arkadaşlar manisada yapılan mak toplantısına merkez yaban av kulübünü temsilen katıldım.gayet güzel bir toplantı oldu.
her ilçe kendi bölgelerindeki ava yasaklamak istedikleri sahaları milli parkalr yetkililerine işarettiler.kula ve salihli yetkilileri yasak sahaları işaretletirlerken bir şey dikkatimi çekti neredeyse ava açık saha bırakmadılar ve müdahale etme gereği duydum.onlarında kendi düşünceleri saygı duyuyorum.
kendi düşüncem belki bana katılırsınız belki bana katılmassınız.herkese saygı duyuyorum.
elbette bazı bölgelerde avcı yoğunluğu fazla oluyor ve özellikle kekliğin biraz dinlendirilmesi gerekiyor bununda farkındayız.fakat gereğinden fazla yer yasak etmenin avcıyı kısıtlı dar bir arana yönlendirmenin açık olan o bölgedeki av popülasyonunu yok etme seviyesine getirecektir.
kula ve salihli bölgesine özellikle izmirden çok avcı gelmekte.kimse bu avcı arkadaşlara gelmeyin diyemez.limitler dahilinde ve kanunlar ölçüsünde avlandıkları taktirde ağzımızı bile açamayız.
bölge o kadar çok daraldı ki inşallah milli park yetkilileri işaretlenen bütün yerleri yasak etmezler.o dar bölgeye gelen avcılar bırakın iki kekliği bir keklik vursalar bir dahaki seneye o bölgeyi yasak etsende bir anlamı kalmayacak çünkü keklik popülasyonu zaten artık olmayacak.
şimdi belki bana kızanlar olacak belki arka çıkanlar olacak.herkesin düşüncesine saygım var.bunlar benim kişisel düşüncelerim.
ve bu bölge kulüp yöneticilerinden ricam o yasakladıkları bölgeleri çok iyi denetlemeleri.çünkü bazılarının yasak sahalara karşı öael ilgisi oluyor.nasıl olsa bölge yasak kimse gelmez gibilerinden.biz rahat rahat avlanırız diyolar.