|
|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2011, 04:06:30 ÖS » |
|
doğru diyon dayı erzurum kekleğen anavatanı, izim burda dağlar yapıyo 3-5 keklek , gart genç demeden atıyoz.ihtiyarlar sıra sıra , gençler arasıra demişler bizimki de o hesap sıkı atarken nufüs cüzdanına bakma şansımız olmuyo
huzurevlerinde rahat edemezler diye idamlıklarımızı süslüyoz gari
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2011, 04:06:30 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2011, 06:07:41 ÖS » |
|
Kafeste 15 yıllık olduğunu söyledikleri bir keklik görmüştüm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 25, 2011, 08:43:34 ÖS » |
|
burhan abi, o gadar çok düşmanı ve seveni var ki kınalıların saymakla bitmez ! kimi yumurtasını bi şey sanır toplar, hayata başlamadan jübile yapar yumurtadan çıkar, 3 nü dilki alır, 2 sini sansar ! az büyür sarı tüyünü atar, sekmeya başlar o zaman suyun başında ETÇİNİN biri vurur ! güçük ganatlanıp uçem der, şahin alır ! anasından ayrılır, gayboldum sanır, kafes keklekçisi öttürüp başka kekleğe canlı canlı dutar ! kimi zehirli tarlada yayılır , ziraii ilaca gurban gider ! kimini yılan alır, kimini çıyan sokar ! garatavuk gibi uçmaya başladı mı kendi avcı sanan eli tüfekli (!) keklek furdum diye vurup idamlığa asar ! demem o ki sanmıyom hiç bir gerçek avcı arkadaş dağda, gırda , bayırda ecelinenen ölmüş bi keklek bulmuştur, muhakkak her biri göveç tavasına malzeme olmuştur. dost acı söyler, bi köpek bile yaşamıyo 15-20 sene , ya araba çarpıyo, ya domuz vuruyo, ya da dağda zehir alıyo. Allah bilir deyip geçiyoz ,kime ne gadar ömür verdiğini. gızmak ,darılmak olmasın, dilim döndüğünce yazem dedim,selamlar.. bu sözler alkışlanır . . . Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2011, 06:16:34 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 26, 2011, 07:13:33 ÖS » |
|
Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Uploaded with Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP ImageShack.us burhan kardeşim cok güzel acıklamışsın fakat alıntı olduğu icin belki sende bilmiyor veya görmemiş ola bilirsin göc kekliği var ben gördüm hemde üc kez aralıklarla sen 100veya 150 kekliği birarada hic gördünmü görmüşsen işte o göctür kalktığı an bidaha göremessin cünkü gidiyor ben yaşadım 10..20..30.kadar bi arada oluyor onları gidiş istikametinde bula biliyoruz pısıp avlaya biliyoruz ama göc katiyen pısmıyor o mıntıkayı terk ediyor saygılar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #20 : Ekim 27, 2011, 12:32:21 ÖÖ » |
|
Abi göç derken bölge bölge göç edebiliyorlar ama ükeyi terk etmiyorlar çünkü keklik saatlerce uçamaz. denizleri okyanusları aşması zor benim bildiğim göçmen kuşlardan değil. yanlışım varsa düzeltin lütfen ama yinede sizin fikirlerinize saygı duyuyorum belki ben bilmiyorum konuyu açarsan sevinirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Ekim 27, 2011, 12:57:07 ÖÖ » |
|
eh muzo ehhh, denk geldi bene endeği goca horaz zamanın birinde.köpeğin fermasında, tarlaması bi oldu.gattım oluklu çivtemin içine , gösterdim, gösterdim, gösterdim...aklıma birden tüp fiyatları geldiLinklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
ülen dedim ben bunu fursam bu keklek benim fırına incir ağacı diker, dağdan bi gatır yükü odun getirsem o da dünya para.en iyisi dedim ecelinnen ölsün, azrail işini yapsın.demek nöbetçi azrail olarak sen çıktın garşına, attın yeleğen torbasına Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
Madran dağı nufüsundan Öbür Dünya nufüsuna aldırmışın belli, afiyet olsun gari, nasılsa sen benden gençsin, senin dişin iyi keser Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ekim 27, 2011, 01:10:00 ÖÖ Gönderen: Ufuk EVCİ »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Ekim 27, 2011, 09:00:39 ÖÖ » |
|
Ya UFUK Efem o senin Damızlık bıraktığın Horoz değilmiydi tü kalmadı oda desene.Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|