Osman harika bir tasarım olmuş ancak merak ettiğim bir iki konuda beni aydınlatırsan sevinirim
1 aydınlatma olayını nerden yapacaksın
2 yemleme olayında küçük bir kapak ayarladınmı
3 içine müdahale etmek için kapağı komple mi kaldırmak zorundasın
4 nasıl bir motor kullanarak temizleme yapıyorsun
merak ettim
benimde 500 lt lik küşük bir tankım mevcut komple mdf kaplama ve sump sistemli dönüşte küçük bir tasarımda benim aklımda var
bende kayseride bir cafede görmüştüm tasarımı hala aklımda duruyor kısmetse dönüşte bende sizlere paylaşırım
çok güzel bir hobi ancak biraz masrafı fazla birde yeni JAKO papağan aldık epey işimiz var bundan sonra
Bülent sorularına yanıt vereyim..
1.aydınlatma için avvaryumlarda kullanılan özel floresanlardan var iki tane biri mor ışık biri doğal ışık veriyor.Kalenin arka tarafında straforu uzunlamasına keserek yerleştirdim ışık kaynaklarını ..
2..yemleme için dış motor hortumları için açtığım yerler vardı oralar yetiyor...
3...ben çok fazla müdahale etmem akvaryuma ama kapak inanılmaz hafif tek elle bile çok rahat kalkıyor...
4...bu akvaryumu çok ucuza aldım benim daha önceki akvaryumum 480 lt idi ve kendim yapmıştım...motor Lifetech marka satte 1000 lt lik bir su devir daimi sağlayan dış motor var.su içinde bir adet kafa motoru suyun hareketini sağlamakta..ayrıca vatoz ve midyelerin etkisi çok büyyük temizlikte çok yardımcılar..