Orijinalini görmek için tıklayınız : Ördek ve kaz avında kaç numara fişek namlu boyu kaç olmalı? Ustalardan yardım!!
Burhan KESKİN
04.Aralık.2011, 20:46
Değerli ördek ve kaz avcısı ustalarım bende 71namlu italyan altobelli bruno lx otomatik ve 65 namlu sp302 sarsılmaz s,poze tüfek var ördek ve kaz avına ilk defa gideceğim kaç numara fişek ile hangi namlu boyunu kullanayım değerli bilgilerinize ihtiyacım yorumlarınızı bekliyorum
Kemal_Uygur
04.Aralık.2011, 20:52
Burhan abi yaşça benden büyüksün, büyüklerimin yanında kendimi ustadan saymam, yanlış anlamazsan naçizhane bildiklerimi yazayım. Ben hiç kaz avlamadım ama pek çok kere ördek avına gittim. Ördek avında eğer sazlardan parlama avı yapacaksan 61 namlu ile bile yapabilirsin. Ancak geçit avlarında 71 hatta 76 namlu tüfekler daha iyi iş görür. Bu mesafeyi uzatmaz fakat 65 namluya göre aynı mesafeye saçmaları daha toplu göndermeye yarar.
Burhan KESKİN
04.Aralık.2011, 20:59
Burhan abi yaşça benden büyüksün, büyüklerimin yanında kendimi ustadan saymam, yanlış anlamazsan naçizhane bildiklerimi yazayım. Ben hiç kaz avlamadım ama pek çok kere ördek avına gittim. Ördek avında eğer sazlardan parlama avı yapacaksan 61 namlu ile bile yapabilirsin. Ancak geçit avlarında 71 hatta 76 namlu tüfekler daha iyi iş görür. Bu mesafeyi uzatmaz fakat 65 namluya göre aynı mesafeye saçmaları daha toplu göndermeye yarar.
kemal kardeşim sende benim gibi düşünüyosun yorumun için teşk! ama ben ustaların fikrini alayım dedim özelikle kaz avcılarından bakalım onlar ne diyecek hadin ustalar yorumlarınızı bekliyorum
Osman KARATEPE
05.Aralık.2011, 08:48
Ustalardan istediğin için ben hiç yorum yapmayayım abi...
Burhan KESKİN
05.Aralık.2011, 08:54
Ustalardan istediğin için ben hiç yorum yapmayayım abi...
osman kardeşim usta derken sürekli kaz paylaşımı yapan ustalardan dedim sen alınma özelikle ''recep ustayı okla falan kaz vuruyor'ya bizde ok falan alalımmı yanımıza giderken acaba''http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif değerli yorumunu bekliyorum selamlar
Osman KARATEPE
05.Aralık.2011, 09:00
Anladım ben Recep abiye taş attığınıda biraz daha deşeyim dedim konuyu :)
Osman KARATEPE
05.Aralık.2011, 09:13
Abi ben kalın saçma ve kaliteli fişek diyorum namlu boyu 71 den aşşağı olmasın olursada en dar şok olsun ama kalın saçma olduğu zaman saçmanın gücünü hafife almamak gerekir tahminizden uzağa gider ve tesir eder...
Burhan KESKİN
05.Aralık.2011, 09:47
Abi ben kalın saçma ve kaliteli fişek diyorum namlu boyu 71 den aşşağı olmasın olursada en dar şok olsun ama kalın saçma olduğu zaman saçmanın gücünü hafife almamak gerekir tahminizden uzağa gider ve tesir eder...
Osman kardeşim yorumun için çok teşk. normali aslında yakmayı düşünürdek 71 namlu ideaal sanırım ben acaba diyorum 76 namlu kullansak yakma nasıl olur bir ustalar yorum yapsa öğrensek selamlar...''hadin ustalar soruya cevap arıyoruz yokmu sitede kaz avcısıhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif recep bey,oktay komutan,ibo komutan,fatih bey kaz avına gitmemize az kaldı yardımlarınızı bekliyoruz herkese selamlar
burhannnn şu kaz avı listesini yapsana beni yazmayı unutma ama
ibrahim ozel
05.Aralık.2011, 22:27
Usta ben gelemem kaz avına işim var yeraltı kaynar sularına gidecem.
Ama siz gidin tüfek almayın oktay komutan gereğini yapar :)
Sizlerde konu açarsınız ben izlerim ama ben resimlerimi yayınlayamam o tarihdeki :)
Kemal_Uygur
05.Aralık.2011, 23:09
Ne işin var karides gibi kaynar suda?
Bi kütahyaya gittin avı bıraktın kaplıcalaramı merak saldın ne iş :D :D :D
Recep DÖNMEZ
06.Aralık.2011, 09:26
Öhö,öhö,öhööööööööööö...........
Biri kaz'mı dedi??????
Aslında Burhan Kardeşim Ördek ve Kaz Avı Ustalarından
bilgi istemiş,bu nedenle bize bu konuda yazmak düşmez,
ancak konu aralarında ismimiz geçtiğinden bir iki satır
yazmak istiyorum.
Ördek ve kaz avlarında tüfeğin namlu uzunluğu önemlidir,ancak
bu gideceğiniz av yerine,hayvanın uçuş yüksekliğine,hava şartlarına
göre değişir.Ben ördek ve kaz avlarına giderken 71 namlu Huğlu Süperpozemle
gidiyorum.3-4 numara şoklu bu tüfeğimin namluları.Havanın durumuna göre,
kuşun çalışmasına göre mağnum fişekten tutun,1-2 numaradan 7 numaraya kadar
fişek kullandığım oluyor.
Genelleme yaparsak ördek ve kaz avları için 71 namlu,2-4 numara arasında 34-36 gr fişek
kullanabilirsiniz diyebilirim.
Herkese sezonun geri kalan günlerinde yapacakları ördek ve kaz avlarında güzel ve
bereketli avlar dilerim.
çetin ekren
06.Aralık.2011, 09:40
Biri kaz'mı dedi??????
yazmak istiyorum.
Genelleme yaparsak ördek ve kaz avları için 71 namlu,2-4 numara arasında 34-36 gr fişek
Herkese sezonun geri kalan günlerinde yapacakları ördek ve kaz avlarında güzel ve
bereketli avlar dilerim.
sayın ustacım şimdi poze kullanan arkadaşlarımın aklına şöyle bir sorıu gelebilir...
çoğu tercihli poze kullanıyor ve mobil şokludur tüfekler...
3-4 numara şok kullanırken hangisini ilk atışta kullanacağımız namluya takmalıyız...3 mü,4 mü... :)
Recep DÖNMEZ
06.Aralık.2011, 10:03
Biri kaz'mı dedi??????
yazmak istiyorum.
bereketli avlar dilerim.
sayın ustacım şimdi poze kullanan arkadaşlarımın aklına şöyle bir sorıu gelebilir...
çoğu tercihli poze kullanıyor ve mobil şokludur tüfekler...
3-4 numara şok kullanırken hangisini ilk atışta kullanacağımız namluya takmalıyız...3 mü,4 mü... :)
Kardeş!
Valla benim pozem tercihli değil,yani mobil şoklu değil sabit şoklu,
Ben ördek-kaz havada uçarken karar veriyorum önce hangi namlu ile atış
yapacağıma.
Burhan KESKİN
07.Aralık.2011, 23:45
Biri kaz'mı dedi??????
yazmak istiyorum.
bereketli avlar dilerim.
işe budur yaw dedem ban ne dedi eğer gaza pardon kaza gideceksen bu işi erbabından öğreneceksin ustam değerli bilgilerin için çok çok teşekkürler dediklerini harfiyen yerine getiricem! kısaca özetlersek^^ fizik kanunlarına göre bir silahta namlu boyu uzadığı zaman barut saçma sürtünmesinden dolayı daha geç yanar bu yüzden saçmanın avı yakması az olur yani ideal olan 71 namlu kullanıcaz uzak mesafede 1-2 nolu şok kısa mesafelerde 66 namlu 3-4 nolu şok tamamdır^^ kemaaal iyi oku bak bunları ona göre ustaya karşı rezil olmayalı,^^
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.