necati kardeşim bu hayvan almanyada ne zamanlar üreme zamanındalar, oraların havası ayrımı acaba..? bizim burada bu kuşlar daha yumurtada yatıyolar, türkiyede ki mak yetkilileri bu avı bu zamanlar yasaklamış durumda, türkiyedeki avcı dostlarımızda bu yasağa uyuyolar. oradaki yetkili kişiler köylüye verdiği zararı mana edip avına serbest bıraksa bile gerçek avcı yavrusu olduğu veya yumurta da yattığını bildiği halde avına tüfek doğrultabilirmi acaba..??
Sayin Fevzi bey,
Sordugunuz soru cok güzel ve her avcinin bilmesi gereken bir soru, Size bu yüzden tesekkürlerimi sunuyorum.
Tahtali güvercin giller arasindan en büyük 460 ile 570 gramarasi gelen bir kustur. Nisan ayindan basliyarak Eylül ayina kadar bir ile iki yumurta arasi üc kez disi ve erkek kus saat 16 ertesi gün sabah 8 arasi bir kus diyer zamanlarda diyer kus ile deyiserek kuluckaya yatar.
Yumurtadan yavrular 17 gün sonra cikar, ilk zamanlar Anne Babanin kursaginda olusan süt ile beslenirler. Yumurtadan cikan yavrular 33 ile 35 gün sonra yuvadan ayrilirlar.
Almanyada bazi bölgelerde tüm sene boyu acik olan Tahtali Popilasyonu büyük oldugundan meraya yedikleri yem ve biraktiklari gübre ile büyük zarar verir, bu acidan dolayi tüm sene boyonca avlanabilir.
Sadece benim üzerimden iki Saat icinde gecen yüzlerce kus arasindan benim icin yeterli olan kus sayisi yukardaki Resimde.
Tekrar tesekkürler
Saygilar