|
|
 |
« : Ağustos 07, 2009, 02:54:50 ÖS » |
|
Öncelikle Kayseri'den bütün avcı dostlara , yeni av sezonunda kazasız belasız ve bol keyifli avlar diliyorum. Merak ettiğim konu standartlarda bir anne ve babadan olan yavruların hepsi de ana baba düzeyinde yada daha üstünde av yaparlarmı? Yoksa bu yavruların içinden belli oranı iyi çıkıp diğerleri vasatmı kalır. Bildiğim kadarıyla kaliteli bir çift güvercini eşleştirdiğimizde eğerki çıkan yavruların %50 si ana baba düzeyinde olursa , bu çok iyi bir birleşimdir ve yavru alınmaya devam edilir. Köpeklerde bu oran nasıldır? Herkese saygılar,sevgiler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Ağustos 07, 2009, 02:54:50 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2009, 03:08:26 ÖS » |
|
İllede av kanı; dış görünüşün dışında eylemlerin köpek tarafından şartlanıp eklemelerle taşıyıcı RNA sını zenginleştirdiği gerçeği gün gibi aşikar artık, bu sebeple DNA sına, yani genlerine işliyor nakış, nakış. Gerisi bakım, sevgi ve ilgiyle bakım, hayvan psigolojisini iyi bilmekle vasat dediğimiz dertler ortadan kalkıyor. Kim beğenmediği bir yavru varsa daha enikken versin ve izlesin çirkin ördek yavrusundan nasıl asil bir kuğu çıktığını. Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2009, 04:13:43 ÖS » |
|
mehmet abi peki biz bu işin içinden nasıl çıkacağız...yahu şimdi en basidinden şöyle anlatayım benim işin içinden çıkamadığım durumumu;emanet bir anneye yavru için 3 aydır bakıyorum...5 yavru var hadi baba hakkı dedik o baba hakkı olan arkadaş kendi köpeğini seçecek...ben kendime bir yavru ayırıp gerisini dağıtacam arkadaşlara...peki seçimi nasıl yapacağız,buna bir yol yok...çünki köpekler daha yavru....hadi bir tane rengine,fiziğine aldandık seçtik diyelim...ya seçtiğimiz yavru bir halt olmayıpta dağıttığımız yavrulardan ferman yazan olursa ne yapacaz....şimdi uzaklardan bakan ben oldum...türküsünümü söylüyecez...hele şu konuya bir el atında yardım edin bize o halde....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2009, 04:27:38 ÖS » |
|
Canımsın Çetinim, bak şimdi burda Mustafa kardeşim çok önemli başka bir şey soruyo, ana baba mükemmelse yinede yavrulardan vasat çıkarmı diyo, veya yavrular daha mı süper olur diyo. Bende ; işin bu kısmından sonra yani av kanından gelen ana, babadan, vasat yavru çıkmaz, ancak köpek kimin eline geçiyor kim nekadar bu hayvanın dilinden anlıyor bu başka mesele, benim dediğim bu. Şimdi gelelim senin soruna, eğer o yavrulardan en gönlüne sıcak geleni seçersen ve onu gerçekten robot değil sana yarenlik edecek bir dost olarak görürsen, inan bana o köpekcağız senin için amuda bile kalkar bunu unutma. Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 07, 2009, 04:32:18 ÖS » |
|
abi soruyu anladımda sorunları karıştırıyorum ben...yavrular o kadar güzelki seçemiyorum...hepsini büyütmek istiyorum fakat imkansız...işte benim sorunumda bu... yani anladığım kadarıyla seçim dediğim gibi olacak yani göze hitap ....şuanda yapılabilecek bişey yok...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 07, 2009, 04:37:12 ÖS » |
|
Gözüne değil gönlüne hitap edeni seç dedik ye gardaşım. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Tek yavru ayır ki yoğunlaşman kolay olsun, gerisi senin onunla kuracağın ilişkiye bağlı.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 07, 2009, 04:39:09 ÖS » |
|
abi yavrularıda göstermiyosun bize he at artık şu resimleri
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2009, 04:48:27 ÖS » |
|
bende ben bu işten anlamam dedim ya abi...yarın eniklerin tek tek resimlerini konu olarak atarım herkes bakar o halde millet en çok hangisinde karar kılarsa bende onu kendime saklarım...kötüde çıkarsa suçu size atarım... Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2009, 05:07:01 ÖS » |
|
bak öle olur abi...ama köpeğin adınıda avkolik koyman lazım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2009, 07:06:15 ÖS » |
|
ANA BANA GERCEKTEN GÜZELSE YAVRULARININDA AYNI GÜVERCİN GİBİ ANNE VE BABAYA BENZER MEHMET KISALAR SÖGÜT / BİLECİK ACİLEN BİR AV KÖĞEGİNE İHTİYACIM VAR YARDIMCI OLAN ABİLERİME COK TEŞEKÜR EDERİM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2009, 08:09:15 ÖS » |
|
Beyler yorumlarınızı merakla bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2009, 10:34:04 ÖS » |
|
ANA BANA GERCEKTEN GÜZELSE YAVRULARININDA AYNI GÜVERCİN GİBİ ANNE VE BABAYA BENZER
MEHMET KISALAR
SÖGÜT / BİLECİK
ACİLEN BİR AV KÖĞEGİNE İHTİYACIM VAR YARDIMCI OLAN ABİLERİME COK TEŞEKÜR EDERİM
buna diyecek birşey yok mehmet abi olayın tekniğinde, çetin abim ise tamamen duygusal hani psikologlar derler ya "evet şimdi senin çocukluğuna inmemiz lazım diye" eniğinde öncesinde elbette büyük bir olay olmuş olabilir. bunun neticesi olarakta enik pasiftir, dışlanmıştır, veya senin hafif bir sert çıkmanla basılmıştır. bence tüm köpekler av yapar fakat farklı karakterlerde, bunu yüzdelere vurmak anlamasız, çünkü dış etken olarak insan faktörü çok, mehmet abinin dediği gibi bakım ve köpeğe aşıladığımız güven çok ama çok önemli, sonuçta elma ağacından karpuz çıkmaz, diye düşünüyorum. selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2009, 09:46:54 ÖÖ » |
|
bencede anne ve baba iyi bir kana sahipse elbette yavrularda aynı kanın özelliklerini taşır...bu kaçınılmaz ama işte ne varki içlerinden birisi çıkarki dağa taşa ferman yazar...sahibini avda mest eder bırakır...eğitimini çok kolay alır... aynı yavrulardan öyle bir taneside çıkarki adamı verem eder dert sahibi eder...şöyle anlatmam gerekirse...20 yılı aşkın avcılık hayatımda 10 un üzerinde av köpeği ile avlandım...bunlar başlıca kurzhaar,setter ve son aşkım olan pointer cinsi köpeğim tomiydi...diğer köpeklerimin bana olan hizmeti küçümsenecek gibi değildi..ama pointerim tomi farklıydı...sakın diğer cins köpek besleyen dostlarım beni yanlış anlamasın...ama tomi beni kendine aşık etmişti...bu arada köpeğim erkekti...üçüncü şahıslara duyurulur...onun kokusuna,onun fermasına,onun aportuna doymak bilmezdim... kötü verdiğim bir karar üzerine köpeğimin ölümüne sebep oldum...ve bu sezon 3 sezon olacak köpeksiz avlanacağım...olayı aşağı yukarı herkes biliyor ama bilmeyenler için tekrar anlatayım...çifleştirmek için arkadaşlar istedi kimseye baktırmaya dahi kıyamadığım aşkım olan pointerim tomiyi arkadaş hatrını kıramadığım için emaneten verdim...bir hafta geçmeden köpeğimi geri sitedim...bir kaç gün daha kalsın dediler sakın aklına bişey getirme senin köpeğine kendi köpeklerimizden daha iyi bakıyoruz dediler ama benim içimde sürekli kötü bir korku vardı...bu arkadaşlar köpeğin çifleştiğini gözleriyle görmedikleri için başka bir erkek köpek daha getirmişler yanına...bu olay olduğunda kış ayıydı ve erzurumun en sert kış ayının olduğu ocak ayıydı...ikinci erkek köpek kurzhaar ve pointer kırması bir erkek köpek görseniz eşşek kadar bir köpek ve gece hepsi kulubeye giriyor bu erkek köpek benim köpeği kulübeye sokmuyor benim tomi gece soğuktan donarak ölüyor...bu arkadaşlar haberi bana verince inanın onların boğazını sıkmamak için kendimi zor tuttum...akabinda aradan 1,5 ay geçti ve bunlar bana ölen köpeğimin yerine 2 aylık bir erkek pointer yavru getirdiler...özür babında...ve ben bunu eğitmeye başladım ama dostlarım ne yaptımsa ben bunu silah sesine alıştıramadım...ta geldiği günden beri sialah sesine karşı hayvanda psikolojik bir rahatsızlık vardı... doğrumdur yanlışmıdır bilmem ama...işin aslını araştırdığımızda bu köpeğin anneside babasıda silah sesinden korkarmış ancak görüntü ve fizik olarak iyi köpekler oldukları için bu adam onları damızlığa ayırmış merzifonda bir köpek çifliği ama adamın ismi cismi nedir ben bilmem...tanımam... şimdi o yüzden diyorumki acaba bu tür olaylarda bu korku kalıtsallıkmı kazanıyor ve yavrularada mı bulaşıyor...şimdi yavru köpek 2 yaşına yakın ergin bir köpek oldu bir arkadaşım bana ver dedi bu köpeği bende verdim...hala uğraşıyor adam edecem diye ama malesef o yiyip içip yatıyor .... şimdi elimde emanet bir anneden ve babadan olma 5 yavru var ve sırf 3 aydır tek bir yavru için bu köpeğe bakıyorum...en iyi yavruyu seçmek hakkımdır diye düşünüyorum...annede süper bir avcı babada süper bir avcı pointer... sadece gönlüme hitap eden yavruyu seçmek içimi ferah tutacakmı sizce...onu merak ediyorum...ya giderde en sünepesini seçersem diye korkuyorum...resimlerini atacaktım fakat anne o kadar kıskanıyorki yavruları bir türlü yanından alarak çekemedim fotolarını.... ama bu 1.2 gün içerisinde becerecem bu işi galiba....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2009, 01:23:14 ÖS » |
|
Mustafa Kardeş! benim bir köpeğim yok ve bu konuda bilgim de yok... Ama değerli abiler,arkadaşlar gerekli açıklamaları,yorumları yapmışlar.... Hepsine teşekkürler... Şahsi düşüncem asil bir yavrunun aynı kanın özelliklerini yüzde 80'lere taşıyacağıdır.... Buna iyi bir eğitim eklenince yüzde yüze yaklaşacaktır..... Saygılar....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|