WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 10:56:58 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: 1.90 barutlu tek kurşunun menzili nekadar olur  (Okunma Sayısı 2103 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« : Mayıs 02, 2011, 11:30:42 ÖÖ »

sa abilerim ben dedemden ögrendim genelde dedem 2.10 koyarmış ben 1.90 koyuyorum ve otomatikle atıyorum bunun menzili diğer kurşunlara göre nasıl olur birde otomatigim torun marka
« Son Düzenleme: Temmuz 14, 2011, 07:50:43 ÖÖ Gönderen: Hüseyin ORHAN » Logged
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Mayıs 02, 2011, 11:30:42 ÖÖ »

VONKUJO
Hüseyin ORHAN
Hüseyin ORHAN
Onursal Üye
*

SEVİYE = 20

"AVCI: AVINA ve DOĞAYA SAYGILI OLANDIR"

« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2011, 08:46:49 ÖS »

normal kurşunların 200 ile 250 mt gittiğini bizzat gördüm bu etkili bir menzil midir tartışılır ama zaten o mesafedeki bir hedefe de atsam da tutturamam sanırım Gülümseme))
Hüseyin ORHAN'in Imzasi
Hüseyin ORHAN  Arh+ 532 205 80 36 Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2011, 09:06:11 ÖS »

abi belki inanmazsın ama ben 8 yaşımda düştüm avcılıgın peşine boncuk tabancasıyla başladım sapan sonra havalı tabanca sonra havalı tüfek sonra çifte son ra otamatikte kaldım herzaman doldurdugun fişek daha iyidir abi bide torun otamatikler nasıl bir bilgin varmı kac gr atabilirim en fazla 77mm fişek yataklı
Veysel ALTINDAĞ
ModeratöR
*

SEVİYE = 53

« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2011, 10:46:50 ÖS »

abi belki inanmazsın ama ben 8 yaşımda düştüm avcılıgın peşine boncuk tabancasıyla başladım sapan sonra havalı tabanca sonra havalı tüfek sonra çifte son ra otamatikte kaldım herzaman doldurdugun fişek daha iyidir abi bide torun otamatikler nasıl bir bilgin varmı kac gr atabilirim en fazla 77mm fişek yataklı

ahmet kardeşim 1 sorunun cevabı fişeğe vede namluya göre değişir. çünki av tüfeğinde yiv yoktur vede namlu çıkışı kurşundan daha dardır. bu yüzden ufak tefek sapmalar yapar. bu sapma 100 120 metre gibi bir mesafede bazen 3 4 metreye kadar çıkar. buna en iyi kararı farklı fişek vede şoklarla deneyerek sen verebilirsin.

2 soruna gelince sen hangi av için istiyorsun ağır doluyu? cevabınıda ona göre vereyim

Veysel ALTINDAĞ'in Imzasi
veysel ALTINDAĞ 05384958809
Ömer BÜYÜKKURUTLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #4 : Mayıs 03, 2011, 08:08:10 ÖÖ »

Hayatımda hiç tek kurşun atmadığım için bi yorum yapamayacağım çünkü tek kurşun saçma gibi değil ama barut ne kadar çok olursa sanırım o kadar ileri gider ama ne kadar etkili olur onu denemek lazım.
Ömer BÜYÜKKURUTLU'in Imzasi
Ömer BÜYÜKKURUTLU Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #5 : Mayıs 03, 2011, 11:40:33 ÖÖ »

veysel abi şimdi ben uzak atmayı cok severim oyüzden donuza genelde ama ormanda geziyorsun baktın ayı ile karşılaştın saldıracak ondan agır dolu diyorum bide benim tüfek torun otamatik 76mm fişek yataklı 40gr atsam bi sakıncası olurmu
Mesut BÜLBÜL
DostKoliK Üye

SEVİYE = 4

Baba MESUT

« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2011, 09:44:20 ÖÖ »

yeğenim senin sonunu iyi görmüyorum gözün uzaklarda ki hedeflerde bu silahlarla olmaz sen en iyisi yivlilerle dene bu tüfekler zorlanır onda sıkıntı olmaz 500 metreye kadar sallaya bilirsin  bu silahlarda sacmaya koyduğn neyse onu kurşundada atabilirsin  sadece kara barut ilave edebilirsin o ileri itmali ateşler yeşil barut gibi yana yanmaz  bilgilerine arz ederim selam
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2011, 11:00:41 ÖÖ Gönderen: Mesut BÜLBÜL » Logged
Mesut BÜLBÜL'in Imzasi
Mesut BÜLBÜL
15.07.1960-
Milas- Muğla.
0532 292 83 57
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2011, 11:32:05 ÖÖ »

mesut usta benim dedem yılların usta avcıları 13 yaşındayken 16 call beratta tek kırasıyla başlamış ava tüfegin saglamlıgını kac gr barutu atacagını eline aldıgında anlar barutu o eskiden hep kendi yaparmıştı dolularını
Mesut BÜLBÜL
DostKoliK Üye

SEVİYE = 4

Baba MESUT

« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2011, 10:37:32 ÖS »

Tamamda eskiden kıtlık vardı barutu bulsan şacması yoktut telden keserlerdi kapsülü mantar ağısından barutu patoz ile kükürtten yapılırdı cok yaptık  ama şimdi bolluk var hangisini alacağına şaşırıyoruz  malesef  en tesirli barut nedir  1 inci nevi kara barut tur azıcık koydunmu tamamdır neyse sen bilirsin devir değişti teknoleji  arttı yenik düştük 25 kişiyle calışılan biş yeri 2-veya 3 kişiyle teknoloji ileri yanlış anlama  yeğenim ayak uydurmak vede ayakta durmak zorlaştı bulamazsa millet calmaya calışıyor sinesine cekmiyor canım kardeşim selamlar sayğılar şimdilik
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2011, 11:01:12 ÖÖ Gönderen: Mesut BÜLBÜL » Logged
Mesut BÜLBÜL'in Imzasi
Mesut BÜLBÜL
15.07.1960-
Milas- Muğla.
0532 292 83 57
Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #9 : Mayıs 05, 2011, 11:45:02 ÖÖ »

saol usta fişek markalarından ben bp diyorum nasıl bide mirace t4 36 gr diyorum nasıl
Mehmet Hakan ÇAĞLAYAN
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2011, 01:13:29 ÖÖ »

Sakın Sakın dedenin zamanında kullandığı barut 1.nevi yani kara baruttur aslında o barut yemleme için bir tutam kapsülün üzerine konulur çünki 2. nevi baruda göre daha hızlı alev alır  ve üzeri 2. nevi barutla ilave edilen barut  büyük avlarda dovuz vesayre zaten kople kara barutla dolum yapmış olsan kulaklık kullanman lazım birde çok iyi bir köpek patlamanın sesinden ve tozu dumana karışmasından ne demek istediğimi anlarsın en güzel yanıda tüfeği yormaz malum o zamanlarda çoğunlukta hep sarma namlu bence sen tüfeğin için en uygun olacak fişeği bayiden al ve at
Bülent UZUN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 16

« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2011, 09:30:00 ÖÖ »

sa abilerim ben dendemden ögrendim genelde dedem 2.10 koyarmıştı ben 1.90 koyuyorum ve otamatikle atıyorum bunun menzili diyer kurşunlara göre nasıl olur bide otamatigim torun marka

Ahmet kardeşim sen bu gidişle bu torunu yakın zamanda hurdaya çevirirsin ama inşallah kendine zarar vermezsinLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
tüfeğinin tek kurşun menzilini sormuşsun tüfeğinin markasını söyleyip bırakmışsın bu tüfeklerin namlu boyu ve şokları sabitmi? Tek kurşun için idaal namlu slug namludur minimum 47 maksimum 61 cm geçmez boyları
burdaki ustalarının %90 ı senin tarzında başlamıştır ava ancak sen doldurma tek kurşunla domuz avlamayı ormanda ayıyla karşılaşmayı güçlü fişek doldurmayı o fişekle ayıyı durdurmayı hesaplıyorsun ancak Tüfeğin el doldurması fişekle çalışacakmı ?  o doldurduğun fişkler domuzu durduracakmı ? ben geçen bir arkadaşın bayiden aldığı el dolduması kurşunların kovan başlıklarının plastikten ayrılarak namludan çıktığını plastiğinde namlu içinde kaldığını gördüm
birde ormanda ayıyla karşılaşırsan saldırıya uğramadan sakın tüfek doğrultmayı düşünme eğer elin ayağın yüreğin az bir titremeye tutulursan tüfek senden 5 kat daha fazla titret haberin olsun
sana tavsiyem küçük avlarda tecrübe kazanmada büyük avlara atlama bu emeklemeden yürümeye benzer çok çabuk düşersin sonra benden sana bir abi tavsiyesi.
Bülent UZUN'in Imzasi
ATEŞ EDEN SİLAH VURMUYORSA KUNDAĞIN ARKASINI AYARLATMAK ŞARTTIR

Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   05442551132Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2011, 09:32:19 ÖÖ »

sa abilerim ben dendemden ögrendim genelde dedem 2.10 koyarmıştı ben 1.90 koyuyorum ve otamatikle atıyorum bunun menzili diyer kurşunlara göre nasıl olur bide otamatigim torun marka

Ahmet kardeşim sen bu gidişle bu torunu yakın zamanda hurdaya çevirirsin ama inşallah kendine zarar vermezsinLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
tüfeğinin tek kurşun menzilini sormuşsun tüfeğinin markasını söyleyip bırakmışsın bu tüfeklerin namlu boyu ve şokları sabitmi? Tek kurşun için idaal namlu slug namludur minimum 47 maksimum 61 cm geçmez boyları
burdaki ustalarının %90 ı senin tarzında başlamıştır ava ancak sen doldurma tek kurşunla domuz avlamayı ormanda ayıyla karşılaşmayı güçlü fişek doldurmayı o fişekle ayıyı durdurmayı hesaplıyorsun ancak Tüfeğin el doldurması fişekle çalışacakmı ?  o doldurduğun fişkler domuzu durduracakmı ? ben geçen bir arkadaşın bayiden aldığı el dolduması kurşunların kovan başlıklarının plastikten ayrılarak namludan çıktığını plastiğinde namlu içinde kaldığını gördüm
birde ormanda ayıyla karşılaşırsan saldırıya uğramadan sakın tüfek doğrultmayı düşünme eğer elin ayağın yüreğin az bir titremeye tutulursan tüfek senden 5 kat daha fazla titret haberin olsun
sana tavsiyem küçük avlarda tecrübe kazanmada büyük avlara atlama bu emeklemeden yürümeye benzer çok çabuk düşersin sonra benden sana bir abi tavsiyesi.

mükemmel...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
1.90 barutlu tek kurşunun menzili nekadar olur

Gitmek istediğiniz yer: