WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 01:29:41 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: AVLANMA BELGESİ NE İŞE YARAR  (Okunma Sayısı 1197 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
osmanyaprak
Ziyaretçi
« : Nisan 16, 2009, 11:00:35 ÖÖ »

Hukuk köşesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yeni uygulaması olan; Çiftçiye ziraat mühendisinin üretim karnesine yazdığı ilaç ve miktarlar nispetinde ilaç bayisinden karnesini göstererek ilaç alabilmesi uygulamasına paralel olarak avlanma belgesi ve geçerli avlanma pulu olmayan avcının da av malzemelerini satan bayilerden fişek alamaması bence sürdürülebilir avcılığın en büyük sorunu olan yanlış zirai ilaç kullanımı ve bohçacılık kavramlarının etkisini azaltmada en önemli etkenler olacaktır.  Avcılık Belgesi için verilen kurslarda derslere avcının  katılımını sağlayarak avcıya alacağı belgenin onu sadece cezalardan kurtarmaya yarayan bir belge değil yaban hayatının sürdürülmesinde kendisinin bu belgeyi alabilmek için girdiği kurslarda edindiği bilgileri uygulayarak  bilinçli bir birey gibi hareket etme faydası ile avcılık yapması sağlanmalıdır. Manisadan selamlar

NOT: Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yeni uygulaması hakkındaki forum içeriğinin önemi açısından gereki ilgiyi görmedi. Bu sebeple içeriği yeni konuya tekrar taşıdım.
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Nisan 16, 2009, 11:00:35 ÖÖ »

VONKUJO
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2009, 11:12:44 ÖÖ »

Osman gardaş senin dediğin bir zamanlar barut satışında kullanılırdı halende kullanılıyor ne varki kimse daha barut,kapsül,boş kovan,ara tapa vb.malzeme alıpta kendi fişeğini kendisi doldurmuyor...malum artık her gramda,her numarada hazır yerli,avrupa çeşit çeşit dolular var...o zamanda farklı değildi ruhsatı olan biri gidipte bayiden kendi ruhsatına kaşe vurdurmak suretiyle barut alıp isteyen arkadaşına veriyordu...aslında güzel bir düşünce ama ne varki yine konu kendi kendimizi geliştirmeye dayanıyor ve yasakla birşeyin çözülmediğini gösteriyor...insan ilk önce bunu kendine bir yaşam tarzı olarak belirleyecek o yasaklarla dolu kitapçığı okuduğunda bunların kendi vicdanıncada yasak olup olmadığına bakacak...yoksa ne kadar yasak koyarsan koy o yasak daha yürürlüğe girmeden bizim milletimiz onun hillesini bulur...ama ne yapılabilir bu konuda sürekli konuşulması yeni çözüm yolları bulunması gereken bir konu sanırım arkadaşlardan bir sürü öneri gelir...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 16, 2009, 11:18:11 ÖÖ »

Konu kendi, kendimizi geliştirmeye dayanıyor sözüne imzamı atarım. Yoksa yasak kadar, kılıf bulunuyor gerçekten. Hürmetler.
Ethem ERCİYES
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2009, 11:26:53 ÖÖ »

Minareyi çalan kılıfını ayarlar, bir şekilde yolu bulunur, belgesi olupta alan olmayana satar, kaçakçılığı karborsası oluşur, en ideali serbest piyasa bence, bunun zararını yasal belgeli avcılarda yüksek fiyatlarla, aradığımızı bulamamakla çekeriz

Selamlar
İzzet OĞUZ
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2009, 11:27:49 ÖÖ »

bunu satıcaların uygulacağını sanmıyorum.ne kadar ruhsatlı avcı varsa bir o kadarda ruhsatsız avcı vardır.satmazsa çirosu yarıya düşer.satıcı öylede olsa böylede olsa satar.
şimdi 18 yaşında küçüklere sigara satışı yasak.hangi bakkal,market uyguluyor.
yasak gelse bile el altından gene satar diye düşünüyorum
İzzet OĞUZ'in Imzasi
izzet oğuz 1978 denizli
         A rh +
     0538 576 51 51-0506 476 60 60
HERKES KENDİSİNİ " BEYAZ " GÖRÜR
osmanyaprak
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2009, 02:35:44 ÖS »

Size katılmıyorum arkadaşlar. Katılmıyorum çünkü kesilen cezayı yüksek tutmak caydırıcı olacaktır. Kessinler zamansız avlanana, limiti aşana, belgesi olmayana vs. adam gibi ceza bir daha gidiyo mu ava o şekilde.Veya 18 yaşından küçüğe sigara satan bayii kapat bakalım 1 ay bir daha satıyo mu o sigarayı.
          Kaç senedir ava gidiyorum 1-2 KERE karşılaştım denetleyenle. Av kulüpleri destekli denetim grupları oluşturulsun kontroller arttılsın adam gibi yapılsın bu iş bohçacı mohçacı kalmaz.
       AMA ÖNCE BİZ İNANALIM OLMAZ-DÜZELMEZ DEMEYELİM.
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2009, 02:53:19 ÖS »

Osman gardaşım belki denetleme sizin orada sıkı olmayabilir ama bende enaz 50 sefer hem jandarma hemde ormancı tarafından evrak kontrolü yapıldım diyorum...
hadi şehirli avcıyı eksik evrakla veya ruhsatsız tüfekle yakalayıp dediğin cezayı kestiler peki köylerdeki avcıları nasıl kontrol altında tutacaksın.köylerde şehirdeki avcıdan daha çok avcı var....iş onlarıda uyandırmak yanlıştan çevirmek...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Levent USTALARDAN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

güneyli

« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2009, 03:19:34 ÖS »

Unutulmamalı aşırı baskı ve denetim insanları kaçak işlere yönlendirebilir. Hele denetimler keyfi olursa. Sonuç göstermelik değil gerçek eğitim ve bilinçlendirme ile netice alınır fikrindeyim.

Saygılar/Sevgiler.
Ethem ERCİYES
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #8 : Nisan 16, 2009, 03:19:55 ÖS »

Osman bey kanunu bilmeyen denetleyici olmasın bence, ortalık dahada karışır, bu sezon bir av günü karşılaştığım biri ben bu köyün muhtarıyım burda av yapamassın dedi, bende jandarmayıda ara ormancıyıda av yaparmıyım yapamazmıyım gösteriyim sana dedim, il içi il dışı avlanma belgem var burasıda yasak alan değil sen karışamassın herşeyim kanuna uygun dedim, bu sefer başladı av etine ihtiyacınmı var, cana kıymak kötü bişey demeye, merada yeni cinsler çıkmasın bence, yasal olmayan bir durum varsa yasayı bilenlerde var bilmeyenlere verilen yetkiler yeterli, sözüm ona memlekette birine paşalık vermişler babasını kesmekle işe başlamış, ona döner bu işin sonu, denetim yapılacaksa yeterince denetleyici var olanlar layıkıyla görevini yaparlarsa yeterli gelir, bekçi olan hırsızlık yapmasın yeter,   
       Suç işleyene cezası kesilmesin demiyorum, o konuda hemfikirim, dahada artırılsınki caydırıcılığı olsun,
Sebahattin AVCI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2009, 03:29:46 ÖS »

Osman ustam bilgilendirme için teşekürler

ben geçen sene av bayinden barut aldım ruhsatsız olmaz dedi gittim ruhsatımı aldım geldim sonra barutu verdi kendim doldurm kullanıyorum tabi busene kullanmam yeter bunlar bana cephanelik gibi olduk av bulamayınca suya şişeye atmaktan bıktım Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

saygılar
Sebahattin AVCI'in Imzasi
Sebahattin  AVCI   SAKARYA / Merkez  Avkolikli Herkez
     1978    0536 274 57 04

Yağız TOPÇUOĞLU
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2009, 10:05:33 ÖS »

Bu iş ancak eğitimle ve vergilerin düşürülmesi ile engellenebilir.Bir avcı yılda yaklaşık olarak 200 tl para ödüyor.Bunu herkesin ödemesi bu şartlar altında mümkün değil.Yasaklamak zaten çözüm değil.Kontrol mekanizmasının çok iyi etkin olarak işlemesi şart.Bir ilçede  kaç av koruma memuru olabilir ki.Bu noktada gönüllü denetleyicilik mekanızmasının işlemesi daha yararlı olur sanırım ve bunlara ilaveten  vergiler düşürülmeli.Bunlar benim şahsi görüşümdür.
Yağız TOPÇUOĞLU'in Imzasi
Yağız TOPÇUOĞLU Muğla 1977 ARh+ Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
 "SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR."
"Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Aydın ÖZTÜRK
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #11 : Mart 04, 2010, 06:35:19 ÖÖ »

sevgili avcı doslarım hepnizin yorumlarını okudum hepiniz çok haklısınız her meslekte her işte olduğu gibi avcılıktada her sene değişen kanunlar var. en iyisini bulmaya çalışıyoruz deselerde ben buna inanmıyorum birilerin bu işlerden muhakkak çıkarı vardır adeta avcılığı degil turizimi öldürürsün bence bir karar alınacaksa turkiyedeki il avcılar külüp yöneticilerini toplayıp onların fikirlerini almakta yarar görüyorum insanları fazla sıkar mantıksız olaylara girer seniz sonuç bu konuda bilinçli avcı bulamazsınız kayıt dışı avcılar çoğalır biraz mantıklı olup hali hazırda olan kanunları yumuşatıp herkezi biliçlendirip daha çok yenileme bilgilendirme eğitimleri tv basın yoluyla hatta devlet bu konuda bir kanal ayırabilir diye düşünüyorum.kafanızı biraz ağrıttım hebinize çok selam kendinize iyi bakın avcı doslarım
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
AVLANMA BELGESİ NE İŞE YARAR

Gitmek istediğiniz yer: