WwW.aVKoLiK.NeT    [ Av Keyfiniz ] WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:58:12 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git

Gönderen Konu: TROFE ve TAHNİT AVCILIGI... N.Özavcı.  (Okunma Sayısı 1322 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Naim ÖZAVCI
N.Özavcı.
Onursal Üye
*

SEVİYE = 0

Bir Tutkudur Avcılık..

« : Mart 20, 2009, 12:26:05 ÖÖ »

Degerli arkadaşlarım hepiniz bilirsinizki avcılıgın grupları arasında Trofe ve Tahnit avcılıgı ülkemizde ve dünyada bircok avcı için önem arzetmektedir.

Benim saygı duyduğum üstad Avcı Türker Sümer ağabeyimde Trofe ve Tahnit avcılıgını gerek ülkemizde, gerekse çeşitli ülkelerde gerçekleştirmiştir.
Kendisinin kolleksiyonundan birkac görüntüyü sizlerle paylaşmak istedim..

Selam ve saygılar... Rastgele.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP  

AZI DİŞLER..

ZEBRA..

ÇEŞİTLİ YABAN..

YABAN KOYUNU..

HATIRA FOTOSU..

« Son Düzenleme: Mart 20, 2009, 12:38:37 ÖÖ Gönderen: Naim ÖZAVCI » Logged
Naim ÖZAVCI'in Imzasi
Naim Özavcı-Bursa   
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]
« : Mart 20, 2009, 12:26:05 ÖÖ »

VONKUJO
Sebahattin AVCI
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #1 : Mart 20, 2009, 12:52:53 ÖÖ »

Türker üstadımızın tetiğine ve emeğine sağlık maşallah yok yok pazarı gibi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Naim ustam herzamanki gibi yine güzel bi sunum sergilemişsiniz eksik olmayın

saygı ve sevgiler .
Sebahattin AVCI'in Imzasi
Sebahattin  AVCI   SAKARYA / Merkez  Avkolikli Herkez
     1978    0536 274 57 04

osmanyaprak
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 20, 2009, 12:55:55 ÖÖ »

Türker Sümer ustamızın elleri dert görmesin. Hepsi birbirinden güzel çalışmalar.Sanatını uzun yıllar icra etmesi temennisiyle.
       Naim Abi bu güzel paylaşımlarınız için size de ayrıca teşekkürler.

İzzet OĞUZ
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #3 : Mart 20, 2009, 09:33:13 ÖÖ »

türker üstadım tüfeğini konuşturmuş.naim ustam seninde yüreğine sağlık.gözlerimizin pası gitti.
İzzet OĞUZ'in Imzasi
izzet oğuz 1978 denizli
         A rh +
     0538 576 51 51-0506 476 60 60
HERKES KENDİSİNİ " BEYAZ " GÖRÜR
İsmail ŞEN
YAZILIM&WEB TASARIM&GRAFİK TASARIM
Onursal Üye
*

SEVİYE = 0

Avkolik {{ Veteriner Sağlık Teknisyeni }}

« Yanıtla #4 : Mart 20, 2009, 11:05:42 ÖÖ »

Hay maşallah şu paylaşımın şu hayvanların güzelliğine bak... Abim eline emeğine sağlık çok güzel bir sunum olmuş...

Saygılarımla...
İsmail ŞEN'in Imzasi
İletişim Tel: 0542 382 58 85

AvKoLiK.NeT Veteriner Sağlık TeknisyeniLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #5 : Mart 20, 2009, 12:11:07 ÖS »

Naim abicim Türker abimizi tanıyan ve muhabbet eden biri olduğunuza göre benim herkese övünerek bahsettiğim çok değerli bir abim var onuda tanımışsındır oda Türkiyemizin trofe avcılarındandır ve çok büyük avların altına imza atmıştır.hemde rehberlik konusunda da aranılan bir isimdir.Ve ayrıca Türker abimizide avla tanıştıran bir isim.Dç.dr.Gencay GENÇ.
Ben ilk defa Gencay hocamla bıldırcın avında tanıştım o zamanlar yasaklar uygulamalar bu kadar değil.dahası hiç yoktu.yaşım ruhsata yetmiyor daha en fazla 14-15 yaşlarındayım babamdan gizli fişeklerinden saklayıp biriktirip daha sonrada müsait bulduğum bir zamanda gizlice evden tüfeği alıp ava kaçtığım günler.fazlada bıldırcın vuramıyorum eve getirsem anlarlar diye 3-5 herneyse orda pişirip yiyip anca öyle geldiğim zamanlarda.Baktım bir silah sesi geliyor ama benim kullandığım silah sesine benzemiyor bu başka bir silah sesi.Meraklandım ve o yöne doğru gittim biri arabanın üzerine bir yastık koymuş elinde dürbünlü bir silah kulaklarında ses için bir kulaklık.
ilk başta korkmuştum yanına gitmekten bana kızarmı diye.ama olsun gidecem dedim ve yaklaştım yanına.beni görünce çok şaşırmıştı.senin bu yaşta silahla işin ne diye.bende içimden geldiği gibi konuşmaya başladım yanında seter cinsi bir köpek vardı o zaman.ama ben o vakte kadar köpekle avlanıldığını bile bilmezdim.
Madem ava meraklısın ve bıldırcın avlıyorsun köpekle dolaş dedi ve ben o zaman avcılığa iyice sevdalandım ama köpeğe ayrıca vuruldum desem yeridir.
Babamın adını falan sordu a sen bizim İsmailin oğlusun dedi öylemi.ben cesaretimi toplayıp köpeğini istedim ondan çocukluk ya.oda bunu veremem de yakında doğum yapacak bunun eşi dedi söz sana onlardan bir yavru verecem dedi.ve sözünde de durdu bana bir yavru verdi bende o günden beri köpeksiz ava çıkmadım taki 1 yıl öncesine kadar erkek ingiliz köpeğimi arkadaşlara çifleştirmek için verdiğim güne kadar.köpeğim onlarda öldü.

ya bayağı yazmışım naim abi kusura bakma,okurken rahatsızlık verdiğim arkadaşlardan ve sizden özür dilerim konu avda üstat saydığım kişilerden açılınca çenem düşüyor.selam ve sevgilerimle.
Çetin EKREN'in Imzasi
{{{  Çetin EKREN (AB rh +)  ERZURUM 1974 }}}
ÖYLE YAŞAYIN Kİ ÖLDÜĞÜNÜZDE DÜŞMANINIZ BİLE AĞLASIN!!!
KraL OLsan Tacın Gider
SuLtan OLsan Tahtin Gider...
KraL DeğiLim Tacim Gitsin
SuLtan DeğiLim Tahtim GitSin
 Ben Kendi HaLinde ßir Ağacim
Fakat DaLimi Kiranin Ağacini Kökünden Sökerim...
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #6 : Mart 20, 2009, 12:37:10 ÖS »

Asıl konuyu atlayarak geçmişim sonradan farkına vardım okuyunca.Ülkemizde bence bu son on yılda trofe avcılığı bayağı tanıtıldı ve gerçekten de trofe değerleri çok yüksek av hayvamlarımız var.Bunların en başındada o konuda kendimi şanslı hissediyorum en azından avını yapamasakta görmek nasip oldu dağ keçisi geliyor bu arada fotoğraf çekme gibi bir hastalığımda vardır değinmeden geçemiycem.Ve bunlar dünyanın sayılı yerlerinde bulunan hayvanlar ne varki konu yine dolaşıp bohçacılara geliyor.KAÇAK AVCILIK.
Bu konuya hiçte fransız sayılmam çünkü yaptığım meslek gereği Erzurumunun aşağı yukarı bütün ilçe ve köylerinden müşterilerim var.ister istemez ya işte geçen bizim orda bir teke vuruldu 11 yaşlarında vardı gibisinden konuşmalara şahit oluyoruz gerekli yerlere gerekli şikayetlerde elimizden geldiği kadar bulunuyoruz tabii işin takibi ne şekilde yapılıyor orasını bilmem.
Yasaklar her yerdede değindiğim gibi sadece sehir avcısına köylü istediği gibi bohçacılığını yapıyor.adamın elinde ki tüfeğin ruhsatı varmı yokmu oda belli değil.
Bence Doğa koruma ve milli parklar bu konuda o hayvanların bulunduğu bölgelerdeki köylülerede bir şekilde yoğunlaşsalar buralardaki popilasyon hem daha çok artar,hem kaçak avcılık olmaz hemde mademki buna bir milli servet gözüyle bakılıp bunun da üzerinden rant sağlanmıyorsa ülkemiz için daha iyi olur.Naim abi o kadar çok anlatılacak şeylere şahit olmuş bir insanım ki burdan anlatmakla olmuyor.anlatınca beni bazı arkadaşlarım yanlış anlıyor ben burdan devletin hiçbir kurumunu suçlama gibi bir niyetim yok.ama sadece vurgulamak istediğim yasaysa bu ben uyuyorsam bu yasaya herkes uymak zorunda.''yasaklar sadece çiğnenmek içindir ''kelimesinden kurtarmalı bunu diyenler.
kanunsa herkes için kanun olmalı ki istediğimiz basamağa çıkalım.
saygılarımla.

Çetin EKREN'in Imzasi
KraL OLsan Tacın Gider
Naim ÖZAVCI
N.Özavcı.
Onursal Üye
*

SEVİYE = 0

Bir Tutkudur Avcılık..

« Yanıtla #7 : Mart 20, 2009, 03:28:06 ÖS »

Sevgili Çetin, Dr.Gencay beyi ismen tanırım. Fakat birlikte olma şansımız olmadı maalesef.

Yazdıklarına gelince, ben ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Benim sana bir tavsiyem var.

Doğru bildiklerini söylemekten hiçbir zaman çekinme kardeşim.

Selam ve sevgiler..

Naim ÖZAVCI'in Imzasi
Naim Özavcı-Bursa   
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU
Onursal Üye
*

SEVİYE = 18

AVKOLİKCİYİZ VESSELAM

« Yanıtla #8 : Mart 20, 2009, 04:38:36 ÖS »

NAİM ABİM ELLERİNE SAĞLIK İYİ BİR GÖZ ZİYAFETİ
TÜRKER ABİMEDE SEVGİLER SAYGILAR SELAMLAR.
Cemal ÇIKRIKÇIOĞLU'in Imzasi
Cep No:0533 771 89 15

Yağız TOPÇUOĞLU
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #9 : Mart 20, 2009, 11:25:31 ÖS »

Paylaşım için çok teşekkür ederim Naim Ağabey.Çetin Beye de katılmamak elde değil.Bence"yasaklar çiğnenmek içindir" anlayışının altında  halkımıza bu yasakların getirilerinin anlatılamamış olması yatıyor.Vatandaş bilmiyorki o neden yasak,bu yasağa uyarsa neler kazanacak,ülkemiz neler kazanacak.Yasakların sebepleri halkımıza iyice anlatılmalı bence.Belki böylelikle yasaklar gerçekten yasak olarak kalır.
Yağız TOPÇUOĞLU'in Imzasi
Yağız TOPÇUOĞLU Muğla 1977 ARh+ Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
 "SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR."
"Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Mehmet GÜNAYDIN
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #10 : Mart 20, 2009, 11:44:38 ÖS »

cetin  kardeşim  eline  sağlık  .
Mehmet GÜNAYDIN'in Imzasi
Linki Görebilmek İçin ÜYE OL veya GİRİŞ YAP    İZMİR  buca   tel  05325827470   Mehmet   günaydın   birgün  birmerada    buluşmak  dileğiyle
Mustafa ÇİL
DostKoliK Üye

SEVİYE = 1

aVKoLiK

« Yanıtla #11 : Mart 21, 2009, 12:26:45 ÖÖ »

çok güzel görüntüler üstadım ellerine sağlık
Mustafa ÇİL'in Imzasi
Mustafa ÇİL (05448332481)
Emet / Kütahya 1975
Naim ÖZAVCI
N.Özavcı.
Onursal Üye
*

SEVİYE = 0

Bir Tutkudur Avcılık..

« Yanıtla #12 : Mart 21, 2009, 01:13:44 ÖÖ »

Sevgili Yağız, yıllardan beri yasak ve kısıtlamalar ile benim canım ülkem ne kazanmıştır ki, bundan sonra kazansın..!!?

Yaban hayatı ve avcılık yıllardır bu dar alanda kısır döngüler ile var olma savaşı vermektedir. Kağıt üzerindeki plan ve projelerinizi sahaya yansıtamıyorsanız hiç bir hükmü yoktur.

Birkez daha vurgulamak istiyorum.. Yasak ve kısıtlamalar kayıt dışı haraketleri tetikliyor.

Burada yapılması gereken şey üretim ve denetimdir. Bunu yapamadığınız sürece pozitif sonuclar elde etme imkanı yoktur.

Selam ve sevgilerimle..
« Son Düzenleme: Mart 21, 2009, 01:16:49 ÖÖ Gönderen: Naim ÖZAVCI » Logged
Naim ÖZAVCI'in Imzasi
Naim Özavcı-Bursa   
Yağız TOPÇUOĞLU
DostKoliK Üye

SEVİYE = 0

« Yanıtla #13 : Mart 21, 2009, 11:56:19 ÖÖ »

Naim ağabey,düşüncelerimi yanlış anlattım.Yasaklansın demek istemedim.Yasaklar taraftarı değilim elbette.Yasaklardan en çok şikayetçi olan bir bölgede yaşıyorum.Yasaklar bu ülkeye birşey kazandırmamıştır elbette.
      Bizim ülkemizde yasaklar hep kanunlara uyanları etkilemiştir.Kaçak olarak avlananlar yine işlerine devam etmişlerdir.Eğer bunlara bu yasakların neden konulduğunu anlatabilirisek belki bunun önüne geçer, kaçak avcıları yasal avcılar arsasına sokabiliriz.Bunu anlatmak istedim.
Yağız TOPÇUOĞLU'in Imzasi
Yağız TOPÇUOĞLU Muğla 1977 ARh+ Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
 "SÖZ SAHİBİNE YAKIŞIR."
"Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Çetin EKREN
Yetkili
*

SEVİYE = 88

« Yanıtla #14 : Mart 21, 2009, 12:29:46 ÖS »

Yağız gardaşım ben doğuda yaşayan biri olarak sadece kendi bölgemde olup bitenlerden haberim oluyor.burda Naim abiyede sanada sonuna kadar katılıyorum.Ancak Naim abi şunuda vurgulamaktan geçemiycem.seninde buyurduğun gibi üretmeden tüketmek olmaz ancak bu yasaklarda olmasa birilerinin canı yanmasa hiç önüne geçilmeyecek kanunsuzların yaptığı bohçacılık.
şimdi zaten işin temelinde bohcacı diye tabir ettiğimiz şahıslar bir kere avcı değil bunu hepimiz biliyoruz çünkü avcı avına saygı duyan kişidir.gece projöktörle traktör farıyla 10 larca tavşan avlayan kişiye avcı denemez etobur h.... lar denir.
Üretim konusuna gelince işte orda bizim elimiz  ayağımız bağlanıyor.kendi çapımızda ulaşabileceğimiz sorup soruşturabileceğimiz bir yer yok,yada bizleri kaale alan yok.
Biz avcılar sadece alan avlanma kartlarının satış zamanında rağbet görüyoruz.onun dışında kendileri bile bize katil gözüyle bakmıyorlarmı.bizi MAK'ta temsil edenlerin kaçta kaçı avcılığın a'sından anlıyor ve kararların altına imza atıyor.
Bende yasaklara karşıyım bu uygulanan yasaklar yanlış yerlerde,yanlış av guruplarına uygulanıyor örneğin göç zamanı asıl ördek avını başladığı dönemde av yasaklanıyor,bıldırcın sezonunun açıldığı dönemde burda bıldırcın avlıyamıyoruz çünkü daha yavru oluyorlar ve insanen av yapamıyorsun.
Ya Naim abi anlatacak o kadar sorun varki bence kendine avcı diyebilen ve o gözle bakan kişiler zaten yasakla falan işi olmaz neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilen,ayırt edebilen kişilerdir.
sen bana ağustos ayının başında da avı açsan ben bıldırcın vurmam üstede para versen vurmam.
Bence yapılması gereken tek şey komisyonun tamamı avcılığı temelinden bilen dürüst insanlardan oluşmadığı müddetçe biz bu sorunları daha çok tartışırız ve olduğumuz yerde de sayarız.
Her yıl alınan MAK kararlarından da belli oluyor zaten.SAYGILARIMLA
Çetin EKREN'in Imzasi
KraL OLsan Tacın Gider
WwW.aVKoLiK.NeT [ Av Keyfiniz ]

Sayfa: [1]   Yukarı git

aVKoLiK.NeT Etiketler
TROFE ve TAHNİT AVCILIGI... N.Özavcı.

Gitmek istediğiniz yer: