PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni tüfek için yardım!

27.Aralık.2011, 09:34
cümleten selamun aleykum.aranıza yeni katıldım sayın dostlar.aslında av serüvenine de yeni başladım sayılır.bundan önce hep akrabaların emanet tüfekleriyle av yaptık,şimdi kendime bir tüfek satın almak istiyorum.çok uzun süredir araştırma içerisindeyim.alacağım tüfek keklik ve yaban tavşanı avında kullanılacak.fakat şöyle bir problem var.ben pompalı ve slug namlu tüfek almak istiyorum.slug namlular domuz avı için deniliyor ama yapı itibariyle benim çok hoşuma gidiyor.bu slug namlulu tüfeklerle saçma atımı yapılabilir mi ve randıman alınır mı?şimdiden hepinize teşekkürler.

Recep DÖNMEZ
27.Aralık.2011, 09:44
Çağlar Kardeşim!
Öncelikle aramıza ve sitemize hoşgeldiniz.
Yeni tüfek alacak olmanız ile ilgili birkaç hususa
değinmek istiyorum.
Siz hem keklik ve tavşan avında kullanmak için
tüfek alacağım diyor hemde pompalı tüfek tercih
ediyorsunuz.Bana göre bu birbirine çok zıt olay.
Keklik ve tavşan avlarında,hatta tüm avlarda
kullanacağınız tüfek kesinlikle pompalı tüfek olmamalı.
Bu avlarda kullanacağınız tüfek çifte,süperpoze yada
otomatık tüfeklerden olmalı...Pompalı tüfeklerde atıcı
her atıştan sonra tüfeğini kendisi yeniden dolduruş
yapması gerektiğinden avlanma amaçlı bu tüfekler
tercih edilmez....
Tabiki bu genede sizin takdirinize kalan bir durum.

27.Aralık.2011, 09:51
poze ve çifteler tercihim değil.otomatiği tercih edebilirim ama onda da atıştan sonra fişeğin takılması probleminin olacağı söyleniyor ki bu bikaç defa başıma gelmiş bir olaydır.pompalı seçimim sırf elle kurmalı olduğu için fişek sıkışmalarının engellenmesi açısından.yorumunuz için teşekkürler.

27.Aralık.2011, 14:24
bence otomatik al ben wizard supervision aldım çokta memnunum kesinlikle tavsiye ederim takılma gibi bi sorun yaşamadım araştır derim saygılar..

Hüseyin ORHAN
27.Aralık.2011, 17:50
pompalı yurtdışında ördek ve kaz avlarında nadiren kullanılmakta

ama keklik ve tavşan avı yapmak istiyorsanız kesinlikle ya poze yada otomatik derim pompalı kesinlikle bu avlar için uygun değildir.

nedeni ise her atıştan sonra namluya yeni fişek sürmek için doldur boşalt yapmak zorundasınız ve bunu yaparken de namlu son nişan aldığınız noktadan farklı bir noktaya kayacaktır

malum keklik yada tavşanda atış imkanı saniyelik bir zaman diliminde oluyor tekrar nişan alana kadar av menzil dışı kalacaktır

bu tamamen benim şahsi düşüncemdir umarım faydalı olur

veyselll
27.Aralık.2011, 18:21
çağlar kardeşim sana olacağı söyleyeyim

sen pompalı alıp ava gideceksin ilk atış manke ikinci atışa hazırlanana kadar tavşan dağı aşar. av için kısa mekanizma hareketi olan tüfekler geliştirilsede halen pek rabet görmedi. domuz avlarında bile gücü vede tutukluk olasılığı düşünülerek alır. piyasada tutukluk yapma ihtimali az olan y. otomatik tüfekler çoğunlukta. hatta sitede BÜLENT UZUN abimin hazırladığı wizard deneme atışı videosu var bi izle istersen.

gelelim namlu boyu olayına. slug yada kaval namlular kurşun un en az sürtünme vede sıkışmayla gitmesi için dizayn edilen geniş namlulardır. çulluk yada bıldırcın avı için ideallerdir. ama ben gez olayından dolayı sevmiyorum. slug namluya şok takılmaz. ben böyle bir arayış içinde olmuş olsam keklik vede tavşan için ya 71 cm alt 3 üst 1 numaralı yada mobil şoklu poze alırdım. kaldıki halen daha otomatik tüfeklerde 2+1 yasaldı değildi diye tartışma var.
ama siz, ben illada otomatik derim derseniz; 71 cm namlu mobil şok wizard arms ın silahları var

bu arada direk konuya dalıp selamı sabahı unuttum. siteye hoşgeldiniz. kalıcı olmanızı umut ederek, keyifli paylaşımlar dilerim...

27.Aralık.2011, 20:49
Keklik ve tavşan avlayacaksan 66 cm ve 2/4 şoka sahip bir poze senin için yeterlidir(mobil şoklu olsa daha iyi olur tabiki). otomatik düşünüyorsan 66 namlu ve mobil şoklu bir model tercih etmeni tavsiye ederim.. İllaki slug namlu da olsun diyorsan eğer çift namlulu combo diye tabir edilen modeller mevcut..Ancak slug namlu o kadar da gerekli değil bence mobil şoklu bir model tercih edersen kurşun atımında bir sıkıntın olmaz ve seyyar gez takımları mevcut bunlardan bir tane edinerek de kurşun atışı yapman mümkün..
Markaya gelince bu sizin alım gücünüze göre değişir ancak ucuz etin suyu yavan olur durumu burada tam anlamıyla geçerlidir.piyasada 300-400 tl ye otomatikler var bunlara rağbet etmeyin, sinir hastası olmanızı sağlar...
Bilinen ve bol kullanıcısı olan markaları tercih etmeniz sizin için daha hayırlıdır. yerli markalarda otomatik için Stoger-hatsan-armsan-sarsılmaz ... poze için ise huğlu koop.-akus-yıldız...

Burhan KESKİN
27.Aralık.2011, 21:25
çağlar kardeşim sana olacağı söyleyeyim

sen pompalı alıp ava gideceksin ilk atış manke ikinci atışa hazırlanana kadar tavşan dağı aşar. av için kısa mekanizma hareketi olan tüfekler geliştirilsede halen pek rabet görmedi. domuz avlarında bile gücü vede tutukluk olasılığı düşünülerek alır. piyasada tutukluk yapma ihtimali az olan y. otomatik tüfekler çoğunlukta. hatta sitede BÜLENT UZUN abimin hazırladığı wizard deneme atışı videosu var bi izle istersen.

gelelim namlu boyu olayına. slug yada kaval namlular kurşun un en az sürtünme vede sıkışmayla gitmesi için dizayn edilen geniş namlulardır. çulluk yada bıldırcın avı için ideallerdir. ama ben gez olayından dolayı sevmiyorum. slug namluya şok takılmaz. ben böyle bir arayış içinde olmuş olsam keklik vede tavşan için ya 71 cm alt 3 üst 1 numaralı yada mobil şoklu poze alırdım. kaldıki halen daha otomatik tüfeklerde 2+1 yasaldı değildi diye tartışma var.
ama siz, ben illada otomatik derim derseniz; 71 cm namlu mobil şok wizard arms ın silahları var

bu arada direk konuya dalıp selamı sabahı unuttum. siteye hoşgeldiniz. kalıcı olmanızı umut ederek, keyifli paylaşımlar dilerim...

bundan sorası sana kalmış kardeşim veysel kardeşim her şeyi söylemişhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

28.Aralık.2011, 14:46
Allah razı olsun verdiğiniz fikirler için.umarım bir gün anlaşıp beraberce güzel bir av yaparız.SAYGILAR...