|
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2010, 08:41:42 ÖS » |
|
Kendi imkanlarımla bir kuş fırlatma makinası yapmak istiyorum.Sezon açılana kadar setterime vede inşallah gelecek olan yavru pointerime eğitim amaçlı kuş fırlatma makinası yapabilirmiyim yardımcı olursanız memnun olurum.Ayrıca bir fikrim var fırlatma makinasının fırlatma aparatına ölü bıldırcın koysam canlı bıldırcını küçük bir kafesle makinanın yanına sabitlesem köpek ferma verdiğinde ölü kuşu fırlatırken mantar tabancasıyla atış yapsam ve köpeğim fırlayan ölü kuşu aportlasa böylece iki eğitimi birden vermiş olurmuyum ??
Osman Bence eğitim konusundaki düşüncende gayet mantıklı iş görür diye düşünüyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 25, 2010, 08:41:42 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 25, 2010, 08:44:02 ÖS » |
|
Yusuf abim saolasın tabiki herşeyin orjinali başka olur ama kendimiz yapabilirmiyiz diye bi uğraşalım bakalım ne çıkacak uzaktan kumandalı bişeyler düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2010, 08:48:51 ÖS » |
|
Aslında mekanizma çok basit yaylı bir kol kolu gerdiğimde tutacak bir dil kilit vb bir şey, kumanda Uğur abimin dediği gibi araba kilitlerini açan kumandalı bir röle kumandaya basıldığında röle kapanıp klidi açacak ve kol serbest kalacak artık kolun ucuna kuş yada atış yapmak için ne koyarsanız koyun... Valla bana yavaş yavaş ilham gelmeye başladı bile şimdi duramam ben mutlaka yapmam lazım yarın kaba taslak bi çalışma yapayım  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 25, 2010, 08:49:22 ÖS » |
|
osman bence o kadar para ve zaman harcamana değmez, bana kalırsa sen bu işten biran önce vazgeç
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 25, 2010, 08:51:57 ÖS » |
|
Yahu Fevzi abi tam gaza gelmişken sende su döktün bi kova korun üstüne...  ) Abi o kadar az bi paraya yapacamki harkez şaşıracak .. Evet arkadaşlar sipariş için lütfen sıraya girin  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #20 : Şubat 25, 2010, 08:55:16 ÖS » |
|
hadi bakam osman inşallah tüfek dolabı gibi ucuz maliyetli bir şey olur, yapılış konusunu merakla bekliyoruz kolay gelsin kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 25, 2010, 09:10:00 ÖS » |
|
osman kolay gelsin kardeşim, ilk sayfada rıdvan kocataşın kullandığı manikenin daha kullanışlısını kendisine ben ve şakir isimli bir arkadaşımla beraber rıdvana yaptık ve gönderdik, gayet sağlıklı çalışıyor. tip olarak yusuf abini linkini verdiği sayfadaki makinayı şakir arkadaşım yaptı, uğur abinin anlattığı elektronik ve manyetik düzeneğide eksiksiz olarak ben ekledim. çok kuvvetli oldu, sigara paketini en az 5 metre havaya fırlatıyordu, uçmayı unutmuş kekliğe ise tekrar uçmayı hatırlattık. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP şimdi mekanik olarak yeni bir tane daha bitirdik, bakalım parayı bulursak elektroniğini manyetik açmayı eklicez. yardımcı olmak isterim, selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Şubat 25, 2010, 11:55:51 ÖS » |
|
osman kolay gelsin kardeşim, ilk sayfada rıdvan kocataşın kullandığı manikenin daha kullanışlısını kendisine ben ve şakir isimli bir arkadaşımla beraber rıdvana yaptık ve gönderdik, gayet sağlıklı çalışıyor. tip olarak yusuf abini linkini verdiği sayfadaki makinayı şakir arkadaşım yaptı, uğur abinin anlattığı elektronik ve manyetik düzeneğide eksiksiz olarak ben ekledim. çok kuvvetli oldu, sigara paketini en az 5 metre havaya fırlatıyordu, uçmayı unutmuş kekliğe ise tekrar uçmayı hatırlattık. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP şimdi mekanik olarak yeni bir tane daha bitirdik, bakalım parayı bulursak elektroniğini manyetik açmayı eklicez. yardımcı olmak isterim, selamlar.
Yücel abi biz o makinayı Rıdvan abi ile eğitimde çok kullandık. Dediğin gibi uçmasını unutmuş bırdıcını 6-7 metreye fırlatıyordu. O gaz ilede bıldırcın hakikaten 50 metre kadar uçuyordu. Köpeklerimizin eğitimde inanılmaz faydası oldu. Şakir abinin ve sizin ellerinize sağlık. Sezon bitti. Artık ben yavaş yavaş tekrar eğitimlere başlarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 27, 2010, 11:12:01 ÖÖ » |
|
Makina tamam sayılır bugün nöbetçiyim 24 saat nöbet olmasaydı bitirirdim ama yarına kaldı yarın sizlerle paylaşacağım....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 27, 2010, 05:34:40 ÖS » |
|
Sen paylaş bizim arkadaş sitemiz üyesi, Avkoliğin isim babası Abdullah ALTINSOY kardeşimiz yapmıtı bir tane diye hatırlıyorum...Sorayım bitirmişse oda paylaşsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #25 : Şubat 10, 2012, 11:54:43 ÖS » |
|
iyi günler bende kuş fırlatma makinasının mekanik aksamını yaptım. elektirik düzeneğini bağlıyamadım. yardımcı olursanız sevinirim. aldığım uzaktan kumandanın markası inwells 3410B. içinden 2 adet kumanda ve bitande devre kutusu çıktı. kabloları ona bağlıyorum olmuyor buna bağlıyorum olmuyor. kapı kilit motoruna elektrik gönderemiyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 11, 2012, 12:05:46 ÖÖ » |
|
iyi günler bende kuş fırlatma makinasının mekanik aksamını yaptım. elektirik düzeneğini bağlıyamadım. yardımcı olursanız sevinirim. aldığım uzaktan kumandanın markası inwells 3410B. içinden 2 adet kumanda ve bitande devre kutusu çıktı. kabloları ona bağlıyorum olmuyor buna bağlıyorum olmuyor. kapı kilit motoruna elektrik gönderemiyorum.
eğer yaptığınız mekanik sistemin resimlerini paylaşırsanız yardımcı olabilirim! selamlar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2012, 12:07:48 ÖÖ Gönderen: Burhan KESKİN »
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]