|
|
 |
« : Ağustos 16, 2009, 02:38:10 ÖS » |
|
ÖNCELİKLE TÜM AV CAMİASINA MERHABALAR 15.08.2009 sabahı bizde yeni av sezonunu açtık ancak sezon öncesi kuşun bol olduğu ile ilgili duyumlarımız ne yazıkki boş çıktı... kuş bizim buralarda geçen sezondan daha az diyebilirim.... bunun dışında gezdiğimiz meralarda köylü,, çiftçi arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde sezonun aslında dün değil ağıstos başında açıldığını 15 gündür bu koca ovanın her yerinden haftanın her günü takır takır silah sesi geldiği yönündeki anlatımlarından anladık... BEN BUNU YAPAN O İNSANLARA BOHÇACI DEMENİN BİLE GERÇEK BOHÇACILARA HAKARET OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM..aslında durum sadece bununlada sınırlı değil avlandığımız merada kuşun yeşillik,, sulak ,, pancar,,patetes,,fasulye,,yonca,,anızlık gibi saklanma ve beslenme açısından son derece uygun ovalık merayı terk ederek ,,, kurak, susuz, otluk tepelere çekilmiş olduğunu görünce ve bize oldukça uzak olan o bölgede 10-15 kişilik bir grubun takır takır olağan dışı silah atmaları üzerine,, teyp veya ses yayıcı cihaz kurulmuş olma ihtimali üzerine bölgeye doğru hareket ettik... ancak biz bölgeye ulaştığımızda bu gurup bölgeden uzaklaşmıştı... tüm araştırmalarımıza rağmen bir delil elde edemedik ve o yüzden resmi makamlar nezdinde bir girişimde bulunamadık,, fakat bu bölgeyi gezerken kaldırdığımız 3-5 li birkaç grup bıldırcına rastlayınca şüphelerimizde haklı olduğumuzu anladık..etrafta köylülere sorduğumuzda bu grubun geceden meraya geldikleri orada yattıkları 3-4 araçlık bir grup oldukları marmaris,,izmir,,manisa bölgesinden ilimize gelmiş oldukları duyumunu aldık...ancak şahıslarla karşılaşmadık.... ŞİMDİ DOSTLAR SORUYORUM BU DURUM HANGİ AVCI ETİĞİNE,,HANGİ VİCDAN ÖLÇÜLERİNE,,HANGİ İNSANLIĞA SIĞAR KELİMELERLE ANLATAMIYORUM VE ONLARA İNSAN DEMEYE DAHİ DİLİM VARMIYOR.... VE O ŞAHISLARI VİCDANLARI İLE BAŞBAŞA BIRAKARAK ALLAHA HAVALE EDİYORUM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Ağustos 16, 2009, 02:38:10 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2009, 03:59:57 ÖS » |
|
Hep kendimize yapıyoruz, sonunda anlaşılacak ama iş işten geçecek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2009, 06:14:30 ÖS » |
|
sevgili üstadım,, birde utanmadan o hayvanlarla boy boy resim çekilirler ya sanki herbirini zannedersinizki KÖPEKLERİN FERMALARINDA VURMUŞLAR NE DİYELİM DOSTLAR YAKINDA BU HAYVAN BU TARAFDAN GECMEZ ARTIK GÖÇ YOLUNU DEĞİŞTİRİR EN AZINDAN BU TÜR AVCI MİSVEDDELERİNE DE SÖYLENECEK BİR ŞEY KALMAZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2009, 08:27:02 ÖÖ » |
|
Allah böle insanların cezasını wersin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2009, 08:40:31 ÖÖ » |
|
Hakan Abi! yeni sezonun sizlere ve tüm avcı dostlara hayırlara vesile olmasını dilerim öncelikle.... Sezon açılışı ile ilgili yazdıklarınız malesef yurdumuzun bir çok köşesinde olan şiyler.Bu sabırsız ve asla avcı olamayacak insanlar için zaten av sezonu başlaması-bitmesi-limit vb.ifadeler onlar için geçerli değil,onlar ne bohçacı,ne torbacı,onlar olsa olsa"EN ADİ,EN KALİTESİZ, EN........ İNSANLAR " olabilir.Allah cezalarını verecektir mutlaka... Adresleri olsada onlara kasaptan 5-10 kg et alıp göndersem,çünkü bunlar bu avlara etleri için yapıyor herhalde... Allah bir kez daha cezalarını versin.... Neyse ben sizlere ve tüm avcı dostlara yeni sezonda bereketli avlar dilerim... Saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2009, 08:49:12 ÖÖ » |
|
Avcı bu olamaz; bunlar avcı olamaz, avcılık bu şekilde olamaz, sezon öncesi katliamla, teyp ile katliamla, olunsa olunsa KATİL olunur. Bu yüzden herkesin ama herkesin katillerle, AVCILARI ayırt etmesinin zamanı gelmişte, geçmiştir. Bu katliamları özendirenlerinde para için nelerini satabileceğini sizlerin düşüncelerine bırakıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2009, 09:12:54 ÖÖ » |
|
DENETİM DENETİM DENETİM ŞİMDİYE KADAR KAÇ KERE ORMANCI VEYA JANDARMA TARAFIN DAN DENETLENDİK ARKADAŞLAR ONCA PARAYI BEYLER MASA BAŞINDA OTURSUN KEYİF ÇATSIN DİYEMİ VERİYORUZ ALLAH İÇİN AVCILIĞIN DEVLETE GETİRİSİNİ HESAPLASINLAR AMA O PARAYI VEREN HİZMET ALMASI GEREKEN ASIL AVCILAR BUNDAN FAYDALANAMIYOR KULLUK HAKKIMI OKAÇAK AVLANANLARA BOHÇACILARA TEYPCİLERE VE DENETCİLERE HELAL ETMİYORUM.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2009, 10:37:09 ÖÖ » |
|
abi bu işi yapanların ya çok zengin yada genelde bir avbayisi yada fabrikatörlerden oluştuğu kanaatindeyim
garibanın zaten pul ile vergisini fişeğini almaya gücü yok iken kalkıpta bu kadar riskli bir işe kalkışması çok zor
zengine zeval yok
çoğu av sahasında vadilerin arasında dağların yamacında telefonlarımızın çekmemesinden ötürü ihbarda bulunamamaktayız
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 17, 2009, 11:10:11 ÖÖ » |
|
DUYARLI OLAN TÜM DOSTLARA TEŞEKKÜRLER İNŞLH BU ŞEKİLDE SESİMİZİ NE KADAR ÇOK DUYURURSAK BELKİ BU TÜR YASA DIŞI AVCILIĞIN BİR NEBZE OLSUN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2009, 11:21:32 ÖS » |
|
bunları yapanlar insan deil abi dogru düşüyorsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2009, 11:32:26 ÖS » |
|
Valla Cemal kardeşim güzel yorumlamış katılmamak elde değil.. Cumartesi günü bizi denetlediler.. ne mi sordular sadece kırmızı deftere baktılar pullar tamam teşekkür edip gittiler.. önemli olan açılış günü değildi sevgili denetimciler.. daha önce nerelerdeydiniz....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2009, 10:02:30 ÖS » |
|
cemal abi çok haklısın denetim denen hiç bir şey yok sezon başında yakınyerde ava gitik sezondan önce gelen denetim görevlilerini 2 gün boyunca hiç görmedim bohcacılar nasıl olmasız merada mera onların bizlerin degilki parayı yatıran bizler avı yapan onlar bu yüzden avmı kalır avlakmı.sonumuz hayırlı olur inşallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 21, 2009, 10:30:09 ÖS » |
|
KÖROĞLUNUN TÜFEK İÇAT OLDU MERTLİK BOZULDU SÖZÜ GİBİ OLDU.TEYİP İÇAT OLDU AV BOZULDU. TADI KALMADI ARKADAŞLAR.KÖPEKLERİ BEDAVA BESLİYORUZ.FERMALIK KUŞ YOK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|