WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 11:48:59 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: AV DOĞA DERGİSİNDEN BİR YAZI...  (Okunma Sayısı 1095 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Veysel ALTINDAĞ
ModeratöR
*

SEVİYE = 53

« : Temmuz 18, 2011, 12:00:35 ÖÖ »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  

sizce secere türkiyede nasıl kullannılıyor. sadece av yapmayan köpeklere kamuflaj olarak mı yoksa sezarın hakkı sezara tarzı bir yaklaşımla mı ??
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2011, 12:28:36 ÖÖ Gönderen: Veysel ALTINDAĞ » Logged
Veysel ALTINDAĞ'in Imzasi
veysel ALTINDAĞ 05384958809
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Temmuz 18, 2011, 12:00:35 ÖÖ »

VONKUJO
Mustafa Kemal KESKİN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 3

« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2011, 08:39:39 ÖÖ »

Yazılanlar doğru ben bunları çok yaşadım. Ama bir gerçek te var ki, köpekler secereli ana babanın 1. sınıf yavruları da olsa secerenin devam ettirilebilmesi için köpeklerin kayıt yapılması gerekiyor. Bu kayıtların maliyetini araştırırsanız, pek çok avcının köpeklerini KIF'a neden kayıt ettirmediklerini anlarsınız. Yoksa ne köpeğin safkanlığından ne de yaptığı avcılığından sıkıntıları var.
Mustafa Kemal KESKİN'in Imzasi
Mustafa Kemal Keskin
İskenderun-1957
0 505 4577838
Ersin KASAP
DostKoliK Üye

SEVİYE = 3

« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2011, 07:41:32 ÖS »

veyselim ben bu konular hakkında çok yazdım çizdim gerektiğinde kötü gerektiğinde iyi olduk bu camiada kimsenin tekerine çomak sokmazsan iyisin sen beni anladın kardeşim yani bizi aşıyor bu işler bırakalım yapmak isteyen yapsın ama laikıyla al takke ver kulah olmasın yeter

ben elimdekilerin kıymetini biliyorum gerisi artık beni bağlamıyor çünkü bu işden anlamayan bir sürü köpekçi sürüsünün eline kalmış camia onun için ne yazsan boş işi bilenlerde saten hep çamurlarla sıvanmaya çalışılıyor yani abim vur dibine gitsin mücadele etmeye oğraşırsan baş edemezsin çünkü bu klavyenin tuşları fazla maşallah bizim insanımızda doğuştan klavyeci avcılar usta köpekçiler artık parmakla yasılır oldu
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2011, 07:44:22 ÖS Gönderen: Ersin KASAP » Logged
Ersin KASAP'in Imzasi
avcıyı avcı yapan önündeki poınterdir Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   0534 317 01 83 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.pointerferma.com

Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Mehmet Hakan ÇAĞLAYAN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2011, 11:33:01 ÖS »

Güzel demişsin ersin ben elimdekinin kıymetini bilirim diyerek köpek av yaptırsın fermasını aportunu yapsın yeter kuşu getirirken damat oynamasına gerek yok
Ersin KASAP
DostKoliK Üye

SEVİYE = 3

« Yanıtla #4 : Temmuz 19, 2011, 07:41:24 ÖS »

Güzel demişsin ersin ben elimdekinin kıymetini bilirim diyerek köpek av yaptırsın fermasını aportunu yapsın yeter kuşu getirirken damat oynamasına gerek yok
evet abim ben ne insanlar tanıdım köpeğin ne olduğunu bilmez köpekle avlanması bilmez prof sayıyolar kendilerini o yüzden ben kendi avıma avlağıma kendi köpeğime bakarım etliye sütlüye karıştıkça iki paralık avcı sayılanlara beş kuruşluk rant reklam sağlıyoruz bundan sonra herkeze bol şans herkezin çarşına parar versin cc allah
Ersin KASAP'in Imzasi
avcıyı avcı yapan önündeki poınterdir Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   0534 317 01 83 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.pointerferma.com

Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2011, 10:03:57 ÖS »

bende  paylaşıma aynen katılıyorum...
ancak bu secere olayını kim takip ediyorsa ilk önce onun seceresi sağlam olmalı...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Mehmet Hakan ÇAĞLAYAN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #6 : Temmuz 19, 2011, 10:55:47 ÖS »

Adamlar kalkıp yok 5.000 tl yok 1000 euro boşverin ben köpeği merada görürüm tüfek patlayınca arabanın altında değil yola devam bizim köpekler çöp ama çantaya bir bakın.
Veysel ALTINDAĞ
ModeratöR
*

SEVİYE = 53

« Yanıtla #7 : Temmuz 19, 2011, 11:27:22 ÖS »

ben  secere ile avcılığı pek örtüştürememişimdir. secereli anadan doğan köpek secereli oluyor normalde. peki neresinden belli o anadan olduğu. avrupa bunu DNA testine kadar götürüyor. ya bizde. otobüsle git KIF a kaydettir gel. heyete girmeden kıf a kaydedilen bisürü köpek var.

2 husus. damızlık dereceleri var. neye göre. boy pos yani kaporta. peki ya avı? banane avından standartlara uygun. ne köpeği bu av köpeği.    avcının süs olduğu bir ülkede av köpeğinin de süs köpeği olarak kullanılması kadar doğal ne olabilir ki...
Veysel ALTINDAĞ'in Imzasi
veysel ALTINDAĞ 05384958809
Mehmet Hakan ÇAĞLAYAN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2011, 11:46:28 ÖS »

Helal veysel
İbrahim ÖZEL
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 106

« Yanıtla #9 : Temmuz 20, 2011, 08:03:04 ÖÖ »

ben  secere ile avcılığı pek örtüştürememişimdir. secereli anadan doğan köpek secereli oluyor normalde. peki neresinden belli o anadan olduğu. avrupa bunu DNA testine kadar götürüyor. ya bizde. otobüsle git KIF a kaydettir gel. heyete girmeden kıf a kaydedilen bisürü köpek var.

2 husus. damızlık dereceleri var. neye göre. boy pos yani kaporta. peki ya avı? banane avından standartlara uygun. ne köpeği bu av köpeği.    avcının süs olduğu bir ülkede av köpeğinin de süs köpeği olarak kullanılması kadar doğal ne olabilir ki...

Ben veysele katılmıyorum. Ben artık köpeğimin gerçekten soyunun özelliklerini taşıyor olduğunu kanıtlayan evraklı olmasını istiyorum. Belkide artık işin lüksüne geçmişimdir. Ama köpeğim hem av yapmalı hem kayıtlı olmalı federasyona.

Veysel başka köpeğin altından alınıp federasyona kayıtlı köpeğin altına enik konması o adamın kanına bağlı zaten. Merak etme o yavru sadece pedigreli oluyor üretim izni alınırken tekrardan kontrol ediliyor. Heyete girmeden köpeğin kayıt altına alınmasıda şöyle. FCI ye bağlı olan federasyonumuzda hakem olan kişiler direk köpeği kendileri görerekte karar verebiliyor buda kanuni hak. Doğrudur değildir bilemem ama bu kanunda var. Ayrıca damızlık derecelerine federasyon nasıl karar vermesi gerektiği belli. Kardeş kuyruğu dişi başı düzgünse üretim izni alır köpek. Avı arkasındaki avcıya bağlıdır. Sen köpeğini kayıt altına al avcı ol köpeğinide ava yatır. Bence köpekler kayıt altına alınmalı delikanlıca federasyona kayıtlı köpekle çiftleştirki çıkan eniklerde genelde düzgün fizikli kaliteli bir soy sürmeye devam etsinler. Yani delikanlıca derken dürüstçe davran başka enikleri kıf kayıtlı köpeğin altına koyma demek istedim.

Evet konu biraz maddiyatta yoruyor haklısınız. Ama para konusunu aşamayan avcılarımız zaten  kıf kayıtlı köpek almıyor ve sadece av yapsın yeter deniyor. Şimdi bu düşüncede olanlara birşey diyeni ben görmedim. Federasyona katılmak istenenlere neden ters bakılıyor anlamadım. Benim köpeğim hem soyunun ırkının özelliklerini taşımalı hemde kayıtlı olmalı. Öyle veya böyle ben enik satıyormuyum evet satıyorum. O zaman isterimki hem av kanı olan hemde kıf kayıtlı anne babadan pedigreli yavruları avcılara vereyim. Birkaç kişi yüksek fiat çekiyorsa almayın kimse benim köpeğimi şu fiata alacaksın diye kimsenin başına silah dayadığını duymadım. Kıf kayıtlı eniklerinde normal enik parasına satan çok. O zaman avcı arkadaşlar eniklerini parayla alırken anne babayı bilerek av yaptığını görerek alsınlar. Eğer sırf anne baba ismi nedeniyle yada kıf kayıtlı diye alınıyorsa sizce bu hata alıcınınmı yoksa sadece üreticinin mi sorarım size. Para veriliyor ben kandırıldım deniyor yok böyle bişi. Allah herkese akıl vermiş çıkarttırın köpekleri meraya silah atın en azından yanında köpeğin hareketlerinden bişi anlayacaksınızdır mutlaka. Yada av fotoğrafları veya videoları olan köpeklerden alın budamı olmaz yani. Kandırılanların ne yazıkki çoğu cahillikten yada aşırı güvenden kaynaklanıyor. Atalarımızın birçok sözleri var. Tedbiri al teferruata Allah'a bırak. Yada güven kontrole mani değildir. Bence uygulanması önemsenmesi gereken sözler bunlar.
İbrahim ÖZEL'in Imzasi
Hilmi AYNACI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #10 : Temmuz 20, 2011, 01:29:34 ÖS »

Secere Av yaptırtmaz Gülümseme

O yüzden öncelikle iyi avcı anne ve babadan eşleşmeli yavru seçmek en önemlisi sonra onu yetiştirmek içindeki avcıyı dışa vurmasını saglamak gerekir yoksa secerelide olsa kayıtlı da olsa siz hiç bişi göstermesseniz egitmesseniz o köepkten hayır gelmez ki

Avcıya önünde gidicek kokusu kuvvetli tüfek sesinden ürkmeyen bir köpek gerek secere kayıtmış bunları ticaretçiler düşünsün bizler avımıza bakalım
Hilmi AYNACI'in Imzasi
Hilmi aynacı
30.09.1983
istanbul
B RH+

Av kovalamaktır
İbrahim ÖZEL
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 106

« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2011, 01:56:36 ÖS »

Haklısın hilmi kardeşim bu işin ticaretini yapanlar yani ben ve benim gibi üreticiler düşünmeliki sizler gibi sadece avına bakan kişilere soyu sopu belli av kanı yüksek olan anne babalardan secereli köpekler edindirelim. Hem köpeğin görüntüsü güzel olsun hemde avda zevk versin.
İbrahim ÖZEL'in Imzasi
İbrahim ÖZEL
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 106

« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2011, 08:03:19 ÖÖ »

Evet arkadaşlar bu konuda başka fikri olan yokmu?
Seceresi olan köpek av yapmazmı yani av yapanlar illaki seceresiz köpeklermi sizce?
Bu konuda fikirlerimizi alalım. Sonucunda federasyonumuz daha çok genç.
Bu konuda ne düşünüyosunuz. Köpek tüccarı denince ne anlıyosunuz.
Mesela ben köpek tüccarıyım neden bu konuda iş yapıyorum.
Şimdi buğday tüccarıyla köpek tüccarı arasında anlam farkı haricinde mana farkı varmı?.
Yani tüccarlar hepmi kandırır. Anlamı ticaret yapan toptan alıp satan anlamaına gelmiyormu?
Sizlerin bu konuda söyleyecekleri yokmu?
İbrahim ÖZEL'in Imzasi
Kemal UYGUR
Moderator
*

SEVİYE = 47

« Yanıtla #13 : Temmuz 21, 2011, 08:36:17 ÖÖ »

Köpeğin av yapıp yapmayacağını belirleyen kırk tane faktör var... Sadece secereli yada seceresiz olması av yaptırmasını belirleyen birşey değildir. Kimi köpek kitap gibidir, bakmalara doyamazsın ama ne ana-babası av görmüştür nede kendi. Doğma büyüme çiftliklerde bakılıp av nedir bilmeyen mükemmel damızlıklardan, harikulade FCI-KIF-PEDIGREE belgeli muazzam yavrular çıkabilir ama ne kadar avcıdır? Secereli mükemmel av yapan, süper kokusu olan anne ve babadan olma enikler işi bilmeyen birinin elinde pekala süs köpeğine dönebilir. Her avcının gönlünde ırkının tüm özelliklerini taşıyan, şampiyon anne-babadan olma bir enik yetiştirmek yatar. Şimdi hangimiz istemeyiz hem mükemmel av yaptıran, kokusu güzel, ferması heykel gibi, secereli bir av köpeği? Demekki insanoğlu hep daha iyisini istiyor ve arıyor. Üniversitede iktisat dersinde okuduğum bir cümle hiç aklımdan çıkmaz. İnsanoğlunun ihtiyaçlarının sonu yoktur, iktisat sonu olmayan bu ihtiyaçların eldeki imkanlar doğrultusunda karşılanmasıdır.
      Yani diyeceğim o ki! Eğer imkan varsa en iyisini aramak ve bulmak zorundayız. Eğer insanoğlunun yaradılışı bunun aksine bir tavır sergileseydi, halen taş devrinde yaşıyor ve değnekle avlanmaya çalışıyor olurduk.
Kemal UYGUR'in Imzasi
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2011, 10:09:01 ÖÖ »

arkadaşlar bence köpeğimiz dört dörtlük av yapıyorsa ve elimizde kayıt altına aldırma imaknıda varsa bence ırk standartlarınada uyuyorsa
köpeğimizi belgelemek en güzeli...
zaten ben sanmıyorum ki işe yaramayan avı olmayan bir köpeği kimse elinde tutmaz...bırakın onu daha bir yaşını doldurmamış erkek köpekden,
bir hafta olmuş yeni bir köpek almış o köpekden av bekleyenler halen varken kolay kolay her köpeğe kayıt yapmazlar...
100 yavru av köpeğinin içinden(anne ve baba avcı)95 i güzel av yapar...yeterki arkasında duran avcı olsun...ama avcı daha kendini avcı hissetmeden av köpeği edinirse problemler burda başlar...
acaba köpekmi avcıyı avlandırır,avcımı köpeği...daha bu soruya cevap veremeden köpek bakmamalı bence...
gelelim senin sorularına komutan...:;
aslında bunlara diğer üyelerimizinde cevap vereceğini tahmin ediyorum...
çünkü bahsettiğin tüccarlık konusundan hem alıcıların hemde tüccarların çok canı yanmıştır,çok zararlara uğratılmışlardır...
kişi önce kendine ne tür bir av köpeği lazım ona karar vermeli...pointer diyoruz,her bölgede pointer iş görmüyor,seter diyoruz aynı konu ondada geçerli ve diğer ırklarda aynı sorun...
yanlış tercih ilerde sorunlarla karşılaştırıyor...dağda gezemeyen adamın pointer neyine...sulak alan avı yapan adamın pointer neyine...
ve daha birçok etken...
tüccar aranır ben pointer istiyorum...tamam denir..köpek alınır...avcı gezemez köpeğe yavaş kalır bu köpek açılıyor olur...avdan anlamaz köpeği yavaşlatmayı bilmez...tüccar aranır bu nasıl köepk kardeşim bu köpek av köpeğinden başka herşeye benziyor olur....
bu olayın bir yüzü...birde diğer yüzü var...
tüccarın elinde bahsettiğim gibi 100 köpek içinden 5 av yapmayan köpeklarden vardır...ama şekil itibariyle viblo gibidir...tüccarın derdide para kazanmakdır,avcı kimin umrundadır...alır bu köpekden yavruyu dağıtır piyasaya ne oldu kaldınmı sap gibi ortada...tekrar aranır tüccar kardeşim bu köpeğin ava ilgisi bile yok denir...ne yapayım kardeşim kavun değilki altınımı koklayalım olur...kalır alıcı sap gibi ortada....
yani değeneğin iki ucuda boklu...
bu işte en iyisi araştırmacı olmak...gaza gelmemek...sağlam adam akıllı yerlerden,bildiğin kişilerden köpek edinmek....
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
AV DOĞA DERGİSİNDEN BİR YAZI...

Gitmek istediğiniz yer: