Değerli avcı dostlar. bilindiği üzere ülkemiz de milli park alanı ilan edilmiş alanlar ve özel türler için ayrılmış av kamp gibi faaliyetlere kapalı alanlar bulunuyor.
Kuruluş amacı itibariyle her birinin özel yeri bulunmakta. ben örnek olarak kendi yöremizden söz etmek istiyorum.
Kütahya ili Altıntaş ilçesi sınırları için de bulunan
BAŞKOMUTANLIK MİLLİ PARKI : Kurtuluş savaşının en önemli zaferinin elde edildiği 30 ağustos zaferinin kazanıldığı tarihe altın harflerle yazılan, sonsuz emeğin sevğinin ve hüznün yaşandığı binlerce hikayenin ve kahramanların tarih yazdığı gururlandığımız bir alan. sonsuza kadar doğası ve toprağındaki dokunun korunmasını istediğimiz mekanlardan biri.
AVCI GÖZÜYLE : İçerisin de çalköy baraj göletini de barındıran güzide avlakların başın da gelen bir mera. yıllardır ava yasak ve malesef bohcacılara hizmet veren bir alan durumun da yeterli denetimin sağlanamadığı. gerek kara gerek balıkcılık adına yasal olmayan zaman ve yöntemler le av hayvanlarının tüketildiği yer konumun da
TOY ÜRETME SAHASI: İlçemiz kuzeybatısın da yer alan bünyesin de verimli toprakları ve yaban hayatını barındıran, yaban kuşlarının göç yolu üzerin de ve türkmen dağının güzide yırtıcı kuşlarının avlandığı toy kuşlarının üremesi için ayrılmış bir mera
AVCI GÖZÜYLE : toy kuşları için düşünülmüş ançak sayım ve denetimi yapılmayan her türlü av hayvanının yasal olmayan yöntem ve tarihlerde avlanıldığı kaçak avcı merası.
BANA GÖRE : milli değerlerimiz için ayrılmış yerler yasal avcıların hizmetine açılmalı. baraj alanı ailece piknik yapılabilir yer halina getirilmeli. denetimler ve koruma altındaki hayvanların periyodik olarak bilimsel envanteri çıkarılmalı. gerekli düzenleme ve denetimler yapılmalı.
Böylece kaçak avcılığın önüne geçilmeli ailece gidilen piknik karışımı av günlerin de çoçuklar ejdadımızın yaşadıklarını ve zaferlerini daha iyi anlayabilirler. denetim ve envanter işlemlerin de yerel avcıların desteği alınabilir. av sezon açılışlarında bu merada açılış organizasyonları yapılabilir. artık yasakcı değil korumacı avcılıkla korumalıyız. artık bazı ülkelerden bazı şeyleri örnek almalıyız. sözde değil özde koruma sağlamalıyız.