|
|
 |
« : Haziran 28, 2011, 08:04:47 ÖS » |
|
sayın avcı abilerim ve dostlarım... avda fişek seçiminin önemini hepimiz biliyoruz.. bazı tüfekler fişek seçiyor bu gerçek.. ben genellikle B&P kullanıyorum ve memnunum.. geçen sene STERLİNG marka fişek kullandım bi çok avcılar pek tavsiye etmiyor ama ben gerçekten iyi av yaptım.. sizlerin de görüşlerinizi alabilir miyim?? teşekkür ederim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Haziran 28, 2011, 08:04:47 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2011, 09:39:57 ÖS » |
|
Önemli olan senin tüfeğinin bu fişekle randıman vermesi gerisi teferruattır. Banada biraz sert geliyor çiftede 30 gramı bile ağır geliyor mesela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2011, 11:47:25 ÖS » |
|
30 gr bior tapası kullandım yelvede 1 kutu. hala birkaç tane var yelekte geziyor. ben huğlu pozede pek memnun kalmadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2011, 05:53:57 ÖÖ » |
|
ben de huğlu çiftede kullanmıştım keklik avında çok iş yaptım sadece denemek için çok yüksekte bir kuşa attım cansız düştü inanamadım doğrusu.. tüfeği sevdi herhalde. mesela yavaşçalarla hiç av yapamadım desem yalan olmaz... genellikle sterling e göre daha çok tercih ediliyor ama ben verim alamadım yaf tan...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2011, 07:29:48 ÖÖ » |
|
benim de daha önceden duyduğuma göre saçmaları sertmiş sanırım ama ne kadar doğrudur bilemem ben genelde yaf kullandım malum acemi olduğum için bir sonuç çıkartamadım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2011, 09:05:16 ÖÖ » |
|
Ben hic siterlink atmadfım henüz yorum yapamıyorum yavaşcalar yafını cok attım koli koli 28/30 hep rc veya kekliktede vicıstır attarım denemek lazım senin dediğinide nmeden olmasın selamlar şimdlik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2011, 09:07:57 ÖÖ » |
|
Av fişeklerinde marka tabiki önemli,kullanılan malzemenin kalitesi bunda birinci faktör. Ben tek bir marka üzerinde durmuyorum çoğu zaman,av bayii arkadaşların yanına uğradığımda tüm fişekleri kontrol eder fişeğin ağız kıvrumu,dış plastiği,kapsül,tapa gibi özellikleri hoşuma giderse deneme amaçlı alıyor verim alırsam onunla devam ediyorum. Şu an evde belkide 10-15 çeşit fişeğim var diyebilirim. Geçen sezon Bayburt-Erzurum'da RC 32 gr kullandım ve bayağı memnun kaldım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2011, 09:47:54 ÖÖ » |
|
Ben Markaya Fazla Takmam Ava Göre Tüfek Kulandığımda sıkıntı olmuyor.Bıldırçında 55 Namlu Poze ve Otamatik Var.Ördekte 65 Namlu Vursan Otamatik 71Namlu Winçester Kulanıyorum.Fişekler RC ve YAF Sterling Rio Hepsi Var Yelek Macuncu çanağı gibi Rengarenk.Üvek ve Bıldırcında 24 grm Trap fişeği kulanıyorum Sercan dan artan Fişekler yetiyor.Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Evde 3000 üzerinde Fişek var yani yeni Marka Fişek Seçme şansım yok.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Tüfeğin Arkasından baktınmı Fişeğin Fazla önemi yok Kendini Şartlandırmayaçan. RASTGELE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2011, 12:24:12 ÖS » |
|
bu sene küçük avlarda bıldırcın üveyk avında sterling e şans vermeyi düşünüyorum.. WİZARD la nasıl bir sonuç alacağım merak ediyorum doğrusu.. keklik avında b&p den şaşmam.. mesela forza marka fişeklerin de iyi olduğu söyleniyor. saygıdeğer abilerim uzun lafın kısası ben artık şu sezon açılsın istiyorum...  saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2011, 12:50:38 ÖS » |
|
slm arkadaşlar bende mırage takılıyorum 30.5 gr kış yaz onu kullanıyorum egagleye uyum saglıyor geçense bırdırcına 9 no keklik tavşana 6 no kullandım menmunum 7 senedirde kullanıyorum saygılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2011, 01:57:06 ÖS » |
|
ben pek gidemem bıldırcına ama taş at yeter derler hep. çulluk vede güvercin daha zor avlar sayılır. çulluk için 30 gr keçe tapa 9 ila 10 numara imperial beyaz kullanıyorum. güvercinde de rc kullanırdım ama gemlikten bir av bayiinin tavsiyesi üzerine remigton aldım 1 kutu ama daha kullanmak nasip olmadı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2011, 02:54:50 ÖS » |
|
arkadaşlar bende ata klasik te hiç fişek şecmem yeterki av olsun 5 numara şok kekliğin bacaklarını bonuna dolaştırıyor havada konfetiler uçuşuyor adeta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Haziran 29, 2011, 03:45:42 ÖS » |
|
ben pek gidemem bıldırcına ama taş at yeter derler hep. çulluk vede güvercin daha zor avlar sayılır. çulluk için 30 gr keçe tapa 9 ila 10 numara imperial beyaz kullanıyorum. güvercinde de rc kullanırdım ama gemlikten bir av bayiinin tavsiyesi üzerine remigton aldım 1 kutu ama daha kullanmak nasip olmadı.
Ya Veysel Kim dedi taş At yeter diye Komutanmı Dedi yoksa.Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Bizde Çullukta Fişek seçmeyiz Rüzgarı ile atar kendini yere Komutan Şahit.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #13 : Haziran 29, 2011, 03:50:46 ÖS » |
|
Evet dayı beraber gittiğimiz galiba burdur eşme avımızdan kalma bir resimdi bu. Yelve bazen vuruldum diyerekte korkudan kendini atar toprağa ve löööppp diyede düşer. 9-10 numara yeterlidir aslında. Dayı bu resim silinmişti bende hemen alayım bari.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2011, 07:22:13 ÖS » |
|
Ya Veysel Kim dedi taş At yeter diye Komutanmı Dedi yoksa.Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Bizde Çullukta Fişek seçmeyiz Rüzgarı ile atar kendini yere Komutan Şahit.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
yok dayı ibrahim abi demedi ama bıldırcıncılardan duydum ben onların yalancısıyım. çulluk tamam tüyüne alsın saçmayı düşer ama her fişeklede tüyüne değdirebilirmisin bu merada bilmem. mera sık çulluğa 2 3 saniye içinde atış yapman gerekiyor kimi zaman. genelde de yakın olur zaten uzaktakini çalılardan göremezsin. saçmaların yarısı çalılarda kaldığı için çok iyi grupman yapması lazım fişeğin. vede çabuk açması. eskiden dispenser tapa fişek kullanıyordum ama o da biraz maliyetli. o yüzden yakın açması açısından bu fişeği tercih ediyorum. bu arada göğsünden saçma alıpta benim boğazladığım 1 2 yelvem olmuştur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|