|
|
 |
« : Haziran 29, 2011, 10:37:48 ÖS » |
|
Beyaz şehir. Bir sabah uyanırsınız, lapa lapa düşen kar tanelerini görürsünüz. içinize bir sevinç dolar. Yumuşacık karın üzerinde, ayakkabılarınızdan çıkan gırç gırç sesleri eşliğinde yürürsünüz. Kar yağdığı zaman hava sıcak olur, üşütmez. mutluluk demekti kar yağması bedeni ve ruhu çocuk olanlara. İlkokulda öğretmenlerimizin sınıf duvarlarına astığı mevsimler şeridini herkes hatırlar. o şeritteki kış mevsimi bölümündeki resim hala gözümün önündedir, benim doğduğum şehir orası, büyüdüğüm. ilk arkadaşımı o verdi bana, ilk defa orada aşık oldum, üzüldüm, sevindim, ilk mahalle maçımı orada yaptım. ramazan ayları karlıydı ben çocukken. herkes teravih namazı için camiiye giderken, biz avlusunda top oynamaya koşardık, karların üstünde. çocuktuk işte, cıvıl cıvıl sesler çıkararak koştururduk o bembeyaz şehirde. keyif, dışarıda kar yağarken sıcacık sobanın kenarında oturup, sobanın üstünde kaynayan suyun damlacıklarının dansını izlemekti. eşlik ederdim içimden, ahenkle raks eden güzelliklere. palandöken dağıydı gördüğüm en büyük şey. bayrağı beyaz olan şehrin, koruyucusu gibi dimdik duruyordu her baktığımda. güvende hissediyordum onu her gördüğümde. ejdere (palandöken dağının zirvesine verilen isim) çıkıp, oradan şehri seyrettiğim zamanda, ne kadarda küçükmüş derdim. çünkü çok yüce bir şövalyenin sırtından bakıyordum bembeyaz şehre. Ayaklarım yere basarak bulunduğum en yüksek yerdi orası. geçmişimden hatıralarımda yer eden bütün güzel insanların arka fonu beyazdı o şehirde. duygularını daha net seçerdim insanların beyaz fon üzerinde. en küçük kıpırtıyı bile görebilirdiniz yüreklerdeki. o beyazla tanıdım bu dünyayı. çok sonra fark ettim o beyazla sevmişim insanları ve yaşamayı. çocukluğum o şehirde hala ve inanıyorum bir gün sokaklarında yürürken, tekrar göz göze geleceğim hayattan korkmayan o çocukla. çok sevdiği ve gözlerinin önünde ölen can arkadaşı, elinde mançoloji albümüyle tekrar köşeyi dönüp katılacak bize...özlüyorum seni erzurum, sende bıraktıklarımı hala saklıyor olduğunu biliyorum. emanete hıyanetlik etmezsin....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Haziran 29, 2011, 10:37:48 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2011, 10:40:18 ÖS » |
|
Gurbetteki bir Erzurumlu kardeşimizin özlemi... okuduğumda çok dugulandım ve sizlerle paylaşmak istedim... belki karnının doyduğu yer memleketindir ama işte gurbette bu böyle olmuyor demek ki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2011, 10:52:32 ÖS » |
|
Gerçekten tam bir gurbetliğin memleketini özlemenin en içten anlatılan bir yazısı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2011, 11:36:56 ÖS » |
|
Hepimiz için memleketlerimiz başkadır ama bu kişinin satırlara dökmesi daha güzel olmuş..Paylaşım için teşekkürler Çetin abim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2011, 11:47:27 ÖS » |
|
sılaya özlem dedikleri bu olsa gerek. paylaşım için teşekkürler abi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2011, 07:24:34 ÖÖ » |
|
Hepimiz için memleketlerimiz başkadır ama bu kişinin satırlara dökmesi daha güzel olmuş..Paylaşım için teşekkürler Çetin kardeşim..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2011, 08:45:42 ÖÖ » |
|
Selam olsun bu Beyaz Şehrin güzel insanlarına, Selam olsun Beyaz Şehrin kalpleride kar taneleri gibi bembeyaz,tertemiz insanlarına, Selam olsun bu Beyaz Şehrin tüm Dadaşlarına....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2011, 09:39:05 ÖÖ » |
|
gurbetçilik gerçekten de zor başın sıkışsa memleketinde her kez yanında ama gurbette nacizane görev arkadaşları allah (c.c.) gurbette yaşayanların yar ve yardımcısı olsun beyaz şehir ERZURUM mutlaka ziyaret listemde olacak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2011, 10:11:31 ÖÖ » |
|
Selam olsun bu Beyaz Şehrin güzel insanlarına, Selam olsun Beyaz Şehrin kalpleride kar taneleri gibi bembeyaz,tertemiz insanlarına, Selam olsun bu Beyaz Şehrin tüm Dadaşlarına....
Yav Dadaş Çukurdan çıkınça kanka oldunuz Recep KardeşimLinklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Çeto Bülbülü Altın Kafese Kapatmışlar Ah Vatanım demiş salmışlar Dikene Konmuş. İnsan nerde olursa olsun Doğduğu yeri unutmaz Unutmamalı. Paylaşım için sağol Tüm Gurbetçilere Allah Gönülerinçe versin.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|