Orijinalini görmek için tıklayınız : Her gün şehit var !! Ama .......
Osman KARATEPE
09.Ağustos.2011, 07:35
Hemen hemen her gün ya asker yada polis şehit veriyoruz....Kaçımızın haberi oluyor kaçımızın yüreği eskisi gibi yanıyor....Gazete önümde ilk sayfada --Piyasalarda Amerika Depremi ve Komutanlarımızın hain PKKlılar gibi yakalandığı hapse atıldığı kendilerinden bir hiç gibi bahseden haberler..Sonra magazin haberleri gelelim 5. sayfaya sol alt köşede sivil polisin Hakkari'de sokak ortasında şehit edilme haberi ve 15 gün sonra düğünü olacak olan bir polisimizin şehit haberi....Yazıklar olsun şu mübarek günde oruçlu ağzımla tekrar söylüyorum ki yazıklar olsun çok içerliyorum dayanamıyorum..Allah Türk'ü korusun....Bizi parmaklarının ucunda oynatıyorlar ya helal olsun herkez de kimin kimlerin hangi ülkelerin oynattığını çok iyi biliyor...Hepimiz kendimize soralım bu soruları geçmişi unutmayalım aziz tarihimizi ,özellikle unutturmak yüreğimizden sevgisini silmek istedikleri ATA'mızı unutmayalım unutturmayalım.....Yoksa vay halimize........
http://youtu.be/kfXEw_wkV1E
http://video.milliyet.com.tr/video-izle/Sehit-haberi-veren-komutanin-zor-anlari-X6MM7A69au4B.html
Recep DÖNMEZ
09.Ağustos.2011, 07:46
Evet Osman kardeşim!
Malesef son günlerde yine sık sık şehit haberleri duymaya ve görmeye başladık.
Başkalarını bilmem ama ben şahsen her şehit haberi duyduğumda,okuduğumda
çok derinden üzülüp yüreğim yanıyor adeta......
Gazete sayfalarından bahsetmişsin,evet gerçektende piyasalardaki
deprem,komutanların tutuklanma haberleri ilk sayfalarda boy boy
yazılıyor,şehit haberleri iç sayfalarda köşede bucakta bahsediliyor.
Bunda çok haklısın....
Ama bana göre şehit haberleri de birinci sayfada olmalı,piyasalardaki
deprem haberleride,siyasal iradeleri yıkmak için çeşitli yollara başvuran
komutanların tutuklanma haberleride....
Ben son günlerde şehit olan tüm askerlerimize,polislerimize tekrar
Allah'tan rahmet,yakınlarına ve tüm ülkemize başsağlığı diliyorum.
Allah bu acıları bizlere bir daha yaşatmasın....
Osman KARATEPE
09.Ağustos.2011, 07:51
Recep abim eline yüreğine sağlık.....8 kişinin okuduğu ve senin yorum yaptığın içinde ayrıca teşekkür ederim...
çetin ekren
09.Ağustos.2011, 11:27
osmancım sıkıntı başka yerden...bak oku şunu;
İRAN KANDİLİ ELE GEÇİRMEK ÜZERE.....
İstihbarat Türkiye’den mi?
PKK elebaşı Murat Karayılan da operasyonla ilgili olarak örgüte yakın haber sitelerine yaptığı açıklamada “İran Kandil’i ele geçirip PKK’ya ve PJAK’a darbe vurmak istiyor. İki kampı daha alırlarsa Kandil üzerinde hakim olacak. PKK olarak Türkiye ile savaşı durdurup İran’la mı savaşacağız” diye panik açıklaması yaptı. Türkiye’nin de dolaylı olarak operasyona destek verdiğini, harekata katılan İran askerlerinin kumanyalarının konserve olarak Türkiye’den gittiğini, Türk özel harekatçıların da operasyona katıldığını iddia ediyor. Benzer bir iddiaya göre de operasyon için hedef bilgileri ABD tarafından Türkiye’ye sağlanan istihbarat bilgilerinden geliyor. Ankara, Ahmedinecad yönetimiyle terör kamplarının koordinatlarını paylaşıyor. Sınırdan içeri giren İran askerleri de nokta atışı yaparak kampları yok ediyor.
inşallah doğrudur kendi elimizle olmasada razıyım şehidin kanı yerde kalmasın yeter
çetin ekren
09.Ağustos.2011, 12:27
osmancım sana özel...belki biraz rahatlatır...beni bayağı rahatlattı..yeni haber..
Ardahan'ın Göle İlçesi'nde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren PKK'lı 3 teröristten 1'i ölü olarak ele geçirildi.
Ardahan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Senemoğlu Yaylası Akyol Mevkii'nde arazi tarama faaliyetlerini sürdüren İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Harekat Timleri, bugün saat 05.00 sıralarında 3 teröristle karşılaştı. "Dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, Siirt'in Eruh nüfusuna kayıtlı 'Erdal Koçer' kod adlı terörist öldürülürken diğer 2 terörist kaçmayı başardı. Yetkililer, Göle Devlet Hastanesi morguna konularn teröristin 19 Kasım 2008'de Ağrı'da Jandarma Binbaşı Süleyman Can'ın şehit edilmesi olayına katıldığı ve kanas keskin nişancı tüfeğini kullandığı belirtildi.
Operasyonda, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 175 mermi, Rus yapımı 2 el bombası, 1 kürek ve 2 sırt çantası ele geçirildi.
Kaçan 2 teröristin yakalanması için başlatılan operasyonlar devam ediyor
Hüseyin ORHAN
09.Ağustos.2011, 12:36
söylenecek çok söz var ama hepsi havada kalacağı için tek söylemek istediğim şehitlerimize rahmet
ailelerine sabır dilemek
imported_avkolik
09.Ağustos.2011, 14:29
Allahın izniyle havada kalmaz Hüseyin...Buğz etmekte bir nevi imandandır..
Allah ıslah etsin mevlam çoluğumuza çozuğumuza mukayyet olsun...
Osman KARATEPE
09.Ağustos.2011, 14:44
osmancım sana özel...belki biraz rahatlatır...beni bayağı rahatlattı..yeni haber..
Ardahan'ın Göle İlçesi'nde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren PKK'lı 3 teröristten 1'i ölü olarak ele geçirildi.
Ardahan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ardahan'ın Göle İlçesi'ne bağlı Senemoğlu Yaylası Akyol Mevkii'nde arazi tarama faaliyetlerini sürdüren İl Jandarma Komutanlığına bağlı Özel Harekat Timleri, bugün saat 05.00 sıralarında 3 teröristle karşılaştı. "Dur" ihtarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, Siirt'in Eruh nüfusuna kayıtlı 'Erdal Koçer' kod adlı terörist öldürülürken diğer 2 terörist kaçmayı başardı. Yetkililer, Göle Devlet Hastanesi morguna konularn teröristin 19 Kasım 2008'de Ağrı'da Jandarma Binbaşı Süleyman Can'ın şehit edilmesi olayına katıldığı ve kanas keskin nişancı tüfeğini kullandığı belirtildi.
Operasyonda, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 175 mermi, Rus yapımı 2 el bombası, 1 kürek ve 2 sırt çantası ele geçirildi.
Kaçan 2 teröristin yakalanması için başlatılan operasyonlar devam ediyor
Sağol abim .....
allah cc. tüm şehit ve gazi ailelerine sabırlar versin ateş düştüğü yeri yakar türk ün türk ten başaka dostu olmadığını biliyoruz .
benim fikrim aslında pkk lılara karşı ordu veya devlet anti terör örgütü kuraçak belgesellerde seyretmişsinizdir tarlayı mahsule zarar veren böceklere karşı onu yiyen başka bir böcek salıyorlar ona benzerbirşeyler yapılmalı diye düşünüyrum ....
Yıldıray İNCE
09.Ağustos.2011, 16:12
ALLAH tüm şehit Aille lerine sabır versin bu üzücü haberleri okudukca bu canilerden birazdaha fazla nefret ediyorum..........
İBRAHİM AKKAYA
09.Ağustos.2011, 16:45
Arkadaşlar Kimsenin Omrunda değil Şehit Falan Devlet yok ortada .
Bizim İç sorunlarımız bitti sanki Suriyeye Libyaya Ağlıyorlar.Aç Kalan Afrikalıya Ağıt yakıyorlar.
Sen Kendine Baş olki Kendi Karnını Doyur sonra Oraları Düşün.
Şehit Cenazelerine Safsata Şamata Diyorlar Basın Veremiyor 13 Askerimiz Şehit oldu Televizyonlar Şov Pragramı Yayınlıyor.
AAAAAA AH Başımız Baş Olaçak Kandilde Taş Üstünde Taş Kalamaz Kan Akıtan Baş Kalmaz.
Allah Bellasın Verir deyen Babaya Oğlan Minareye O Burçağı Dökmesem Hoca anama çok Kirman çevirtirdi dediği gibi.
Kemal_Uygur
09.Ağustos.2011, 18:41
Bizim İç sorunlarımız bitti sanki Suriyeye Libyaya Ağlıyorlar.Aç Kalan Afrikalıya Ağıt yakıyorlar.
Şehit Cenazelerine Safsata Şamata Diyorlar Basın Veremiyor 13 Askerimiz Şehit oldu Televizyonlar Şov Pragramı Yayınlıyor.
AAAAAA AH Başımız Baş Olaçak Kandilde Taş Üstünde Taş Kalamaz Kan Akıtan Baş Kalmaz.
Allah Bellasın Verir deyen Babaya Oğlan Minareye O Burçağı Dökmesem Hoca anama çok Kirman çevirtirdi dediği gibi.
Ahhh dayım ahhh deşme yaralarımı...
Avrupayı titreten, 7 düvele kök söktüren osmanlıyı baştakilerin saltanat sefası bitirdi.
Şimdide durum aynı... Herkes bir saltanat peşinde, yandaşlarını doyurma telaşında... Onların çocukları dizlerinin dibinden ayrılmazken, şehitlere kelle, bölücü başına sayın diyen, askerliğin yatma yeri olmadığını vurgulayıp bütün askeri erkanı cezaevlerinde yatıran zihniyet başımızdan gitmedikçe, meydanı boş bulan çakallar daha çok ısırır bizi...
Hiçbir dönemde bu kadar pervasızca ve rahatça hareket edememişlerdi, açılım safsatasıyla tepemize çıkarttık. 80 yaşında nine ambulansla mahkemeye ifadeye çağırılırken, o şerefsizlerin ayağına mahkeme götürüldü. Daha fazla yazmıycam ağzımı kötü bozacağım yoksa...
Osman KARATEPE
09.Ağustos.2011, 19:07
http://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/avcilik-disi-paylasimlariniz/her-gun-sehit-var-!!-ama/.../Smileys/classic/grin.gif Eline yüreğine sağlık abim..
veyselll
09.Ağustos.2011, 21:57
nefes filminde bir sahne vardı. '' 10 SANİYELİĞİNE'' evet 10 saniye hatırlıyoruz sonra, ya sonrası. ateş düştüğü yeri yakıyor tabi. gözü yaşlı eşler nişanlılar, analar babalar. ya şimdi ne olacak diyen bir avuç insan kalıyor geride. gazi maaşının kesildiği bir ülkede yaşıyoruz. birileri gidip dalga geçer gibi ÖZERKLİK ilan ediyor. DEVLET KURUYORLAR akılları sıra. sanki turşu kuruyorlar. yazarsam çok yazarım en iyisi, BİZİM SEÇTİKLERİMİZ gibi susmak...
Mesut BÜLBÜL
10.Ağustos.2011, 08:18
BU Acı haberlerin ardı arkası kesilmez oldu eee hareket gerekiyor ama bizlerde buralarda ya sabır demakten sabır taşımı olduk acaba diyorum Görevi uğruna şehit olan kardeşlerimize allahtan rahmet diliyorum acılı vede kederli ayilelerimizede sabırlar ihsan eylesin mevlam ATEŞ Düştüğü yeri yakıp geceli cok oldu kolaydiyil
ersin kasap
10.Ağustos.2011, 17:34
http://i55.tinypic.com/2j0f2wy.jpg
ALPEREN
10.Ağustos.2011, 23:53
Osman Kardeş,
Güzel bir konu, ancak tek taraflı bakmamak lazım. Kısa kısa da olsa buna benzer konular zamanla açıldı sitemizde.
Konunun birinde şöyle yazmıştım. Şehitlerimizin ailelerine baktığımızda hepside Anadolunun kırsal kesiminde yaşayan
alt tabaka aileler. Şimdiye kadar hiç bir Komutan Lojmanından Şehit uğurlaması yapılmadı. Neden ? Şimdiye kadar
zengin ve sosyetenin oturduğu o korunaklı sitelerden, villalardan Şehit uğurlaması yapılmadı. Neden ? Tesadüf mü acaba ?
Bu arada, daha önce kısmi de olsa, para karşılığı çürük raporu satan tabib komutanlarda yakalandı bu ülkede.
Her zaman söylenir, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Ve hukuğun görevi adalet dağıtmaktır. Bahsettiğin
Komutanlarda adil saydığımız hukuğun önündedir şu an. Zamanı gelecek adaletten aklanarak çıktıkları zaman
hepimiz o Komutanların yanın da saf tutacağız. Ama aklanamazlarsa kanun nezdinde cezaları neyse çekecekler,
her vatandaş gibi. Bu Ülkede her kes eşittir. Normal vatandaşıda, yüksek bürokratıda, siyasetçiside, komutanıda.
Hukuğun görevide eşit olan vatandaşına eşit şekilde adalet dağıtmaktır.
Ayrıca, bahse konu komutanlar bizlere hala, Aktütün, Dağlıca, Üzümlü, İkiztepe baskınlarını, en son arama taramadaki
şehit askerlerimizi açıklayamadılar, cevaplayamadılar.
Merhum Muhsin Başkan' ın helikopter kazasında radarların neden karartıldığını, cipiares cihazının kimin tarafından söküldüğünü
46 saat enkaza neden ulaşılamadığını, helikopterin düştüğü yeri görüp yardıma gitmek isteyen köylü ve avcıların neden
bölgeye sokulmadığını açıklayamadılar. Dakikalarca telefonla yardım isteyen gazetecinin çenesinin konuşamayacak halde
kırık olduğunu açıklayamadılar. pkk ile mücadele etmek yerine, devletin parası ve imkanları ile binlerce personeli ile milyonlarca sayfa
sayfa eylem planlarını neden hazırladıklarını cevaplayamadılar nedense.
1996 yıllarda pkk ile en etkin mücadeleyi veren Özel Harekat Timlerinin önce silahlarının ellerinden alınmasını, sonrada LAV edilmesini
şimdiye kadar nedense açıklayamadılar. Her yerde anlatılır, pkk itlerinin mağrasında yazan şu yazı : '' Türk Askeri ile karşılaşınca size
yaylım ateşi açıyorsa o Jandarmadır, korkmayın, Eğer size tek tek atış yapıyorsa o Komandodur tedbirli olun, eğer size birkaç el sıkıp
ortadan kayboluyorsa o Özel Harekatçıdır, korkun kaçın mutlaka tepenize biner. '' Ve Bizim yüksek rütbeli komutanlarımız bu Özel
Harekatçıları bir şekilde LAV ettiriyor acaba neden ?
Konu devam ettikçe örnekleri çoğaltabiliriz. Bu mücadelede en tepeden en tabana kim sorumluysa, kim sorumsuzca davrandıysa
Askerlerimizin şehit olmasında en ufak sorumluluğu varsa belasını bulsun, cezasını çeksin. Bu sorumlulara belasını buldurmayanı ve
cezasını vermeyeni de Allah kahretsin.
Saygılarımla...
çetin ekren
11.Ağustos.2011, 00:09
saygı bizden Hasan abim..
iki sefer okudum yazdıklarınızı ve harfi harfiyyen sizinle hemfikiriz...
Recep DÖNMEZ
11.Ağustos.2011, 06:29
Hasan Abicim!
Yüreğine,ağzına sağlık...
Yazdıklarınıza satırı satırına aynen katıldığımı belirtmek isterim.
Evet malesef canımız yanıyor sık sık,yüreğimiz dağlanıyor sık sık,
ama bu terör olayı öyle çok basit bir olay değil,çözümü bir günde
halledilecek bir olay değil,bir ülkenin tek başına üstünden gelebileceği
bir olayda değil.Senin etrafın çakallarla çevrili ise sen ne kadar mücadele
etsende ettiğin bu mücadele bir yere kadar etkili oluyor.
Evet ülkemiz bir hukuk devleti,bu nedenle hukuksuz davranan,hukuğu
hiçe sayan,milli iradeyi kabul etmeyen her kim olursa olsun mutlaka
cezasını çekecektir.
Bu kim olursa olsun farketmez.
Eğer hukuğa inanıyorsak hukukçularımıza güveniyorsak yargılamaların
sonunu bekleyip kimin masum kimin vatan haini olduğu hep birlikte
göreceğiz inşallah....
Bu vesile ile bu güzel vatan uğruna şehit olmuş tüm şehitlerimizi birkez daha
rahmetle anar,gazilerimize Allah'tan şifalar dilerim.
Osman KARATEPE
11.Ağustos.2011, 06:35
Haklısın Hasan abi ama bu ülkede kimlerin cevap veremediği hesap veremediği o kadar çok konu varki....Neyse değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim allah sonumuz hayır etsin...
ibrahim ozel
11.Ağustos.2011, 06:56
Şahsen ben Hasan abime katılmıyorum. Şu bir gerçektir her camiada çürük elma vardır ve ayıklanmalıdır. Ne yazıkki basın yapmak istediğini becermiş. Bu yazdıkların bence o zamanlar orda bulunmayışından orda o anı tenefüs etmemenden kaynaklanıyor.
Ben yüksek rütbeli paşa seviyesindeki askerler ilede operasyona çıktım ve çok zor durumda kaldığımız zamanlarda oldu. Şehit olan yüksek rütbeli komutanlarımızı kucağımızdada taşıdık. Şahsen bu açıklanamayan konular hakkında abi ne gibi bir girişimde bulunduğunu çok merak ettim. Yada girişimde bulunmak benim görevim değil dersen onu anlarım ama sadece duyduklarınızla kalırsınız. Basına inanmak zorunda bırakılırsınız. Muhsin başkanımın radarlarının kapatılmasıyla askeriyenin ne alakası var hala anlamış değilim o radarlar bize bağlı değil abi hani bu konuyu bil diye söylüyorum. 1996 yılında lav edildiğini söylediğin sanırım polis özel harekattan bahsediyorsun. Lav edilmediler sadece ağır silahlarını bize devrettiler. Malum 97 yılından itibaren terör olayları çok ama çok yavaşladı ve birsürü konu var burda açıklanmaması gereken o nedenle çok uzatmak istemiyorum. Genel kurmay özel kuvvetler komutanlığı ise içinde revizyon yapmış olabilir ama personel miktarı düşmedi çoğaldı hasan abim bunuda bilmelisin. Apoyu helikopterle getiren ekibin tamamı içerde yatıyor ve ne yazıkki hain ilan edilmek isteniyor terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar. Ben bunlarla çalıştım. Şunu bil abi Türk askerinin içinde belki çürük elma olabilir. Ama bu askerlerin hiçbiri vatanın bölünmesi için terör örgütü kurmaz ve kurulmasına müsade etmez. Benim zoruma giden yargı sürecinde bu suçlamalarla karşı karşıya kalmış olmaları. İnancımda bu askeri personelimiz şu ana kadar olmadığı gibi bundan sonrada ceza alarak ordan çıkmayacaklardır. Bu bir politikadır. Politik bir bizans oyunudur. Keşke bu tür saçmalıklara dur diyen birileri olsa. Ne yazıkki gözlerimiz bunları görmüyor yada görsede bişiler yapmak kimsenin işine gelmiyor.
Kemal_Uygur
11.Ağustos.2011, 07:04
Ben Türkiyenin Hukuk devleti olduğuna inanmıyorum artık...
Keseri sadece bir tarafa yontan hukuk olmaz. Bağımsız yargı diye birşey kalmadığından, verilen kararlarda bağımsız ve hukuki değildir bence. Türkiyede siyasilerin hortumları sümen altı edilip görmezden gelinirken, sınavlardaki şifre iddialarının cevabı verilmemişken, fener fener diye milletin iyi niyetini suistimal edip paraları indirenler 5 yıl sonra bütün deliller yokedilip yargılanmaya başlamışken, beni kimse Türkiye'nin hukuk devleti olduğuna inandıramaz. Tutturmuşlar darbe planı, ergenekon vs. Darbe yapacak adamlar neyi beklemişler? 9 yıldır hükümet başımızda. Hükümetin icraatlarına kim muhalif olmuşsa şu an içerde ne hikmetse, karşıt yazı yazanlar tutuklu, selam vermeyen tutuklu, basın tutuklu, ordu tutuklu... Dışardakilerde bildiği gibi at koşturuyor.
Şahsi fikirlerimdir ve kesinlikle tartışma yaratmak için yazılmamıştır. Yazının içeriği Sadece tarafımı bağlar.
Saygılarımla...
ibrahim ozel
11.Ağustos.2011, 07:27
Ben Türkiyenin Hukuk devleti olduğuna inanmıyorum artık...
Keseri sadece bir tarafa yontan hukuk olmaz. Bağımsız yargı diye birşey kalmadığından, verilen kararlarda bağımsız ve hukuki değildir bence. Türkiyede siyasilerin hortumları sümen altı edilip görmezden gelinirken, sınavlardaki şifre iddialarının cevabı verilmemişken, fener fener diye milletin iyi niyetini suistimal edip paraları indirenler 5 yıl sonra bütün deliller yokedilip yargılanmaya başlamışken, beni kimse Türkiye'nin hukuk devleti olduğuna inandıramaz. Tutturmuşlar darbe planı, ergenekon vs. Darbe yapacak adamlar neyi beklemişler? 9 yıldır hükümet başımızda. Hükümetin icraatlarına kim muhalif olmuşsa şu an içerde ne hikmetse, karşıt yazı yazanlar tutuklu, selam vermeyen tutuklu, basın tutuklu, ordu tutuklu... Dışardakilerde bildiği gibi at koşturuyor.
Şahsi fikirlerimdir ve kesinlikle tartışma yaratmak için yazılmamıştır. Yazının içeriği Sadece tarafımı bağlar.
Saygılarımla...
Kesinlikle katılıyorum düşüncelerine kardeşim.
Osman KARATEPE
11.Ağustos.2011, 08:39
Şahsen ben Hasan abime katılmıyorum. Şu bir gerçektir her camiada çürük elma vardır ve ayıklanmalıdır. Ne yazıkki basın yapmak istediğini becermiş. Bu yazdıkların bence o zamanlar orda bulunmayışından orda o anı tenefüs etmemenden kaynaklanıyor.
Ben yüksek rütbeli paşa seviyesindeki askerler ilede operasyona çıktım ve çok zor durumda kaldığımız zamanlarda oldu. Şehit olan yüksek rütbeli komutanlarımızı kucağımızdada taşıdık. Şahsen bu açıklanamayan konular hakkında abi ne gibi bir girişimde bulunduğunu çok merak ettim. Yada girişimde bulunmak benim görevim değil dersen onu anlarım ama sadece duyduklarınızla kalırsınız. Basına inanmak zorunda bırakılırsınız. Muhsin başkanımın radarlarının kapatılmasıyla askeriyenin ne alakası var hala anlamış değilim o radarlar bize bağlı değil abi hani bu konuyu bil diye söylüyorum. 1996 yılında lav edildiğini söylediğin sanırım polis özel harekattan bahsediyorsun. Lav edilmediler sadece ağır silahlarını bize devrettiler. Malum 97 yılından itibaren terör olayları çok ama çok yavaşladı ve birsürü konu var burda açıklanmaması gereken o nedenle çok uzatmak istemiyorum. Genel kurmay özel kuvvetler komutanlığı ise içinde revizyon yapmış olabilir ama personel miktarı düşmedi çoğaldı hasan abim bunuda bilmelisin. Apoyu helikopterle getiren ekibin tamamı içerde yatıyor ve ne yazıkki hain ilan edilmek isteniyor terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar. Ben bunlarla çalıştım. Şunu bil abi Türk askerinin içinde belki çürük elma olabilir. Ama bu askerlerin hiçbiri vatanın bölünmesi için terör örgütü kurmaz ve kurulmasına müsade etmez. Benim zoruma giden yargı sürecinde bu suçlamalarla karşı karşıya kalmış olmaları. İnancımda bu askeri personelimiz şu ana kadar olmadığı gibi bundan sonrada ceza alarak ordan çıkmayacaklardır. Bu bir politikadır. Politik bir bizans oyunudur. Keşke bu tür saçmalıklara dur diyen birileri olsa. Ne yazıkki gözlerimiz bunları görmüyor yada görsede bişiler yapmak kimsenin işine gelmiyor.
Gözlerimiz görmez oldu abim perde indirdiler .....
ALPEREN
12.Ağustos.2011, 00:20
Sevgili İbrahim Kardeşim,
Bizler Asker Ruhlu bir Milletiz. Asker her zaman başımızın tacıdır. Her yerde çürük elmalar vardır. Ama kurum amirlerinin, sorumlularının
bu çürük elmaları temizlemeleri yönünde girişimde bulunmalarını da beklemek ve istemek bizim en doğal hakkımızdır. Bu güne kadar
Genel Kurmayımızın bir çürük elmayı dışarı attığına şahit olmadık.Tam tersine gereksiz sahiplenme telaşında bulundular. En güvendiğimiz
kurumun başkanı çıktı bunlar soba borusu dedi. Soba borusu dedikleri malzemenin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Çıktı ıslak imzalı
belgeye kağıt parçası dedi. Jandarma Kriminal dahil 4 kurum buna ıslak imza dedi ve ilgili şahsın elinden çıkma dedi.
Konu devam ederse örnekleri çoğaltabiliriz. Dün çakı gibi olan komutanlar şu anda gatalarda yatıyorlar. Cezaevinde olanlar
merdivenden düşüyorlar sakatlanıyorlar. Kendilerinde hastalık çıkarmak için ayaklarına iğneler yapıyorlar.
Sorgulanmak istenen bir komutan, yurt dışına gizli göreve gönderildi deniyor
Heronlar pkk lılara çok zarar veriyor diyen komutan, Diyarbakır Hava Ana Jet Üssüne komutan olarak atanıyor.
Ve bu üs heronların sevk idaresi ile yetkili oluyor. En son arama yapan askerlerimiz Şehit olmadan 4 saat önce Mit tarafından
baskın olacağına ilişkin istihbarat veriliyor. Sonuç yine aynı. Karakoluna baskını yapılan Şehitlerimizin 16 saat boyunca yardımına
gidilmiyor. Benim Ordum Türkiyenin bir ucundan diğer ucuna kaç saatte ulaşabilir acaba ?
Diğer bir baskında yardım isteyen Şehitlerimizin çağrısına, ambulans benim Ordumdan önce ulaşabiliyor.
Ambulansın ve sağlık görevlilerinin hareket kabiliyeti benim Ordumdan daha mı hızlı acaba ? Ordumun uçağı, helikopteri,
4x4 en hızlı ve lüks araçları ambulanstan daha mı yavaş acaba ?
Bir rütbeli uyduruk bir sebebten dolayı, Askerinin eline el bombası vererek Şehit olmasını sağlayabiliyor ve hiç bir işlem yapılmıyor.
Olaya şahit olan Askerlerin ifadeleri sonrası aylar sonra işlem yapılmak zorunda kalınıyor.
pkk itleriyle mücadele ve sınır güvenliğimizi sağlamak yerine, 28 Şubatlarda, 1000 yıl sürecek darbeler yapmak, hazırlamak benim
Ordumun öncelikli görevimidir acaba ? Bu Ülkede siyaseti dizayn etmek, toplum mühendisliği yapmak için, şu an beğenilmeyen
hukukçulara üst düzey komutanlarca birifingler veriliyordu.
En son Genel Kurmay Başkanının emekliliğini istemekteki gerekçeleri aslında tüm sorunun cevaplarını barındırıyor.
Benim Ülkemde, 30 yıldır pkk yı bitiremedik diye hiç bir komutan istifa etmedi yada emekliliğini istemedi.
Elin rum komtanı Kıbrıs rum kesiminde kendi sorumluluk alanında kazara patlama oldu diye istifa edebiliyor.
BEN, ORDUMA GÜVENMEK İSTİYORUM. ORDU BENİM GURURUM, ONURUM VE ISRARLA GÜVENMEK İSTİYORUM.
VE BENİM ORDUMDA BU GÜVENİ SAĞLAMAK ZORUNDADIR.
Bu arada, çürük elmaların dışında kalan, Vatan, Millet aşkıyla yanıp tutuşan, bu uğurda gözünü budaktan sakınmayan,
tenini kurşundan ve topraktan sakınmayan Vatan Evlatlarını ISRARLA TENZİH ediyorum. Böylelerinin küçükte olsalar,
ellerinden öpüyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Ve Ordumuzda böylelerinin çoğunlukta olduğuna yürekten inanıyorum.
Saygılarımla...
ALPEREN
12.Ağustos.2011, 00:31
Benim güzel Ülkemde HUKUK VE ADALET HERKES İÇİNDİR.
ibrahim ozel
12.Ağustos.2011, 06:04
Abi ben bu konuyu uzatmayayım yalnış anlama sonuçta burda yönetimdeyim yakın zamanda sana uğrayacağım çayını içmek için o zaman bu konuları tartışırız. Herşey senin bildiğin gibi olmuyor. Yada bende şu şöyle oldu bu böyle oldu diye savunulan taraf hakkında konuşmak istemiyorum burda. Görüşürüz canım abim.
ALPEREN
12.Ağustos.2011, 19:29
Bu gün itibarı ile dün çakı gibi asker olan, eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve Korgeneral İsmail Hakkı Pekin
GATA' ya yatı
Alıntı :
İnternet Andıcı davasında haklarında yakalama kararı çıkartılan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin GATA (http://www.kamupersonel.com/tag/gata)’da tedavi altına alındı.
Son YAŞ toplantısına Ege (http://www.kamupersonel.com/tag/ege) Ordu Komutanı olarak katılan ve Taşdeler Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’na atanmıştı. Hakkında Andıç iddianamesi kapsamında yakalama kararı çıkartılan Orgeneral Nusret Taşdeler’in toplantılara katılması tartışma yaratmıştı.
İfadeye bekleniyorlardı
Andıç iddianamesinde suçlanan Orgeneral Taşdeler ve Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in de ifade vermesi beklenirken her iki general de GATA’da tedavi altına alındı.
Orgeneral Taşdeler’in göğüs ağrısı, baş dönmesi ve halsizlik şikâyetleri ile hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan Orgeneral Nusret Taşdeler’in 8 Ağustos günü yoğun bakıma yatırıldığı ve burada tedavisine devam edildiği belirlendi.
Taşdeler’in hastaneye yatmasından bir gün sonra son YAŞ kararları ile Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan Bekir Kalyoncu kendisini ziyaret etti ve uzun süre de yanında kaldı. Orgeneral Nusret Taşdeler yaklaşık 1.5 ay önce de benzer rahatsızlık nedenleriyle 1 ay istirahat almıştı. Taşdeler’in sağlık durumunun bir ay öncesinden iyi olduğu ve tetkiklerin normal sınırlarda çıkmasına karşın hastanede yoğun bakıma yatırıldığı öne sürüldü.
İnternet Andıcı davasında savcının tutuklama isteminde bulunduğu, son YAŞ kararlarında Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı görevini korumayı başaran Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ise 24 Temmuz Pazar akşamı ‘intihar düşüncesi ile kendine zarar verir’ tanısıyla GATA’da kliniğe yatırıldı.
Alıntı :
Darbe iddiasıyla yargılanan üst düzey komutanların birçoğu, haklarında mahkemenin tutuklama kararı vermesinin ardından soluğu GATA'da alıyor. Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan eski Jandarma Komutanı Orgeneral Şener Eruygur hapse girmesinin hemen akabinde soluğu GATA'da almıştı. Yine aynı davada yargılanan Orgeneral Hurşit Tolon da tutuklu bulunduğu süre zarfında sık sık GATA'nın yolunu arşınlayan komutanlardan. Balyoz davasının tutuklu sanıklarından 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun, Korgeneral Engin Alan, Korgeneral Yurdaer Olcan, Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy da GATA yolunu tutan komutanlar arasında. GATA'da misafir edilenlerden biri de emekli Tuğgeneral Levent Ersöz. Yine Ergenekon sanıklarından Hasan Atilla Uğur da 4 ay GATA'da yattı
Bunlar Sizlerce ne ifade ediyor acaba ?
Asker onurludur, gururludur. Emir komuta zinciri içersinde doğru yada yanlış bir şey yaptıysa, onuruyla, gururuyla, BAŞIDİK gider
ifadesini verir. Paşa gibi de gider yatar. Ne yapmaya çalışıyorlar acaba ?
Bu arada düşük rütbelilerde verala mesaj yolluyorlar ilgili yerlere, '' Ben güneşi göremezsem yukardakilerde göremez '' diye
Saygılarımla...
ALPEREN
12.Ağustos.2011, 19:37
ALINTI :
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaüybettiği helikopter kazasıyla ilgili, ”Devlet Denetleme Kurulunun böyle bir raporu olmasaydı, bizim hadiseyi Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığından alıp, özel yetkili mahkemeye taşımamız kolay olmazdı” dedi.
Destici, partisinin Sivas Merkez İlçe Teşkilatınca Şelale Restoranda düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’taki helikopter kazasının ardından Devlet Denetleme Kurulunun güzel bir çalışma ortaya koyduğunu, yaptığı çalışmayla kamuoyunu tatmin ettiğini belirtti.
Kurulun yaptığı çalışmanın önlerini açtığını, özel yetkili mahkemeye götüren bir yol olduğunu da ifade eden Destici, şunları kaydetti:
”Devlet Denetleme Kurulunun böyle bir raporu olmasaydı, bizim hadiseyi Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığıdan alıp, özel yetkili mahkemeye taşımamız kolay olmazdı. Cumhurbaşkanı kendisi bizzat söyledi bunu. ”Eğer Devlet Denetleme Kurulunu bizzat çalıştırmasaydık, aynı bu da diğer hadiseler gibi bir meclis araştırma komisyonuyla kapatılıp, gidecekmiş’ dedi. Doğrudur, eğer Devlet Denetleme Kurulu hukuk içinde kalıp, ısrarla bu iş sürdürülmeseydi, takip edilmeseydi birilerinin istediği gibi devletle millet sokakta karşı karşıya getirilseydi, bu iş farklı yollara çekilseydi, tek bir meclis araştırma komisyonuyla bu iş kapanıp giderdi.”
-’KİMLERİN ALDIĞI İLE İLGİLİ ARTIK GÖRÜNTÜLER ELİMİZDE”
Destici, kazayla ilgili gelişmeleri ailelerle paylaştıklarını belirterek, ”Ama her şeyi elbette ki kamuoyuyla paylaşamıyoruz ve bunu kamuoyunda dillendirmemiz belli bir süreci gerektiriyor” dedi.
Bazı konuları kamuoyu oluşturma adına zaman zaman dillendirdiklerini ifade eden Destici, şunları kaydetti:
”Ama şu anda kamuoyunda bir bilgi kirliliği var. Kayıp olan cihazlarla ilgili bugün Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede bunları net olarak ortaya koyduk. Kimlerin aldığıyla ilgili artık görüntüler elimizde. Hem TİB tarafından bildirilmesine hem de köylüler tarafından tarif edilmesine rağmen o bölgenin aranmamasıyla ilgili sorumlular da artık belli. Helikopterin düşme anı, orada yaşanan hava hareketliliği, sivil ve askeri radarların kararması, hadiseyi görememesi yani bütün bu kamuoyundaki konular zaten ilk gün itibarıyla neredeyse dosyanın içerisinde var olan ve savcılık tarafından takip edilen konular.”
GERÇEKLER GİZLİ KALMAZ, BİR GÜN MUTLAKA AÇIĞA ÇIKAR.
çetin ekren
12.Ağustos.2011, 23:05
arkadaşlar lütfen konuyu siyaselleştirmeyelim....
bu devlette askerde var,poliste var,hukukta var...
bu sayfadan ne askerimizi,ne polisimizi nede hukukumuzu yargılayamayız...
o yüzden herkesden özür dileyerek konuyu kilitliyorum....
çetin ekren
12.Ağustos.2011, 23:06
Konu AvkoliK.NeT forum kuralları (http://www.avkolik.net/forum/forum-kurallari/avkolik-net-org-site-kurallari/) gereği kilitlenmiştir...Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Lütfen şikayet veya önerilerinizi Bölüm moderatörü veya Yöneticilerimize bildiriniz...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.