (6.6%)
B&P - 29 (17.5%)
RC - 39 (23.5%)
MİRAGE - 5 (3%)
VEGAS - 3 (1.8%)
RİO - 8 (4.8%)
FİOCCHİ - 16 (9.6%)
FORZA - 3 (1.8%)
Y.A.F - 19 (11.4%)
LUXOR - 0 (0%)
BROWNİNG - 1 (0.6%)
CHEDDİTE - 6 (3.6%)
OSCAR - 1 (0.6%)
ZUBER - 8 (4.8%)
REMİNGTON - 10 (6%)
Toplam oy: 157

Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git

Gönderen Konu: Avcıların tercih ettiği fişekler Ava göre değişir ,hangi fişeği kullanıyorsununz  (Okunma Sayısı 15934 defa)
0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hilmi AYNACI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #45 : Aralık 10, 2009, 02:42:31 ÖS »

Adem ayvaz beyin tavsiyesi ile Fiocchi dispersante 9 numara 34 gr fişek aldım 1 kutu denemek amaclı çok memnun kaldım 4 kanal keçe tapa bence çulluk için çok ideal
Hilmi AYNACI'in Imzasi
Hilmi aynacı
30.09.1983
istanbul
B RH+

Av kovalamaktır
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« Yanıtla #45 : Aralık 10, 2009, 02:42:31 ÖS »

VONKUJO
Taner KOCA
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #46 : Aralık 10, 2009, 08:42:44 ÖS »

Bu konuda  mütevaziyim bu evirde bir kutu fişeğe 25-30 lira arası para vermek pekde bana göre değil YAF marka fişek kullanıyorum özellikle Bior tapalrı 30 gr harika fişek bence ithal fişekden vazgeçmeyenlere küçük bi tavsiye bi deneyin derim ve ayrıca artı tapa ve JK6 barutlu fişeklerini sipariş verdik bayi arkadaşla nasipse onlarıda denem fırsatımız olacak kısacaası ben YAF ı tek geçerim fiyatına göre harika performans
Mehmet SAHİN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #47 : Aralık 10, 2009, 11:27:11 ÖS »

YAF  28   30 gr.  ben bunda karar kıldım  fiyatıda uygun
Mehmet SAHİN'in Imzasi
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
Mustafa AKSOY {Çanakkaleli}
ModeratöR
ModeratöR
*

SEVİYE = 30

HERKES AVCI OLAMAZ

« Yanıtla #48 : Nisan 26, 2010, 06:48:57 ÖÖ »

Bende YAF diyorum.Hem yerli,hem ucuz,hemde kaliteli...
Mustafa AKSOY {Çanakkaleli}'in Imzasi
Mustafa AKSOY ÇANAKKALELİ
1966 - BURSA
Şahin BİTEN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #49 : Ekim 28, 2010, 02:42:36 ÖS »

tüfeğim Huğlu 103D Tek tetik 2000 model süper poze..yerli fişek haricinde ne olsa atarım..genelde en çok sevdiği fişek özellikle kış aylarında 34 Gram RC2 Saçma numarası 5( ördek ve kaz için),keklikte ve diğer kuş avlarında özellikle eylül ekim kasım aylarında 34 Gram pellagri..F2 Classic..saçma numarası 8....RC S4 33 Gram saçma numarası 8.. bu 2 marka uzak yakın avı asla kaçırmaz..üveyik ve bıldırcın sezonunda 28 Gram 8 numara fioocci piston ( marka farketmiyor yaz aylarında numarada öyle.ama alışkanlıklar kolay bırakılmıyor) yaz aylarında avcının tercihine kalmış.ava göre 8,9,10 numara ve değişik markalarda atılabilir.....biraz daha hesaplı olsun derseniz vegas marka kıbrıs malı fişekleri tavsiye ederim..32 gram 5 numara ile tüfeğim çok uyumlu..Güvercin avında çok iyi randıman aldım.keklikte deneme fırsatım olmadı henüz..ama herhangi bir uyumsuzluk göstereceğini sanmam.barut çok kaliteli.Nobel Sportun barutu gibi geldi kullandıkları. aynı marka tüfeği kullanan arkadaşlara tavsiye ederim..(10 numara 28 gram bornaghi fişekle 2 tane domuz vurdum desem kimse inanmaz..ama doğru arkadaşlar..içinde 10 numara saçma vardı..üveyik avı yaparken karşıma bi tane domuz çıktı yakın ve ani olduğu için fişek değiştirmeye zamanım olmadı.attım düştü..derken çalıdan 2. domuz çıktı onuda vurdum..fişek değiştirirken 3. domuz kaçtı ne yazık ki.
mucize gibi olsada avcılıkta bazen oluyor böyle şeyler.. )
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2010, 02:58:56 ÖS Gönderen: Şahin Biten » Logged
Şahin BİTEN'in Imzasi
Şahin BİTEN
30.08.1975
Tel : 0 555 551 67 11
Merkez - Muğla.
Hasan TONKUR
DostKoliK Üye

SEVİYE = 3

« Yanıtla #50 : Ekim 28, 2010, 05:40:17 ÖS »

Avrupa diye satılan tüm fişekleri dikkatlice bir inceleyin bakalım.

Gerçekten Avrupamı bu fişekler. Eğer Avrupaysa nereden anlıyoruz.

Sizlere iki örnek vereyim.

İzmir' den, geçen sene RC ve Bornaghi fişek getirttirdim. 20 kalibre buralarda bulunmuyor.

Bornaghi fişeklerin arkalarında pirinç olan yerde, kimisinde Bornaghi yazıyordu, kimisinde

Cheditte yazıyordu. RC fişeklerin aynı yerinde, kimisinde RC yazıyordu, kimisinde sadece

dört tane yıldız vardı. Ben şimdi Avrupa fişek mi aldım. Avrupaysa hangisi avrupa, avrupa olmayanlar

nerenin üretimi. İnannın ben anlayamadım. bilgisi olan arkadaş varsa bu konuyada bir yorum yazsın.

selamlar...
Hasan TONKUR'in Imzasi
Hasan TONKUR -- ALPEREN

''  BEYLERİN AĞASI OLMAZ. ''

Şahin BİTEN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #51 : Ekim 28, 2010, 06:00:02 ÖS »

Avrupa diye satılan tüm fişekleri dikkatlice bir inceleyin bakalım.

Gerçekten Avrupamı bu fişekler. Eğer Avrupaysa nereden anlıyoruz.

Sizlere iki örnek vereyim.

İzmir' den, geçen sene RC ve Bornaghi fişek getirttirdim. 20 kalibre buralarda bulunmuyor.

Bornaghi fişeklerin arkalarında pirinç olan yerde, kimisinde Bornaghi yazıyordu, kimisinde

Cheditte yazıyordu. RC fişeklerin aynı yerinde, kimisinde RC yazıyordu, kimisinde sadece

dört tane yıldız vardı. Ben şimdi Avrupa fişek mi aldım. Avrupaysa hangisi avrupa, avrupa olmayanlar

nerenin üretimi. İnannın ben anlayamadım. bilgisi olan arkadaş varsa bu konuyada bir yorum yazsın.

selamlar...

Hasan abim güzel bir soru teşekkür ederim..arkasında yıldız olan tüm fişekler benim edindiğim tecrübelere göre fason mal..orjinal avrupa Rc fişeğin sarı pirinç kısmının altında RC İTALY yazar..italyan ve ispanyol malı fişeklerde buna dikkat etmek gerekir..ilk rio marka ispanyol fişeklerinde başladı bu yıldız işi.orjinallerinde ESPANOL EU yazar..ama şimdikilerde hep yıldız var...birde Bornaghi fişekte arkasında Chedit plastik kısımda başka birşey yazıyorsa kesinlikle almayın..son zamanlarda moda oldu prinç kısımda Fioocchi plastik kısımda başka birşey..yada pirinç kısımda Chedit plastik kısımda başka bir yazı..kesinlikle fason mal.bu tür fişeklere kesinlikle para vermeyelim..yerli malı yurdum malı doğrudur..ama alacaksakta  içi başka dışı başka neyidüğü belirsiz bir fişek yerine yaf,züber gibi markalar alınabilir..yada aynı fiyata yakın vegas.. yardımcı olabildiysem ne mutlu.. 
Şahin BİTEN'in Imzasi
Şahin BİTEN
30.08.1975
Merkez - Muğla.
Ahmet Özcan ÇALIŞKAN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #52 : Ekim 29, 2010, 03:48:56 ÖS »

ben zuber kullanıyorum ve çok memnunun alacak arkadaşlarada tavsiye ederim
Ahmet Özcan ÇALIŞKAN'in Imzasi
Veysel ALTINDAĞ
Moderator
*

SEVİYE = 49

« Yanıtla #53 : Ekim 31, 2010, 11:01:02 ÖS »

ben pek fişek seçmiyorum aslında. evde hali hazırda imperial 30gr keçe tapa 9no, yaf 28 vede 32 gr 8 er numara normal tapa, 28 gr 6 numara bior tapa sterling var 1 er kutu.
normalde gidilecek ava vede iklim koşullasına göre fişek alırım yanıma öbür türlü marka model pek aramam
Veysel ALTINDAĞ'in Imzasi
veysel ALTINDAĞ 05384958809
Şahin BİTEN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #54 : Kasım 01, 2010, 12:19:15 ÖÖ »

2 gündür tahtalıya 32 gram 5 ve 6 numara atıyorum power tapa..ama tutturamıyorum...kuşlar çok alçak geciyor..mesafe kısa saçmayı dağıtmıyor..28 gram Rc1 9 buçuk numara fişek Le bi tane düşürebildim...bizim burda meşe pelitlerine geliyor..beklediğim yer ormanda kuytu çukur bir yer..meşelere konmak için alçalıyor kuşlar..konan kuşa attığımda sorun yok..ama üstümüzden geçmekte olan yada bizi farkedince yön değiştiren kuşlara atınca dediğim gibi saçma iri olduğundan vede toplu gittiğinden tutturamıyoruz..tüfeğim 71 namlu Huğlu 103 D..acaba 8 yada 9 numara  disparsent ve keçe tapa fişek alsam nasıl olur...alt göze disparsent , üst göze keçe tapa..arkadaşların yorumunu bekliyorum.
« Son Düzenleme: Kasım 01, 2010, 12:25:16 ÖÖ Gönderen: Şahin BİTEN » Logged
Şahin BİTEN'in Imzasi
Şahin BİTEN
30.08.1975
Merkez - Muğla.
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #55 : Nisan 26, 2011, 05:22:20 ÖS »

sa öncelikle herkeze merhaba av tüfegi her fişekle yakar yakmaz deil tüfegin arkasında duran önemli tabi güzel atmazsınız kenardaki sacmalar çarpar oda öldürmez fişek sorun yoktur atan kişidedir sorun
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #56 : Mayıs 03, 2011, 07:45:22 ÖS »

sa avcı dostlarım benim fişegim B&P ve yaf tır bide kendi dolularımdır sacmada dercihim 3 veya 4 no dur 34 veya 36 veya 40 gr dır dercihim
Yasin UZUN
yasin uzun
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

doğayı sevin

« Yanıtla #57 : Şubat 02, 2012, 02:38:58 ÖS »

şu an piyasadaki en iyi fişek tabiki federal ve remington ama fiyatta malüm. ben Baschieri Pellagri ( B&P ) kullanıyorum fiyatı uygun ve kaliteli güzeel bi fişek. gold horse de iyi bi fişek ikisi arasında gelip gidiyorm ikisinide kullandım memnunum      
Yasin UZUN'in Imzasi
==YASİN UZUN==
ANTALYA / DEMRE
msn: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Yasin UZUN
yasin uzun
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

doğayı sevin

« Yanıtla #58 : Şubat 02, 2012, 02:41:28 ÖS »

2 gündür tahtalıya 32 gram 5 ve 6 numara atıyorum power tapa..ama tutturamıyorum...kuşlar çok alçak geciyor..mesafe kısa saçmayı dağıtmıyor..28 gram Rc1 9 buçuk numara fişek Le bi tane düşürebildim...bizim burda meşe pelitlerine geliyor..beklediğim yer ormanda kuytu çukur bir yer..meşelere konmak için alçalıyor kuşlar..konan kuşa attığımda sorun yok..ama üstümüzden geçmekte olan yada bizi farkedince yön değiştiren kuşlara atınca dediğim gibi saçma iri olduğundan vede toplu gittiğinden tutturamıyoruz..tüfeğim 71 namlu Huğlu 103 D..acaba 8 yada 9 numara  disparsent ve keçe tapa fişek alsam nasıl olur...alt göze disparsent , üst göze keçe tapa..arkadaşların yorumunu bekliyorum.

yasin; şahin abi güvercin kalın kemikli bi av hayvanı oldugu için ince şaşma kemikleri kırıp organlara ulaşması biraz zor 9 numara çok küçük bi şaşma 5-6 numara kullanmanu tavsiye ederim
Yasin UZUN'in Imzasi
==YASİN UZUN==
ANTALYA / DEMRE
msn: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Tolga ÖZHAN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 2

« Yanıtla #59 : Şubat 21, 2012, 04:21:57 ÖS »

Ben Cem&En&To fişeklerini kullanıyorum. İstediğin gramaj özel siparişlerde oluyor. Ama sadece 7 numarası yapılıyor. Sınırlı üretimi var. Her kapalı sezonda AR-GE çalışmaları yapılıyor. Keçe tapa dışında tapa kullanmıyorlar. Yıldız kıvırmada randıman alamadıklarını belirttikleri için yuvarlak kıvırma kullanıyorlar. Barut miktarı; 1.60 yaz kış aynı barut miktarını ilke edinmişler. 26gr, 27gr, 28gr, 29gr, 30gr,31gr ve 32gr sıkıları her daim mevcut. Barut MKE idi son zamana kadar ama artık yektan ya da nobel kullanıyorlar.
En kötü tarafı çok kısıtlı imkanlarla fişek yapılıyor ve teknoloji hatalarından kaçınıyorlar.
Önümüzdeki sezon için sipariş alıyorlar. Zira sipariş ile çalışıyorlar Gülümseme
Garip ama gerçek Gülümseme Gülümseme Gülümseme
Tolga ÖZHAN'in Imzasi
Mustafa Kemal'in Askerleriyiz.

Tolga ÖZHAN
A Rh +
1976
İZMİR
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
Avcıların tercih ettiği fişekler Ava göre değişir ,hangi fişeği kullanıyorsununz

Gitmek istediğiniz yer: