|
|
 |
« : Haziran 12, 2009, 10:23:44 ÖÖ » |
|
geçen postada üstadlarımın yapacağı domuz avını izlemek için her zamanki gibi çayımı demleyip geçtim tv karşısına. çok iyi bildiğimiz saydığımız 4 ustamızın avını izlemek bana heyecan verecekti. bu ustalarımız o yörenin avcılarınıda alıp yapacakları av merasına indiler. kılıçlar kuşanıldı, tüfekler kılıftan çıkarıldı. bu ustalarımızın kendilerininde ifade ettiği hayatlarının en bereketli en çok domuz gördüğü bir gün olacaktı. tarihlerinde hiç görmediği torunlarına bile anlatacakları yeni bir sayfa açılacaktı. köylününde düşüncelerinde ki bir umut mahsullerine zarar veren bu domuzlardan belki de o gün bu KAHRAMANLARCA kurtulacaklardı. hadi bakalım köylüm ayağına sağlık dağ tepe gezde ürküt bakalım şu domuzları bizler burda bekliyoruz.. kameraman yivli tüfeği olan bir üstadımızın yanında kalmışdı, biz izliyicilerde sadece bu kısmı izliyoruz, telsizlerden domuzlar göründü konuşmaları derken bir anda tahminimce 50 mt den bir domuz görünür kameraya, ustamız tek atış domuz ayağından aldığı mermiyle bir anda ne oluyo diye atılan alana doğru bir merakla bakar. neydi bu ses ve bu acı çünkü daha önce hiç sıkı çekilmemişti ona. domuz ne olduğunu anlamaya çalışırken ustamız kendini büyükçe bir kayanın üstüne atıverir ve arkasından panikle sıraladığı sıraladığı 5 el atış sonrası domuzu vurur. allah razı olsun o anda beni çok güldürdü, çok domuz görülmüş çoook. ustalar birleşince avın vermiş olduğu keyifle sohbetlerini dinliyoruz. abi bu neydi yaaa şunu söyleyebilirim hayatımda hiç böyle bir kalabalık domuz sürüsü görmedim. kendimi amerikada buzon sürüsü görmüş gibi hissettim. ve oradaki tüm üstadlarımızın hayatının günü olmuştu. keyifle atılan kahkahalar. bu kahkahalar tam bitecekken bir üstadın espirisi yerini alır, -yaw ben tepede beklerken aşağımdaki köylüler beni jandarma zannedip yanıma geldi, bana komutanım domuzları vurmayamı geldiniz deyişi ve kahkahaların daha çok kıramp haline geldiği anlar. allah allah ne hikmetse benimde burada gülmem gerekiyodu ama hiç gülesim gelmedi. ve oradan traktörüyle geçen bir köylümüzün sadece 5 saniye süren görüntüleri çıkıyor. BİZİ BU DOMUZLARDAN KURTARIN. kahramanlarımız ellerinde pipo ve prolarla köylümüze nasıl bir teselli vermişlerdi onuda allah ve ordaki kişiler biliyor. kimden bunu istiyodu bu köylüm. bir dosttan mı yoksa senin böyle olmanı planlıyan düşmandanmı. evet köylüm sen bilmiyosun belki ama bu adamlar seni bohçacı sıfatına koyan üstadlardır. bunlar elindeki tüfeği tutmaman için ellerinden gelen herşeyleri yapıyolar. senin amacın mahsulunü korumak bu kimin umrunda sen bohçacısın bizede böyle anlatılıyosun. sen avcılığın yüzkarasısın bizlere böyle anlatılıyosun. sen mahsulünü yiyen domuza sıkı atman için daha 40 fırın ekmek yemen lazım. teşekkürler üstadlar, bu başarınızın anısına bir kadeh kaldırın. sizin yapacağınız av hala orda olacak hiç bir yere gitmiycek. o domuzlar köylünün mahsulleriyle daha da üreyecekler. umarım bir dahaki avında bu çaresiz insanlara bakıp daha da yüksek kahkahalar atarsınız. ama şunu unutmayın yaban tv sayesinde sizin ne MAL olduğunuzu açıkça ortaya serdi, bende öğrenmiş oldum. artık ben bu saaten sonra bohçacı kelimesini tanımıyorum. artık benim maddelerimde yer almıyor belgesiz avcıların bohçacı sınıfına girmesi. çünkü onların belge alabilmeleri için bir yıllık mahsulünün tümünü yedirmesi lazım. ne gerek var dimi mahsulünün tümünü yenmektense, KENDİ KÖYÜMÜN DOMUZU hiç olmadı el insaf deyip mahsülünün çeyreğini yiyor.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 12, 2009, 12:06:15 ÖS Gönderen: Fevzi DURSUN »
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Haziran 12, 2009, 10:23:44 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2009, 11:08:32 ÖÖ » |
|
fevzi abi musade edersen bende bir anımı anlatmak isterim; 3 yıl kadar önce yakın bir dostum ile köpekleri alıp 150 km. yol yaparak avlanmaya gitmek istedik fethiyeden çıktıktan sonra 70 km. sonunda yayla diye tanımladığımız karebel mevkiinde yol kardan kapalı idi arabalar sağ tarafa dizili olduğunu görünce hemen bizde park edip indik biraz yürüdük tabi sürücüler hep nmişler bizim üstümüzde kamufulaj kıyafetler bir mercedes vardı içinde çok güzel genç bir bayan yanındada küstah kendini beğenmiş bir adam. neyse adam ikimizi gördü arabadan çıktı dedi hey gençler gelin bakayım buraya biz dedik bu kim hayırdır dayı adam ddi alin şu 10 ar milyonu geçin lastiklere zincir takın bakayım ddim dayı sen nediyon yaw dedi nebiçim köylüsünüz siz bende deimki ben sana 50 vereyim sen gel benimkine tak biraz afalladı ramazan arkadaşım gitti bizim arabayı almaya adam gördü son model NAVARA başladı ya kusurea bakmayın ben sizi köylü zannettim falan diye tabiki köylü şehirli fark etmez insan insandır. arada hava atarak avlananlar gelsinlerde yiyorsa dağlarda bizimle gezip keklik vursunlar nerdeee teyip bıldırcını ovada önlerinde süren avları merada önlerinde gel keyfim gel....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2009, 11:43:02 ÖÖ » |
|
Fevzi çok güzel bir anlatım yapmışsın gardaş diline,emeğine,beynine sağlık....
DOMUZLAR:köylüye tercih edilen domuzlar....ekmeği peşinde sabah namazında kalkıp,güneşin 40 derece sıcaklık yaydığı zaman bile elinde küreği,çapası kışlık nevalesi peşinde koşan,mazota,gübreye vb.şeylere para yetiştiremeyen zavallı köylüler,denize düşüp köpüğe sarılan atamızın efendileri,bugünün zavallı köylüleri....tercih yapıldı domuzlar kazandı....
siz düştüğünüz bu duruma utanmayın.yediği ekmeğin,yediği yoğurdun,sütün,peynirin,sebzenin vb.şeylerin siz olmazsanız bulamayacağını bilmeyen sizi bu duruma düşürenler utansın bende köylüyüm bende ekin ekip sebze yetiştirip arıcılık yapıyorum....ekmeğime el uzatanın elini kırmayı ben bilirim ama ben efendi değilim....ekmeğime el uzatana zalimim.... bu bir domuzda olsa aynı,ayıda olsa aynı,insanda olsa aynı....
sırf domuz veya başka av yapmak için ekranlarda göz boyayarak sanki köylünün avcını yanında görünerek kendi çullarını sudan çıkarmaya çalışanlar....o köylerdeki köylüler sırf 3-5 domuz vurulsun diye sizleri elinde avucunda ne varsa önünüze sofra olarak getirirken sizi beyler gibi ağırlarken sizde herzamanki gibi kameraya bakarak sanki o köyün ağası gibi boy gösterirken hiç o insanlardan utanmıyorsunuz demi....yazık gerçekten yazık size.... onlar sizi öyle bilmiyorlar onlar sizide kendileri gibi biliyorlar....onlar sizden daha çok doğayla iç içe,onlar toprakla haşır neşir olan insanlar....bir fidanı bile sizden daha iyi korurlar...sizlerin istemem yan cebime koy diyerek çıkardığınız kanunları onlar sizden daha iyi biliyor....ne zamanki siz bu işe bulaştınız bu işi gündeme taşıdınız zaten ekonomik olarak zor durumda olan köylüyü iyice batağa sürüklediniz....sizsiz onlar daha mutluydular...onların belki lüx arabaları yok,elbiseleri,ayakkabıları,silahları yok,senin bir silahın benim bir yıllık çoluğumun çocuğumun ekmek parası olabilir ama o insanlar kusura bakmayın efendi hemde senin efendin benim efendim...öyle çıkıpta onlara ağalık taslayamazsın taslasanda sen kendini ve kendin gibi olanları kandırır egonu tatmin ettiğini sanırsın...bunlara bizim karnımız tok.... avrupaya ayak uydurmaya çalışıyorsunuz,köylünü ezerek avrupaya uyamazsın tarımı olmayan ziraatçisi olmayan bir ülkeyi avrupa gözünemi soksun.... bırakın köylü milleti enayi yerine koymayı...isyan ettirmeyin köylüyü ortada ne kanunla korumaya çalıştığınız domuz kalır nede.... eğer domuzları korumaya bu kadar meraklıysan köylünün zararını cebinden veya asıl amacın olan turisten kazanacağın paralarla öder öyle korursun.....ekranlarda show yapmakla birşeyleri koruduğunuzu sanmayın......
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2009, 11:53:05 ÖÖ » |
|
GÖNÜLLERİNİZE SAĞLIK ANLATIMLARINIZ İÇİN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2009, 01:51:28 ÖS » |
|
arkadaşlar devlet sanatçıları seçiliyoda neden devlet avcısı seçilmesin. bu kahramanlara devlet avcısı olması için başbakanlığa mail atalım diyorum. devlet töreniyle bu kahramanlara madalya takılsın. yoksa yaban tv ye sms atıpta o dr levi bunlara bi madalyamı icat etmesini isteyelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2009, 02:06:57 ÖS » |
|
Fevzi vallaha süper bir fikir neden olmasın....ama madalya değilde bunların derdi olan koca bir azılının dişlerini verelim....bakar bakar hatırlarlar.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 12, 2009, 04:39:13 ÖS » |
|
bende köylüyüm...bizim buralarda bağımıza bahçemize domuz girmez...girersede dediğiniz gibi abilerim o bizim bir yılımız ben koskoca bir yılımızı kimseye yedirmem...başkasınada gerek duymam yasaklar burada dewreye gireceksede farketmez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2009, 06:00:31 ÖS » |
|
fevzi abi güzel bir anlatım yapmısın eline sağlık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2009, 07:44:27 ÖS » |
|
FEVZİ KARDEŞİM TEKRAR ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK, NASIL ANLAMAYA BAŞLADI BENİM AVCI KARDEŞLERİM GERÇEKLERİ. DAHA ÖNCEKİ YORUMDA DEMİŞTİK : BİZİ BUNLARMI DÜŞÜNECEK, BİZİ BUNLARMI ANLAYACAK DİYE BİZİ ANCAK BİZ ANLARIZ. ONLAR BİZDENMİYDİ. KİM ONLAR ? MONŞER BUNLAR. BİZİ, BİZİM KÖYLÜMÜZÜ, ANCAK BİZİM TOPRAKLARIMIZDA, BİZİ KULLANARAK AV YAPACAKLARI ZAMAN HATIRLARLAR. GİTTİKLERİ YERLERDE KAÇ AVCILAR KULÜBÜNÜ GÖRÜNTÜLÜYORLAR. KAÇ AVCIYA SORUNLARINI ANLATTIRIYORLAR. ONLARI AVA ÇIKARAN AVCIYLA, KÖYLÜYLE BIRAKIN KONUŞMAYI, KAMERADA GÖRÜNTÜDE GÖRÜNMEMESİ İÇİN BİLE NE GEREKİYORSA YAPIYORLAR. İŞTE HEPİMİZİ ÇEKEN, HEPİMİZİN SEVEREK SEYRETTİĞİ, BENİMSEDİĞİ, KENDİNİ GÖREBİLDİĞİ TEK PROĞRAMLARI VAR. ODA '' SİZİN GÖNDERDİKLERİNİZ '' YADA '' SİZDEN GELENLER '' DİKKAT EDİN : '' SİZDEN GELENLER '' ÇÜNKÜ ONLARIN Kİ AYRI !! BİZİ ANCAK BİZ ANLARIZ DEDİĞİMİZ İŞTE BU. SİZDEN GELENLER YAYINLARIN DA NASIL FREKANSIMIZ TUTUYOR. NASIL İLGİYLE İZLİYORUZ. NASIL ORDAYMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUZ. İŞTE O PROĞRAMDAKİLER BİZDEN. MONŞERLER DEĞİL. KONULARA, YORUMLARA DEVAM, DEVAM, DEVAM, SONUNDA MUTLAKA BİZ BİRBİRİMİZİ BULACAĞIZ. VE BİR OLACAĞIZ, BİRLİK OLACAĞIZ. HERKESE SELAMLAR...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|