WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 04:13:56 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: kızım Fındık aport dersini başarıyla geçti  (Okunma Sayısı 719 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uğur KEKLİK
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« : Aralık 25, 2009, 01:43:23 ÖS »

Bana geleli henüz 15 gün olmasına rağmen,sıkı ve düzenli bir eğitimle olmazsa olmaz komutları(hayır,bekle,gel) öğrettikten sonra sırada aport dersi vardı.
1 haftadır aport üzerinde çalışıyoruz.
Keklik tulumu kaplanmış takozu Fındık getiriyor,yanımdan geçip 1 metre ötede kemirmeye çalışıyordu.
Dün büyük marketlerin birini gezerken petshop kısmında içierisinde 20 adet olan,köpek ödül şekeri yazan bir ürün aldım.Hem köpeğin dişlerinin sağlığı için faydalı bir ürünmüş.fiyatıda 1,90TL
Akşam evimin yakınındaki herzaman gittiğimiz parka götürdüm.15-20 dakika serbest dolaşmasını,etrafa siğdirmesini rahatlamasını sağladım.Sıkılınca yanıma geldi.
Önce 1 tane şekerden verdim.(aslında şekerli bir ürün değil,duyduğuma göre şeker köpeklerin gözlerine hasar veriyormuş)
Tadını beğendi.1 tane daha istercesine hopladı.
Takozu çıkarınca başladı hoplamaya zıplamaya.Takozu atıp getir kızım dedim.Yine aynı hareket,takozu getiriyor 1mt ötede kemirmek istiyor.Tam getirip yanımdan geçeceği sırada yere oturup önüme şekerden 1 tane attım.Tam yerkende sevip okşadım.Afferin kzıım dedim.
2. kez takozu fırlatıp getir kızım dedim.Bu kez daha bir istekli getirdi,neredeyse takozu önüme attı.1 şeker daha,böyle 4 kez deneme yaptım.Hepsindede kusursuz getirdi bıraktı.
Daha önce normal bir tahta parçasını atıp getirmesini istemiştim.Koşup tahta parçasının yanına gitmiş,koklayıp getirmemişti.
Bu kez orada bulunan bir dal parçasını atıp getir kızım dedim.
Hayret!! attığım nesnenin ne olduğuna bakmadan bile kapıp getirdi yanıma bıraktı,yine ödül ve sevgi aldı karşılığında.
Eğitimi orada kestim.En tatlı yerinde kalsın istedim.

Bu hususta sitemizde birçok konu okudum,faydalı cevaplar verilmiş,aynı şekilde bende olumlu sonuç aldım.Yazı yazan katkıda bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.

ikinci bir husus var;
samimi olduğum birlikte av yaptığım arkadaşada aynı gün erkek bir köpek almıştık.Arkadaşım biraz daha olurcu biri.Eğitimle uğraşmak yerine içinde varsa olur mantığıyla hareket ediyor.1 kez Fındıkla yanlız ava çıktık,öğleden sonrada bahsettiğim arkadaşım ve köpeğiyle çıktık.Benim gözlemlediğim,arkadaşımın köpeği çok açılıyor,onunla birlikte benimkide açılıyor.Benim köpek komutlara uymamaya,dikkati dağılmaya,hatta av aramaya bile yanaşmıyor.Sadece gel komutuna uyuyor.
Dikkat ettim,benimki bir koku bulduğunda diğeride bunu farkediyor,hemen benimkinin yanına gelip beleşe konuyor.Bu kez benimkide kokuyu bırakıyor.Bunların farkına dün akşam vardım.ben parkta gezerken arkadaşta gelmişti.Köpek biranda değişti.Tanınmaz oldu.
Bende köpeğim iyice ava yatıncaya kadar ki bu süre ne kadar olursa olsun yanlız ava çıkma kararı aldım.Yanımda avcı olabilir ama köpeksiz olması lazım diye düşünüyorum.Hem böylece köpeğin kendi özgüvene sahip olmasını sağlarım diye düşünüyorum.Ne dersiniz???
Uğur KEKLİK'in Imzasi
Avcının silahı ya süperpoze yada çifte olmalıdır.Adam olana 2 fişek çok bile...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Aralık 25, 2009, 01:43:23 ÖS »

VONKUJO
Osman KARATEPE
İTİMAT
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 77

« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2009, 01:59:49 ÖS »

Uğur abi seni tebrik ederim olyı çözmüşsün abi sevgi ve ödül bir köpek daha ne isterki ...Fındık seni çokk gururlandırac bundan emin olabilirsin...
Osman KARATEPE'in Imzasi
1978 Eskişehir AB RH(+) 0535 277 73 25
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Hizliupload.com

ATIN İYİSİNE DORU YİĞİDİN İYİSİNE DELİ DERLER....
Şükrü SUNAR
DostKoliK Üye

SEVİYE = 15

« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2009, 03:03:50 ÖS »

bu acıklamlar ıcın cok tesekkur ederım abı benım de su anda 9.5 aylık erkek ınglız poınterım var aynı sorunu bende yasıyorum tahta parcasını atıyorum abı aagzına alıyo ve tam yanımdan gecıyo ılerde oynamaya baslıyo bende bu odul mamalarından almayı dusunuyorum abı ınsallah faydası olur.degerlı bılgılerın ııcn cok tesekkurler abı salıhlıden selamlar
Şükrü SUNAR'in Imzasi
Şükrü SUNAR
                         (SALİHLİ/MANİSA-ISPARTA)
        Sultaniye köklü Bağ Fidanı yetıstırıcısı
                         P-A-Ş-A Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Ergin ÖZDEMİR
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2009, 03:08:14 ÖS »

tebrik ederim başarıların devamını dilerim..bol fermalı avlar yapar inşallah
Ergin ÖZDEMİR'in Imzasi
Ergin ÖZDEMİR/1971
BUCA-İZMİR
Uğur KEKLİK
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2009, 05:00:09 ÖS »

Sağolun arkadaşlar,sitedeki değerli bilgileri boş zamanlarda okuyup,irdeleyip uygulamak lazım.İşin mantığı anladığım kadarıyla sevgi hoşgörü ve sabrın dışında
av için eğittiğimiz köpeklerin önce doğal hayatlarında nasıl olduklarını bilmek sanırım.Köpeklerde düz mantık var.1 kere öğrettinmi ara sıra tekrar etmek yeterli oluyor,fazla sıkmamak kaydıyla.

bu acıklamlar ıcın cok tesekkur ederım abı benım de su anda 9.5 aylık erkek ınglız poınterım var aynı sorunu bende yasıyorum tahta parcasını atıyorum abı aagzına alıyo ve tam yanımdan gecıyo ılerde oynamaya baslıyo bende bu odul mamalarından almayı dusunuyorum abı ınsallah faydası olur.degerlı bılgılerın ııcn cok tesekkurler abı salıhlıden selamlar

Önemli olan değerli ustalaın defalarca yazdığı gibi,köpeğin o nesneyle oynarken aldığı zevkten daha güzelinin, o nesneyi yanımıza getirdiğinde alacağını anlatabilmek,öğretebilmek.Ben neredeyse aporta yapabilen köpeğimin,aport nesnesine ağzını acıtmaya yönelik malzeme eklemeye karar kılmıştım.Dha önce kaymaklı büskivi ile denemiştim,yüzüne bile bakmamıştı.Halbuki kaymaklı büskivi sayesinde arabaya bindirebiliyordum.Meğerse keretanın damak tadını bilmiyormuşum GülümsemeGülümseme
ama bahsettiğim şekerlerde sanırım kemik ürünleri falan var.herhalde daha lezzetli.
Şükrü bulamazsan özel mesajdan marka ve market ismi verebilirim.Buraya yazmıyalım reklam olmasın.Alt tarafı 1,90TL,denemekte fayda var.Hem av merasında taşıması kolay,ezilip büzülcek,akacak kokacak türden birşey değil.

Uğur KEKLİK'in Imzasi
Osman KARATEPE
İTİMAT
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 77

« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2009, 05:06:43 ÖS »

Benim setterim için dünyanın en güzel yiyeceğini koysanız önüne genede bakmaz yanında ben varsam köpek öyle acayipki yeterki ben seveyim biliyorumki benim onu sevmem okşamam dünyadaki herşeyden daha önemli onun için aç yaşar ama sevgisiz asla o yüzden bende bu ödül çubukları işe yaramıyor aport yaptırırken yanıma çağırınca ağızında ne varsa atıp geliyor hayvan beni görünce sevindirik oluyor yılan gibi kıvrılıyor anlamadım ....
Osman KARATEPE'in Imzasi
1978 Eskişehir AB RH(+) 0535 277 73 25
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Hizliupload.com

ATIN İYİSİNE DORU YİĞİDİN İYİSİNE DELİ DERLER....
Uğur KEKLİK
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2009, 05:15:53 ÖS »

Ne mutlu size
inşallah zamanla bizde sizin gibi oluruz.
Bahsi geçen köpeğim henüz yavru sayılır,boy pos yerinde ama henüz 7 aylık,zamanla olur inşallah.
Uğur KEKLİK'in Imzasi
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
kızım Fındık aport dersini başarıyla geçti

Gitmek istediğiniz yer: