|
|
 |
« : Kasım 19, 2008, 08:55:47 ÖÖ » |
|
Su ürünleri;bağ dokusunun az,su miktarı çok doymamış yağ asitlerinin yüksek olması ve faktörlerden kolay etkilenmesi nedeniyle çok çabuk bozulan bir besin maddesidir.Bu nedenle balık alırken tazaleğini çok iyi kontrol etmek gerekir. taze balığın görünüşü son canlı olur,gözleri parlak ve dışa bombelidir. Balık tazeliğini yitirmeye başlayınca gözleri buğlanır ve içe çöker . taze balığın solungacları canlı kırmızı olur .Balık bayatladıkca bu renk değişir.Taze balığın derisi gergin ve parlak olur .Pulsuz balıklar bayatlamaya başladıkça derisinin parlaklığı azalır,karın tarafında buruşmalar olur .Pullu balıkların pulları tazeyken gövdeye sıkca yapışıktır .Elimize pulların gelmemesi gerekir.Taze balığın eti sıkı ve elastiki olup,parmakla bastırıldığında meydana gelen cukurluk anında düzelir,bayatlamış balıkta et yumuşak ve peltemsi olduğundan iz kalır GIDA ZEYİRLENMESİ OLMAMAK İÇİN BALIKLARI İYİ TANIMAK GEREKİR DİKKAT EDELİM
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 19, 2008, 09:21:14 ÖÖ Gönderen: Mustafa AYDOĞMUŞ »
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Kasım 19, 2008, 08:55:47 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2008, 09:23:28 ÖÖ » |
|
bu arada yengec diye bildiğimiz asıl adı pavurya olan deniz kabuklusu canlıyı ama yumurta zamanı fazla tüketmeyelim tazede olsa proteyin fazlasından rahatsız eder ve ciddiye alınmalıdır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2008, 10:14:47 ÖÖ » |
|
Çok değerli bilgiler Mustafa devamını bekliyoruz kardeş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2008, 11:17:51 ÖÖ » |
|
bilgilendirmeniz için tşk ederim saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2008, 11:57:45 ÖÖ » |
|
güzel faydalı bilgilendirmen için teşekkür ederim kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2008, 12:41:34 ÖS » |
|
Teşekkürler adaşım güzel bir paylaşım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2008, 05:38:18 ÖS » |
|
Ustası konuşuyor işin...  Güzel bilgilendirme için teşekkürler... Saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 19, 2008, 10:07:47 ÖS » |
|
Teşekkürler güzel bir paylaşım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 19, 2008, 11:28:41 ÖS » |
|
Mustafa kardeşim eline sağlık güzel paylaşım olmuş.Bu arada bir şey daha eklemek isterim,özellikle kalamar ve karides kolestrol oranı çok yüksek deniz mahsülleri olduğunu bu ürünleri tüketirken dikkatli olalım. Antalyadan selamlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 19, 2008, 11:36:59 ÖS » |
|
evet bu deniz mahsullerinde sadece bayat ürün insan vücuduna zarar vermiyor vitamin zeyirlemisi yapıyor ben buna canlı şahidim muğla köyceğiz de bir arkadaşımız biraz fazla pavurya yediği için hayatını kaybetmişti besin değeri bu canlıların baya bir yüksek fazlasıda zararlı DİKKAT EDELİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 19, 2008, 11:44:44 ÖS » |
|
Mavi yengecide belirtmeden geçemiyeceğim .Özellikle Antalya/Demre de çıkan lezzet ve vitamin bakımından zengin ve değerli bir su ürünüdür. Mavi yengecin ünü afrodizyak olmasından gelir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 19, 2008, 11:48:20 ÖS » |
|
evet abi mavi yengec dediğiniz yengec pavurya olarark yukarıda yazdım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2010, 02:17:43 ÖS » |
|
Mustafa teşekürler kardeşim
ben genelde taze tuttuğum balıklar iel yanında yoğurt yiyorum yılardır bi sorun yok
tabi pazardan alınan balıklarla değil buna dikkat etmeliyiz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|