|
|
 |
« : Haziran 02, 2010, 05:57:23 ÖÖ » |
|
MAK KARARLARI İŞTE MAK GERÇEĞİ : AYHAK AVCILIK VE YABAN-AV HAYATI KORUMA KONFEDERASYONU BİLDİRİ 2010 - 2011 Yılı Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararlarının alınacağı toplantının bir gün öncesi, MAK Toplantısına katılacak Bölge Avcı Temsilcileri, Özel Avlak Temsilcisi ve Gençlik ve Spor Gen.Müd. Temsilcisi, savunulacak görüşleri saptamak amacıyla Ankara’da bir araya gelmişlerdir. Toplantı, AYHAK Başkanı Işın Arıkök’ün konuşmasıyla açılmış, yapılan oylamada toplantı başkanlığına, Konfederasyon Genel Sekreteri Mustafa Güzel, oybirliği ile seçilmiştir. Toplantıya katılan temsilciler : Basri DURAN ..............................Güneydoğu Anadolu Temsilcisi Tuncay ÖZENÇ ............................Batı Akdeniz Temsilcisi Ersin Düzyol..................................Ege Temsilcisi İ.Fatih ÖZTÜRKMEN ..................Doğu Akdeniz Temsilcisi Abdullah ERZURUM ...................Doğu Anadolu Temsilcisi Y.Sedat BIÇAKÇI ........................Batı Karadeniz Temsilcisi Selahattin BABACAN...................Marmara Temsilcisi Ahmet ULUSOY...........................Karadeniz Temsilcisi Mehmet ARPAZ............................Özel Avlak Temsilcisi Atilla İ.TANKUT..........................Gençlik ve Spor Gen.Müd.Temsilcisi Not : Toplantıya sadece İç Anadolu Temsilcisi Rasim AKKAYA katılmamıştır. Saatlerce süren ve her konunun ayrı ayrı ele alınıp tartışılarak ortak görüşe bağlandığı toplantıda, katılımcıların hepsinin birleştiği görüşler yazılı şekle dönüştürülmüş, yapılacak MAK toplantısında tek ses ve birlik içinde hareket edilmesi amacıyla temsilciler arasından bir sözcü ve iki yardımcısı seçilmiştir. Böylece, 18.05.2010 günü yapılan MAK Toplantısında, bir gün önce görüşülerek saptanan tüm konular, yukarıda ismi geçen temsilciler tarafından topluca desteklenmiştir. Böylelikle pek çok konuda, Avcılarımızı memnun edecek kararların alınması sağlanmıştır. Ancak, bir gün önceki toplantıya katılmayan İçAnadolu Temsilcisi, savunulan bu kararların çoğuna karşı çıkmış, itiraz ve ısrarlı önerileri sonucu IçAnadolu Bölgesinde Bıldırcın ve Üveyik avının açılış tarihi 28 Ağustos, Keklik ve Tavşan avının açılış tarihi 30 Ekim olarak belirlenmiştir. 16 İlden oluşan İçAndolu Bölgesindeki hemen tüm avcıların büyük tepkisine ve mağduriyetine neden olan bu tutumun kınandığı, Konfederasyonumuza gelen başvurulardan anlaşılmaktadır. MAK’ta alınan kararlar, birleşmenin, birlik ve bereberliğin bir başarısı olduğu kadar, görüş birliğinin sağlanamadığı durumlarda Avcılar aleyhine nasıl kötü durumların ortaya çıkabildiğinin de bir göstergesidir. Bu durum, bir kere daha Avcıların ve Avcı Derneklerinin, Avcılık Federasyonları ve Konfedrasyon çatısı altında toplanmalarının önemini ortaya koymaktadır. Tüm Yurt Avcılarına saygıyla duyurulur. AYHAK Başkan Işın ARIKÖK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|
 |
« : Haziran 02, 2010, 05:57:23 ÖÖ » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 02, 2010, 09:40:24 ÖÖ » |
|
Her toplantıda bir sivri zekalı çıkar ardında telafisi imkansız hatalar bırakır Avcı korumadığı mühtetçe yönetmelikler kağıtta yazılı kalır. Hayırlısı olsun ama işi Özel Avlağa doğru kaydırıyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 02, 2010, 09:53:33 ÖÖ » |
|
Ali Kardeş! Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler... Seninde yazında belirtttiğin gibi av camiası olarak tek yürek,tek bilek olarak bir araya gelemediğimiz sürece böyle çatlatlıklar herzaman mutlaka olacaktır.Şimdi bir kişinin muhalefeti ile bir bölgenin av sezonu başlama tarihi değişiyor gördüğünüz gibi.... Temennimiz ülke genelindeki tüm avcı kuluplerinin,derneklerinin bir araya gelip Federasyon ve Konfederasyon çatısı altında toplanması.... Selamlar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Haziran 02, 2010, 02:07:06 ÖS » |
|
Her toplantıda bir sivri zekalı çıkar ardında telafisi imkansız hatalar bırakır Avcı korumadığı mühtetçe yönetmelikler kağıtta yazılı kalır. Hayırlısı olsun ama işi Özel Avlağa doğru kaydırıyorlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Haziran 03, 2010, 03:35:48 ÖS » |
|
Benim gördüğüm kadarıyla neyin altında toplanalım istediğimiz kadar sesimizi çıkaralım,bir kaç yıl sonra özgürce dağlarda av yapamıyacağız yol özel avlaklara çıkıyor gibi artık çünki çok mücadele veriyorlar bunun için,akla hayale gelmeyen kulisler yapılıyortıpkı her gün yapılan kim neden ve hangi amaçla yapıldığı belli olmayan köpek yarışmaları gibi şahit olduklarım aklımı başımdan alıyor,yurdumuzda amatörce avcılığı öldürmek için çılgıncasına mücadele edenler var
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Haziran 03, 2010, 06:45:20 ÖS » |
|
Mehmet polat kardeşim çok güzel yazmışsın bu yol özel avlaklara gidiyor diye ben ve avcı arkadaşlarımda aynı görüşteyiz biz avcılar olarak ne yapıyoruz peki şu sitede üçbeş bin üyeye sahibiz galiba. MAK konusunda kaç kişi yazdı, ben biraz öz eleştiri yapayım, kimse darılmasın gücenmesin sözüm kimseye karşı değil, tamamen sitem, ben isterdimki MAK kararlarının yayınlandığı gün herkes bi şeyler yazsın, ama biz ne yapıyoruz, köpeğimizden tüfeğimizden aldığımız yavrudan veya geçen yıl vurduklarımızdan bahsediyoruz, bunlarda olsun çünkü bu paylaşımlarda çok güzel ama üç beş sene sonra ne vurduğumuzdan nede köpeğimizden nede tüfeğimizden bahsedebileceğiz, site yöneticilerine burdan acizane bir önerim olacak, bu MAK kararları yayınlanmadan bir tarih belirlensin, o tarihde her avcı üye olumlu veye olumsuz düşüncelerini yazsın, bizim yazdıklarımızıda elbet bir yetkili mutlaka okurdur, okumasada bu görüşleride site yöneticileri yazdırdıktan sonra herkes kendi bölgesindeki bölge temsilcisine versin, bu kararlarda bizim de acizane bir katkımız olursa mutlu oluruz, sitemizde çok güzel bir iş yapmış olur diye düşünüyorum.Tekrar herkesten çok özür diliyorum eğer bir hata yaptıysam affola, ben sadece bu avcılığı bu duruma getirenlere karşıyım.NOT Ben bu sitededen paylaşımlarını yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum bilmediğimiz çok şeyi öğreniyoruz paylaşımlara devam avcı dostlar.Yalnız birazda zengin avcılık isteyenlere buradan bir iki satırda olsa dokunalım.Vaktimizi birazda Baronlara ayıralım.Saygılar ve sevgilerle. Linklerin Görülmesine İzin VerilmiyorLinki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Haziran 04, 2010, 10:45:26 ÖÖ » |
|
Mustafa Abicim! Öncelikle selam ve saygılarımı iletiyorum... Yazınızı zevkle ve ilgiyle okudum.Başından sonuna kadar haklı olduğunuzu belirtmek istiyorum.MAK Kararları yayınlanmadan önce yayınlandıktan sonra da bu husustaki görüşlerimizi tam olarak ortaya koyamadığımız doğrudur.Bu konuyu inşallah aşarız ve bu tür konularda daha gür sessi,daha katılımcı olarak sesimizi duyurmaya çalışırız... Durum özel avlaklara,yani parası olanın avlanmasına doğru gidiyormu? Evet gidiyor bencede!!!Burada parası olan avlanacak derken zenginlikten ,paranın çokluğundan bahsetmiyorum ben aslında.Para ile avlanmaktan bahsetmek istiyorum.Param olsun veya olmasın benim avcılık anlayışıma ters geliyor para ile avlanmak.Ben kanunlar,kurallar çerçevesinde yasal alanlarda limitler ve kurallar içerisinde istediğim gibi doğada gezip avlanamayacaksam, sınırları tel örgülerle çevrilmiş,içerisinde doğal ortamda değil,çiftliklerde büyütülmüş hayvanların bulunduğu avlaklarda avlanacaksam ne anladım bu avcılıktan ben.Bizler çekirdekten başladık bu işe,küçüklükten gönül verdik.Bizim cebimizden paralar deste deste dökülse bize öyle şaşalı tüfekler,kıyafetler,fişekler,ciplerle ava gitmek,özel avlaklarda para ile avlanmak gelmez bizlere.... MAK'ta alınan kararlar malesef ülke avcılarının isteğinden,görüşlerinden,fikirlerinden uzak,yıldan yıla avcılığı özel avlaklara çekekme çabaları doğrultusunda alınan kararlar oluyor... Yıllardır söyleniyor,avcılar olarak bir çatı altında toplanılmalı diye,tebiki toplanılmalı ama bu sözle olmuyor işte.Yurdumuzun her köşesinde avcı kulupleri,dernekleri var,bu dernekler bir araya gelip bu konuda onlar ortak ve avcılık adına faydalı olacak kararları almalı ve toplanılacak çatı altından yetkililer MAK Kararlarının alınmasında masaya yumruklarını vurmalı,avcılar adına,avcılık adına istenilen, gönüllerden geçenleri bu MAK kararlarına mutlaka koydurmalılar...Peki avcılar kulüpleri kimlerden oluşuyor,benden,senden,bizlerden,sizlerden...O zaman taşın altına önce kendimizden başlayarak elimizi koymalıyız ve hep birlikte tek yürek olup MAK Kararları alınırken masaya yumruğumuzu vurmalıyız.Bunlar olabilecek şeyler,zor olmayan şeyler,ama milletçe bizler hep yapılması gereken hamleleri başkalarının yapmasını bekler,birtek benimle bu iş olmaz diye düşünerek sessiz kalmıyoruzmu malesef.... İnşallah avcılık camiası olarak bir an önce tek yürek,tek bilerek olarak güçlenir,bize diretilen kararlarla değil,bizim istediğimiz,avcılık adına güzel olan ve ortak alınan kararlarla yaşamaya devam ederiz.... Selamlar saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2010, 12:28:57 ÖS » |
|
Recep kardeş sende güzel şeyler yazıyorsun seni tebrik ederim yazdığım yazıda tüfek,köpek,meselelerine girmemin sebebi art niyetten dolayı değil, avcı arkadaşlarımı kırdıysam özür dilerim.Bir kaç yıl sonra bahsedecek ne köpeğimiz kalır ne tüfeğimiz sadece yaban tv den, letonyadaki karaca avını, kutuplardaki ayı avını, iskoçyadaki keklik avını, türkiyedeki özel avlaklardaki sülün avını,bıldırcını,karagözlüm çulluğu seyrederiz.Benim korkum ondan,tabiki bi ücret karşılığı olsun ama böylede değil zaten hepimiz çalışanız belli bir ücret alıyoruz bazımız memur bazımız işçi bazımız kıt kanaat geçinen esnaf,bu işin sonu kötüye gidiyor bir şeyler yapılması lazım.Onun için özellikle sitedeki avcı arkadaşlardan istirham ediyorum sitede belli tarihler belirlensin o tarih geldimi üyelerimiz yazsın yazılanlarıda bölge temsilcilerine versin.Bizim site sanal değilde sanki avcılar kulübü gibiyiz,inan şunları yazarken sanki karşılıklı konuşuyor gibi hissediyorum kendimi bu siteyi,pardon bu kulübü sevdim çok fazla yazan birisi değilim.45 yaşından sonra bilgisayar öğreniyoruz işte oda memuriyetimizden dolayı,Arkadaşlar hepinize saygı ve sevgilerle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 04, 2010, 04:09:37 ÖS » |
|
Sevgili arkadaşlar hep birlikten bahsederiz ama aması var... Ben Avcıların Birliğinin tek çözüm yolu olduğunu 15 yıl evvel yazmıştım. Tuttuk birliktelik için ülkenin ikinci bölgesel federsyonunu kurduk, peki sonuç ? Üç gün sonra kapının önüne konduk, peki ne için ? Kişisel çıkarlar uğruna... 46 yıldır avcılık avcılık yaparım , 17 yıldır da bu arenada avcılık için uğraş veriyorum , av bayii değilim , silahçı dükkanım yok, köpek üreticisi hiç değilim. Bu ülkede hiç bir çıkar gözetmeden tam gün çalışıp avcıların hizmetinde olan bir kaç dernek başkanından biriyim... Dernekteki üye sayım 50 -60 kişi değil, 1800 kişi! Beş defa MAK toplantılarına katıldım. Orada da neler olup bittiğini gayet iyi bilirim. Hiç kimse bana masal okumasın birliktelik diye... Bu kafa ile gittiğimiz sürece , MAK ta verilen küçücük payelere sevindiğimiz sürece, aynı arabada ava gittiğimiz arkadaşlardan bile av kıskandığımız sürece, başka il veya ilçeden gelen avcı dostlarımızı kendi avlaklarımızda görünce tartıştığımız sürece hepsinden önemlisi federasyon , konfederasyon çekişmesi sürdüğü sürece daha uzun yıllar bu güzellikleri göremeyiz... Saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2010, 11:26:28 ÖS » |
|
size katılmamak için kör olmak lazım Mustafa hocam.....şu avcının düştüğü duruma bakarmısınız,avcı temsilcisi olarak MAK'a katılan isim avcıya karşı tavır sergiliyor.... bizim camiamızda balık baştan kokmuş....şu komik olaya bakarmısınız ya Allah aşkına git bizi orda temsil et diye seçtiğimiz isim bize karşı muhalefet yapıyor.... bence bu federsyon temelinden değişip avcılık ve atıcılık birbirinden ayrı tutulmalı...kulüpleri bu federasyonun çatısı altında toplayan birbirinden haberi olan faal kişiler tarafından yürütülmeli....artık avcıyı her sezon yeni ümitlerin beklentisi içerisine sokmayan gerçekten avcı dostu olan MAK'ın kapısını çıkar kapısı olarak görmeyen gerçek avcıların yer aldığı bir komisyon istiyoruz... artık uyutulmak istemiyoruz....ama sayın hocamında dediği gibi malesef birazda bunu bizler hakediyoruz....kimseden ses çıkmıyor...neden korkuyorsak artık....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
|