Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖNCE ERKEK KÖPEKMİ DİŞİ KÖPEKMİ AV YAPAR USTALARDAN YARDIM(B.kESKİN)
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 11:28
Şimdi arkadaşlar nereden çıktı bu konu diyeceksiniz veya bunu bilmeyecek ne var tabiki dişi köpek diyeceksiniz işte öyle değil herkes bi şey söylüyor kafamız karışıyor ''yok dişi önce av yapar yok erkek köpek önce av yapar ''sitede çok değerli ustalar ve bu işe gönül vermiş yetiştiricilerimiz var bu konuya biraz değinirseler ava yeni başlacak olanlar ve yeni köpek alacak kişiler fikir sahibi olur.hadin bakalım ustalar bu seçimi nasıl yapıcaz dişimi alıcaz erkekmi!!!
Recep DÖNMEZ
04.Ocak.2012, 12:27
Ben köpek konusunda ne ustayım nede tecrübem var.
Uzun yıllar hep arkadaşlarıma ait köpeklerle avlandım.
Yüzeysel olarak bildiğim dişi köpeğin erkek köpeğe göre avda
daha erken yaşta ustalaşmaya başlaması.
Tabiki erkek köpekte dişi köpekte 6-7 aydan sonra ufak tefek
av yapmaya başlıyor,ama arama,ferma gibi konularda benim
gördüğüm dişi köpeklerin daha erken yaşlarda verimli olmaya
başlamasıdır.
Baştan dedimya bu konuda ustalığım veya tecrübem yoktur.
Selamlar...
veyselll
04.Ocak.2012, 12:38
abi genelde dişi köpekler ava daha erken yatıyor vede sahibiyle daha koordineli oluyor ama işin aslı bence şu, köpek av yapacağı zaman av yapıyor. Yani bazen de erkek köpekler erken av yapabiliyor. Bu tamamen köpeğin kişiliği ile ilgili. Bize düşen, eniklere sabırla birşeyler vermek. Zamanı gelince, iyide bir kandansalar zaten vereceklerini verirler
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 13:18
abi genelde dişi köpekler ava daha erken yatıyor vede sahibiyle daha koordineli oluyor ama işin aslı bence şu, köpek av yapacağı zaman av yapıyor. Yani bazen de erkek köpekler erken av yapabiliyor. Bu tamamen köpeğin kişiliği ile ilgili. Bize düşen, eniklere sabırla birşeyler vermek. Zamanı gelince, iyide bir kandansalar zaten vereceklerini verirler
veysel kardeşim çok iyi kanlara çok parlar istiyorlar onlara sahip olmak zor ihtimal bu konuyu açmamı siteye yeni üye olan ve ava yeni başlayan arkadaşların cinsiyet seçimi ile ilgili dişimi alıcaz erkekmi alıcaz sorusuna maruz kalmamız seçimi onlara kalmış net bişey söylememiz lazım dişimi erkekmi!!! paylaşımın için çok teşekkürler..
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 13:20
başlamasıdır.
Selamlar...
bilgilerin için teşekkürler ustam!!
Ufuk Evci
04.Ocak.2012, 13:49
bence de dişi köpek derim Burhan abi.
ilk köpeğim erkek bi seter gırmasıydı , 3 yaşına gadar kafamdaki saçların yarısı onun yüzünden gitti :D :D 3 yaşından sonra ava öyle bi oturdu ki , ovada ne bıldırcın bıraktım ne de lökşe, saçların yarısı gitti ama :D :D
http://img846.imageshack.us/img846/4802/akamstav29092008.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/846/akamstav29092008.jpg/)
daha sonra baktığım köpeklerim dişiydi.diğer arkadaşlarında dediği gibi dişi köpek , erkek köpeğe nazaran ava daha erken yatıyor, erkek köpekler gibi söz dinlememezlik yapmıyor.hem arabanın bagajında da hır gür çıkmıyo, avda çoban köpekleriyle sorun yaşanmıyor.ava yeni başlayacak yeni köpek edinecek arkadaşlar için ( yerleri muhafazalı ise yani kızanda sorun yaşamıyacaklarsa) dişi köpek beslemelerini öneririm.benim aktarabileceklerim bunlar, tabi ki tercih meselesidir,selamlar..
Mustafa ÇİL
04.Ocak.2012, 13:50
başlamasıdır.
Selamlar...
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 13:53
bence de dişi köpek derim Burhan abi.
ilk köpeğim erkek bi seter gırmasıydı , 3 yaşına gadar kafamdaki saçların yarısı onun yüzünden gitti :D :D 3 yaşından sonra ava öyle bi oturdu ki , ovada ne bıldırcın bıraktım ne de lökşe, saçların yarısı gitti ama :D :D
http://img846.imageshack.us/img846/4802/akamstav29092008.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/846/akamstav29092008.jpg/)
daha sonra baktığım köpeklerim dişiydi.diğer arkadaşlarında dediği gibi dişi köpek , erkek köpeğe nazaran ava daha erken yatıyor, erkek köpekler gibi söz dinlememezlik yapmıyor.hem arabanın bagajında da hır gür çıkmıyo, avda çoban köpekleriyle sorun yaşanmıyor.ava yeni başlayacak yeni köpek edinecek arkadaşlar için ( yerleri muhafazalı ise yani kızanda sorun yaşamıyacaklarsa) dişi köpek beslemelerini öneririm.benim aktarabileceklerim bunlar, tabi ki tercih meselesidir,selamlar..
ufuk kardeşim bilgilerin için çok teşekkür ederim.
Mustafa ÇİL
04.Ocak.2012, 13:56
kısacası burhanım günümüzde erkek köpek avlamış avlamamış çokda önmli değil yeterki SECERELİ OLSUN o erkekden alına yavrularda kağıtlı kürekli oluyo yaaaa,,,malum
bak dostum gartdaşım bu artık çok önemli bir konu değil,,gencecik adam bu sene avcılığa özense ( diyolarki köpek de al )
gencecik dostumuz buluyor bi abisini bi köpek alıyor diyelimki erkek,,alıyo garibim erkeği,,bir sene bakıyor büyütüyor,ama bir türlü istediği verimi alamıyor,,diyorlarki erkek köpek gec uyanır biyere kadar doğrudur,,,sonra bu genc dostumuz isderseniz izin alıp bir kaç da isim eklerim buraya,,, :) ertesi sene birde dişi alıyor,,,off ki ne offf,,,hele birde SECERELİ DYE adlandırılan bir hayvanın yavrularındansa,,,ya dostum gecen sene ava heves eden bu genc,,,ertesi sene biş bakmışsın bişi öğrenmeden stelerde satılık yavru ilanlarıyla karşlınızda,,bu defada sen nezaman öğrendin bu işleri tartışması başlıyor,,,siz siz olun genede DİŞİ KÖPEK BAKIN ÖLÜMÜ VAR KALIMI VAR EN AZINDAN İLERDE KÖPEKSİZ KALMAZSINIZ
:) :) :) TESÇİLLL
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 14:04
başlamasıdır.
Selamlar...
eh be ustam tamda bu paylaşım cevap yazarken yetiştin imdada yoksa elimizdeki dişi köpektende olucaktık sağ olasın teşekkürler http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif
Mustafa ÇİL
04.Ocak.2012, 14:08
VER DİŞİNİ ama saydırma dişini,gel ben sana birde erkek vereyim sonra anlarsın beni,sim siyah üzüm gbi :) :)
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 14:13
kısacası burhanım günümüzde erkek köpek avlamış avlamamış çokda önmli değil yeterki SECERELİ OLSUN o erkekden alına yavrularda kağıtlı kürekli oluyo yaaaa,,,malum
bak dostum gartdaşım bu artık çok önemli bir konu değil,,gencecik adam bu sene avcılığa özense ( diyolarki köpek de al )
gencecik dostumuz buluyor bi abisini bi köpek alıyor diyelimki erkek,,alıyo garibim erkeği,,bir sene bakıyor büyütüyor,ama bir türlü istediği verimi alamıyor,,diyorlarki erkek köpek gec uyanır biyere kadar doğrudur,,,sonra bu genc dostumuz isderseniz izin alıp bir kaç da isim eklerim buraya,,, :) ertesi sene birde dişi alıyor,,,off ki ne offf,,,hele birde SECERELİ DYE adlandırılan bir hayvanın yavrularındansa,,,ya dostum gecen sene ava heves eden bu genc,,,ertesi sene biş bakmışsın bişi öğrenmeden stelerde satılık yavru ilanlarıyla karşlınızda,,bu defada sen nezaman öğrendin bu işleri tartışması başlıyor,,,siz siz olun genede DİŞİ KÖPEK BAKIN ÖLÜMÜ VAR KALIMI VAR EN AZINDAN İLERDE KÖPEKSİZ KALMAZSINIZ
:) :) :) TESÇİLLL
yeni köpek sahibi olacak arkadaşlarımın bu konuyu iyi okuyun sonra bana konuya sahip çıkmadın diye sitem etmeyin herkese rastgele!!!
ustam kusura bakma bu siteye misafir olarak yabancı arkadaşlarımda takip ediyor çevrim yapmam gerekti
''Leggi il proprietario del canne sara' il nouvo migliori amici in questo argomento non mi rimprovero,allora lei non ha lascihato nenssuno con un argomento a caso!!
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 14:47
VER DİŞİNİ ama saydırma dişini,gel ben sana birde erkek vereyim sonra anlarsın beni,sim siyah üzüm gbi :) :)
ah usta siyah üzüm varya o siyah üzüm çok acı be usta http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ersin kasap
04.Ocak.2012, 16:36
burhan abim öncelikle at sahibine göre kişner yeni avcı adayları bence ilk önce köpekle avlanmayı öğrenicek daha sonra köpek yetiştirecek yani usta köpek almaları daha mantıklı
ben genelde dişi köpek bakarım nedeni ise daha sakin ve söz dinlemelerinden dolayı ava erken girme işine gelince bu tamamen köpeğin genlerine soyuna ve genelde anne ve babalarının av durumlarına bakar çünkü hiç bir köpek genlerinin getirdiklerinden farklı bir şey yapmaz
yani açıkcası köpek alıcak genç arkadaşlar anne ve baba bilgilerini inceleyip daha önceki batım kardeşlerini örnek alarak sahiplensinler
sonra her sene başka bir kan başka bir ırk dolanıp dururlar piyasada çanbaz doluykende çok paralarını boşa harcarlar
veysele yazdığın bu cevabada katılmıyorum abi
veysel kardeşim çok iyi kanlara çok parlar istiyorlar onlara sahip olmak zor ihtimal
iyi kan ne anlama geliyor baştan bunu tartışmalıyız sadece kağıt kürekse bunları bir geçelim hiç bir kağıtlı kürekli köpek sağlam bir avcının elindeki köpekten üstün olamaz sebebi ise kağıt kürekli köpekler genelde çifliklerde damızlık adı altında tutuluyorlar çifleştirilip yavru alınıyorlar yarışmada ikide madalya kupa kaptıysa senin dediğin gibi fiyatları uçar ama avcı elinde çok daha güzel köpekler sadece avlanmak için bakılır ve yavruları sadece değerli dostlara avlanmaları için verilir
benim bile her batımdan yakınlarıma verdiğim gibi tüm ekibim benim kanlarımla avlanıyorlar ve her biri bana duacı sebebi ise onlar avcı tüccar değiller
öncelikle köpek kimden alınır diye bir başlıkla bu konuyu açmalıyız bence
Oktay AKÇAKMAK
04.Ocak.2012, 16:41
dişi derim dişi...24 yıldır köpek beslerim yetiştiririm...çatalburunla başladım setterdi pointerdi vizlaydı epanyol bretondu derken kurzhaar ve drahthaarda karar kıldım sebebi bölgeye uyumu idi..diğer cinslerede lafım yok ancak her cinstede randıman aldıklarım dişiler oldu gerek sadakati gerek heryere sığması kavga olmaması ve biri ölsede üretebilme açısından dişi derim...tabii aynı zamanda zevklerde tartışılmaz diyenlerdenim..burhanım sen yinede beni dinle
veyselll
04.Ocak.2012, 17:46
veysel kardeşim çok iyi kanlara çok parlar istiyorlar onlara sahip olmak zor ihtimal bu konuyu açmamı siteye yeni üye olan ve ava yeni başlayan arkadaşların cinsiyet seçimi ile ilgili dişimi alıcaz erkekmi alıcaz sorusuna maruz kalmamız seçimi onlara kalmış net bişey söylememiz lazım dişimi erkekmi!!! paylaşımın için çok teşekkürler..
abi senin dediğin çok iyi kanlara çok para istiyorlar göreceli bi kavram. iş kupa madalyaysa dediğin doğru. tl yi bırakmış euroya dökmüşler işi.
aslında konu başka yönlere gidecek ama memleket çöplüğe döndü. genç arkadaşlar ''dişi köpek erken ava yatar'' felsefesiyle gidip idareten bir köpekten idareten bir dişi enik alıyor. sonrada köpek av yapmayınca bari masrafım çıksın diye köpeği çekip enik satmaya kalkışıyor. aslında benim; köpekle avlanmaya yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem, paraya kıyıp av yapan ERKEK köpek almaları. hiç olmazsa kızan sorunu olmaz. çünki enik yetiştirmek bambaşka bir iş. öncesinde usta bir köpekle avlanıp onun eksilerini vede artılarını görmeleri lazım. kitapta yazdığı gibi olmuyor bazı işler. iş uygulamaya gelince herkes kafasından birşeyler yapıyor bazen de tutmuyor.
hem yetişkin köpekle avlanırken, av ekibinden avını gördükleri köpeklerden yada çevresindeki avcı köpeklerden enik almış olurlar bu arada.
tekrar senin çok para işine dönersek; ben imzadaki köpeğimi aldığım fiyatı buraya yazmayayım çünki çok komik bir fiyat. vasat bir eniğin yarı parası. arkadaşıma köpek lazımdı, bir ustamızı aradım. benden bir fiyat istedi. arkadaş alımkari konuşmayınca abi ot yiyecek ağız yok bunda dedim. köpek bana söylenen fiyatın 2 katı paraya başka bir yere satıldı. ha sen şimdi diyeceksin pahalıya satılmış. hayır bana ucuz söylendi. yani demek istediğim bu işler oyuncak değil. önce avcılık sonra av köpeği. iyi bir kandan gelen av köpeğini kimsenin sokak köpeği yapmaya hakkı yok...
bu arada tamamen şahsi görüşümdür...
Ben de beslediğim kuşçu köpeklerde dişi'nin avda daha önce randıman verdiğini gördüm. Ama dişi köpeğin de avcı için dez avantajları var. Bunları da hesaba katmak lazım.
ibrahim ozel
04.Ocak.2012, 20:48
Hiç bir dişi hemde hiç biri sağlam av yapan ırkının tüm özelliklerini gösteren bir erkeğin yerini tutamaz. Erkeğin kafa tutuşu, duruşu, alfa oluşu, fermadaki bakışının sertliği, avda verdiği zevki vermediğine inanıyorum. Bu sadece benim şahsi görüşüm. Dişi köpek tabii olarak duygusal oluyor çabuk küsüyor kızan problemi oluyor. Helede bu kızan sezondaysa 1 aya yakın ya ava çıkmıyor yada avda erkeklerin avını bozuyor. Dişide biraz daha erken ava yatması doğru. Ama iyi korumak gerekiyor. 1.5 yaşını bulmadan yapılan çiftleştirmelerde boy problemi oluyor. Doğum ve sonrasında ölen yavruları üzüntü veriyor. Helede 1 av köpeğiniz varsa. Cinslere görede değişim yapıyor. Pointer erkeğinin verdiği hazı hiçbir ırkta alamassınız mesela. Ayrıca erkeklerde sahibine aşık olmak az görünüyor. Dişiler genelde diyorum hepsi değil çok açılma söz dinlememe asilik yapması erkeğe göre çok daha az oluyor. Bu birazda soya bağlı gerçi. Yani 1 köpek besleyecekseniz bence erkek besleyin. Eğitme olayını kendinize güveniyosanız köpeği enik alıp yetiştirin. Yetişkinleri mümkünse merada alın. Pointerlerde yeni bir ırk gibi görünen solitler başladı ülkemizde. Bu köpekler daha yavaş kanlı. Daha çabuk eğitime cevap veriyorlar. Daha az delibaşı çıkıyor. O nedenle bende olanlardan ve çevremdeki olanlarla yaptığımız konuşmalara göre solit pointerlerde erkekde dişide aynı zamanda 6 aylıkdan itibaren av yapmaya başlıyorlar. Buda değişik bir bakış açısı. Ne olursa olsun ne ırk beslerseniz besleyin ırk özelliklerini taşıyan ve av yapan köpeklerin eniklerinden almanız sizi diğer köpeklerle avlananlara göre 1-0 önde başlamanızı sağlayacağı aşikardır. Tekrar söylüyorum 1 av köpeği bakacaksanız ERKEK köpek bakmak her zaman çok daha mantıklı ve avda çok daha zevk almanızı sağlayacaktır.
Burhan KESKİN
04.Ocak.2012, 21:04
ustalarım değerli yorumlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bu bilgiler doğrultusunda köpek cinsiyet seçiminde büyük yararı olacağına inanıyorum amacımız bu bilgileri herkesle paylaşmak!
Burhan KESKİN
05.Ocak.2012, 10:49
burhan abim öncelikle at sahibine göre kişner yeni avcı adayları bence ilk önce köpekle avlanmayı öğrenicek daha sonra köpek yetiştirecek yani usta köpek almaları daha mantıklı
ben genelde dişi köpek bakarım nedeni ise daha sakin ve söz dinlemelerinden dolayı ava erken girme işine gelince bu tamamen köpeğin genlerine soyuna ve genelde anne ve babalarının av durumlarına bakar çünkü hiç bir köpek genlerinin getirdiklerinden farklı bir şey yapmaz
yani açıkcası köpek alıcak genç arkadaşlar anne ve baba bilgilerini inceleyip daha önceki batım kardeşlerini örnek alarak sahiplensinler
sonra her sene başka bir kan başka bir ırk dolanıp dururlar piyasada çanbaz doluykende çok paralarını boşa harcarlar
ersin kardeşim bu değerli yorumun için çok teşekkür ederim.
Burhan KESKİN
05.Ocak.2012, 10:56
[quote author=İbrahim ÖZEL link=topic=17194.msg186778#msg186778 date=1325713702]
Hiç bir dişi hemde hiç biri sağlam av yapan ırkının tüm özelliklerini gösteren bir erkeğin yerini tutamaz. Erkeğin kafa tutuşu, duruşu, alfa oluşu, fermadaki bakışının sertliği, avda verdiği zevki vermediğine inanıyorum. Bu sadece benim şahsi görüşüm. Dişi köpek tabii olarak duygusal oluyor çabuk küsüyor kızan problemi oluyor. Helede bu kızan sezondaysa 1 aya yakın ya ava çıkmıyor yada avda erkeklerin avını bozuyor.
ibrahim komutan değerli yorumun için çok teşekkürler.
veysele yazdığın bu cevabada katılmıyorum abi
veysel kardeşim çok iyi kanlara çok parlar istiyorlar onlara sahip olmak zor ihtimal
iyi kan ne anlama geliyor baştan bunu tartışmalıyız sadece kağıt kürekse bunları bir geçelim hiç bir kağıtlı kürekli köpek sağlam bir avcının elindeki köpekten üstün olamaz sebebi ise kağıt kürekli köpekler genelde çifliklerde damızlık adı altında tutuluyorlar çifleştirilip yavru alınıyorlar yarışmada ikide madalya kupa kaptıysa senin dediğin gibi fiyatları uçar ama avcı elinde çok daha güzel köpekler sadece avlanmak için bakılır ve yavruları sadece değerli dostlara avlanmaları için verilir
benim bile her batımdan yakınlarıma verdiğim gibi tüm ekibim benim kanlarımla avlanıyorlar ve her biri bana duacı sebebi ise onlar avcı tüccar değiller
öncelikle köpek kimden alınır diye bir başlıkla bu konuyu açmalıyız bence
AYNEN KATILIYORUM...
ersin kasap
05.Ocak.2012, 16:26
Pointerlerde yeni bir ırk gibi görünen solitler başladı ülkemizde. Bu köpekler daha yavaş kanlı. Daha çabuk eğitime cevap veriyorlar. Daha az delibaşı çıkıyor. O nedenle bende olanlardan ve çevremdeki olanlarla yaptığımız konuşmalara göre solit pointerlerde erkekde dişide aynı zamanda 6 aylıkdan itibaren av yapmaya başlıyorlar.
ibrahim abim eğer bir pointer yavaşsa kanından şüphe ederim yavaş köpek isteyen kontineltel ırkları bakıcak
ibrahim ozel
05.Ocak.2012, 16:31
Ersincim sen şüphene devam et ama gerçekler ortada.
Solitler yavaş kan ve solitin solite çekilmemesinin 2 nedeninden biride bu kardeşim.
ersin kasap
05.Ocak.2012, 17:15
kusra bakma abicim sayende yavaş yavaş öğrenicez bazı şeyleri ne yapalım daha çırağız
ibrahim ozel
05.Ocak.2012, 17:39
Kusura baktım bile çırak kendini ancak beni ziyarete gelirsen affettirirsin ona göre.
Ali Ekberde gelmek istiyo Çil ustam gelirken onuda alsın gelsin.
Çıraklık değil be gülüm bak sende kendine solit enik bıraktın zamanla göreceksin.
Bunlar inanki delikan değiller kurtzahaar gibide değiller arası bi geziş sitilleri var.
Ayrı ana babadan 2 tane bende var işte her ikiside aynı erkekde dişide aynı özelliklerde.
Soliti olan arkadaşlarla konuştuğumdada onlarda tamamı aynı kanıdalar.
Seneye konuşalım seninle bu konuyu kardeşim bak özledim hasretle bekliyom.
Yengen 2 gün önce haber versin süprizim var dedi haberin olsun anladın sen onu :)
Burhan KESKİN
05.Ocak.2012, 20:28
Kusura baktım bile çırak kendini ancak beni ziyarete gelirsen affettirirsin ona göre.
Ali Ekberde gelmek istiyo Çil ustam gelirken onuda alsın gelsin.
Çıraklık değil be gülüm bak sende kendine solit enik bıraktın zamanla göreceksin.
Bunlar inanki delikan değiller kurtzahaar gibide değiller arası bi geziş sitilleri var.
Ayrı ana babadan 2 tane bende var işte her ikiside aynı erkekde dişide aynı özelliklerde.
Soliti olan arkadaşlarla konuştuğumdada onlarda tamamı aynı kanıdalar.
Seneye konuşalım seninle bu konuyu kardeşim bak özledim hasretle bekliyom.
Yengen 2 gün önce haber versin süprizim var dedi haberin olsun anladın sen onu :)
yaw ustalar şu solitler hakında biraz bilgi verin yaw! her avı yaparmı bazen görüyoruz solitlerle kara kafalar eşleşiyor sarı kafalarda eşleşiyor yavruları nasıl alıp yetiştiren varmı hadi bekliyoruz!!!!!
ibrahim ozel
05.Ocak.2012, 20:49
Sendeki dişi ile bendeki ares dünya evine girsinler solit yavrunu kendin büyüt o zaman bilgiyi biz senden alırız abim :)
Burhan KESKİN
05.Ocak.2012, 20:58
yüsüklerini takacanmı low!!!!http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
ibrahim ozel
06.Ocak.2012, 05:37
Yok ersin takacak yüsükleri :) Şahitte ali ekberle mustafa çil olacak :)
yaw burhan abi hiçmi belgesel seyretmedin erkeğin av yaptığını nerde gördün erkek aslan yatar dişi aslan avlanır, av yapacak arkadaşlar alacak dişi köpeği çıkacaklar meraya...
ersin kasap
06.Ocak.2012, 16:27
ibrahim abim yengemi üzmeyelim gelicem haber veririm
abi ben keklikte 4 hafta borisle beraber avlandım hızı sitili kokusu hoşuma gittiği için dişime çektim bassetiğin özlellikler çoğu köpekte olabilir bunu anlayışla karşılarım çünkü beş parmağın beşide bir değil
Burhan KESKİN
06.Ocak.2012, 21:27
yaw burhan abi hiçmi belgesel seyretmedin erkeğin av yaptığını nerde gördün erkek aslan yatar dişi aslan avlanır, av yapacak arkadaşlar alacak dişi köpeği çıkacaklar meraya...
http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif tamam dişi köpek bakacam yorumun için teşekkürler!!
yaw devlet at şu videoyu yawhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
cemalreis
07.Ocak.2012, 16:50
bencede dişi bir nedenide çoban köpekleriyle karşılaşıldığında
dişiye zarar vermiyorlar.
ibrahim ozel
07.Ocak.2012, 20:34
Herkesin zevki ayrı söyleyecek bişi yok.
Ama yinede erkeğin duruşu yeter bakışı asaleti yeter.
Tamamdır ersinim bekliyoruz.
Burhan KESKİN
07.Ocak.2012, 20:39
zevkler ve renkler tartışılmaz komutanım bizimde kısmetimizde dişi var!!
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.