|
|
 |
« : Ekim 15, 2010, 11:26:48 ÖÖ » |
|
selam aleyküm abilerim kardeşlerim sizlerle şu konuyu paylaşmak istedim ben ava yeni başladım köpek alacak oldum kimi setter al pointer alma kimi ustalar kurtzaar al diyor sizce bu köpeklerin hangisi kokuya durur yani koku yeden veya havadan hangisi daha iyi koku alır tşkrler...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 15, 2010, 11:39:51 ÖÖ Gönderen: Ramazan BAY »
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Ekim 15, 2010, 11:26:48 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2010, 12:03:39 ÖS » |
|
a.slm benim tavsiyem ilk yılınsa köpek alma ben 3 yıla yakın zaman amcam gilin yanında ava gittim ve onların köpeğiyle av yaptık ve avda köpeklerin nasıl aradığını kokuya düşünce ne yaptığını köpekle nasıl avlanılacağını gördüm daha sonrasında köpek aldım ilk köpeğimde bir çandır av köpeğiydi iyiydi bana yetiyordu ama çaldılar bana kalırsa hemen köpek alma ilk önce köpeği olan biriyle avlan ve köpeğin hareketlerini tanı derim pointer,kurzaar,seter ve drahtaar bunların hepsi iyi birer av köpeği fakat sen 1 sezon köpeği olan başka biriyle ava gidersen ne istediğini anlar ve ona göre köpek alırsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2010, 12:25:19 ÖS » |
|
Aleykümselam Ramazan kardeş öyle bi soru sordunki yüzlerce cevabı olaiblir. Hani bi laf varya her yiğidin bi yoğut yiyişi vardır. Hangi tür avlarda nasıl arazide ne avlayacağınız en önemli faktörler arasında.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2010, 01:06:34 ÖS » |
|
ramazan kardeş keklik avlayacaksan pointer al derim sana inanılmaz anlar yaşatır keklik ve pointer on numara 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2010, 01:25:53 ÖS » |
|
Aleyküm selam. Aileye tekrardan hoş geldiniz. Size yardımcı olmaya çalışayım. Kuş avlarında pointer ve seter almanız daha mantıklı olur. Yok ben aynı zamanda tavşanda yapacam derseniz çok maksatlı köpek türleri olan kurzhaar veya drahter almanız daha mantıklı olur. Ancak drahterler tek başına beslenmelidir. Sert mizaçlıdır aynı zamanda evinize bekçilikte yaparlar. Yok ben asaletin yeter, duruşuna ölürüm, aşığım sana, yada fermasını gördüğünde atış yapmak aklına gelmiyor, o görüntü seni senden koparıp atmasını istiyorsan, tabiki POİNTERRRR almalısın arkadaşım. (Bu arada kaliteli safkan pointer alırsan tavşan avınıda kaliteli yapar bilesin. Benim açtığım konuları takip edersen ne demek istediğimi anlarsın ) Reklamımızıda yaptık sanırım. Bilmem anlatabildim mi? Yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2010, 08:21:34 ÖS » |
|
herkezin gönlünde yatan aslan tabiki. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Uploaded with Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP ImageShack.us
bir aslan daha
hüsmen Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Uploaded with Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP ImageShack.us
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 16, 2010, 01:22:55 ÖS » |
|
Ava yeni başlıyorsan köpek alma biraz sabret.. Ama illaki alacağım diyorsan ayrıca ilk köpeğin olacağı için pointer alma kurzharr işini görürü akıllıdır vede kolay eğitebilirsin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 17, 2010, 10:21:40 ÖS » |
|
köpek tercihinde öncelik yapacağın av vede arazi şartlarıdır. çulluk için setter, keklik vede bıldırcın gibi avlarda ise pointer derim. şu an setter bakıyorum. bıldırcına gittiğim zaman av dönüşü ilk işim köpek taramak oluyor. (ama böylece köpek ile sahibi arasında iyi bi bağ kuruluyor). çulluk avına daha sokmadım köpeği ama ara ara ormana girdiğindeki izlenimleri süper. yazın dezavantaj olan tüyler kışın tam bir avantaj oluyo bence cevrendeki köpekleri gözlemleyerek vede av ve arazi şartlarını değerlendirerek en iyi sonuca ulaşabilirsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2010, 08:12:55 ÖÖ » |
|
a.slm benim tavsiyem ilk yılınsa köpek alma ben 3 yıla yakın zaman amcam gilin yanında ava gittim ve onların köpeğiyle av yaptık ve avda köpeklerin nasıl aradığını kokuya düşünce ne yaptığını köpekle nasıl avlanılacağını gördüm daha sonrasında köpek aldım ilk köpeğimde bir çandır av köpeğiydi iyiydi bana yetiyordu ama çaldılar bana kalırsa hemen köpek alma ilk önce köpeği olan biriyle avlan ve köpeğin hareketlerini tanı derim pointer,kurzaar,seter ve drahtaar bunların hepsi iyi birer av köpeği fakat sen 1 sezon köpeği olan başka biriyle ava gidersen ne istediğini anlar ve ona göre köpek alırsın
aynen katılıyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]