|
|
 |
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2009, 11:12:06 ÖS » |
|
Keçiborluya bile bıldırcın geldiğine göre demekki Dünya Bıldırcın nüfusunun %80'i Türkiyeye iniş yapmış....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« Yanıtla #15 : Ağustos 01, 2009, 11:12:06 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #16 : Ağustos 02, 2009, 12:19:19 ÖÖ » |
|
Rıdvan kardeşim ! Affına sığınarak bir düzeltme yapmak istiyorum.Mutlaka biliyorsundur diye tahmin ediyorum.Ama en azından genç arkadaşlarımız yanlış bilgi sahibi olmasınlar. Bıldırcın göçü,takvimlere göre 6 Eylül bıldırcın fırtınası ile başlar.Şu an ülkemizin her bölgesinde görülen kuşlar,yerli kuş dediğimiz,Mayıs ayındaki geri dönüş göçüne çıkamamış veya göçünü tamamlayamayıp ülkemizde kalıp yavru çıkartmış kuşlardır. Ülkemizde Mayıs,Haziran,Temmuz aylarında aşırı yağış alan bölgelerde o sene için yerli bıldırcın popilasyonu düşer.Çünki yuva ve yumurtalar talan olmakta. Eylül göçü,Rusya'nın güney steplerinden başlar,Afrika'nın kuzeyine,Mısır'a kadar uzanır.Mayıs'ta da bunun dönüşü yaşanır.Göç için gerekli enerjiyi toplamak için de hayvan yağlanır.O yüzden göç bıldırcını yağlıdır. Göç bıldırcını,tüy rengi ve yağlanmış vücudu ile kendisini yerli bıldırcından hemen farkettirir. Saygılar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Ağustos 02, 2009, 10:14:29 ÖÖ » |
|
Ali abi bazı bölgelerde kış çok sert geçtiği için eylülde gelen sökünle beraber yerli kuşda daha güneye göç eder. Rıdvan kardeşim söylediklerinde haklı bence çünkü kuş kış sezonunu dışarda geçirmek zorunda kalıyor. Nisan mayısta bölgemize kuş göçü başlar ve bu gelen kuşlar burda yavru dönemini eğer bi aksilik olmazsa geçirir. Eylül dönemine kadar büyüyüp yağlanan yavrular daha kuzeyden gelen bıldıcınlara katılır ve göç gerçekleşir. Yani yerli kuşlar nihayetinde ilkbaharda yine dışardan göç yoluyla gelen kuşlardır. Saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #18 : Ağustos 02, 2009, 11:16:34 ÖS » |
|
sizlerin adına çok sevindim malesef bizim bizim buralarda öle bin sansımız yok eylülde göç başaldığında görebiliyoruz bıldırcınları insallah bu sene kuş bol olurda hep birlikde zevkli bir sezon geçiririz..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #19 : Ağustos 03, 2009, 08:35:18 ÖÖ » |
|
Bu sezon bizim buralarda da çok fazla yerli gözükmediğini söylüyor çobanlar! Bahar ve yaz çok yağışlı geçti bu sene onun için aynı sorun inşallah keklik te de yaşanmaz, Geçen yıl çanakkale il olarak kekliğe kapalıydı,bu sezon ümitliydik ama üreme iyi olmuştur inşallah!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #20 : Ağustos 03, 2009, 09:25:23 ÖÖ » |
|
DEMEK OLİUYORKİ SADECE BİZİM BURALARDA BILDIRCIN YOK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Ağustos 03, 2009, 10:40:32 ÖÖ » |
|
DEMEK OLİUYORKİ SADECE BİZİM BURALARDA BILDIRCIN YOK  Abi yumurtalık ve karataşı bıldırcın cenneti derler ama sizin oralara bıldırcının gelmesi eylül ortalarını bulabiliyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Eylül 03, 2009, 02:55:54 ÖS » |
|
bergamayı bilenleriniz gelenleriniz vardır muhtemelen bilmeyenler için söylüyorum 3 ile sınır bi ilçe izmir balıkesir ve manisa bu sene aşırı bıldırcın popilasyonu var bizim ovada üstelik daha mısırlar biçilmediği halde gördüklerimiz bunlar mısırlar biçildiğinde elimizle falan yakalarız galiba ki dün bi arkadaşım yakalyamış bile hatta ama üzülerek belirtmek zorundayımki geçen vurduğum dört bıldırcından ikisinde yumurta çıktı moralim bozuldu çok inşallah bi daha denk gelmez bana. saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #23 : Eylül 03, 2009, 09:15:28 ÖS » |
|
gaziantep kahraman maraş bölgesinde göç bıldırcı gelmemiştir daha eylül ortasını beklyoruz ramazan bitmesini bekliyoruz giden arkadaşlar yerli bıldırcın olduğunu söylüyorlar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #24 : Eylül 10, 2009, 07:19:27 ÖS » |
|
pazar avımız bereketli geçti limitleri doldurmadık ama baya bıldırcın vurduk eylül bereketi sanırm ben 8 bıldırcın vurdum ama yinde çok bıldırcın çoktu ama göç bıldırcını yoktu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #25 : Eylül 11, 2009, 03:22:08 ÖS » |
|
slm abilerim bıldırcınlar yağmurdan sonra gidiyormu ya salı çarşamba hafif yağmur yağdı dün bi abi herzaman gidip boş dönmediğimiz yere gitmiş bi tane bile bıldırcın kalkmadı nasıl iş bu diyor göç mü ediyorlar acaba buradakilerin hepsi yerli bıldırcındı ama nasıl oldu bu iş anlamadım bıldırcın çok diyorduk ama kalmayacakmı ne Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #26 : Eylül 11, 2009, 05:55:25 ÖS » |
|
slm abilerim bıldırcınlar yağmurdan sonra gidiyormu ya salı çarşamba hafif yağmur yağdı dün bi abi herzaman gidip boş dönmediğimiz yere gitmiş bi tane bile bıldırcın kalkmadı nasıl iş bu diyor göç mü ediyorlar acaba buradakilerin hepsi yerli bıldırcındı ama nasıl oldu bu iş anlamadım bıldırcın çok diyorduk ama kalmayacakmı ne Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP saygılar...
Adaşım senin abi dediğin zaat belki bilmiyor ama bak bıldırcınlar biliyor demek PERŞEMBE gününün av günü olmadığını, değilmi. Selamlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2009, 08:17:21 ÖÖ » |
|
ah be mehmet abi keşke her perşembe gündüzleri ava gitsede gece avı yapmasa ama adam laf anlamıyor tam bir bohçacı hatta ve hatta katliamcı kaç kere şikayet ettik ama tınlayan yok yanlız bu sezon hususi onu takip edecem jandarmayada sıkacam telefonu sonrasında bi şekilde ceza yazısını bulup buruyu koyacam ibret olsun diye adam bizden büyük olduğu için laf dinletemiyoruz jandarmayı aradık kaç kere geldui buraya nereye gitti nerde bulacaz şimdi kocaman ovada kimbilir nerdedir şimdi o deyip çekti gitti sinir bi durum ama malesef böyleabi saygılar....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|