WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:35:12 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git

Gönderen Konu: Özel avlaklar  (Okunma Sayısı 4637 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent USTALARDAN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

güneyli

« Yanıtla #45 : Nisan 11, 2009, 09:19:21 ÖS »

Merhabalar arkadaşlar;

Birkaç arkadaş çantayı tüfeği aldık birkaç saat gittikten sonra bir giriş kapısı kayıt yaptırıp gereken işlemlerden sonra av sahasına daldık arazi tamam çalılık veya sazlık orada sülün, turaç, keklik, tavşan vs. hazır ol av garanti ama cebini düşün tetiğe basarken. Hayali olarak av yaptık avı vuracağımız kesin hiç hoş değil. Yöremizde bir söz vardır 40 gün taban eti 1 gün av eti bu söz doğru söz benim için. Bunun adını biz koyalım sen ne dersin deseler sosyete avı şehirli avı derim. Bu işi amacına uygun yapılması mümkün değil gibi geliyor bana. Düğün salonu tutan arkadaşlarınız varsa başlarına neler geldiğini sorun hiç gitmedim ama özel avlak inanın çok zor. Yöre avcılar kulübüne ortam sağlansa başım üstünde yeri var ama sessiz kalmamak lazım.

Saygılar/Sevgiler.
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« Yanıtla #45 : Nisan 11, 2009, 09:19:21 ÖS »

VONKUJO
Fevzi DURSUN
aVKoLiK Yönetici
*

SEVİYE = 73

BİR YENGECE, DOĞRU YÜRÜMESİNİ ASLA ÖĞRETEMEZSİNİZ

« Yanıtla #46 : Nisan 11, 2009, 11:37:54 ÖS »

aslında bence özel avlak deyince kimseler yanaşmıyor ismine bile alerji oluyoruz.  özel avlak içeriği malum..   kulüplerin oluşturabileceği avlaklara  kooperatif veya kulüp avlağı gibi  yeni isimler konulabilir.
Fevzi DURSUN'in Imzasi
İZMİR/Buca  1971
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  
0535 549 89 96
İzzet OĞUZ
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #47 : Nisan 12, 2009, 09:10:06 ÖÖ »

bu özel avlaklara girerken,tüfek ruhsatıdır,av belgesidir,puludur, bunları soruyorlarmı?
eğer sormuyorlarsa.parayı basan av yapar derlerse adam içindeki av merakını bastırmak için yılda 1-2 kez özel avlağa gider diye düşünüyorum.
en azından yok kursmuş,yok harçmış,puluymuş uğraşmaktansa der,özel avlakta avlanır.
tabi bu dediklerim ruhsat falan filan sorduklarından bir bilgim yok.
İzzet OĞUZ'in Imzasi
izzet oğuz 1978 denizli
         A rh +
     0538 576 51 51-0506 476 60 60
HERKES KENDİSİNİ " BEYAZ " GÖRÜR
Ufuk YÜRÜK
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #48 : Nisan 12, 2009, 01:09:15 ÖS »

yıllardan buyana bu konular hep yazılara dokuluyor tartısma konusu oluyor ama sonuc hep aynı kalıyor ınsallah bugun degısecek ama bızler belkı gormeyecegız
Ufuk YÜRÜK'in Imzasi
UFUK YÜRÜK
1977 BANDIRMA (A RH+)
05062350788
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #49 : Nisan 13, 2009, 04:11:56 ÖS »

Güncelde durması gereken bir konu....
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #50 : Nisan 13, 2009, 04:50:35 ÖS »

Madem güncelledin bir iki kelime yazalım Çetinim. Arkadaşların ilgileri giderek artıyor bence, daha da çok konuşulmalı eğrisi doğrusu ortaya çıkmalı dünyada bu işler nasıl yapılıyor incelenmeli.

Bir de ben şunları özellikle vurgulamak isterim: Bu günkü haliyle özel avlaklar sevimsiz, katılıyorum, ama kayıtsız kalırsak ne değişir, onuda soruyorum. Özel avlakta beslenen kuşlar (besleme) hoş görünmüyor, peki ya ferma yarışmasında ki kuşlar, onlar meranın doğal kuşumu, yok hayır. Çünkü meranın doğal kuşu üreme mevsimin de, haa peki yarışma için kurulan teypler neyin nesi. Soruyorum hangi avcı, özel avlak statüsün de köpeğini eğitmek için keklik, sülün vb avları sezon dışın da uygun fiyat koşulları ile tercih etmez. Av sezonu bitti, eyvallah peki merada köpek dolaştırmak serbest mi? Yok hayır, hangi avcı köpeğini böyle bir imkan bulsa özel meralara çıkarmaz.

Bakın arkadaşlar bugün dünyada birçok ülkede bu maliyetler biz den çok, çok aşağıda neden biz başaramıyalım. Neden biz bu gün hem üste para verip hem av görmeden evin yolunu tutyoruz. Diğelimki gübre, kim senin kulübünün avlağına gübre ata bilir. Demek ki bir şeyleri biraz daha geniş pencereden görmemizin vakti geldi, hatta geçiyor. Benim birsenelik av maliyetim kaç para ve bunun karşılığın da ne tür hizmet alıyorum diye düşünmenizi isterim. Tabi ki bu bölgeden bölgeye değişecektir. O zaman önce daha kısır av bölgelerin de bu tür çalışmalara ihtiyaç var demektir. Ama bu sayede avı bol bölgelerin talanının önüne de geçilmezmi. Yani batıdaki bir uygulama, doğuya etki etmezmi.
    Ben hafta sonu geldiğin de piknik için yer arıyorum diyen avcı arkadaşım eşinle, çocuklarınla, arkadaşlarınla, kulüp üyesi ayrıcalığın da, düşündüğümüz bu özel avlağın kır kahvesinden, piknik alanından faydalansa fenamı olur. Her açıdan kulüpleri canlandırmazmı. Bizler değilmiyiz kulüplerin faliyet eksikliğinden yakınan. Kulüpler bu alanların bir bölümünü atış müsabakaları, yarışmalar için düzenlese gençlerin önü acılmazmı. Geniş düşünmek lazım geniş, hemde çoook geniş. Ancak ozaman alternatif böyle bir projenin zeminleri oluşa bilir. Yoksa bu günkü haliyle özel avlak, ve biz memleketin öksüz avcıları asla bir tencerede kaynayamayız. Hepinizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Yorumlara devam diyorum.

« Son Düzenleme: Nisan 13, 2009, 04:54:14 ÖS Gönderen: Mehmet ARDİLLİ » Logged
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #51 : Nisan 13, 2009, 05:04:01 ÖS »

Abi peki ne yapacağız,nerden başlayacağız,ilk adımımız ne olacak...hadi bakalım yol göster sen ordan ben burdan atalım ilk adımı,varsa katılmak isteyen avcılarımız varım bende desin buyursun....
Çetin EKREN'in Imzasi
KraL OLsan Tacın Gider
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Nisan 13, 2009, 05:23:49 ÖS »

Önce hayeller vardı Çetin, sonra hayelperestler çoğaldı, ama hayelleri için çalışanlar kazandı. Bak Jules VERNE diye bir yazar, kitaplar yazdı hayalleri üzerine (seksen günde devri alem, denizler altında yimi bin fersah) kimse ihtimal vermezken bu işlere, teknolojiyi nereye getirdi bu gün bilim adamları. Onun için ilk adım, konuşmak ve yazmaktır, projeler böyle doğar. Önce doğruları bulursun düşünce de, sonra paylaşımlarla yeni doğrular ve seni yapabilirliğin eşiğine taşıyan haklı eleştiriler gelir, imkanlar doğar yavaş, yavaş bu düşüncelerin etrafın da, elbirlik bir snerji doğar, kaynak için çözümler ve işletme için sistemler gelişir. Sabır Çetinim, sabır.
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #53 : Nisan 13, 2009, 05:37:50 ÖS »

Vallahi sabır diyosunda abi zaten başka yapacak şey yok sabırdan bol bizim milletimizde olan şeyde yok.....

Ama sabreden dervişte olmak istemiyorum.

Yapılacak birşey varsa elimizde cansağlığı varken başlatalım diyorum biz yiyemesekte meyvelerini bizden sonrakiler yesin istiyorum.herşeyin sonunu aldıktan sonra ne bize nede onlara birşey kalacak,seyretmeyle birileri yapsın banamı düşer demeklede olmuyor bu işler...,

hep bananecilikten oluyor bunlar...neyse abi ben daha bir yorum yapmıyorum bu konuda...sabrediyorummm,sizide seviyorum vede şiirlerinizi..
Çetin EKREN'in Imzasi
KraL OLsan Tacın Gider
Mehmet Ardilli
Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Nisan 13, 2009, 05:47:51 ÖS »

Hayır Çetin olurmu hiç, tabiki yorumlar yapacaksın, konuşacaksın, hemde bol, bol, avcı arkadaşlarımız ne konuşuyo bunlar, bu konu nedir diye ilgilenecek. Çekincesi olanlar çekincelerini, olumlu düşünenler dileklerini yazacaklar, ilk adım bu zaten. Susmak yok paylaşıma devam.
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
Özel avlaklar

Gitmek istediğiniz yer: