sevgili ismailim. aslında konu açacatım ama sadece sizin cevaplıyabileceğinizi ümüt ettiğimden direk size sorma gereği duydumm.
iki gün öncesi köpeğimi meraya gezdirme amaçlı götürmüştüm. gezdiğim meradada kölülerin çoğu beni tanır. domates topluyolardı. gittim biraz sohbet biraz yardımcı olup oturup çay sohbetine başladık. ben sezona iki hafta kaldı dedim. abi iki hafta çok az dedi ve hala yumurtada olan hayvanlar varmış merada. ben çok şaşırdım. bu kardeşimizin dedikleri ne kadar doğru bilmiyorum. birde senin fikirlerini alalım kardeşim. bıldırcınların hala yumurtada olupta sezona yetişebileceklermi.. sonrasında sertifikalı bohçacı olmayalım.
ilgine şimdiden teşekkür ederim abim..
Sevgili abim sizin bölgede durum nasıldır bilmiyorum ama genellikle insanlar harman işlerini bitirdikleri zaman bıldırcının yumurtadan yavru çıkma dönemi de biter. Nedenine gelince bıldırcınlar genellikle ekili alanlara yuva yaptıkları için bir de arpa buğday yulaf darı gibi bitkilerle beslendikleri için bu tip ekinlerin ekildiği tarlalarda yuva yapmaktadırlar.Bu bitkilerin hasat zamanı geldiğinde bıldırcınların da kuluçka dönemi bitmiş yavrular uçar hale gelmiş durumda olurlar.Hiç endişe etmenize gerek yok canım abim.Rabbim kazasız belasız avlar nasip etsin inşallah...
Saygılarımla...