Orijinalini görmek için tıklayınız : YARINLARIMIZI BU ZEVKTEN MAHRUM BIRAKMAYALIM
avciyahya
04.Nisan.2008, 08:18
SAYIN AVCI DOSLARIM ….bilindiği gibi günümüzde en zevkliavlardan biri keklik avıdır ve keklik avı sezonu ekim (13.14 veya.15)indeaçılır bunu böyle uygun görmüşler demekki bir sebebi var ama bazı avcılarımızvarki daha sezonu açılmadan ağustosta palazken keklik avına başlıyorlarbenkendim bizat şahit oldum bizim köyde adam yolkenarına çekmiş traktörünüelinde tüfek palaz avlıyor sordum neyapıyorsun abi keklik avlıyorum bak.bak yahuonlar daha yavru avcı bilmez tüfek bilmez bide sağda solda konuşuyormuş işteben şukadar keklik vurdum vurursun tabi meğer bizim avcının milli parklar daadamı varmış arkadaşlar doğadaki av hayvanları sadece bize özel yaratılmadı ohayvanlarda dahadoğmamış çocuklarımızında hakkı var onun için ben bundan sonrakaçak avcılığa göz yummayacağım sizlerde izin vermeyin bilinçli bir avcılıkiçin hep beraber buna dur diyelim yarınlarımızı bu zevkten mahrumbırakmayalım.denizliden selamlar…..<o:p></o:p>
Mustafa ÇİL
04.Nisan.2008, 13:29
ne üretiyosunuzki durmadan tüketesiniz
yarınları için çaba göstermeyen dönüp arkasına bakmayandır
sağol gardaş bu duyarlılığın için
NE KADAR GÜZEL SÖYLEDİN YAHYA BEY İLLAKİ HERŞEY YERİNDE VE ZAMANINDA GÜZELDİR BÖLE BOHCACI KİŞİLER YÜZÜNDEN BİZİM GİBİ AVCILARINDA ADI KÖTÜYE CIKIYOR PALAZKEN KEKLİĞİ VURMAKDAN NE ANLARLAR BILDIRCIN KADAR OLMUYOR HAYVAN UCAMIYORDA DOĞRU DÜZGÜN BİDE HAVA ATMAZLARMI BÖLE BOHCACILARI VURMAK GEREKİR BEN ZAMANINDA AVLAMAK DAHİL BİDE LİMİTLERE UYMAK GEREKİYOR BENCE HERKES BU KONUDA DUYARLI OLMASI GEREKİR
Adil Karakus
04.Nisan.2008, 14:07
Avlaklarda BOHÇACILIĞA dur diyelim arkadaşlar,avımızı avlağımızı koruyalım.Avcı tüketen değil üreten ve koruyandır.
yarınları için çaba göstermeyen dönüp arkasına bakmayandır ne güzel demişsin mustafa ağzına sağlık..
saygılar
avciyahya
04.Nisan.2008, 19:06
avcı dostlarım duyarlılığınız için teşekkür ederim bizler bu konuda duyarlı olduktan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir
ekrem
04.Nisan.2008, 20:43
ali kardeşim eline sağlık ben çankırı çerkeşliyim bizamanlar bizim oralar keklik cennetiydi.ben sabah ezanında çıkar 3-4 km yol yürür(daha orta okula yeni başlamışım)yavruyu alıştıracam diye bi kaç saat uğraşır her kalkan kekliğe atmazdım illa köpek uğraşacak arayıp bulacak bende destekleyecemki öğrenecek.şimdi arabayla çerkeşin 30-40 km dışına git akşama kadar gez bulursan şükret önündeki köpekte acemi değil bu arada!!!bilmem anlatabildim mi.bıldırcında bizim oralar çok revaçta adam dışardan gelmiş yükseklere kamp kurmuş bıldırcın var ama arazide keklikte var bunlar palaz büyüyecek demiyo denk getirince vuruyo.vurdular her sene.sonuç adım attığımızyerde keklik kalkarken bırak kekliği artık bıldırcını bile senelere bağladık bu sene var bu sene yok(ki her bıldırcına tüfek atmazdık büyükse atardık)gerisini siz söyleyin benim dilim varmıyo
avciyahya
05.Nisan.2008, 06:23
ekrem kardeş söylenecek çok şey varda ALİEKBER abim müsade etmes en iyisi bu işi sessizce halledelim buna gambazlık diyecekler ama varsın desinler ben bundan böyle buna göz yummayacağım.denizliden selamlar
Fatih HACIABBASOĞLU
30.Nisan.2008, 05:31
Artık bilinçsiz avlananları da aramızda barındırmayalım......av zevk işidir.katliam işi değil.
Omer SUMER
30.Nisan.2008, 11:08
Eger bu bilincle hareket edersek, inanin sirf keklik degil, yarin oburgun daglarimizda geyik, yaylalarimizda karaca da vururuz. Ben bunun adina gambazlik yada ispiyonculuk demiyorum. Tam aksine VATAN SEVER diyorum. Aksini iddia edenide VATAN HAINLIGIYLE itham ediyorum.
Avci Yahya kardesim o kadar guzel bir konuyu ele almissinki bravo. Bu ulke sahipsiz kalmamali, bizler Atatmizin bize biraktigi bu kutsal topraklari ve uzerinde yasayan tum canlilari gerketigi gibi korumaliyiz. Tekrar tesekkurler.
Adil Karakus
30.Nisan.2008, 12:18
Arkadaşlar evet gerekli olursa tabiki kolluk güçlerinden veya ilgili mercilerden yardım ve destek ihtiyacımız olacaktır,insanlarımıza gidin eğitim alın demek en basit yaklaşım olur diye düşünüyorum.Bizler kayıtlıibelgeli ve eğitimili bilinçlenmiş avcılar olarak o bölgelerdeki arkadaşlarımıza teorik ve pratik yönde usule ve mevzuuata dair ne verebilirsek kardır.
Avı ve avlağı o bölgenin yaşayan gerçek sahipleri ciddi anlamda koruyabilirler neden derseniz bizler sadece ve sadece oralara av günlarinin haricinde gidemiyoruz fakat bölge insanı sürekli orada bilmiyorum yanılıyormuyum tabiki planlı ve proğramlı organizasyonlar ile bizlerde gerekeni yapacağız,antiparantez şunuda açıklamak zorundayım avlaklardaki yerleşim bölgelerindeki insanımızın tamamı da bilinçsiz avcılık yapıyor anlamı çıkmasın lütfen
Yani demem o ki herkes elini taşın altına koyacak arkadaşlar
sevgiyle saygıyla hep beraber mutlu yarınlara
fatih demircan
30.Nisan.2008, 16:18
bunları yapanlar vicdani ve insani değerini kaybetmiş kişilerdir daha tüyünü bile düzmemiş küçücük kuşları vurmak Allah katında da büyük günahtır.bunun hesabını hiç kimse veremez ne bu dünyada kalır ne öbür dünyada.bizler elimizden gelğince korumacı olucaz tek çıkar yol bu
fevzi dursun
17.Mayıs.2008, 17:24
yahya kardeşimin anlattıklarına göre adam birde övüne övüne anlatıyormuş...
bu adam kızmayacaksın. bu adamı dinleyenlere kızacaksın. hiç aralarından bir kişi kalkıp bu adama dalmamışmı..
şuçu bu adamda değiL suçu devlette bulacaksın.. bu DEVLET YETKİLİ KİŞİLER NE İŞ YAPIYOLAR. OLMASI GEREKEN YERDE NEDEN DEĞİLLER.. BAK KARDEŞİM İŞİNE GÜCÜNE BAK BU İŞİ YAPAMIYOSAN İŞSİZ İNSAN ÇOK SENİN YERİNİ ALACAK KİŞİLER ÇOK. KES BU ADİ İNSANLARA CEZANI DEVLETİMİZE BİR GELİR OLSUN. SENİN GÖREVİN BU............
BİZİM BUCADAKİ AVCILAR KLÜBÜNDEN BİR KAÇ YAŞLI AVCILARIMIZ GEÇEN SENE KURAKLIK OLDU DİYE KEKLİK ALANLARINA KAMYONETLERLE SU TAŞIDILAR YEM BIRAKTILAR YAVRU ZAMANINDAKİ HAYVANLAR YAVRULARINA GÜZEL BAKSIN DİYE BU ORMANCILAR NERDE ARKADAŞLAR..
BEN SENELERDİR AVCILIK YAPTIM BİR TANE ORMANCI BENİ DURDURSUN GİDİP ADAMIN ELİNİ ÖPECEM.........
NEYSE ARKADAŞLARIM ÇOK KIZDIM KUSURA BAKMAYIN.. BU YAZILARI YAZARKEN KENDİMİ ZOR TUTTUYORUM AĞZIMDAN KÖTÜ LAFLAR ÇIKACAK. SONUCUNDA BENDE ALTINDAN KALKAMIYCAM......
ulasatasoy
22.Mayıs.2008, 06:00
Arkadaşlar, palaz avlayanların yanısıra, yavru çıkaracağım diye yumurta aşıran kişilere de birşeyler söylemek lazım. Bu iş kolay bir iş değildir. Ampul altında yumurtalardan yavru alınabilir ama ya tam gelişmemiş (ölü) ya da özürlü yavrular ile karşılaşılabilir. Aman günaha girmeyin. Bu konu hakkında bilinçli insanlardan bilgilenip kurallarına uygun yapın. Saygılar.
hy.ibrahim uysal
23.Mayıs.2008, 20:43
Arkadaşlar bu işi kontrol eden arkadaşların aklına maalesef av sezonu açılınca kontrol etmek geldiğinden,bu zamana kadar telef edilen okadar hayvan hakkında en ufak bir malumatları yoktur.O zatişahaneler lütfedip herzaman uyarılar yapıp, biraz bilinçlerdirme yapsalar,yaptırım uygulasalar,belki tamamen değil ama büyük ölçüde bu olay asgariye düşer diye düşünüyorum.Saygılar.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.