|
|
 |
« Yanıtla #30 : Eylül 07, 2008, 06:21:57 ÖS » |
|
Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Arkadaşlar bence köpeğin av kalitesi ,kokusu ve tecrübesidir.Genele bakarsak çulluk ustası köpek daha az bulunmaktadır.herkeze rasgele
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« Yanıtla #30 : Eylül 07, 2008, 06:21:57 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #31 : Eylül 07, 2008, 08:00:11 ÖS » |
|
benim fikrim bu olay tamamen köpeğin avlandığı arazi ve hayvana göre değişir. eğer keklik avlıyorsanız kuşun çak fazla sekmesine dayalı olarak daha geniş arazide koku yayar ve köpek daha kuş 100 mt deyken koku yapmaya başlar tecrübeliyse koku yoğunluğuna göre kedilemeye başlar. ama aynı şey tavşan için gecerli değil. günün öğlen saatinde köpeğiniz 20-25 mt den tavşana ferma yapıp kedilemeye başlıyorsa işte kalitesi tartışılmaz köpek odur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #32 : Eylül 08, 2008, 01:44:46 ÖS » |
|
fehmi kardeşim öncelikle sorun için teşekürler cevabım şu hangi av olursa olsun köpeğin eğitimidir başta önemli olan temelden birşeyler koyabilirsen ha ozaman senin köpekten beklentilerin gercekleşir bak ferma veren köpek cok bulunur ha kedileyen köpek ise az bulunur köpeği bıldırcınla öğretiriz keklik culluk avlarız kekliğin avı sarp ve zor avdır birde yaralı düşerse filizi kırık köpeğin iyisi kötüsüde orda belli olur bence tavşanda kaldırırördektde kaldırır yaşını aldıkca avlandıkca avı buldukca sende vurdukca dahada acılır köpeğin bilgileri avlanma huyları buda benim görüşüm sayğılar.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 08, 2008, 01:50:37 ÖS Gönderen: Mesut BÜLBÜL »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #33 : Mart 13, 2009, 09:20:44 ÖS » |
|
bence keklik avı arazi olarak zorlu bir av. kekliğin koku olarak diğer av hayvanlarına nazaran daha az kokulu oluşu köpek icinde zorlu bir av olmasını sağlıyor. hele kalkarken cıkardığı ses insanı mest ediyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #34 : Temmuz 06, 2009, 09:00:00 ÖS » |
|
ben çulluktan anlamam zaten bizim buralarda yokta..
ben köpeğin kaLiteLisini Turaçta anLarım turaç koLay koLay kalkmaz ve çok fazla kayar köpeğin akıllı olması lazım turaç kaldırması için yeri gelir berdili kanal boyunca kayar yinede kalkmaz. tabi turaç avlanması yasak hayvandır ve her bölgede bulunmaz SAYGILAR.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #35 : Temmuz 07, 2009, 11:15:26 ÖÖ » |
|
bende diyorum sülün avında beli olur sülün çok sık yerlerde olur o dikenligin içine girip mesafeli takip yapıcak köpek benim ğözümde en iyi köpektir tabi malum ülkemizde yasak ama sülünü bu şekil bulan köpek diğer avları hiç zorlanmadan yapan köpektir   başka açıdan bakıyorum ama çulluk avında seri birşekilde 300 metere saglı solu arıyıp ferma yapan köpek en iyi köpektir ormanda buşekilde seri gezen iki köpek cinsi biliyorum italyan seteri 1 iyi seri kanda pointer koşarak arıyıp bulucak iyi köpek ler başkada cinsi kapıya koymam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #36 : Temmuz 07, 2009, 11:23:29 ÖÖ » |
|
İyi köpek,İyi avcıda olur.Sahibi köpegini ava ne kadar götürürse köpek uzmanlaşır.Hangi ava fazla giderse o avı iyi yapar.yeterki köpegin hırsı ve kokusu iyi olsun.selamlar.
doğru söze nedenir birde avkanı diyelim köpekte kuşa kasılmaktan ayana kıramp giren köpeklerle avlanıyorum herzaman derim iyi köpek al botların eskimesin Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #37 : Ekim 15, 2009, 09:10:00 ÖS » |
|
tabiki çulluk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #38 : Ekim 15, 2009, 09:29:13 ÖS » |
|
bence köpeğin kalitelisi dağda sahibini avdan yoksun bırakıp bırakmaması ile alakalı derim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #39 : Ekim 15, 2009, 11:13:01 ÖS » |
|
KEKLİK...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #40 : Ekim 16, 2009, 12:46:12 ÖÖ » |
|
bana göre bıldırcın çünki bıldırcın kokusu o kadar ağır değildir ve köpeğin kalitesi yaptığı ava ve cinsine göre denişir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #41 : Ekim 16, 2009, 09:48:01 ÖÖ » |
|
tavşan abi bence
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #42 : Ekim 16, 2009, 04:46:12 ÖS » |
|
tabiki keklik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #43 : Ekim 16, 2009, 04:48:00 ÖS » |
|
DEĞERLİ ARKADAŞLAR iyi köpek kokusu iyi olan ve her gördüğü avdan tecrübe edinip kendini geliştirebilen köpektir... benim için iyi bir köpek ÇİL KEKKLİK avında belli olur çünkü batılı bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre en az koku yayan av kuşu çil kekliktir ve bu hayvan müthiş derecede sekme ve pusma kabiliyetine sahiptir.... eskiden çil keklik avının serbest olduğu dönemlerden edindiğim tecrübelerime göre ekim ayı sonundan av sezonu sonuna kadar olan sürede çil kekliği merada bulup ve avlatan köpek çok çok iyi köpektir.. benim düşüncelerime göre ama her avcı dostumun düşüncesinede saygı duyarım ..... HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #44 : Aralık 10, 2009, 02:03:38 ÖS » |
|
her köpeğe göre değisecegını dusuunurum önunde vurulan ava göre benım köpegım tavsan sektırmıo adı ustunde kuscu ama
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|