WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 23, 2012, 01:29:54 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git

Gönderen Konu: Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Avcılara Soruşturma Açması  (Okunma Sayısı 3128 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #30 : Temmuz 12, 2011, 03:32:41 ÖS »

Şerif abi neyi anlatmaya çalıştığını çok iyi anlıyorum...
ama inanıyorumki sende beni iyi anlıyorsun...bak abicim bu konu şuanda 1267 defa görüntülenmiş,aldığı yorum sayısı şuankiyle 30 da kalmış...
oda enaz 7-8 tanesi benim ve senin gibi konuşmakdan çekinmeyen aynı kişilerden...
avcılarımızın derdi av köpeği...bir konu açılsın av köpeği ile ilgili dakikada onlarca yorum alırken böylesi önemli konular ne yazıkki okunup geçiştirilmekle kalıyor...
derdimizi,sıkıntılarımızı konuşmak tartışmak için bundan daha iyi bir platform yok bence...
sizinde dediğiniz gibi sözde avcının sesi basın sadece kendi çıkarını düşünen insanlar tarafından kurulmuş bir camia...
yalakaları çok buna bende katılıyorum...sivasta sezon açılmadan keklik avı yapanlarını biliyorum...
birgün önceden teyp kurup bıldırcın curnatası diye millete yutturmaya çalışanları biliyorum...
ben neden yıllardır böyle bir curnataya denk gelemiyorum onu anlamış değilim...
denk geleniniz varmı bilmem...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« Yanıtla #30 : Temmuz 12, 2011, 03:32:41 ÖS »

VONKUJO
İbrahim ÖZEL
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 104

« Yanıtla #31 : Temmuz 12, 2011, 05:25:50 ÖS »

Sene 1998 Aylardan ağustos yada eylül dü. Aşkale ilçesinin çok yükseklerde bulunan birdağ köyünün muhtarı köyün ismini çıkartamadım ve ilçe jandarma komutanı sizinle görüşmek istiyor diye nizamiyedeki uzman çavuştan telefon gedi. İndim nizamiyeye adamı biryerlerden tanıyorum. Gözleri parladı komutan beni tanıdınmı şurda siz avdaydınız diye. Çıkarttım muhtar ve komutanım buyurun çay için kahve için falan derken adamcağız derdini açıkladı. Galiba Arif sağ yada ünlü bir ozanımızın köyü idi. Hatta daha sonraları değişik bir hikaye eşim orda 2 kangal köpeğini tabancası ile vurduğundan tatsız olaylar yaşanmıştı sonra anlatırım Gülümseme Adam çok açık sözlü olarak arılarının ayı popilasyonundan çok fazla zarar gördüğünü köydeki köpeklerin çoğalmasına ragmen arıcıların illallah ettiğini. Koyun ve davar sahiplerinin kurt nedeniyle elindekilerin avucundakilerin gittiğini domuzların verdiği zararın haddi hesabı olmadığını bunların vurulup vurulamayacağını sordu. Ben açıkcası nasılsa jandarma komutanı ile beraber geldiği için avcı grubumuzun lideri ve bir komutanımızıda çağırmamız gerektiğini söyledim ve çağırdım. Konuşmalardan sonra gruplar kuruldu. İlk önce kurt avı düzenlendi ama malum görüş nedeni ile ben bu ava katılmadım. Daha sonra ayı ve domuz avına katıldım ve gerçekten inanılmaz sayıda ayı ve domuz vuruldu köylüde inanın 5-6 sene rahat nefes aldı ve soyuda bitmedi. Sonra adamcağız buralarda lahana türü ekim yapıldığını kendilerinin mezhep dolayısı ile kesinlikle tavşanı öldürme ve yeme durumlarının olmadığını ve bu konununda diğer hayvanlar kadar kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. İşte o zaman gözlerim parlamıştı. Gerçekten 3-5 tavşana rast gelmiştik ayı ve domuz avında ama köyün çok yakınlarında çok çok daha fazlası olduğunu gördüğümde inanamamıştım. Avcı grubu hazır ava devam ve inanamadık vurulan avlara. Size katliam gelebilir ama 14 kişi 100 civarı o köyün çevresinde tavşan vurulmuştu. Tabiki sezon bitene kadar ara ara o köyde tavşan ve keklik avlarımız o sene devam etti. Köylü illalah etmiş bütün sebzeler talan ediliyordu tavşan nedeni ile. Gerçekten o köylerde tavşan bitmediği gibi neslinide bitirene kadar vurulmadı. Ondan sonraki 2 sezonda o bölgede avlanmadık ve 2001 yılında muhtar tekrar geldi yanıma. Bizlere kırgın olduğunu kekliği anladığını ama tavşan avına neden gelmediğimizi sordu ve üzüntülerini anlattı. Durumun vahim olduğunu tavşanların 2 sene vurulmamasından dolayı yine inanılmaz çoğaldıklarını söyledi. Ne yazıkki o sene tayin oldum ama geride orda kalan avcı arkadaşlarım o köyde o sene yine güzel avlar yapmış ve o köyün çiftçileri yine her ava gideni ağırlamış ve memnuniyetlerini sunmuşlar. Bazen aşırı üreyen hayvanlar köylülere inanılmaz zararlar verebiliyor. Zaten Erzurumun kaç köyünde sebze yetişebiliyor. Ellerindekinide hayvanlar talan edince kış aylarında şehre inemeyen köylülerin durumunu düşünün. Ama hayvanseverlerin insanlar umurunda olmadığından bunun adına ne yazıkki katliam diyorlar. Oysa o köylülere 1 tl lik hayvanseverlerin yardım ettiğinide duymadım.
İbrahim ÖZEL'in Imzasi
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Şerif Engin BAYGIN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #32 : Temmuz 12, 2011, 06:34:03 ÖS »

Komutan ne güzel söylemiş anlatmış işte. Gerçektende ama İzmir,de yaşarken ama İstanbul,da olsun domuz ve kurt başlıca zararlıdır. Hiç unutmam Cem Uzan ve tayfası kaçtığında Belgrad sırtlarındaki çiftliğinden beslediği kurtlar kaçmış ve o sene göktürk ve kemerburgaz çevresinde 10,nun üzerinde mandayı telef etmişlerdi. Bir arkadaşımla tuzak kurup 2 kurdu güç bela öldürmüştük. Şikayet üzerine ismimizi zirkretmemişte olsalar jandarmaya şikayet edilmişti!
Ben hayvancılık yapmıyorum yakından uzaktan ilgim yok. sadece yardım amaçlı bir iş yaptım ama Allah,tan sıkı ağızlı köylülerimiz sayesinde ceza almaktan kurtuldum.
Yine bu yaz çerkezköy taraflarında bir kahvede misafirken çevre korumadan emekli bir adamla kayınçosu kavgaya tutuştular. Adam vay siz onlarca tavşan vurdunuz diye kayınçosunu nerdesye dövecekken köylüler araya girdi.
yahu sen bağırıyorsun çağırıyorsun ama ya bizim mahvolan bostanımız tarlamız ne olacak elleşme çocuklar iyi yaptılar diye az daha onu döveceklerdi:))

Bakınız ister yanlış diyin ister doğru ben bıldırcına acımam yenildikten sonra tabiikide ki biz yemezsek fazlada vursak illaki değerlenceği kişilere garibanlara dağıtıyoruz.
teyb atılsın bıldırcına umurumda değil (tabiiki zamanında)
neden derseniz, sizden geçen bıldırcınlar göcte mısır libya gibi ülkelerde geceleyin yakılan bir lüksün önüne gerilen ağ sayesinde binlerle ifade edilen sayıda zaten yakalanıyor.
Ne mi yapıyorlar? Bildiğin köpek maması. Hani o tavuklu diye satılanlar:)
Ha çok vuruluyormuş acıyormuşsunuz bir şey diyemem doğrudur.
Ama avcı zaten bu avda bir yerde durmasını bilir. Teyb atar 50-100 fişek atılır olabilir. zaten tüfeğine fişeğine acıyan avcı kalkıp 1000 tane bıldırcında vurmaz.
Domuzmu? evet esas avcılar kopaylarla sürek avınla avlanır kabul..
ama tarlalara zarar veriyorsa yaparsın yemleme geleni indirirsin onada acımam.
Amaaa eğerki en yakınımdaki adam gece feneri alıp tavşanı çulluğu telef edersede gözünün yaşına bakmam.
Kuş bulamamış kargaya martıya kartala şahine ateş edenede acımam. avcı avcıyı vurmaz.

O curnataya denk gelen mühim şahıslar malum yalakalarına telefon açıp teyb attıysanız gelelim yahu sizide televizyona çıkarırız derler. Eh sonrada ama siz öcüsünüz diye anlatırlar.
Dürüst olunsun canımı yesinler. Üveyik zamanı yerli bırdırcını en fazla bulduğumuz zaman 10-15 tanedir. yalana gerek yok teyp attığınız zaman yüzün üzerinde vurmanız olasıdır. Ki dört beş veya altı avcıyladır oda. Kimse bana omuzunu çürütmeden yüz fişek yakarım demesin:)
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #33 : Temmuz 12, 2011, 09:25:50 ÖS »

komutan senin bahsettiğin yeri avucumun içi gibi biliyorum...
şuanda o bölge son 3 yıldır ava kapalı...
sebebi;olursa özel avlak olacak... Gülümseme
Arif SAĞ'ın köyü sazlı köyü...
vay gardaşım benim ne keklik ne tavşan olurdu o bölgelerde,ne yazıkki  hem terör hemde göçler yüzünden o bölgede çoğu köy boşaltıldı ve tarım olmadığı için bölgenin kekliği başka taraflara kaydı...
yani senin bahsettiğin bölge tercana doğru kalıyor...hatta sınır sayılır...
bu bahsettiğin olaylar bir bölgede oluşan sorunlar...heryerde aynı sorun var...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Avcılara Soruşturma Açması

Gitmek istediğiniz yer: