WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 02:14:31 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: ÖRNEK AVLAKLARIN PLANLAMA VE İŞLETME ESASLARI  (Okunma Sayısı 567 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« : Nisan 21, 2009, 04:41:15 ÖS »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
http://www.milliparklar.gov.tr/bolumler/avyaban/icerik/makaleap.htm

Değerli avkolik dostlarım makalenin tamamını teknik olarak aktarmaktansa link olarak eklemek daha mantıklı olduğunu düşündüm. Yanlızca bir bölümünden alıntı yapıyorum bence gayet önemli bir bölümü, anlatmaya şalıştığımız ana fikir dorultusun da. Özelikle son cümle bizim de peşin de emek harcadığımız bir gerçeği haykırıyor. Saygılarımla.

ÇALIŞMALARIMIZ YETERLİMİ?

Çalışmalar yeterlimidir sorusuna cevap hayırdır. Ülkemizde avcılığa konu olan yaklaşık 60 milyon hektarlık bir alan söz konusudur. Bu sahalardaki av kaynaklarından il av komisyonlarının görüşleri doğrultusunda Merkez Av Komisyon Kararları ile faydalanılmaktadır. MAK kararlarına istinaden yapılan avlanmalarda av hayvanı populasyonlarının belirgin bir şekilde azaldığı sahalar ava kapatılmakta ancak bu sahalardaki populasyonların durumları araştırılmamaktadır. Ayrıca, avlanma pulu satın alan her avcı ava açık olan her sahada avlanabilmekte ve bu nedenle de hangi sahada kaç avcının avlandığı ve kaç adet av hayvanı avlanıldığının tespiti mümkün olmamaktadır. Bu durum av hayvanı populasyonlarının bazı sahalarda geri dönüşü mümkün olmayan seviyelere düşmelerine ve tükenme sürecine girmelerine neden olmaktadır. Daha önce de belirtildiği üzere av ve yaban hayatı yönetim birimi populasyondur. Bu nedenle de av kaynaklarından faydalanma av hayvanı türlerinin populasyon büyüklükleri, yoğunlukları, üreme potansiyeli ve yavruların yaşama oranları gibi populasyon dinamiğine ilişkin envanter verileri ışığında ekolojik prensipler gözetilerek hazırlanan avlanma planları doğrultusunda yapılmalıdır. Sürdürülebilir bir avcılık ve yaban hayatı yönetimi ancak avcı kuruluşlarımızın da koruma, yönetim ve işletmesine talip olacağı örnek avlakların yaygınlaştırılması ve avlanma planları ile gerçekleştirilebilecektir. Ayrıca, KAK bölgesel avcılığın oluşturulmasına da izin vermektedir. Bu kapsamda, ilerimizdeki avcı derneklerimizin güçlendirilmesi, yaban hayatı kaynaklarımızın korunması, geliştirilmesi ve bu kaynakların sürdürülebilir kullanımına ilişkin faaliyetlerimize avcı kuruluşlarımızın aktif bir şekilde katılmaları ve bölgelerindeki av kaynaklara sahip çıkmaları DKMPG’nin öncelikli amaçları arasındadır. DKMPG avcı kuruluşlarının ekonomik açıdan desteklenerek güçlendirilmesi de dahil olmak üzere avcı kuruluşlarıyla yapılacak her türlü işbirliğine açıktır. Tüm illerimizde avcı kuruluşlarımızın işletmesine talip olacağı bir örnek avlak oluşturulması kısa dönem hedeflerimiz arasındadır. Avcı derneklerimize sesleniyoruz. Örnek avlak çalışmalarımıza katılın AVLAĞINIZ ve AVINIZ OLSUN!
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Nisan 21, 2009, 04:41:15 ÖS »

VONKUJO
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2009, 05:50:44 ÖS »

abi burdada başa dönecez anlaşılan...zaten bizimde isteklerimiz bu yönde fakat nedense cesaret yok atılım yok...hep birilerinden bekliyoruz hep geleceği gördüğümüz halde görmezden geliyoruz.bir nevi bakar kör olmuşuz...yukarıda yazılanların hepsine katılmamak mümkün değil...hazıra dağlar bile dayanmıyor sözü sanki biz avcılar için söylenmiş.gerçektende artık dayanmıyor...yıllardır süregelen bu doğadaki azalım bizim canımızı yakacak.yok olan bizim servetimiz,biz sahip çıkmalıyız...tüketici olmayı bırakıp üretici olmamız lazım artık...çünkü var olanı tüketmek üzereyiz.bunun sebebi sadece biz avcılar değiliz elbetteki..burda saymaya kalkarsak sayfalar alır başta DSİ,yanlış tarım uygulamaları vb.
şimdi bu avlakların kurulabilmesi ve idame ettirebilmesi için bu yanlız avcılarla olacak birşey gibi görmüyorum.çünkü avcı zaten yeteri kadar bedel ödüyor,ama bu ödediği bedellerin aynı şekilde bu kurulacak avlaklara el değmeden aktarılması ve bu paraların bu amaçta kullanılması yükü bayağı hafifletecektir diye umuyorum...tabi bunun yanısıra en azından bu avlaklar tam teşekküllü faaliyete geçene kadar devlet desteğide sağlansa bu yük çok daha hafifleyecektir.en azından geri dönüşümlü kredi yoluylada olabilir..yeterki bakanlıktan bu yönde karar çıksın...
bugüne kadar şahsi özel avlaklar kuranlarda oldu ama malesef sonları hüsran oldu...niye çünkü bu bir kişinin maddiyatıyla olabilecek bir iş değil..oraya sürekli para lazım bir zaman...emek lazım...kalifiye eleman lazım veterinerinden tutta bakıcısına varana kadar,oraya hayvan salmayla iş bitmez herhalde...neyse abi benim yazacaklarım çok fazlada birazda arkadaşlara bırakmak en iyisi...güzel bir konu teşekkürler...ben duramam biraz sonra yine yazarım biliyorum...
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2009, 06:08:50 ÖS »

Ben hala araştırma safhasındayım, ama şunu görüyorum bak konuştuklarımız iyice yer etmiş sen de, demek ki Çetin'e ulaşabilmişiz. İşte istediğimiz tüm avcıların konuya sahip çıkması, rant peşinde koşmadan bu ülkede birlikten kuvvet doğduğunu görmek.
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2009, 06:12:13 ÖS »

abi bana ulaşmak o kadar zor değil sen bakma adımın çetin olmasına o kadar çetin değilimdir....yeterki fikirler akla yatar ve uygulanabilir olsun...ama okumaktan yoruldum be abi o yazıyı hele ordan da başka bir sayfaya geçiyor...okuması bu kadar sürüyorsa işleme geçmesi bir ömür Allah kolaylık versin diyorum cümlemize....
Çetin EKREN'in Imzasi
KraL OLsan Tacın Gider
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2009, 06:32:55 ÖS »

Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   millet niye okumuyo zannediyonLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   bi de yazması var, insanlara yazmıyolar diye kızıyon, bak gördünmüLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2009, 06:36:36 ÖS »

yazana sözüm yok...helal olsun usanmadan yazmış...ama hepsini satır satır okudum...yazmayanada kızmıyom artık isteyen yazar istemeyen yazmaz...ondan sonrada deli diyorlar bana, neme lazım...Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP    Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP    bundan sonra böyle hep gülüp geçecem....
Çetin EKREN'in Imzasi
KraL OLsan Tacın Gider
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
ÖRNEK AVLAKLARIN PLANLAMA VE İŞLETME ESASLARI

Gitmek istediğiniz yer: