PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KINALILARIM {İ.ŞEN}

unforgiven
11.Ocak.2012, 16:57
Bu yıl tavuğun altında yumurtadan çıkardım bu şımarıkları. Erkek kekliğim öylesine tatlı oldu ki kelimeler kifayetsiz kalır anlatmaya. Evin önünde tavuk gibi salıyorum geziniyor. Kumun içinde eşiniyor ve ben bunları seyrederken mest oluyorum. Rabbim nasip ederse arkamda gezdiği haldeki videosunu da çekip yayınlayacağım... Şimdilik Avkolik için minik bir video çektim... Kış nedeni ile kümeslerinden alıp kafeste bakıyorum evde sıcacık ortamda. Onların üşümesine, hasta olmasına asla gönlüm razı olmaz...

Keyifli seyirler dostlar...

http://www.youtube.com/v/fsu8YBzXpAw

imported_avkolik
11.Ocak.2012, 18:13
Harika olmuş İsmail iyi düşünmüşsün..

veyselll
11.Ocak.2012, 18:50
ismail harika olmuş maşallahları var. şu tavuk altında çıkartma işi. her tavuk olmuyor dediler. biraz bilgi verirmisin o konuda...

Kemal_Uygur
11.Ocak.2012, 19:01
ismail harika olmuş maşallahları var. şu tavuk altında çıkartma işi. her tavuk olmuyor dediler. biraz bilgi verirmisin o konuda...

Veysel en iyi ispenç ve cüce cochin (koşin) dediğimiz küçük cinslerin altına sürüldüğünde randıman alınıyor. Zira normal tavuklara göre daha hafif ve ufak olduklarından, yumurtaya ve civcive zarar vermiyorlar. Tek dikkat edilmesi gereken, tavuk civcivi 21 günde çıkarken keklik civcivleri 24 günde yumurtadan çıkar.

unforgiven
11.Ocak.2012, 19:51

Veysel en iyi ispenç ve cüce cochin (koşin) dediğimiz küçük cinslerin altına sürüldüğünde randıman alınıyor. Zira normal tavuklara göre daha hafif ve ufak olduklarından, yumurtaya ve civcive zarar vermiyorlar. Tek dikkat edilmesi gereken, tavuk civcivi 21 günde çıkarken keklik civcivleri 24 günde yumurtadan çıkar.

Kemal abi çok güzel katkıda bulunmuş. Bir şey daha eklemek gerekirse ben Hint tabir ettiğimiz dövüş horozunun tavuğunun altına attım ve 15 yumurtada 14 yavru aldım 1 tanesi de dölsüz çıktı. Söylediğim tavuk türü de küçük tiplidir fakat kuluçka makinesi gibi tavuktur. 10 yumurta yapar ve hemen kurka yatar :)

Saygılarımla...

Kemal_Uygur
11.Ocak.2012, 19:57
OOOooo hint tavukları ayaklı kuluçka makineleridir ve en çok gurk olan cinstir.
Altından yumurtasını almayın hemen gurka yatar...

cemalreis
11.Ocak.2012, 20:02
IMG_1171.jpg (62.52 KB , 480x360 - Gösterim: 377 kez.
harika tavuklar renkleri çök hoş

unforgiven
11.Ocak.2012, 20:09
Aynen öyle Kemal abi muhteşem hayvanlardır. Brahma diye bir ırka bulaştım bu sene çok güzel hayvanlar. İlk defa önümüzdeki yıl kuluçkada deneme imkanı bulacağım.

Cemal Reisim resimler görünmüyor abim...

Saygılarımla...

veyselll
11.Ocak.2012, 20:10

Kemal abi çok güzel katkıda bulunmuş. Bir şey daha eklemek gerekirse ben Hint tabir ettiğimiz dövüş horozunun tavuğunun altına attım ve 15 yumurtada 14 yavru aldım 1 tanesi de dölsüz çıktı. Söylediğim tavuk türü de küçük tiplidir fakat kuluçka makinesi gibi tavuktur. 10 yumurta yapar ve hemen kurka yatar :)

Saygılarımla...

hint tavuğunu iyi biliyorum ama o tavuklar bendeki tavuklardan biraz daha boylu gibiler. burda hint bulunursa hint eğer hint bulunmazsa belli tavuklar vardır yumurtayı iyi çevirir vede iyi örter. gözlemleyerek onları yatırırız kuluçkaya. onlardan yatırsak ??

unforgiven
11.Ocak.2012, 20:15
Abi klasik köy tavuğu da harika çıkarıyor. 5 6 seneye yakın tavuk altında da çıkardım. Muhteşem hayvanlar hint tavukları yavruları mükemmel yetiştiriyorlar. Şu andaki kekliklerimi elimde yetiştirdim. Afedersiniz ama köpeği nasıl kulübesinden salarsınız da arkanızdan gelir sizinle şakalaşır aynen öyle yapıyor kekliğim. Öyle bir şımarık ki elimde delinmedik yer bırakmadı...

Saygılarımla...

veyselll
11.Ocak.2012, 20:43
benim yavrusu dahada hoşuma gidiyor. senin kekliklerin videosunu merakla bekliyorum. bakalım nasip olursa bahara birkaç tane de ben atacam tavuğun altına. birde çıkan civciv kaçıyor diye duymuştum. hatta bu yüzden etrafı çevrili bir yer gerekiyormuş. doğrumu bu ?

unforgiven
11.Ocak.2012, 20:46
Tabii ki kapalı bir alan olması gerekiyor. Keklik palazları gözü karadır. Anasının altında kuruduktan sonra araziyi kolaçan etmeye çıkarlar. Aman dikkat et kapalı bir yerde yatır tavuğu :)

Saygılarımla...

12.Ocak.2012, 05:16
maşallah çok güzel olmuşlar

12.Ocak.2012, 09:50
çok güzeller Allah korusun ama hasta olurlarsa yardımcı olurum .

bunlarda benimkiler birkaç yıl önce çekmiştim cüce cochin altında çıkardıklarım

http://www.izlesene.com/video/omer-kilicoglu-keklikleri/2069847

DÜZENLEME: Videoyu linkten aldım normal halde ekledim... İsmail ŞEN

unforgiven
12.Ocak.2012, 10:32
Maşallah güzel yavrular Allah nazarlardan saklasın...

Saygılarımla...

12.Ocak.2012, 11:53
sağol ismail bunları 1,5 aylık oldukların da hediye ettim hep şu an 100 tane kınalı kekliğim var.

Yıldıray İNCE
12.Ocak.2012, 14:55
İsmail kardeşim ellerine sağlık..............

unforgiven
12.Ocak.2012, 17:06
Allah razı olsun Canım abim... Görüşemiyoruz nasılsın keyifler yerinde mi???

Saygılarımla...

Mesut BÜLBÜL
13.Ocak.2012, 18:37
maşşallah ismayil bu keklikleri verdiğin emek icin teşekkür ederim cok evcil olmuşlar sana da itaat ediyorlar bendede bir aralar vardı böyle hevesim dağa bırakıp gelmiştim kıyamamıştımda paylaşım icin teşekkürler diyorum kardeşim selamlar sayğılar

unforgiven
13.Ocak.2012, 21:21
Canım abim Mesut abim Sevgili abim teşekkür ederim. Gerçekten çok özledim sizleri. Ellerinden öperim. Rabbim izin verdikçe kekliğe bir ömür devam etmek istiyorum. Harika oldular yavrularım.. Çok şımarık sıpa kafesin içine elimi sokturmuyor. Gagalıyor beni dışarı çıkar diye. Çıkarmadım mı elimi delecek gibi vuruyor. Rabbim öyle güzel yaratmış ki onları insanla resmen konuşuyorlar. Moralim bozuk olduğunda konuşmadığımda öte öte beni konuşturmaya çalışıyor...

Saygılarımla...

Mustafa ÇİL
14.Ocak.2012, 07:39
ismail aynen kınalı gibi ötüyolar paşamm :)

unforgiven
14.Ocak.2012, 08:07
Sağolasın abim teşekkür ederim. Bir işi severek yaptın o sana karşılığını bolca sunuyor. Sende Emet kırmaları bende de keklikler çok şükür Allah'a ki cevher işleme fabrikası gibiyiz :)

Saygılarımla...

Mesut BÜLBÜL
14.Ocak.2012, 19:19
Canım abim Mesut abim Sevgili abim teşekkür ederim. Gerçekten çok özledim sizleri. Ellerinden öperim. Rabbim izin verdikçe kekliğe bir ömür devam etmek istiyorum. Harika oldular yavrularım.. Çok şımarık sıpa kafesin içine elimi sokturmuyor. Gagalıyor beni dışarı çıkar diye. Çıkarmadım mı elimi delecek gibi vuruyor. Rabbim öyle güzel yaratmış ki onları insanla resmen konuşuyorlar. Moralim bozuk olduğunda konuşmadığımda öte öte beni konuşturmaya çalışıyor...

Saygılarımla...

İmrendim ismayil kardeş bu keklikleri tarlaya da bir arkadaş var idi 7 adet kekliği ile giderlerdi cağırdımıda gelirdiler gözümlede gördüm şaşkına dönmüştüm yine seninde dediğin gibi öt oğlum ibram dayım dinlesin ali ekber dinlesin dedikce banada dedimi acaba dedim bizleri pas gecmişsin yine de sağolasın ellerine vede emeklerine sağlık şimdilik muğlas milastan ayilenize selamlar sayğılar kardeşim

unforgiven
14.Ocak.2012, 19:25
Canım abim hiç pas geçilir mi? O anda aklıma geldiği için söyledim. Eğer bilmeden kusur ettiysem özür dilerim :(

Saygılarımla...

İBRAHİM AKKAYA
15.Ocak.2012, 21:31
İsmail Kardeşim Sağol Harika olmuşlar İki Tane vardı bende Birisini Kaçırdım Çatıdan Tek Kaldı.
Erkek Bir Dişi geleçek bahara öreteçem bende.
Ben Baba Mesut İçin Öt diyeçem.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Ellerine Sağlık.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

unforgiven
15.Ocak.2012, 21:33
Baba Mesut için arkamda gezdirdiğim hallerinin videosunu göndericem dayıcım :) Göndereyim mi hemen bir çift damızlık?

Saygılarımla...

cemalreis
16.Ocak.2012, 08:16
hint tavuğunun şevkati

1.018 izlenme

adaeft
tarafından
2 yıl önce yüklendi
Hayvanlarhint,
yavrulara sahiplenen hint tavuğu

Sponsor video : tatil yolu
Yorumlar (0)

cemalreis
16.Ocak.2012, 08:19
ismailim hint tavuğu ile ilgili görüntüleri beceremedim

unforgiven
16.Ocak.2012, 08:48
Canın sağolsun Reisim. Sen gönder linki ben hallederim :)

Saygılarımla...

19.Ocak.2012, 18:04
ismail kardeşim maşallah allah nazarlardan korusun.

unforgiven
19.Ocak.2012, 18:40
Sağolasın İbrahim abi :)

Saygılarımla...

ersin kasap
21.Ocak.2012, 17:13
http://www.dailymotion.com/video/xknk3i_kynalylarym_animals&start=0

ismailim bunlarda benimkiler gerçekten huzur veriyorlar insana

unforgiven
21.Ocak.2012, 19:19
Abi harikasın eline emeğine sağlık...

Saygılarımla...

22.Ocak.2012, 11:08
Ersin bey maşallah sizin kınalılarda fena deilmişhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif emeklerinize sağlık tüyleri kadar uzun ömürlü ve sağlıklı büyüsünler bol bol yavrular almanız dileğiyle saygılar.

ersin kasap
22.Ocak.2012, 22:00
ismailim ibrahim abim teşekkürler

beyhan karaca
15.Haziran.2012, 06:05
merhaba arkadaşlar bende sizler gibi keklik hastasıyım videolarınızı çok sevdim hepsinin maşallahı var benim 6 adet yetişkin şimdilik 19 yeni boyboy palaz diyelim büyüyen yavrum var sağlıklı görünüyorlar herhangi bir ilaç takviyesi önerebilirmisiniz bu arada yavruları güvercinler çıkarıyor daha 22 adet geliyor bunları nasıl değerlendirebilirim sayı bana fazla ilgilenen olursa çok sevinirim hepinizin günü aydın olsun

unforgiven
15.Haziran.2012, 11:32
Beyhan abi şimdilik civciv büyütme yemi ver yavrulara. Büyüklere de tavuk yumurta yemi ver. Yaz günü yeteri kadar besini yemlerinden zaten alırlar. Ekstra ilaç veya vitamin takviyesine gerek yok. Ayrıntıları telefonla ararsanız görüşürüz...

Saygılarımla...

15.Haziran.2012, 20:13
Maşallah. İsmail seninki adama çalgın olmuş.

unforgiven
16.Haziran.2012, 16:42
Allah razı olsun Mustafa Kemal Abi sağolasın...

Saygılarımla...

vedat hamurcu
18.Temmuz.2012, 07:24
harika bir olay bende 2 adet sülün cıkarabildim

ibrahim ozel
18.Temmuz.2012, 09:27
Abi sülünleri büyüt bakarsın misafir oluruz sülünde sofraya yakışır biliyon mu? :)

unforgiven
19.Temmuz.2012, 17:11
Vedat abi, İbrahim abim doğru söylüyor. Sülün güveçte öyle mükemmel oluyor ki yeme yanında yat misali :)

Saygılarımla...

19.Temmuz.2012, 20:27
Maşallah çok güzel görüntüler eline emeğine sağlık!

unforgiven
20.Temmuz.2012, 11:26
Sağolasın Ziyaattin abi teşekkür ederim...