WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 11:01:35 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git

Gönderen Konu: 9 gülle neden yasak?  (Okunma Sayısı 2360 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet EFE
ahmet EFE
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2010, 02:45:10 ÖÖ »

nadi abi geçmiş olsun
ferhat bende osman abime katılıyorum yanlız gitmekte bazen tehlikeli olabilir yani yanında birini götürmelisin ( çantacı )
Ahmet EFE'in Imzasi
ahmet EFE 1986 KÜTAHYA/tavşanlı 0541 550 43 07
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« Yanıtla #15 : Aralık 31, 2010, 02:45:10 ÖÖ »

VONKUJO
Hilmi AYNACI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #16 : Aralık 31, 2010, 09:08:30 ÖÖ »

Geçmiş olsun nadi bey Allah korumuş sizi
Hilmi AYNACI'in Imzasi
Hilmi aynacı
30.09.1983
istanbul
B RH+

Av kovalamaktır
İbrahim ÖZEL
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 107

« Yanıtla #17 : Ocak 01, 2011, 05:44:28 ÖS »

Nadi abim ilk duyanlardan birisiyim yaralandığını ameliyatı tekrar olman gerektiğini. Allah sağlık sıhat versin abicim. Şimdide abime verdiğim pascal ismindeki köpekte hasta olması nedeniyle ölmüş. Tahminen yavruyken vurulması gereken iğneler zamanında ve yeterince verilmediğinden olmuş. Abi sen gerçekten un tuz şeker dağıt fakir fukaraya. Gerisini ben çözerim sen meraklanma.
Gelelim şavrotine. Bu fişek çok tehlikeli. Hayvanları yaralı bırakmakla kalmıyor kılavuz saçma görevide görüyor. Yani suya atarsanız uzun mesafeye beni anlarsınız. Dagılımı çok oransız. Nereye gittiği belli olmuyor. 50 mt den sonra 2 saçma arasındaki fark 30 mt buluyor. Tehlikeli ve gerçekten kullanılmaması gereken bir fişek türü.
İbrahim ÖZEL'in Imzasi
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
Veysel ALTINDAĞ
ModeratöR
*

SEVİYE = 53

« Yanıtla #18 : Ocak 01, 2011, 08:22:39 ÖS »

selam dostlar ..bu konuyu en iyi ben açıklayabilirim herhalde  çünkü konuya en yakından tanık oldum!!geçen hafta sonu domuz avına kulübümüzle beraber ava çıktık , sabah ilk bağımızı kurduk o anda yatağından kaldırdık domuzları benim altımdan zytinliklerin arasından 2 tanesi kaçtı gidiyor ama görmek için bende fırsat kolluyordum o sırada da  alttaki zeytinliklerdeki arkadaşta domuza 9 luyu sıkıyor meret şey kaçı domuzda kaldı kaçı beni vurdu belli değil  sol elimin üzerinden giren işaret parmağımın kemiğini parçalayıp el kundağını dağıtan ve çıkış olarakta avucumu trcih eden o 9 lu parçasının yasaklanması bence en doğrusu  burda bence domuzun yaralı gitmesini düşünen yok   avcının emniyeti önem alınmış gibi geliyor..çok şükür allah canımı bağışladı   keşke olmasaydı diyoruz ama oldu      ---  gazi başkandan selamlar---

abi daha yeni gördüm büyük geçmiş olsun. ben size söylemiştim bu domuz avından iş çıkmaz diye. bu arada çetin ve ibrahim abime katılıyorum.şevrotin namludan çıktıktan sonra saçmaların büyük olması nedeniyle birbirlerine çarparak çok ayarsız yerlere gidiyor.
Veysel ALTINDAĞ'in Imzasi
veysel ALTINDAĞ 05384958809
Recep DÖNMEZ
Onursal Üye
*

SEVİYE = 49

« Yanıtla #19 : Ocak 01, 2011, 10:24:08 ÖS »

Dokuzlu misketin dumuz avında yasaklanmasının sebebi avcıların
can güvenliği içindir,domuz avında en ideali tek kurşundur.Dokuzlu
misketle bu konuya yapılan yorumlarda anlatılan olaylar gibi birçok avcı
yaralanmış hatta hayatını kaybetmiştir.
Bu arada Nadi KOÇER Bey'ede geçmiş olsun diyorum...
Recep DÖNMEZ'in Imzasi
Recep DÖNMEZ
Abdullah ALTINSOY 43
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

sahip olmaya değil, şahit olmaya geldik

« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2011, 02:19:53 ÖÖ »

Arkaşlara ne kadar anlatsam vaz geçiremedim dokuzlu kullanmaktan. Ya ıskalarsam? diye düşünüyor zaten bu fişeği kullananlar. Avı kaçırırsan birdaha bulma imkanın var, ama arkadaşını
vurursan? Allah korusun bunu düşünmek bile istemiyorum. Aslına bakılırsa avda kullanılması yasak olan bi fişeğin kütüklükte bulundurulması da yasak olmalı, bunu denetlemekle yetkili olan kişiler bu konuyu dikkate almalılar. Genç arkadaşlarım bu konudaki uyarılarımı dikkate alsalarda eskilere söz geçiremiyorum. Abilerime saygıda kusur etmek istemiyorum ama çoğu şeyde inat ediyorlar, örneğin; Diyorum ki; abi kurşun atarken en geniş şoku kullanın kurşun namludan ne kadar az sürtünme ile çıkarsa ve şekli bozulmassa o kadar etkili ve düzgün gider, yoksa tüfeğe ve kendinize zarar verirsiniz, zaten tüfeğin kullanma kılavuzunda da yazıyor, ( hayır ben böyle randıman alıyorum ) diyor, tüfeğinin namlusu çatlıyor yeni namlu takılıp geliyor, geçen domuz avında baktım yine dar şoku takmış. İnatla dokuzluyu da kullanmaya devam ediyorlar malesef.   
Abdullah ALTINSOY 43'in Imzasi
Abdullah ALTINSOY-1979- EMET(AB Rh (+)
 0 543 665 9044
yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değişirsen, her ikisinide kaybedersin

Tümay GÜLER
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #21 : Mart 10, 2011, 12:28:05 ÖS »

ARKADAŞLAR kESİNLİKLE DOKUZ GÜLLEYİ YASAK ETMELERİ LAZIM. zATEN ESKİ AVCILAR'DA KURAL DENEN BİR KAVRAM YOK...
Gürkan TEKİN
Onursal Üye
*

SEVİYE = 1

« Yanıtla #22 : Mart 10, 2011, 01:11:04 ÖS »

Şevrotin çok tehlikeli ve 30 metreden sonra da kullanışlı olmayan bir fişek...En iyisi tek kurşun ama şansını biraz daha arttırmak isteyenler linklerini verdiğim yaf dolularını deneyebilir.Double olanla 14mm lik 2 bilye trible olanda 11 mm lik 3 bilye var.. trible olanı deneme imkanım oldu 35m de 1 bilye hedefte 1bilye hedefin 20 cm üstünde ve diğer bilye de 20cm altından vuruş yapıyor..

http://www.e-temin.net/?urun-1016-Yaf-Triple-Ball-Kursun.html

http://www.e-temin.net/?urun-1015-Yaf-Double-Ball-Kursun.html

Gürkan TEKİN'in Imzasi
Gürkan TEKİN 0rh+  DENİZLİ / BALIKESİR

WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git