Orijinalini görmek için tıklayınız : DOMUZ AVI İÇİN DÜRBÜN ???
Arkadaşlar öncelikle hepinize mrblar, domuz avı için walter target marka 55 cm slug namlu tüfek aldım,
bu tüfeğime dürbün veya red-dot takmak istiyorum sizce hangisini takmalıyım, bayi bi arkadaşta
http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1905 linteki dürbünden var bundan alsam sizce
işimi görürmü ? şimdiden değerli fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim kula'dan slmlar...
Mesut BÜLBÜL
09.Ocak.2012, 17:11
bilgisi olan arkadaşların yardımcı olacağına inanıyorum bence yivli silahlarda iyi olur ama normal silahlarda bilgim yok gerekmez diye düşünüyorum sen bilirsin yinede şahsım adına bu benim düşüncem aklını karıştırmak istemem selamlar diyorum
Mahmut Bey bencede dürbün yerine red dot alsanız avda daha randuman alırsınız diye düşünüyorum ben yaklaşık 3 senedir red dot kullanıyorum,bana göre muhteşem bir alet.alım ve marka konusundada bilgi olarak yardımcı olurum.
ibrahim ozel
09.Ocak.2012, 19:26
İsa red dot ne demek kardeşim açıklama yaparmısın?
ibrahim ozel
09.Ocak.2012, 19:29
Tamam isacım ben buldum. Ancak bu red dot duran avlarda daha fazla işe yarar sanırım harektli avlarda işi dahada zorlaştırır gibime geliyor.
Dürbün görünümlü ama yaklastırma yapmaz içinde kırmızı nokta vardır yukarı aşağı ve sağ sol ayarlanarak tüfek gez ve arpacığı görevini görür nişan almasını kolaylastırır bağlantı ayak genişliği 10 mm Havalı tüfekler ve otomatik av tüfeklerine uyumludur
retdot dürbün lazer noktalayıcı gibi yardımcı aparatlar duran avlar için çok pratik ve istikrarlı atış yapmanızı sağlar ancak hareketli avlarda çok ehil olmak gerekir birde alacağınız aparat her ne olur sa olsun monte ayakları kaliteli olmazsa işinizi zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz bilginiz olsun
Tam tersine red dot lar özellikle yakın mesafeli hareketli ve atış alanı kısıtlı alanlarda yüksek sonuç verir.yaklaşık 3 yıldır domuz avında kullanıyorum Afyona geldiğimden beri domuza gidemediğim için bir senedir kullanmıyorum.red dotlar sadece yivli veya tek kurşun atarken değil özellikle amerikalılar kuş avlarındada kullanıyorlar akşam ve sabah beklerinde.Özelliğinden dolayı red dot takılmış tüfekte çift gözle atış yaparken göz yanılmasıyla ava bakarken bir gözünüz avda diğer gözünüz red dottan dolayı kırmızı veya yeşil noktayı göreceksiniz.böylelikle hareketli hedeflerde dürbün gibi cross içine almadan atış yapacaksınız.Benim tercihim plazma tip red dotlar.
Burak SEZER
12.Ocak.2012, 10:56
Domuz avında bek yapmıyorsanız hareketli hayvana dürbün atmak zor olur..Red dot tavsiye ederim..
mahmut kardeş ;hawke marka sulug tüfek dürbününüde bir incele.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.