WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 03:48:57 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: Muhteşem av gecesi  (Okunma Sayısı 1587 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hallederix
Ziyaretçi
« : Ocak 11, 2008, 12:51:07 ÖÖ »

Uzun süren av halvetinden sonra nihayet üç arkadaş kararlı bir şekilde bütün randevu ve işlerimizi iptal edip tüm hazırlıklarımız tamamladıktan sonra iki gün kamp yapmaya karar verdiğimiz ist. ömerli barajına doğru yola çıktık, tabii yola çıkana kadar başımıza gelmeyen kalmadı ama çok uzun sürer anlatması ,yol boyunca avlakta yapacaklarımızı gözden geçirip avlanacağımız yer hakkında yaptığımız kavgalara, durumu oylamaya sunarak 2 ye 1 sonuçlandırdık (burda yakalayacağım ilk balığı teklif ederek arkadaşın biriyle kutsal(!) ittifak yaptığımı itiraf ediyorum)
Nihayet avlanacağımız bölgeye ulaşmıştık fakat sanki herkez sözleşmiş gibi avlanacağımız yer balık avlayanlarla doluydu, birde sanki kural gibi herkezde 10-15 tane olta kıyıda olta atmaya yer kalmamış ,o saatten sonrada hava kararmak üzere avlağı değiştirmek bizi geç bıraktıracak ,rica ediyoruz kimsenin bizi taktığı yok fakat biraz tartışmalıda olsa Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   kendimize 5 olta atacak kadar yer bulduk, ve planladığımız gibi görev dağılımının gereklerini yapmaya koyuduk ateş,yemek ,suyu yemlemek gibi ,tam bu arada bir jandarma timi jeepleriyle hızla sahile geldiler ve baş taraftan bir şeylere baka baka bize doğru ilerliyorlardı ,baktıkları şeyin bir kimlik kontrolü sanıyorduk , bize gelip amatör balıkçı avlanma belgesi sorduklarında inanın çok şaşırdık ,fakat bir yandanda olaylara seyirciyiz balık yakalayan ve bu belgeyi gösteremeyenlerin bütün oltalarını toparlıyorlardı hemde öyle gelişi güzel ,sudaki oltaların 5ini 10unu birden toparlayıp  atıyorlardı arabaya ,sordukları belge üçümüzdede vardı ,derin bir oh çektik ve seyretmeye devam ettik,balık varmı diye sorduğumuz vatandaş bize yok cevabı vermişti Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   yakaladığı balıklarada el koydular,bu sayede balığında olduğunu öğrenmiş olduk ve 45 dakika sonra sahilde bizden başka kimse kalmamıştı ,sakin bir gece geçireceğimiz için sevinmiştik ,tabii gözden kaçırmadığımız bir diğer güzel olayda suyun giden balıkçılar tarafından yemlenmiş olmasıydı,buna bizde biraz katkıda bulunduk ve akşam 10 civarı ilk balığımızı aldık 2 kilo üzeri bir aynalı sazan ,balığı dışarı alana kadar yapılabilecek bütün acemilikleri yaparak ve bu acemiliklerimize gülerken sulara düşerek ,bu engabede dolaşmış oltalarımızı açarak bütün geceyi üç balıkla kapadık Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  ..
Yaptığımız plana göre sabah balığını karşılayacaktık ama geceden aldığımız bir takım katkı maddeleri öğlene doğru uyanmamıza sebep oldu Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   ,aslında orada geçireceğimiz ikinci geceye bileniyorduk onun için rahat davranıyorduk ,bu arada yemlemeye devam ediyoruz ,ortalık tirsi ve yamukağız denilen balıklarla kaynıyor onlarla vakit geçiriyoruz ,ve nihayet tekrar oltalar suda ,makinalı 5 oltaya takviye olarak elle attığımız 3 adet savurma oltalarınıda atıp zillerini taktık
fakat saatler geçmesine rağmen  oltalarda tık yok ,farklı yönler deniyoruz olmuyor ,yemleri değiştiriyoruz olmuyor , işte orda öğrendik suya düşen ateş ışığında balığın yemediğini ,kamp yaptığımız yerin uzağında bir yere attığım oltanın, yakalanan balığın etkisi ile suya düşüşünden ve  20 dakikalık bir mücadeleden sonra dışarıya almayı başardığımız 7,5 kiloluk aynalı bütün yorgunluğumuza değmişti,uzaktanda olsa ateşin ışığının balığın gövdesindeki yansımayı ömrüm boyunca unutamam .......
,;;

Pazar akşam üstü avlaktan ayrılırken ,yağmur yada çiğ düşmesinden korkarak yukarıya bıraktığımız arabamıza eşyalarımızı taşıyorduk, murat (ittifak kurduğum arkadaş Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   ) bas bas bağırmaya başladı ve yeminler ederek suda iki tane çok büyük aynalı sazanın olduğunu ve su yüzeyine kadar çıktıklarını ,her birinin 50 kilonun üzerinde olduğunu yeminler vererek gözleri pörtlemiş bir şekilde anlatıyordu ,akif'le(kutsal ittifak kurbanı Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   ) ben olaya ilk önce şaka gözüyle bakıp bizde başladık şakalara ,

arif "evet evet !!! gördüm plakasında mobidik yazıyordu"

ben " oğlum o balıklar efsane !!, geceleri karaya çıkıp hormonlu sebzeleri yiyorlarmış" Diye kafa bulmaya başladık fakat murat ısrarla ve heyecanla oltasını açmaya başlayınca durumun ciddiyetini kavradık ,ama hala bir şüphe var içimizde ,şimdi bizde oltaları açacağız bize gülecek diye bekliyoruz ama bizimki çoktan iki tane oltayı suya gönderip ortalığı yem manyağı yapmıştı bile ,
Hava kararmak üzereydi ve ertesi gün iş bizi bekliyordu zorda olsa ikna etmeyi başardık ve toparlanıp evin yolunu tuttuk ,yol boyunca muratın ,gördüğü iki büyük aynalıyı tutma planlarını ve senaryolarını  dinlemekle geçti , kararlıydı gerekli malzemeyi alıp geri dönecekti,kararından bir türlü vaz geçiremedik tabii balıkları gören oydu bizde görsek belki aynı tepkiyi verebilirdik ,neyse uzatmıyayım ,eve gelip makinasındaki misinayı 100lük misinalarla değiştirince ve bize daha kalın misinamızın olup olmadığını sorunca artık inandık  ve  murat gitti yanına gerekli malzemeleri alarak (bunların içinde arifte var Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  )...

Gece 12-01 arası telefon ettim o civarda telefon çekmiyor ,bende kurtlanmaya başladım ve daha fazla dayanamayıp atladım arabaya  bende gittim ,arabanın ışığını görüp arif yolda karşıladı beni ve ses çıkarmamamı balıkların hala orda olduğunu söyledi ve suda çıkardıkları seslere bakarak çok büyük olduklarını ,balığı yakaladıktan sonra çekip çekememekten endişe duyduklarını söyleyince arabada bulunan zıpkının ipini uzatarak  hemen hazırladım ,ilk defa bu üçlü bir balık macerasında bu kadar sessiz duruyordu ,balıkların suda çıkardıkları sesleri duydukça heyecan artıyordu,resmen birisinin suya düşüşünü dinliyorduk ...

Ve gece 3,30 da oltaya birşey takıldı kamış üzerindeki baskıya bakılırsa gerçekten dedikleri kilolara uyuyordu misina belki kopmazdı ama kamış her an kırılabilirdi anlaştığımız üzere sadece kıyıya yaklaştıracak ve bende zıpkınlayacaktım ,fakat 60lık makinaya kaç metre 100 lük misina sarıbilinir ki ,korktuğumuz başımıza geldi makinada misina bitmek üzere ,başladık kıyı boyu balığı yürüyerek takip etmeye ,arifte hemen arabalardan birinin farlarıyla bizi takip etmeye ve ortalığı aydınlatmaya başladı ,arkadaşlar gece suya düşen ışıkta balığı ilk defa gördük alt tarafı sapsarı olmuş ve kocaman bir kuyruk ,ve planlandığı gibi zıpkın mesafesinde balığı vurduk ve derin bir ohh çektik artık balık bizimdi ,suya girip balığı karşıladık daha sonra tarttığımızda balık 33,800gr geldi ...

güzel bir ekip çalışmasıydı ve haftalarca konuşuldu her iki arkadaşımada bu anı bana yaşatıkları için teşekkürler ...

saygılarımla

« Son Düzenleme: Ocak 24, 2008, 03:35:40 ÖÖ Gönderen: hallederix » Logged
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Ocak 11, 2008, 12:51:07 ÖÖ »

VONKUJO
Adil Karakus
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2008, 10:58:38 ÖÖ »

Levent yazının içine öyle bir düştüm ki anlatamam sanki balığı ben yakaldımda ben mücadele ettim verdiğin heyecan için teşekkürler Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
Mustafa KARAPINAR
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2008, 12:20:41 ÖS »

ÇOK GÜZELDİ KENDİMİ BALIKTA GİBİ HİSSETTİM.....
Mustafa KARAPINAR'in Imzasi
Mustafa KARAPINAR
1969 KAYSERİ
Fatih DEMİRCAN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

Avımıza ve avlağımıza sahip cıkalım...

« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2008, 04:45:40 ÖS »

teşekkürler paylaşımlarının devamını bekliyoruz
Fatih DEMİRCAN'in Imzasi
fatih demircan
balıkesir 1977
0 533 255 54 64
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 18

AVKOLİKCİYİZ VESSELAM

« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2008, 11:31:03 ÖS »

TEŞEKKÜRLER KARDEŞİM SAOĞLASIN
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU'in Imzasi
Cep No:0533 771 89 15

Mustafa MERMERTAŞ
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2008, 11:15:30 ÖÖ »

payrasım için teşekkürler reis
Mustafa MERMERTAŞ'in Imzasi
        www.mustafamermertas.com

Ali Ekber ÇOMAK
SaruhanlaR
Administrator
*

SEVİYE = 141

« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2008, 11:20:29 ÖÖ »

Levent kardeşim harika olmuş....seninle avlanmış kadar olduk...teşekkürler

bu arada kardeşim msn adresim Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   eklersen daha rahat konuşabiliriz...
Ali Ekber ÇOMAK'in Imzasi
Ali Ekber ÇOMAK
1975 - Kütahya A Rh (+)
0 506 950 69 69
hallederix
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2008, 02:19:17 ÖÖ »

Yorumlarınızdan dolayı hepinize teşekkürler  ,insanın "nerede o eski avlar" diyesi geliyor ,artık gidemiyorum eskisi gibi gölleri neredeyse unuttum gibi denizede yanıma arkadaş bulabilirsem gidiyorum ,sanırım artık sıramızı peşimizdem gelen jenerasyona bırakmamızın zamanı geldi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   bize de yaşadıklarımızı ve elimizde kısıtlı imkanlarla edindiğimiz tecrübemizi avkolik gibi değerli bir sitede yazılara dökmek kalıyor ,inşallah birileri kendileri için birşeyler bulurlar ve alırlar bu yazılardan...

Saygılarımla
reis
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2008, 10:18:14 ÖÖ »

Levent Ustam öyle akıcı anlatmışsın ki adeta okurken balık tuttuk,Çok güzel bir anı olmuş ama böyle av anılarını geçmişte değilde gelecektede dostlarınla paylaşabilmen için yeni ufuklar yeni dostlar ve güzel anılar dilerim.Sen eski topraksın nice gençleri cebinden çıkarırsın.Bizlere öğreteceğin çok şeyler olduğuna inanıyorum.
Saygılarımla......

Mustafa ÇİL
DostKoliK Üye

SEVİYE = 1

aVKoLiK

« Yanıtla #9 : Ocak 14, 2008, 07:23:05 ÖS »

SEVGİLİ ABİM YILLAR OLDU BALIĞA GİDEMİYORDUM..GERÇEK BİR MACERA DİNLEMEYELİDE EPEY OLMUŞTU..SAĞOLASIN..
GERÇEK BİR MACERA DEMEK ZORUNDA KALDIM HANİ DERLER YAA KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR DİYE AMA MALESEF Kİ SİZİN BALIK KAÇAMAMIŞ...BRAVO DOĞRUSU
TEŞEKKÜRLER ABİİ
Mustafa ÇİL'in Imzasi
Mustafa ÇİL (05448332481)
Emet / Kütahya 1975
Uğur Ramiz DOĞRU
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #10 : Şubat 29, 2008, 10:39:56 ÖÖ »

Levent Abi Tatlı su balığı avını hiç sevmediğim halde; sanki 33 kiloluk balığı ben tuttum, müthiş heyecan duydum.

Fotoğraflarla süsleseydin bir o kadar daha güzel olurdu, Paylaşımın için teşekkürler.
Uğur Ramiz DOĞRU'in Imzasi
Uğur Ramiz DOĞRU
Balıkesir / Gömeç
1972 - A Rh +
Sebahattin AVCI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2010, 11:49:10 ÖÖ »

olay bu
Sebahattin AVCI'in Imzasi
Sebahattin  AVCI   SAKARYA / Merkez  Avkolikli Herkez
     1978    0536 274 57 04

Serkan ERTENLİCE
DostKoliK Üye

SEVİYE = 8

« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2010, 01:01:45 ÖS »

Diline sağlık usta ben şu takımları gidip gözden geçireyim.Artık bizede nasip olur işşallah bu büyüklükte balık tutmak.
Serkan ERTENLİCE'in Imzasi
ertenlice.serkan@hotmail.com/GAZİANTEP
05057015377
KARDEŞ MECBURİ ARKADAŞTIR,ARKADAŞ SEÇİLMİŞ KARDEŞTİR
İbrahim ÖZEL
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2010, 09:45:10 ÖÖ »

Of be usta kollarım ağrıdı sen anlatıp ben balığı çekerken. Akıcılık süper paylaşım çok güzel teşekürler...
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
Muhteşem av gecesi

Gitmek istediğiniz yer: