|
|
 |
« : Kasım 13, 2010, 08:42:23 ÖS » |
|
Arkadaşlar, hemen hemen hepimizin köpekleri var, acaba benim köpeğim mükemmel daha iyisi olamaz diyebiliyormuyuz? Sizin için en iyi kuşçu köpek nasıl olmalı? Böyle bir köpek elinize geçerse, başka köpeğiniz olsa dahi onu alıp beslermisiniz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Kasım 13, 2010, 08:42:23 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2010, 09:15:13 ÖS » |
|
abi yanlış anladıysam beni uyar bence 4*4 lük köpek olmaz olsada zevk vermez. köpek dediğin biraz uğraştıracak. benim şu an evimde biri av köpeği olmak üzere 3 öpek var. bana 4*4 köpek gelse bakarmıyım? bakarım herhalde. zaten avcı pointer alır, çulluk için setter ister, setter alır, tavşan vede aport için drahtaar yada kurzaar ister. yani avcı adam kolay kolay tatmin olmaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 13, 2010, 09:30:43 ÖS » |
|
4*4 bende herzaman varrr
onları 4*4 haline getrmek için uğraş veriliyomu ona bakmak lazımm.. yoksa kuru kuru burda naralarmı atılıyo ona bakmak lazım lazım... net avcıları net köpekçileri İLE bu işi gönlü ile yapanları karıştırmazsanız bu işin içinden de çıkarsınız sanırım.. merasına GÖRE KÖPEK BAKMAK dye senelerdir boşuna söylemiyoruzz. ömrümü pointerlere adamış biri olarak
bu pyasayada bir çok avcı değil köpekçi salmış biri olarak hiç bir zaman ben bu ırk ile avlanmam şu ırk ile avlanmam dememişimdir. güzel hayvan kimin elinde olursa olsun överim,,severim sevinirim benim memleketimde süper hayvanlar var dyede gurur duymadan edemem... vasat köpek sahibini kısaca anlatır... köpeğini eğitemeyen mi ,, yoksa vasat olan köpekmi ? köpek eğitim bilgisi olmayanmıı,,çok şey biliyorum zannedenmii ? çok vurmak ile avcı oldunu idda edenmi,,2 adet vurup sonra güzel kareler yakalamk için uğraşan avcımısınız ?? fermalı av köpekleri içersinde pointerler işaret eden hayvanlar olarak nitelendrilirler.Onlar bulurlar siz tetiği çekersiniz ama diğerleride ferma vererek işaret etmekteler,,onları birbirinden ayıran tek şeyyy kokuları ve stilleridir... pointer suya grmez ben sadece gülerimm,,,çulluk sterle yapılır ben sadece gülerim, selam ve saygılar
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2010, 10:09:41 ÖS Gönderen: Çetin EKREN »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 13, 2010, 09:58:14 ÖS » |
|
İnsanoğlu köpekte hep mükemmeli arar. Belkide bulmuştur ama o zaman oda yetmez o insana. Arayışına devam eder. Birde artık şu çulluk seterle avlanır olayını bırakalım lütfen. Varsa iddia eden buyursun getirsin bu meralara pointerden iyi bulursa ben bir daha bu konularda ağzımı açmam. Oda kuş köpeği buda öyle. Ama yapmayın lütfen sağlam ve uzun kokulu bir pointerin yanında sağlam ve uzun kokulu bir seterin yarı yarıya şansı olduğunu artık öğrenmeliyiz. Nasıl tavşanda kurzhaar ile yarıştırmıyorsak seteri pointeri demekki kuşta yok keklikte pointer iyi seter çullukta iyi diyede karşılaştırmayalım. Konu kuş ise ne kuşu olursa olsun ilk önce pointer arkadaşlar bitti gitti ya.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 13, 2010, 10:30:58 ÖS Gönderen: Çetin EKREN »
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 13, 2010, 10:17:47 ÖS » |
|
Arkadaşlar, güzel cevaplar geliyor, Teşekkür ediyorum, tabi ki ustalarından, avcı arkadaşlarımızın tecrübelerinden hepimiz istifade edeceğiz. Amacım hiçbir köpek ırkını burada birbirleri ile yarıştırmak değil, sadece genel tercihleri ve nedenlerini ortaya çıkarmak. Herkes kendi tercihlerini ve düşüncelerini yazsın arkadaşlar, sonuçta burada yazılanlar yeni köpek beslemeye karar verenlere bir rehber olacaktır. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 13, 2010, 10:33:03 ÖS » |
|
Mustafa abi aynı zamanda yöre yörede yetiştirilecek ırklara dikkat etmek gereklidir. Şimdi Gaziantepte kışın ocak ayında suya düşen ördeği kurzhaar alıp gelir veya diğer çok maksatlı ırklar pointer ya almaz yada alırsa hastalanır. Kars ardağan gibi yerlerdede genelde pointer kış aylarında su aportu yapmaz yada yaptırılmaz. Bizim askeriyedede böyledir. Genelde askeri köpekler eğitime başlamadan önce gideceği bölge belli olduğu için o yörenin ilklim şartlarına göre köpeğin ırkı seçilir ve eğitilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 13, 2010, 10:47:50 ÖS » |
|
İnsanoğlu köpekte hep mükemmeli arar. Belkide bulmuştur ama o zaman oda yetmez o insana. Arayışına devam eder. Birde artık şu çulluk seterle avlanır olayını bırakalım lütfen. Varsa iddia eden buyursun getirsin bu meralara pointerden iyi bulursa ben bir daha bu konularda ağzımı açmam. Oda kuş köpeği buda öyle. Ama yapmayın lütfen sağlam ve uzun kokulu bir pointerin yanında sağlam ve uzun kokulu bir seterin yarı yarıya şansı olduğunu artık öğrenmeliyiz. Nasıl tavşanda kurzhaar ile yarıştırmıyorsak seteri pointeri demekki kuşta yok keklikte pointer iyi seter çullukta iyi diyede karşılaştırmayalım. Konu kuş ise ne kuşu olursa olsun ilk önce pointer arkadaşlar bitti gitti ya.
abi ben pointer kullanmadım ama arkadaşta var. sabah kırağı kalkıpta çalılar ıslanınca köpek öğleden sonra titreşime geçiyo. ben ona göre dedim. birde gemliğin arazisini bilmem ama burda diken vede kuru çalılar köpeği berbat duruma getiriyor. ben sadece gördüklerim ile yorum yaptım. inşallah birgün beraber çulluğa gideriz de benim bu düşüncem değişir bende pointer ci olurum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 14, 2010, 06:04:57 ÖS » |
|
Aslında herkesin köpeği kendine göre en iyisidir. Hiç bi zaman avcının köpeğinede tüfeğinede kötü denmez. Ama artık bu işler tamamen imkan işine döndü. Yavru köpeklerin bile 1000 liraya satıldığı bi ülkede iyi köpek sahibi olmak için o kadar bütçe ayıramayan bi çok avcı vardır. Daha iyi yoktur cümlesini bence kimse kullanmaz çünkü bunu bilemeyiz kimde ne var nasıl av yapıyor. Hadi internet ortamını bilipte kullananlar az çok köpeklerinin hünerlerini herkese göstermeye çalışıyor ama şundan eminimki eğer piyasaya çıksın türkiyeyi sallayacak daha bir çok köpek var. Şu anda benim memleketimde 3 tane pointer var idda ediyorum internet ortamında daha öyle av yapan bi köpek daha görmedim!!!! Ava yaklaşırken otları küçük taşları kendine saklanmak için kullananlarımı ararsın yoksa avcısını arkasına alıp göğsü yerde 200 metre belki daha fazla sürünerek avcısını kekliğin içine sokanınımı?? Bu dediklerim 450 kayıtlı avcısı olan Nevşehirde olanlar kimbilir daha bilmediğimiz ne marifetli köpekler vardır. Benim için iyi köpek av atlamayan ve aportu iyi olan köpektir. 100 metreye ferma durmasın ama kuşu kaldırmadan üstünden atlamadan 20 metreye dursun yeterki ben geçince arkamdan av kalkmasın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 14, 2010, 07:28:42 ÖS » |
|
Burda hiç kimse kimsenin köpeğine kötü demiyor ilk önce bu bilinsin bu şekilde yazışma yapılmadıysa konular iyi okunsun. Avci olan zaten bilir kimse merakta buyurmasın avcının tüfeği köpeği kötülenmeyeceğini. Ayrıca bu internet ortamında maddi durumu olmayanlarada köpek sahibi olmak için fırsatlar doğuruyoruz ki bu sitede ben müjde diye yazdım 150 tl ye safkan köpek sahibi olunabiliyor. Başkaları için olmasada piyasada 750 tl den aşağı değeri düşmeyecek olan köpekler bunlar. Mutlakaki ülkemizde güzel köpekler ortalığı sarsacak köpekler vardır. Kimse benimki en iyisi demiyor diyemez zaten. Herşeyin para olmadığını kanıtlayan bir sitedeyiz. Dostkolik burası bilmeyen öğrenmeli beni belki arayan 20 nci kişi ama seterleri vermiyorum ya dost olmayacak kişilikte yada avcı değiller. Evet köpek kırmada olabilir yeterki av geçmesin haklısınız ama uzun kokulu olupta avcısını 20-30 metreden uyaran köpeklerde olsa fena olmaz. Neyse konu dağılmasın. Dediğimiz gibi köpek iklim şartlarına meralarına göre seçilmeli av atlamamalı mümkünse ırk özelliklerini tam göstermeli. Sonuçta mükemmel köpek yoktur varsada insanlar doyumsuz olduğundan dahada mükemmelini arayacaklardır zaten. Yani şu köpekle şu aranır olayını bırakalım ben en iyisi pointer demiyorum konuları iyi okuyalım. İklim şartlarına bölgelere göre köpek ırkı seçimi yapalım. Gemlikte seterin 2 katı iş yapan pointer karadenizde yapmıyor gibi yani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 15, 2010, 04:17:56 ÖS » |
|
Komutan ben senin yazdıklarına değil "Sizin için en iyi köpek nasıl olmalı" sorusuna cevap verdim orda bi yanlış anlama var sanırım. Yani benim yazdıklarımın senin söylediklerinle alakası yok!!!! Bizim arazinin en iyi köpeğide ingilizdir açık alanda kuş kendine fazla yaklaştırmadığı için uzun mesafeden kekliğin yerini belli edecek köpek olması şarttır. Ama çulluk avında her çalıya ingiliz setter kadar giremiyo en güzel örneğini ben bu hafta yaşadım tavşanı vurdum hayvan çalının içine attı kendi can havliyle köpek yakaladı ama çıkaramıyo heryeri kan revan oldu 2 metre içerdeki tavşanı çıkarmak için 15 dakika uğraştım. Belki öyle bi çalıya köpek iki kere daha girsin eminim bi daha girmek istemeyecektir benim bile heryerim kedi tırmalamışa döndü.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2010, 06:04:07 ÖS » |
|
arkadaşlar keklik için pointer besle,çulluk için setter,tavşan için drathaar......Gerek yokki tavşansa tavşan,keklikse keklik,çulluksa çulluk;sıcakmış,soğukmuş çalıymış,su don tutmuş ördek kalmışmış,yok aportmuş ne gereği var alın bir kurzhaar toplayın hepsini bir köpekte,dimi ya haksızmıyım şimdi ha 50 metreden seni hazırlamış ha 20 metreden 20 metrede damatlık giyip çıkarırım ben kekliğe hazırlanmak ne ki 1mt yeter Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP işin latifesi ama haksızda sayılmam değil mi? şunu da demeden geçemeyeceğim ''en iyi köpek avcının kendi köpeğidir'' herkese saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2010, 10:50:35 ÖS » |
|
ben derimki pointer her ırkın kendine göre özellikleri var seterde iyi bir av köpeği olabilir kuthzarda dratharda nasıl eğitildiğine bağlı.çoğu insan pointeri seçiyor kara kafalar terçih ediliyor sert bakışlı mükemmel duruşlu stili olan bir köpek kolay kolay yorulmuyor sıcak hava şartlarında iyi vb. bir çok özelliği var ama bence pointerlerin bi albenisi var regi olsun o kalın muz burnu olsun sarkık dudaklarıı bacaklarını geriye atışı o heykelsi fermaya duruşu bence o köpeklere bizi biraz daha fazla çekiyor bence..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2010, 10:44:00 ÖÖ » |
|
Zaten çok maksatlı köpekler ferma köpekleri vsvs boş yere ayrılmıyor. Herkesin kendi zevki. Birazda yetiştirmeye bakıyor. Üstüne para verseler kurzhaar beslemem sesini sevmiyorum bızıklamasını. Ama ilerki yaşlar ne gösterir bilemem. Denilen gibi herkesin köpeği kendine iyidir. Köpek neye alıştırılırsa o avıda yapıyor aslında ama kendi özelliklerini çok aşamıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|