WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 24, 2012, 11:15:36 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: keçe tapa,bior tapa,power tapa  (Okunma Sayısı 8617 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İzzet OĞUZ
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« : Kasım 25, 2009, 05:19:06 ÖS »

bu tapaları merak ettim ve içlerini açtım.sizinle paylaşayım dedim.

keçe tapa
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  

bior tapa

power tapa
İzzet OĞUZ'in Imzasi
izzet oğuz 1978 denizli
         A rh +
     0538 576 51 51-0506 476 60 60
HERKES KENDİSİNİ " BEYAZ " GÖRÜR
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Kasım 25, 2009, 05:19:06 ÖS »

VONKUJO
Ömer BÜYÜKKURUTLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2009, 05:24:04 ÖS »

Çok güzel düşünmüşünüz ama keşke bi araştırmasını yapıp birbirlerinden ne farkları var onuda yazsaydınız. Bildiğim kadarıyla keçe tapa diğer tapalara nazaran saçmanın daha çabuk dağılmasını sağlıyor.
Ömer BÜYÜKKURUTLU'in Imzasi
Ömer BÜYÜKKURUTLU Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
İzzet OĞUZ
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2009, 05:30:30 ÖS »

aynen öyle ömer usta.
keçe tapa; saçma namludan çıkar çıkmaz dağılmaya başlıyor.
bior tapa;saçma namludan çıktıktan sonra birazı hemen, birazı bior tapa(yarım tapa) ın içinde gidip sonra dağılmaya başlıyor.
power tapa;saçma namludan çıkınca powrer tapa(tam tapa)nın içinde yaklaşık ,benim fikrimce (tabi silahın uzunluğuna göre değişim gösterebilir) ,5-10 metre sonra tapayı terk etmeye başlıyor.
İzzet OĞUZ'in Imzasi
izzet oğuz 1978 denizli
         A rh +
     0538 576 51 51-0506 476 60 60
HERKES KENDİSİNİ " BEYAZ " GÖRÜR
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2009, 05:45:10 ÖS »

İzzetcim keçenin altındaki yarım tapayı gözden kaçırma.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Hamit AKSAKAL
DostKoliK Üye

SEVİYE = 1

VETERİNER HEKİM

« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2009, 06:19:09 ÖS »

İzzetcim keçenin altındaki yarım tapayı gözden kaçırma.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Mehmet abi sanırım oda gaz tapası denilen şey,barut gazının basıncını kaçırmamak için Gülümseme
Ayrıca İzzet beye de paylaşım için çok teşekkürler
Ama DİSPARSENTE TAPA kalmış İzzet bey,o elinizde yoktu sanırım Gülümseme
Hamit AKSAKAL'in Imzasi
Vet. Hek.Hamit AKSAKAL
0532 492 5201
Yenice/ ÇANAKKALE
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Uploade
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2009, 06:42:36 ÖS »

Evet Hamitcim, barut gazını daha verimli kullanmak için bir avantaj bu keçe altındaki kısa paraşüt tapa. Eskiden biz ustalarımızdan gördüğümüz üzere metelik tapa koyardık barutla keçe tapa arasına, aynı avantajı yakalamasada kış sıkılarında çok faydasını görürdük.

Arkadaşlar fişeklerde, kapsül eczası, barut, saçma mikatarı kadar, tapalarında hem şekil, hemde muhteviyat olarak çok ehemniyet edilecek sonuçları vardır. Fişeklerin basınç altında çalışan bir fırlatma mekaniği olduğunu düşünürsek, fırlatıcının fırlatığını, neyle fırlattığı önem kazanacaktır. Yani tapaya göre, aynı gr barut ve saçmalarda, farklı basınçlar ve beraberinde saçma kütlesinin namludan çıktıktan sonraki muhafazası, menzil, vuruş gücü, vuruş adetti gibi, iç ve dış baristikler açısından değişkenler içerir. Tabidir ki, bunlara fişeklerin ağızlarının kapanma şekil ve basınçlarınıda ilave etmek, etkenleri farklılıklara göre incelememizi sağlar. Böylece fişeklerin maksada uygun dolular haline gelmesini sağlamakla, avı yapılacak mahlukun menzil ve yaşam alanına göre hedefe daha doğru saçma dağılımı sağlanmış olur. Selamlar.   

İsmet TİCARET
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2009, 12:55:56 ÖS »

anladığım kadarı ile power tapaya dewam ölemiLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Doğan CÜRE.
DostKoliK Üye

SEVİYE = 1

« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2009, 02:02:05 ÖS »

wincestir gitmiş canım fişe harcamısın hocam ya Kahkaha  ben fedarali kestim barutu dail herseyi deişik gavur yapmıs valla fiocci dap 40 magnumkestik barut deil roket yakıtı sanki nasıl yanıyo Kahkaha Kahkaha paylasımından ötürü saol.
Doğan CÜRE.'in Imzasi
Doğan cüre Samsun-Çarşamba
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   teL:05433511595
Av ekipmanları: Armsan Phenoma
 TRAXİ- RAX  Quax vom Birkengrund
Bülent UZUN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 16

« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2009, 09:45:49 ÖS »

Arkadaşlar eski bir inanç var namlunun saçmayı ısıtarak gönderip o sıcaklıkla avı vurup yakarak durdurması diye bu keçe tapa için mi geçerli yoksa inanışmı yanlış sizce plastik tapada görüldüğü gibi saçma namluyla temas etmeden namluyu terkediyor buda demek oluyorki saçma namludan ısınmadan çıkıyor ne barutla ne de metale sürtünem yok. bio tapada ise birkısım saçma namluyla temas ettiği için ısınma sağlanabilir belki buda denemediğim için yorum yapamıyacağım ama bio tapayı daha avantajlı gösteriyo bence mermilerdeki avrupa yerli kavramına gelince benim tüfeğim yerli kullandım fişeklerde yerli belki piyasanın en ucuz mermiside diyebilirim gördüğüm birtek şey var belki namluyla fişekler birbirine uyumlu olmuş olabilir canlı av düşürdüğüm çok ama çok nadir olmuştur bu vurdum düşürmedi, attım yaralı gitti, menzilimin içinde attım hiçbirşey olmadı, gibi terimlerve mazeretler bence fişekten değil kundağın arkasındaki kişiden diye düşünüyorum saygılarımla
Bülent UZUN'in Imzasi
ATEŞ EDEN SİLAH VURMUYORSA KUNDAĞIN ARKASINI AYARLATMAK ŞARTTIR

Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   05442551132Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Burak SEZER
Duck Hunter
DostKoliK Üye

SEVİYE = 22

« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2010, 09:27:58 ÖS »

Öncelilkle keçe tapadan bahsedelim.Keçe tapa namludan çıktıktan kısa süre sonra açılmaya başlar.Bu sebeble yakın mesafe atışlarında bıldırcın çulluk üveyik akşam ördek beki gibi avlarda rahatlıkla kullanılır.Saçmanın kısa sürede açılmasının sebebi tapanın yapraklarının olmamasıdır.Ayrıca keçe tapanın maliyeti yüksektir ve saklama koşulları zordur.

Plastiik tapa ise keçe tapaya rağmen daha geç açılır.Günümüzde kullandığımız pekçok fişekte plastik tapaya rastlarız.Daha uzak mesafe atışlarında kullanılır.YAkın mesafe atışlarında da açık şoklu tüfeklerle kullanılabilir.

Power tapa ise diğer tapalara nazaran saçmaları daha geç açar.Tapanın şekli huni şeklindedir ve bu saçmanın namluda sürtünmesini azaltır.Bu da namludan çıkan saçma sayısını artırır.Yüksek geçit yapan ördek avlarında kullanıldığında randımanlı olur.(Ben genelde öye yapıyorum Göz kırpan )

Birde tapanın özelliğinde başka fişeğin ağız kısmının iyi kıvrılması ve sıkıştırılması gibi ayrıntılar da önemlidir.Pek çok kişi fişeği aldığında kutusunu açıp bakmaz bile.Oysa fişeği kontrol etmek çok yararlı olacaktır.Av da ıskaladığımız durumlarda tüfeğe yada kendimize bahane buluruz.FAkat burda fişeğin rolü  çok büyüktür.Bütün bu anlattıklarımın avın cansız ele geçerilmesinde önemi büyüktür. Göz kırpan Göz kırpan
Burak SEZER'in Imzasi
Burak Sezer  1988 Samsun\Çarşamba  05442834455
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği
Çarşamba Safari Avclk Atıclk ve İhts Klübü

Ahmet ÖKSÜZ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2011, 05:36:51 ÖS »

abilerim öncelik sa kece tapa sacmanın dagılımını hemen yapar genelde bıldırcında tercih edilir power tabalar ise sacmanın gec dagılmasına ve daha uzaga gitmesini saglar bide 1 no şok ile atarsanız yakın mesafeden kurşun gibi iş görür ben genelde kendim doldururum 1.70 baruta 1.70 sacma koyarım otamatikle atarım sorunsuz tüfegimde torun 1012 marka 5+1 can sız vaziyette hayvan kalır yerinde
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
keçe tapa,bior tapa,power tapa

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines

© eKBeRaLi - 2007
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM