|
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2010, 12:01:34 ÖS » |
|
osman ben senden korkuyorum ,,,, yarın söyle bır konu açarsan ,,,,kendı yaptıgım beeper,,, dıye hıç sasmam kal saglıçakla,,,
 Yok artık daha neler abi ,ben köpeğin yerini belirten gps yapmayı düşünüyordum..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2010, 12:01:34 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2010, 12:02:35 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Temmuz 01, 2010, 12:06:06 ÖS » |
|
neden beeper avcı dalgın olabilir,sık çallıkta köpeği göremiyordur.zil,köpek koşarken tammda,fermadayken ses duyulmaz.işin yoksa köpek ara.hatta geçen sezon bizim başımıza geldi.arkadaşım, iki dağ arasında derede,sık yüksek çalılıkların arasında av arıyordu.bende hemen üstünde açıklıkta idim.ben köpeği görüyorum.köpek çaktı fermayı.arkadaş yakınlarında ama köpeği görmüyor.köpeği ararken tavşan bir fırladı,dağın zirvesine doğru.ben dedim, gidiyor gidiyor bağırdım.köpek hala fermada.tavşanın kaçtığını görmedi.arkadaş hemen koşup açıklığa yetişeyim dedi.ama nafile.eğer köpekte beeper olsaydı,tavşanı çantaya alabilirdi.
sonra muhabbette dedimki,ya beeper olsaydı alırdın tavşanı dedim.bana; nasip olsaydı olurdu.onunda yaşamaya hakkı var,yaşayacağı günler varmış dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2010, 12:15:13 ÖS » |
|
neden beeper avcı dalgın olabilir,sık çallıkta köpeği göremiyordur.zil,köpek koşarken tammda,fermadayken ses duyulmaz.işin yoksa köpek ara.hatta geçen sezon bizim başımıza geldi.arkadaşım, iki dağ arasında derede,sık yüksek çalılıkların arasında av arıyordu.bende hemen üstünde açıklıkta idim.ben köpeği görüyorum.köpek çaktı fermayı.arkadaş yakınlarında ama köpeği görmüyor.köpeği ararken tavşan bir fırladı,dağın zirvesine doğru.ben dedim, gidiyor gidiyor bağırdım.köpek hala fermada.tavşanın kaçtığını görmedi.arkadaş hemen koşup açıklığa yetişeyim dedi.ama nafile.eğer köpekte beeper olsaydı,tavşanı çantaya alabilirdi.
sonra muhabbette dedimki,ya beeper olsaydı alırdın tavşanı dedim.bana; nasip olsaydı olurdu.onunda yaşamaya hakkı var,yaşayacağı günler varmış dedi. O apayrı bir konu nasip olmadımı isterse güdümlü füze at gene alamassın...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2010, 01:13:27 ÖS » |
|
ıbrahim abi osman abi bu gidişle seni robocop gibi birşey yapar haberin olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #20 : Temmuz 01, 2010, 01:38:52 ÖS » |
|
veysel dogru dyorsun bu osman mucıt adam beklerım vallahı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Temmuz 01, 2010, 02:59:28 ÖS » |
|
abi birde beeper köpeğin konsantrasyonunu nasıl etkiliyor onu da eklemek lazım ayrıca beeper köpek durunca çalışıyor. Acaba uzaklaşan köpeklerde nasıl sonuçlar verecek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Temmuz 01, 2010, 04:01:51 ÖS » |
|
biperlardaki sesler kimilerinde çaylak şahin gibi yırtıcı hayvan sesleri olanlarda var bunlar fermada iken kuşun pusmasına ve kalkmamasına neden oluyor. ama orman avında rüzgar sıklık vb. unsurları ele alırsak zili olan bi köpeği duymanızın imkanı yok bundan dolayı kaliteli avrupa bir biper tercih etmenizi öneririm (avrupa konusundaki ısrarım yerlilerden yaşadığım sorunlardan dolayıdır)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2010, 05:23:27 ÖS » |
|
Bence izzet neden beeper olduğunu çok güzel açıklamış.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #24 : Temmuz 01, 2010, 08:59:54 ÖS » |
|
osmancım bepeere merak sardım iki sezon önce 180 tl idi zannedersem 225 tl ye mal oldu kredi kartına taksitle aldım. tüm sezon kullandım diyemem, bende baş ağrısı yaptı bazen avın yarısında çıkardığım çok oldu, sonra bir arkadaşıma hediye mahiyetinde çok cüzzi fiyata verdim. yok abi yaaaa bana hiç zevk vermedi, ben alışmışım keçi çanı gibi bakırdan çan sesine, ne bilem avda elektronik seslere karşı alerjimi oluştu ne herşey doğal olsun abi, bir iki çullukta yiyecek ekmekleri vardır benden habersiz kaçı versin gari yaw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #25 : Temmuz 01, 2010, 09:27:40 ÖS » |
|
osmancım bepeere merak sardım iki sezon önce 180 tl idi zannedersem 225 tl ye mal oldu kredi kartına taksitle aldım. tüm sezon kullandım diyemem, bende baş ağrısı yaptı bazen avın yarısında çıkardığım çok oldu, sonra bir arkadaşıma hediye mahiyetinde çok cüzzi fiyata verdim. yok abi yaaaa bana hiç zevk vermedi, ben alışmışım keçi çanı gibi bakırdan çan sesine, ne bilem avda elektronik seslere karşı alerjimi oluştu ne herşey doğal olsun abi, bir iki çullukta yiyecek ekmekleri vardır benden habersiz kaçı versin gari yaw Avın doğallığını bozdurmam diyorsun yani abi gerçekten ormanın içerisinde var gücüyle öten bir beeper sesi çok rahatsız edici olabiliyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #26 : Temmuz 01, 2010, 11:26:34 ÖS » |
|
lökeşe ve bıldırcın avında( avrupa olacak) beepır,keklik avında beepır tercih etmiyorum çünkü kekliği çok sektiriyo yada uçkun yapmasına sebeb oluyor keklik avında keçi çıngırağı tercih ediyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|