WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 01:58:54 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git

Gönderen Konu: 3. Fişek KRİZİ  (Okunma Sayısı 2443 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mustafa DURMUŞ
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #15 : Aralık 04, 2009, 05:45:39 ÖS »

Bir fişekte ben göndereyim. Bu gibi adamlara taviz vermemek lazım, Sayın il müdürünün bu kişiyi hemen görevden alması gerekir, nedir buya gerçek avcıların başına gelenler, hak edenler hak ettikleri yerde çalışmadığı için, bu gibi olaylar oluyor, araştırılsın bahsettiğimiz kişi belki bir ormancı bile değildir, ya bir sendikanın adamıdır yada bir siyasi yakını vardır onların sayesinde oturmuştur o koltuğa üç beş kuruş fazla para alsın diye. Sayın Mustafa bey inşallah bu işin peşini bırakmassın ben kendi şahsıma yazıyorum ne gibi destek gerekirse karınca kararınca her türlü desteğe hazırım isterseniz o milli parkları faks yağmuruna tutalım imza kampanyası başlatalım, tabiki bu densiz hakkında hiç bir işlem yapılmassa mutlaka bir ders verilmesi lazım, yoksa bunlar deli dumrul kanunlarıyla bizim gibi yasalara uyan avcıların üstüne gelmeye devam edecekler kötü muamele edenleri herkes yazsın, tabii bu arada iyiyi güzelide belirtelim hem isim bazında hemde il milli parklar ve jandarmayıda unutmayalım, çünkü hakikaten çok değerli ormancı kardeşlerimiz var kanun nizam bilen jandarmamız var, ama tabiki işte bunun gibi adam bile demeyeceğim kişilerde var ne diyeyim yazıklar olsun.Bizim gibi avcılar hakkında ne düşünüyorlarsa allah onlara on katını versin.rastgele.
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« Yanıtla #15 : Aralık 04, 2009, 05:45:39 ÖS »

VONKUJO
Abdullah ATASOY
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

avcılara slmlr

« Yanıtla #16 : Aralık 05, 2009, 10:28:01 ÖS »

ya bende 2+1 biliyorum zaten  öyle olmasa enayimiyizde otomatik taşıyalım zaten çifte kadar etkili değil geçenlerde bizim burda avcıların önünü köylüler ve devletten silah almış köylü korucular avcıların önünü kesmişler dövmeye kalkmışlar   tabi şikayetçi oldular durum mahkemede ama onlar biz kimseyi dinlemeyiz demişler geleni döveriz falan daha avcının güvenliğini sağlayamadan takoz derdinemi düştüler  anlayamadım hem bi fişeği kim önemser
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 18

AVKOLİKCİYİZ VESSELAM

« Yanıtla #17 : Aralık 05, 2009, 10:28:29 ÖS »

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ BİR TARAFTA AÇILM DİYORLAR
CANİLERE KUCAK AÇIYORLAR BİR TARAFTA 65 YAŞINDAKİ HER TÜRLÜ EVRAĞI TAMAM OLAN
SADECE BİR FİŞEK FAZLA DİYE YAPILAN MUAMELE ÜSTÜNE  ÜSTLÜK BİR MEMURUN
SEVİYESİZ KONUŞMASI BÖYLE İDARECİLERE BÖYLE MEMUR ÇOK GÖRMÜYORUM ARKADAŞLAR.
TABİ BU KONUŞMANIN KAYDI SAVCILIKTAN MUTLAKA İSTENİR VE GEREKEN CEZA VERİLİR.
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU'in Imzasi
Cep No:0533 771 89 15

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
İsmail ÇIKRIKÇI
aVKoLiK YazaR
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #18 : Aralık 06, 2009, 11:43:36 ÖS »

Ben isterim bu Cahil Ormancıyı Balıkesire tayin etsinler Balıkesirde akıllanmazsa ozaman.
Ormancıyı bırak şefine ne diyelim.
Ben Komando Av Bayiine uğrayıp 10 kalibre Magnum fişek varmı bir sorayım Şefin adresine
İadeli Taahhütlü göndereyim kargo parasını o verirse dahada değerlenir 3 üncü fişek.
İsmail ÇIKRIKÇI'in Imzasi
İsmail ÇIKRIKÇI 1957 (Emekli Bankacı)
05326577460-
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2009, 10:23:35 ÖÖ »

acaba saflık bizdemi...
ailemde 3 kişi var av yapan ve dedem toplasan sezon boyunca en fazla 3 sefer ava gelir bizimle ve ona bile heryıl parasını verir evrakları tas tamam ederiz...
sen şehirli avcıdan ne sıkıntı yaşarsın be zorba...gidip av bölgelerinde olan köylerde denetimini yapsana tabi yiyorsa...
adamlar kaydı kuydu olmayan silahlarla avlarını yapıyorlar vede çokta rahatlar..kendi köyünde avlanan hangi köylünün avcılık belgesi var,hangi köylü yıllık vergisini yatırıp av yapıyor...hangi köylü takoz nedir biliyor...
bırakın bunları yazın ortasında keklik yumurtalarını,yavrularını toplarlar...tuzaklarla kapanlarla keklik yakalarlar...bunlar yapılırken sen nerdesin...tabi o zaman rahatsın av sezonu değil biliyorsunki o zaman şehirli avcı boynunuda kessen silahını alıp tek cana kıymaz...buna dayanarak evinde o..... o.... yatarsın...
kalkıp denetimini yapsana...devlet sana yasal avcıya toplu ineden ceza kes diyemi para veriyor...
işgüzarlık olsun diye..üstüne bakın işte...'' denetim yapıyoruz'' diye böylesi saçmalıkların altına imza atarak değil,sana bu yaptığın yanlıştır diye bilgi veren federasyona ben anlamam ben görevimi yaparım diyerek lüzumsuz kelimeler kullanarak görev yaptığını sanma...birgün o 3. fişek senin bir tarafına girer feleğini şaşırırsın...
pul satma dönemi geldiğinde evrak almak için gelen avcılara yaptığınız ikramlar,ya diğer arkadaşlarınızada söyleyin bilinçlensinler evraklarını tamamlasınlar diye yaptığınız yalakalıklardan sonra altınızda devletin verdiği lüx arabalarla,bizim paralarımızla deposunu doldurup tekrar bizlere saçma sapan yollarla ceza kesmeye çalışmak bumudur senin görevin...
şehirli avcı zaten kuralları biliyor...senin görevin bilmeyenleri bilinçlendirmek...ay sonunda maaşını alıp çoluk çocuğuna yedirdiğinde bu yaptıklarından sonra helal lokma yiyorum diyebiliyorsan sana söylenecek pek bişey kalmamış demektir...

ben size yıllardır adamlar milli parkın içinde teke vuruyorlar diyorum...bunu yapan o milli parkların sınırları içerisinde kalan köyler,köylüler  diyorum...
dişi tanımazlar,yavru bilmezler...diyorum..onların tek amacı köy odasında yapacakları mangal diyorum...n  e  r  d  e  s  i  n  i  z  ?peki...
tabi oralara araçlarınız çıkmaz...kim inecekte araçtan çıkacak o dağlara...kim hakedecek aldığı parayı...nerde görev aşkınız...nerde ben görevimi yaparım diyenler....buyrun işte ben yıllardır avazım çıktığı kadar bağırıyorum görevinizi yapın diye...adamlar size meydan okuyor yiyen varsa gelsin yakalasınlar diyorlar... yiyorsa git yakala hadi...

kurallara uyan devletini seven avcıya ceza kesmek kolay...bende diyorum yiyorsa gidin orda tek bir kişiye ceza kesin elinde avla yakalayın...ben avcılık hayatıma nokta koyacam...bu kadarda kesin konuşuyorum...
ama nerde o delikanlı.... nerde...
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2009, 10:26:43 ÖÖ Gönderen: Çetin EKREN » Logged
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Bülent UZUN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 17

« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2009, 07:25:53 ÖS »

ALINTIDIR

(Arkadaşlar kızıyoruz ama gene havanda su dövüyoruz. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.

Öncelikle bu olay her ne kadar talihsiz olarak görülse de aslında bu orman görevlisi bilmeden biz avcılara büyük yarar sağlayacak bir işe imza atmış. Şimdi yapılacakları söylüyorum bu amcamız lütfen takip etsin.

Öncelikle başınıza böyle bir olay geldiğinde tutanağın olay mahallinde doğru tutulduğundan emin olun ve bir nüshasını alın.

Elinize tebligat geçtiğinde yasal süresi içinde mahkemeye itiraz için başvuruda bulunun ve itiraz davasını açın.

Elinizdeki tutanakla beraber Doğru Cumhuriyet savcılığına gidiyorsunuz ve TCK 257 maddesine göre görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunuyorsunuz.

Görevi kötüye kullanma
MADDE 257. - (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan haller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, KİŞİLERİN MAĞDURİYETİNE veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Burada avcı abimizin 4915 sayılı karar avcılığı kanununda belirtilen yükümlülüklerini yerine getirerek elde etmiş olduğu hakların kullanması engellenmiştir. Dolayısıyla mağduriyet doğmuştur.

Eğer Cumhuriyet savcısı verilen dilekçeyi inceler ve dava açmayı gerekli görmez ise itiraz mercii Ağır Cezadır. Ağır Ceza'da dava açarsınız. Bi gidip ağır cezada yargılansın da aklı biraz başına gelsin.

Takoz ile ilgili konu gayet açıktır. Siz Takozunuzu hazneye iki fişek alacak şekilde koyun namluya da bi tane sürün , MAK Madde 1 Z bendinde TAkoz ve HAzne ilgili tanımlar yapılmış, avda bulundurulması yasak olan silahlar kısmında da haznesi iki adet fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış olarak net bir şekilde tarif edilmiştir. Yani hazne 2 adetle sınırlı Tüfekteki fişek sayısı ile alakalı değil.

İtiraz davasını açacak ve kazanacaksınız. Bunu için bir avukat mutlaka tutun , masraflarını zaten kazanacağınız için karşı taraf ödeyecek. İtiraz davasını kazanın, Ayrıca Cumhuriyet Savcılığına verdiğiniz suç duyurusunu takip edin, iyi bir ceza avukatı tutarsanız Anayasa, TCK veya diğer ilgili yasalardan da bu olay için ilave suç unsurları bulacaktır bunlarıda Savcılığa vereceğiniz dilekçeye ekleyin. Buna rağmen savcı dava açmaz vaya idari para cezasına çarptırmaz ise Ağır Cezada davayı mutlaka açın  çünki işlenen suç son derece açık ve oratada.

Bu arada Hakkında dava açacağınız orman memuruna , orman idaresinden avukat atanmıyor kendi avukatını kendi tutacak savunma yapmak için. Yani paraları cebinden gidecek. Biraz savcı ve Mahkemelerde sürtsün de yaptığı işle ilgili kanunları ve yönetmelikleri iyice öğrenip işlem yapsın.

Bunları kazanınca da bir de tazminat davası var maddi ve manevi, miktarı önemli değil 1 tl bile olsa ödeyeceği avukat ve mahkeme masrafı aklını başına getirir.

Şimdiden geçmiş olsun. Lütfen bu işin peşini bırakmayın. Ben de İzmirde başka bir konuyla ilgili Orman idaresiyle çatışıyorum. Haritada kapalı gözüken ancak mak kararlarına göre açık olan Çiğli ovasında bir arkadaşımıza ceza kesmişler abuk sabuk gerekçelerle kapalı olduğunu idda ediyorlar ben de burada bu işleri takip ediyorum , her ovaya gittiğimde adres veriyorum gelin bi tutanak da bana tutun diye gelen giden yok, bikaç ormancının canını yakmazsak bunlar çok arkadaşın başını yakacaklar.

Tekrar geçmiş olsun.

Bu arada Mustafa Helalparaya hakaret eden o kendini bilmez mühendise de TCK 8 Bölüm Şerefe karşı işlenen suçlar Madde 125'e göre dava açma hakkı vardır
KANUNU BİLMEK BAZEN ÇOK ÖNEMLİDİR BİR AVUKAT ARKADAŞIN BAŞKA BİR SİTEDE YAZDIKLARINI AYNEN AKTARDIM İSTEDİMKİ BURADAKİ ARKADAŞLARDA BİLGİLENSİN UMARIM BİZLERİN BAŞINA BÖYLE BİR DURUM GELMEZ GELİRSEDE ALACAĞIMIZ TEDBİR BÖYLE BİŞEY EN AZINDA .............
Bülent UZUN'in Imzasi
ATEŞ EDEN SİLAH VURMUYORSA KUNDAĞIN ARKASINI AYARLATMAK ŞARTTIR

Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   05442551132Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Ali Ekber ÇOMAK
SaruhanlaR
Administrator
*

SEVİYE = 141

« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2009, 09:06:07 ÖS »

Bülent Bey çok teşekkürler güzel bilgilendirme için...
Ali Ekber ÇOMAK'in Imzasi
Ali Ekber ÇOMAK
1975 - Kütahya A Rh (+)
0 506 950 69 69
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 18

AVKOLİKCİYİZ VESSELAM

« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2009, 10:19:11 ÖS »

BÜLENT KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN BUNLARI BİRÇOĞUMUZ MAALESEF BİLMİYORUZ
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU'in Imzasi
Cep No:0533 771 89 15

Ramazan ASLAN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #23 : Aralık 08, 2009, 01:31:32 ÖÖ »

Arkadaşlar İSTANBUL"Da boğaza karşı oturup Anadoluda ırgat Romanı yazan yazarlar gibi Ankarada yönetiçiler oldukça biz daha çok çekeriz.
Sayın HELALPARAYA Yapılan saygısızlığı kınıyorum
Ramazan ASLAN'in Imzasi
emrah tatar
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Aralık 08, 2009, 01:24:10 ÖS »

başkanı sonuna kadar desteklemeliyiz beyler,burası muz cumhuriyeti değil her yetki alan kendini kral sanıyor.
emrah tatar
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : Aralık 09, 2009, 12:51:46 ÖS »

arkadaşlar daha dün manisa orman bölge müdür yardımcısına sordum bu konuyu %100 haksız bir uygulama olduğunu,kanunun ifade ettiğinin yoruma açık olmadığını ve bizim anladığımız şekliyle 2 hazneye birde namluya şeklinde olduğunu söyledi.Vede ceza alnların mahkemeye gittiklerinde kesinlikle sonuç alacaklarını söyledi .
saygılar
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
3. Fişek KRİZİ

Gitmek istediğiniz yer: