WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 02:26:26 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: zamansız yasak  (Okunma Sayısı 1460 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erol KAHRAMAN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« : Şubat 24, 2009, 07:27:03 ÖS »

Merhaba değerli avcı camiası, saygıdeğerüstatlar.Sezonu bu yıl daha erken kapattılar.Halbuki bu açılış vekapanışları bölgelere göre, göçmen kuşların geliş gidiş zamanlarınagöre ayarlamaları gerekmezmi? Ben iç anadolu bölgesindeavlanmaktayım.Bölgemize göçmen kuşlar, yani kaz ve ördeklerdenbahsediyorum Şubat ayı sonlarına doğru ve Mart ayının başlarındagelmekte ve yabancı ülkelere bu istikametten göç etmektedirler, bu göçbir iki hafta sürer, asla konaklayıp yumurta yapmazlar.Konuyu defalarcayetkililere ilettik, yapılan komisyon toplantılarında dilegetirdik.Aldığımız cevabı duymak istermisiniz?

´O ZAMAN KUŞLARA MEKTUP YAZIN DA DAHA ERKEN GELİP GÖÇ ETSİNLER´

Be hey yetkili dalga geçtiğini zannediyor.Güya okumuş insan, aydıninsan, kendince hayvanları korumaya çalışıyor.Halbuki bu kuşlarıgittiği yerlerde yavru demeden, yumurta demeden, limitsiz ve günsüzavlandıklarının farkında değil.

Adama sormazlar mı? Yetkili vatandaş, sen tavuk yiyormusun, etyiyormusun? Evet kilolarca ve defalarca, peki sen biliyormusun ki satınaldığın için bu hayvanlar kesiliyor, pazarlanıyor. Et yeme o zaman.Neyisavunuyorsun?

Şurda avlayacağımız kaç kuç, oysa binlerce gelip geçiyor.Onuavlamamızıda siz yasaklıyorsunuz.Kendi kendime kahrediyorum.Anlamveremiyorum.Ne yapmaya çalışıyorsunuz, hayvanları korumakmı derdiniz, ozaman adam gibi yapın işinizi, Kısmetimizi bize yedirmiyorsunuz, ozaman başkalarına da yedirmeyin.Gücünüz yetiyorsa.Adaletli olun.

Tüm dostların ve üstatlarımın affına sığınaraktan hissettiklerimi dile getirmek istedim.

alıntıdır.
Erol KAHRAMAN'in Imzasi
insanlık sanatında çırak kalan   ,     adam olma sanatında usta olamaz!!!!!!

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Şubat 24, 2009, 07:27:03 ÖS »

VONKUJO
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 18

AVKOLİKCİYİZ VESSELAM

« Yanıtla #1 : Şubat 24, 2009, 07:53:55 ÖS »

EROL KARDEŞ AYNEN KATILIYORUM ZATEN AMAÇLARI TÜRK VATANDAŞLARINA AV YAPTIRMADAN KUŞLARI YABANCILARA AVLATMAK.
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU'in Imzasi
Cep No:0533 771 89 15

Sebahattin AVCI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #2 : Şubat 24, 2009, 08:59:20 ÖS »

Erol ustam ağzına sağlık böyle içten güzellikleri buraya yazan tüm avcıları ayakta alkışlarım ben Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

haklısın ustam bugunde beni aradılar bizim sahilde karadenizde binlerce ördek varmış sezon bitti göç gelmeye başladı bunlar planlı projeli işler hadi 15 gün daha uzatsan ne olurdu şubatın sonu bile olmadı havalarda karlı tam ördek havası

ağzına sağlık kim ne derse desin güzel anlatmışsın saol .      demek mektup yazalım diyor hıyar herif    babasına yazsın mektubu belki olum  hayatında ilk defa güzel birşey düşünmüş deyip alnından öper o salağı

saygılar Erol ustam
Sebahattin AVCI'in Imzasi
Sebahattin  AVCI   SAKARYA / Merkez  Avkolikli Herkez
     1978    0536 274 57 04

Erol KAHRAMAN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 01:08:16 ÖS »

valla  sebehattin ustam aklıma şu aralar ördek avı geldimi yetkili bu işin sorumlularına mevlüt okuyorum  elimden başka bir şey gelmiyo
Erol KAHRAMAN'in Imzasi
insanlık sanatında çırak kalan   ,     adam olma sanatında usta olamaz!!!!!!

Feridun BERİN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2009, 01:46:25 ÖS »

22-02-2009 tarihin avın son günü sonrası yasak gediz kenarında veya sazlı kanallarda mart ayında gelen göç öredeklerinden kıkırdak (küçük ördek) avlardık şimdi merak ediyorum gelmiyen avın yasağı nasıl başlıyor masa başında alınan kararlardan bıktık avı bilmeyen doğayı bilmeyen kişilerin bizi temsil edip bizim hakkımızda karavermesi yurt genelinde bilinçli avcılar ve kulüpler önderliğinde sesimizi duyurabiliriz örnek yürüşlerle imza kampanyaları ile hazır seçim zamanı ne dersiniz. ? kalın sağlıcakla....
Feridun BERİN'in Imzasi
0 RH +   0 532 638 42 92
Sedat DALCI
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2009, 03:03:32 ÖS »

22-02-2009 tarihin avın son günü sonrası yasak gediz kenarında veya sazlı kanallarda mart ayında gelen göç öredeklerinden kıkırdak (küçük ördek) avlardık şimdi merak ediyorum gelmiyen avın yasağı nasıl başlıyor masa başında alınan kararlardan bıktık avı bilmeyen doğayı bilmeyen kişilerin bizi temsil edip bizim hakkımızda karavermesi yurt genelinde bilinçli avcılar ve kulüpler önderliğinde sesimizi duyurabiliriz örnek yürüşlerle imza kampanyaları ile hazır seçim zamanı ne dersiniz. ? kalın sağlıcakla....

kesinlıkle katılıyorum adamlar yuruyerek neler yapıyo yeterkı organize olalım saygılar.
Sedat DALCI'in Imzasi
HER ŞEYVATAN İÇİN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2009, 03:13:56 ÖS »

Birlikten kuvvet doğar. Hep söylediğimiz bu. Ner de bu birlik ner de bu organizasyon? Şu gün şu saatte, şurda değin, ben Mehmet Ardilli olarak ordayım. Çabalar münferit kaldıkça bir işe yaramıyor. Daha güçlü ses, daha büyük birlik için, herzaman el, ele olmak lazım. Saygılarımla.
Akın KAVASCIK
aVKoLiK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2009, 03:43:23 ÖS »

biz vurmayalım yabancı ülkenin avcıları çatır çatır vursunlar zaten onlar iyi av yapsınlar diye bizde yasak oluyor adamlar göç yollarını değiştiriyor hiç olmazsa gelenin bir kısmını bari vuralım diyoruz onada yasak geliyor hayatında hiç av yapmamış balkondan aşağı inmemiş kural koyuyo bence bu kuralları koyanlar okuyarak bir yerlere gelenler değil kırsalda bu işin içinde yetişenlerin olması lazım  naçizane fikrimi açıkladım saygılarımla
Akın KAVASCIK'in Imzasi
1967 ısparta keçiborlu doğumlu  ikamet burdur bucak
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2009, 04:09:18 ÖS »

Şimdiye kadar okuduğum bütün mesajları sanki ben yazmış gibi hissettim.Peki ne olacak arkadaşlar bu işin sonu biz sadece bu göçlere bakıp duracakmıyız.Adamın içinde ne kadar kan varsa çekiliyor ya niye bütün yasaklar bizim ülkemizde her ülkeden çok para ödemiyormuyuz avlanmak için yaban tv de kaz avlarını ördek avlarını izlerken içime sancı doluyor.biz niye böyle avlar yapamıyoruz nasıl oluyorda bu yasak tam göç mevsimine denk geliyor.bunu niye avcı olan kişilere sorup yapmıyolar niye bunu ördeğin dişisi ile erkeğini ayıramayan kişilere yaptırıyorlar.

o kadar ödediğimiz ücretlerin niye karşılığını alamıyoruz fazla birşey isteyen yok 2 hafta daha yine limitlere uyalım onada kabul ama 2 hafta daha.
komşu ülkemizde haftanın yedi günü limitsiz avlanan bu göç hayvanlarını neden biz koruyup onlara avlandırıyoruz.ben yine uzattım okuyanlar kusura bakmasın benimki sadece gevezelik bunun düzeleceği yok.onlar avlansın bu göç ördeklerini yaban tv de alsın yayınlasın bizde izleyip alkışlayalım adamları başka bir şey yapamayız bu MAK varken.SAYGILAR-RASTGELE
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Savaş ÇETİN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2009, 04:30:18 ÖS »

Bende sezonun erken açıldığını düşünürdüm hep. Sezon başında üveyik ve bıldırcınlar yavruda oluyor. Bence en az 2 hafta sonra açılması lazım. Erken açıldığı için özellikle üveyikte avın açılmasını fırsat bilen yamyamlar su başında keklik palazlarını vuruyorlur. Zamansız sezon açıldığı gibi, göç kuşları için sezonun erken kapandığı aşikar. Aynı bahsettiğiniz kaz göçü gibi çulluk göçüde sezon kapanmasından sonra başlıyor. Yine sezonun açık olmasını fırsat şubatta tavşan ve keklik avlayanlarda olduğunu unutmamak lazım.

Erken kapanıyor adam gibi avcılar avlarından mahrum kalıyor. Geç kapansa yamyamlara gün doğacak. İki ucu b... değnek. İnşallah ehil insanların ve ehil avcıların oluşturacığı komisyonlar kurulurda, kurtuluruz bu olumsuzluklardan.
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2009, 04:32:00 ÖS Gönderen: Savaş ÇETİN » Logged
Savaş ÇETİN'in Imzasi
Savaş ÇETİN 1976
Eşme / UŞAK
http://img65.imageshack.us/img65/2180/adsz2e.jpg[/img]]Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
İsmail AKSU
ismail
DostKoliK Üye

SEVİYE = 9

SARSILMAZ SALVO mobil şok farkı

« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2009, 10:42:05 ÖÖ »

erol kardeşim aynı olayı niğde de yaşıyoruz tüfek atamadık ördek avında göç iç anadoluya mart 15 ten sora geliyo ne biçim adaletsizlik sora bizi yüzlerce kilometre yol kat etmek kalıyor onuda bulabilirsek açık zaman içinde sezonun bu konu iç anadolunun ele alınacak kanayan bi yarasıdır lütfen yetkilileri göreve davet edelim lütfen saygılarımla
Mehmet KISALAR
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2009, 03:13:29 ÖS »

Bende sezonun erken açıldığını düşünürdüm hep. Sezon başında üveyik ve bıldırcınlar yavruda oluyor. Bence en az 2 hafta sonra açılması lazım. Erken açıldığı için özellikle üveyikte avın açılmasını fırsat bilen yamyamlar su başında keklik palazlarını vuruyorlur. Zamansız sezon açıldığı gibi, göç kuşları için sezonun erken kapandığı aşikar. Aynı bahsettiğiniz kaz göçü gibi çulluk göçüde sezon kapanmasından sonra başlıyor. Yine sezonun açık olmasını fırsat şubatta tavşan ve keklik avlayanlarda olduğunu unutmamak lazım.

Erken kapanıyor adam gibi avcılar avlarından mahrum kalıyor. Geç kapansa yamyamlara gün doğacak. İki ucu b... değnek. İnşallah ehil insanların ve ehil avcıların oluşturacığı komisyonlar kurulurda, kurtuluruz bu olumsuzluklardan.

Mehmet KISALAR'in Imzasi
MSN ADRESİM = Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

CEP TEL NO = 0 536 984 65 53

ÇARESİ OLMAYAN TEK HASTALIK AVCILIKTIR[img width=320 height=240]http:// 

<FONT face="arial, helvetica, sans-serif" color=#000FFF size=2>İŞTE SİZE KAYAN RESİM
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
zamansız yasak

Gitmek istediğiniz yer: