WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 02:54:09 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: manisa mak toplantısında yasak saha tartışmamız.  (Okunma Sayısı 2585 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatin ÇATIKKAŞ
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« : Şubat 23, 2011, 01:31:25 ÖS »

arkadaşlar manisada yapılan mak toplantısına merkez yaban av kulübünü temsilen katıldım.gayet güzel bir toplantı oldu.
her ilçe kendi bölgelerindeki ava yasaklamak istedikleri sahaları milli parkalr yetkililerine işarettiler.kula ve salihli yetkilileri yasak sahaları işaretletirlerken bir şey dikkatimi çekti neredeyse ava açık saha bırakmadılar ve müdahale etme gereği duydum.onlarında kendi düşünceleri saygı duyuyorum.
  kendi düşüncem belki bana katılırsınız belki bana katılmassınız.herkese saygı duyuyorum.
  elbette bazı bölgelerde avcı yoğunluğu fazla oluyor ve özellikle kekliğin biraz dinlendirilmesi gerekiyor bununda farkındayız.fakat gereğinden fazla yer yasak etmenin avcıyı kısıtlı dar bir arana yönlendirmenin açık olan o bölgedeki av popülasyonunu yok etme seviyesine getirecektir.
  kula ve salihli bölgesine özellikle izmirden çok avcı gelmekte.kimse bu avcı arkadaşlara gelmeyin diyemez.limitler dahilinde ve kanunlar ölçüsünde avlandıkları taktirde ağzımızı bile açamayız.
  bölge o kadar çok daraldı ki inşallah milli park yetkilileri işaretlenen bütün yerleri yasak etmezler.o dar bölgeye gelen avcılar bırakın iki kekliği bir keklik vursalar bir dahaki seneye o bölgeyi yasak etsende bir anlamı kalmayacak çünkü keklik popülasyonu zaten artık olmayacak.
  şimdi belki bana kızanlar olacak belki arka çıkanlar olacak.herkesin düşüncesine saygım var.bunlar benim kişisel düşüncelerim.
  ve bu bölge kulüp yöneticilerinden ricam o yasakladıkları bölgeleri çok iyi denetlemeleri.çünkü bazılarının yasak sahalara karşı öael ilgisi oluyor.nasıl olsa bölge yasak kimse gelmez gibilerinden.biz rahat rahat avlanırız diyolar.
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Şubat 23, 2011, 01:31:25 ÖS »

VONKUJO
Recep DÖNMEZ
Onursal Üye
*

SEVİYE = 50

« Yanıtla #1 : Şubat 23, 2011, 03:28:01 ÖS »

Evet! bu sezon bitti bitecek ama gelecek sezonların bu tür tartışmaları şimdiden başlayacak gibi görünüyor.
Manisa'da yapılan bu toplantının Manisa ve yakın bölge avcıları için hayırlara vesile olmasını temenni ederim ilk başta.Siz bir avcı kulubünü temsilen katıldınız bu toplantıya,toplantıya katılanların hemen hemen hepsi
sizin gibi avcı kulüp temsilcisidir zaten değilmi???(olması gereken bu) .Burada bu toplantılara katılan arkadaşlarımıza
büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.
Sizinde dediğiniz gibi malesef son yıllarda bizim insanlarımızda,daha doğrusu bu tür toplantılara gönderilen,katılan temsilcilerde nedense av sahalarını daraltma, ava yasak alanları genişletme gibi bir çaba var,benim şu an yaşadığım bölgede de her sezon bir önceki sezona göre av sahaları,ava açık bölgeler biraz daha azaltılmakta, Yapılan oplantılara muhtarlar katılıyormu bilemiyorum ama eğer katılıyorlarsa bize av yapacak alan hiç kalmayacağı kesin zaten......Bu sezon gerek Bayburt'ta,gerek Erzurum'da, gerek Merzifon'da muhtarlarla çok sık bu hususta tartışmalarımız oldu.Elimizde bölgenin haritası var,avlandığımız bölge ava açık ama gel görki onu başta köy muhtarına ve köy halkına anlat.Bir seferinde köyün birinde muhtar "Burda av yapamazsınız,av yasak bu bölgede" dediğinde bizde kendisine"muhtar elimizde harita var ve bu bölge ava açık" dediğimizde muhtar "ben haritadan,kanundan anlamam,bu bölge benim bölgem,buralar benden sorulur, bu araziyi hemen terkedin" demesi üzerine bizde kendisine sert bir şekilde tavramızı koyup şimdi burada yazamayacağım tarzda gerekli cevabı verdik sayın muhtara.......
Neyse konuyu dağıtmadan sonunu bağlamak istiyorum.Bu tür toplantılara katılan arkadaşlar gerçekten bölgeyi bilen,avcılığı ve avcılığın sorunlarını takip eden,bölgedeki avlakların av popilasyonunu iyi takip eden ve avlakların gerçek manada korunması için yapılması gerekenleri iyi bilen kişiler olmalı.Şu unutulmamalıki ava kapatılan,ava yasaklanan bölgeler eğerki oralarda gerekli çalışmalar yapılmazsa,oralara av hayvanı salımı,barınması,korunması ile ilgili çalışmalar ve tedbirler alınmazsa bir faydası olmaz.Birde bir bölgede ava kapatılan alanlar çoğaldıkça
o bölge genelinde av hayvanlarının çoğalmadan ziyade azaldığı görülmüştür herzaman.Tabiki yasak bölgeler,ava kapatılan bölgeler olacaktır,ama bunlar gerçek manada gerekli görülen yerlerde ve gerektiği kadar alanı kapsayan bölgelerde yapılmalı ve ava kapatılan bu bölgeler ava kapatılma ile bırakılmamalı,ava açık alanmış gibi kontrolü,takibi çok daha önemle yapılmalı...
Birde ava kapatılan bölgeler aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala ava açılmamakta,tamam bir yıl,iki yıl,üç yıl kapattınız bu bölgeleri,bunu  uzun yıllar uzatmanın ne anlamı varki....O bölgeyi zamanında aç başka ihtiyacı olan bir bölgeyi kapat....
Sonuç olarak yapılacak düzenlemelerin,alınacak kararların ülkemiz avcılığına faydalı,hayırlı kararlar
olması dileklerimle...
Selamlar...

« Son Düzenleme: Şubat 23, 2011, 04:51:51 ÖS Gönderen: Recep DÖNMEZ » Logged
Recep DÖNMEZ'in Imzasi
Recep DÖNMEZ
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
İBRAHİM AKKAYA
KoordinatöR
*

SEVİYE = 76

« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2011, 05:08:02 ÖS »

İnşallah yasaklara uyarlar Fatin kardeşim dediklerine aynen katılıyorum .
Teknik ve ulaşım gelişti uzaklar yakın oldu bilinçsiz avcılar çoğaldı inşallah duyarlı avcılar çoğalırda yarınlara av kalır.
İBRAHİM AKKAYA'in Imzasi
BEY OLANIN AĞASI OLMAZ GÖLMARMARA MANİSA

HERKES HACI OLMAZ GİTMEK İLE MEKKEYE
EŞEKTEN DERVİŞ OLMAZ ODUN CEKMEK İLE TEKKEYE

0532 4653221
İKİ DÜŞMAN ARASINDA ÖYLE KONUŞUNKİ BARIŞTIKLARINDA MAHÇUP OLMAYIN
Osman KARATEPE
İTİMAT
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 77

« Yanıtla #3 : Şubat 23, 2011, 06:00:10 ÖS »

Bu günler daha iyi günlerimiz..Yaban hayatında küresel ısınmaya bağlı olarak orantısız artış ya da azalma var..Kemirgenlerin artışına rağmen kanatlılarda azalma .....Allah sonumuzu hayır etsin...
Avcılar başta olmak üzere millet olarak bilinçlenmeli av hayvanlarımıza ve alanlarımıza sahip çıkmalıyız av bölgelerini orantısız açıp kapatmamalı gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra sahalırın açılıp açılmaması kararına varılmalı...
Osman KARATEPE'in Imzasi
1978 Eskişehir AB RH(+) 0535 277 73 25
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Hizliupload.com

ATIN İYİSİNE DORU YİĞİDİN İYİSİNE DELİ DERLER....
Fatin ÇATIKKAŞ
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #4 : Şubat 24, 2011, 11:19:21 ÖÖ »

birde bu ava açık olan sahaların içinde orman bölge müdürlüklerinin ağaçlandırma vasfına sokup senelerce telergü içinde kalıp avlanmanın yasak olduğu fakat haritada belli olmayan yerlerde var.böyle olunca biz avcılara avlanılacak alanlar iyice daralıyor.
Süleyman SARIDAĞ
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #5 : Şubat 24, 2011, 07:24:22 ÖS »

BÜTÜN AVCI ARKADAŞLARA SELAM
ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRMEK İSTİYORUM FATİH ARKADAŞIMIZ ÇOK HAKLI BENCE KENDİLERİ RAHAT RAHAT AV YAPA BİLMEK İÇİN BÜTÜN BÖLGEYİ YASAKLATTILAR BENDE ORDAYDIM AMA O BÖLGEDE HİÇ AVLANMADIĞIM İÇİN YORUM YAPAMADIM BURDAN TEK DİLEĞİM GEREK ORMAN KORUMA GEREK JANDARMANIN O BÖLGEYİ BİRAZ DAHA SIKI TUTMALARI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM ORASI ONLARADA KALMASIN AMA ŞUNADA İNANIYORUM MİLİ PARKLAR KÜÇÜCÜK MANİSADA O KADAR BÜYÜK ALANI İŞARETLEMEZLER VE ONLARINDA HEVESİ KURSAĞINDA KALIR.BİDE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM ÖZEL AVLAK SİSTEMİNE GEÇİLİRSE AVCILAR KULÜBÜNÜN BULUNDUĞU YERLERDE YETKİNİN AVCILAR KULUPLERİNE VERİLMESİNDEN YANA YIM SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BU KONUDA.
Fatin ÇATIKKAŞ
Yeni Üye
*

SEVİYE = 0

« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2011, 09:35:58 ÖÖ »

süleyman kardeşim sende toplantıdaydın demek.hangi bölgeyi temsilen gelmiştin.
 özel avlak konusu bana göre biraz karışık kardeşim.ava çıkanların elinde silah var kaçak av yapan insanların milli parklar yetkililerine silah doğrulttuğunu üzerlerine silah sıkıldığını ve hatta sırası geliyor jandarmaya bile kafa tutmaya kalkışıyorlar.yani av kulüplerinin bu tip insanlarla baş edebileceğini sanmıyorum.
Recep DÖNMEZ
Onursal Üye
*

SEVİYE = 50

« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2011, 10:50:50 ÖÖ »

BÜTÜN AVCI ARKADAŞLARA SELAM
ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRMEK İSTİYORUM FATİH ARKADAŞIMIZ ÇOK HAKLI BENCE KENDİLERİ RAHAT RAHAT AV YAPA BİLMEK İÇİN BÜTÜN BÖLGEYİ YASAKLATTILAR BENDE ORDAYDIM AMA O BÖLGEDE HİÇ AVLANMADIĞIM İÇİN YORUM YAPAMADIM BURDAN TEK DİLEĞİM GEREK ORMAN KORUMA GEREK JANDARMANIN O BÖLGEYİ BİRAZ DAHA SIKI TUTMALARI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM ORASI ONLARADA KALMASIN AMA ŞUNADA İNANIYORUM MİLİ PARKLAR KÜÇÜCÜK MANİSADA O KADAR BÜYÜK ALANI İŞARETLEMEZLER VE ONLARINDA HEVESİ KURSAĞINDA KALIR.BİDE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM ÖZEL AVLAK SİSTEMİNE GEÇİLİRSE AVCILAR KULÜBÜNÜN BULUNDUĞU YERLERDE YETKİNİN AVCILAR KULUPLERİNE VERİLMESİNDEN YANA YIM SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ BU KONUDA.

Süleyman Bey! selamlarımı sunuyorum öncelikle.
Bir iki hatırlatma yapmak istiyorum size.
*Site kuralları gereği lütfen yazılarınızın tümünde büyük
harf kullanmayınız.
*Profilinizdeki doğum tarihinde bir karışıklık var,onu düzeltirmisiniz.....

Gelelim konuya.Evet özel avlaklar kurulması ve kurulan bu avlakların sornumluluğunun
avcı kuluplerine verilmesini tabiki şahsen bende isterim ama inanın ki bunun yüzlerce
sorunu ortaya çıkacaktır.Avcı kulüplerimiz bu sorunlarla başa çıkabilirmi bilemiyorum.
Kulüplerimizin yapısı,maddi durumları belli.İnşallah o günlere geldiğimizde bu hususlar
daha detaylı konuşulup tartışılacaktır zaten.

Recep DÖNMEZ'in Imzasi
Recep DÖNMEZ
İbrahim ÖZEL
GeneL Sorumlu
*

SEVİYE = 109

« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2011, 08:15:11 ÖÖ »

İnşallah yasaklara uyarlar Fatin kardeşim dediklerine aynen katılıyorum .
Teknik ve ulaşım gelişti uzaklar yakın oldu bilinçsiz avcılar çoğaldı inşallah duyarlı avcılar çoğalırda yarınlara av kalır.

İbrahim ÖZEL'in Imzasi
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
manisa mak toplantısında yasak saha tartışmamız.

Gitmek istediğiniz yer: