Orijinalini görmek için tıklayınız : ustalar hangi marka av tüfeği tavsiye edersiniz??
yavuzkale
06.Şubat.2012, 10:55
forumda yeniyim hepinize saygılar sunarım yeni bir tüfek almayı düşünüyorum. kullanıcılardan tavsiyeleri bekliyorum.beklentilerim:
1:dayanıklı olmalı
2:tutukluk yapmamalı yarı yolda bırakmamalı
3:1000 lira civarı fiyatlarda olmalı
4:estetiği iyi ve ergonomik olmalı ve hafif olmalı
5:fişek seçmemeli
ben yarı otomatik ya da pompalı almak arasında kararsız kaldım ikisi de olabilir marka olarak ne tavsiye edersiniz bi de pompalılara halen ruhsat veriliyor mu bi ara toplanmışmıydı tam bilmiyorum.
bu wizard arms nasıl acaba videosunu izledim adam çamura beledi mekanizmayı genede atıyo şaşırdım kaldım kullananlar tavsiye edermisiniz veya hangi markayı tavsiye edersiniz değerli avcı arkadaşlar değerli görüşlerinizi mekakla bekliyorum
Burhan KESKİN
06.Şubat.2012, 11:21
yavuz kardeşim en çok hangi avlara gidersin onuda belirtirsen yardımcı olmaya çalışırız!! selamlar
yavuzkale
07.Şubat.2012, 14:42
selam ve saygı bizden ama 40 küsür kişi okumuş bitek siz cevap yazmışsınız diğer avcı arkadaşlar da lütfen bi fikir söylesin
genelde tavşan ve kuş türlerinde kullanacağım ilginize teşekkürler fikirlerinizi bekliyorum
Burhan KESKİN
07.Şubat.2012, 15:02
yavuz kardeşim yarı otomatik silahlarda ben daha çok avrupa silahlar tercih ediyorum ama fiyat bakımından biraz pahalılar bu yüzden sana Avrupa patentli yerli bir silah önericem Altobelli Bruno LX hafif çok kullanışlı bir silahtır tam bütçene göre bir incele istersen ben iki yıldır bunu kullanıyorum vede çok memnunum selamlar!!
Yarı otamatik tüfeğim yok pekte kullanmadım onun için şu iyidir diyemicem belki okuyan diğer kişilerde aynı görüşte olabilirler yanıltıcı olmamak için birşeyler yazmamışlardır..
Armsan , Ata , Hatsan tüfekleri güzel diyorlar genelde forumda ne kadar doğru bilemem ama listeye ekleyin bunlarıda bi araştırın derim..
Umarım kullananlar daha detaylı bilgiler yazarlar :)
Armsan, ata , hatsan yerli olarak... ama temiz 2. el avrupa tüfekler de var onları da araştır almadan. fabarm ellagi veya breda altair gibi modeller bütcenizi pek zorlamadan alınabilir.
Oktay AKÇAKMAK
07.Şubat.2012, 16:47
yerli alma başını ağrıtma ikinci el olsada avrupa ucuzundan bulursun
yavuzkale
08.Şubat.2012, 10:20
cevaplara teşekkür ediyorum yerliden ziyade yabancıları tavsiye etmişsiniz inceliyorum ama yabancılar biraz pahalı geldi ve ikinci el düşünmüyorum
genelde tanınmış firmalar tavsiye ediyosunuz ata armsan felan huğluya da baktım sarsılmazada ve biraz araştırma ve eleme sonunda şu tüfekler arasında kaldım
1: http://mahmutogluav.com/detay.asp?id=715 bu silah 1,sırada geliyo benim için videolarında adam suya çamura defalarca soktu
2: http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=355 sarsılmazınki pompalı da halen sempatik geliyo av için pek olmaz diyorlar bende hiç pompalı kullanmadım avda ama incelerken pompalılar da dikkatimi çekiyo mekanizması basit pek arıza yapmıyomuş tutukluk yapmıyomuş ve sağlam oluyomuş fişek seçmezmiş böyle avantajları var ama işte alışmak gerek ilk avlarda biraz beni üzer gibi .
ne dersiniz
Adem ERKAN
08.Şubat.2012, 17:40
huğlu s.poze
Kemal_Uygur
08.Şubat.2012, 18:12
Wizard arms ben ve birçok üyemiz kullanıyor.
Sorunsuz ve hafif bir yarı otomatik tüfek. Fişek seçmiyor ve fiyatına göre kaliteli tavsiye ederim.
Ama bir gerçeği daha es geçemeyeceğim o da rus baikal... Biraz ağır ve çok estetik olmayan bir tüfektir fakat. İndiremeyeceği av, çalışmadığı ortam, atmadığı fişek yoktur. Fiyatıda ithallerin arasında en uygun olanlardır. Bütçene 100-200 daha eklesen alırsın. İmzamdaki tahtalılar zalim bir rusun namlusundan çıkan saçmalarla can verdi...
yavuzkale
09.Şubat.2012, 07:56
kardeşim dün sıpariş vermiş kendine derya anakon ben ona wizard aldırcaktım ama ikna olmadı kendisi pek ava gitmez görüntü olsun diye aldı. ama ben vizard alacam sanırım ve bu ay spariş verecem inşallah . inşallah kararım değişmez.gerçekten insan araştırdıkca kafası karışıyor.
wizardın sorumlusu bana mesaj atmış telini bırakıp yardımcı olacağını söylemiş saolsun . ben son kararımı verince kendisiyle de almadan önce son kez görüşecem inşallah.
yavuz kardeşim,
kardeşin başka silah bulamamışmı Allaahaşkına bence ruhsata işletmediyse versin onu geriye.Sahte şarjörlü av tüfeğimi olurmuş.
Kemal_Uygur
09.Şubat.2012, 08:33
Bence de hemen geri versin zararın neresinden dönülürse kardır.
Valla gülerler kardeşine, sağda solda çıkarmasın o tüfeği meydana... Çok pişman olacağı kesin ama inşallah tavsiyelerimizi dinler
Öncelikle selam kardeşim sana tavsiyem süper poze tek tetik enjektörlü olacak ava daha etkili tutukluk yapmaz otomatik tüfeklerde 3. fişek şansı kalkıyor.
yavuzkale
09.Şubat.2012, 14:12
a.selam çetin bey evet bu konu da aklımda ama. zaten takoz olmayınca normalde yasak dediğiniz gibi 3 fişek oldu kanunen şuan öyle. ama uygulamada bu yasa pek yok bide bizim buralarda pek denetleme yapmıyolar almışken otomatik alayım diyorum zaten uzun zaman çifte kullandım
'yerli alma başını ağrıtma ikinci el olsada avrupa ucuzundan bulursun' demiş Oktay abi çok doğru bir cevap gerçekten seni yarı yolda bırakmayacak bir tüfek istiyorsan ikinci elde olsa ithal tüfek al hem senin istediğin özelliklerdeki tüfek ithal tüfek yerli tüfekte istediğin özellikleri arasan hata edersin
Avrupa tüfekler gerçekten tartışılmaz kalitelidirler buna katılıyorum ancak bir arıza durumunda onu yaptırmak için harcanılan zaman ve doğru ustayı bulmak ta insanı yıldırmaya yetiyor inanın ben yerli mallarının kalite durumunun yabancılardan aşağı kalmıyacağına inanmaktayım yinede renkler ve zevkler tartışılmazmış
bahri gokgul
09.Şubat.2012, 16:03
Sarsilmaz derim yerli dusunuyosan.
veyselll
09.Şubat.2012, 19:23
ben marka vede model işinden pek anlamam ama 3. fişek olayı kalktı gibi birşey. yasa '' haznesi 2 fişek alacak şekilde sınırlandırılmış yivsiz av tüfeği'' diyor. bazı bölgelerde 3. fişeğe ceza kesilirken bazı bölgelerde kesilmiyor.
şu an kullandığım s.pozemi almadan önce otomatik için araştırma yapıyordum. hatta baikal otomatik almak için girişime bile bulundum. sonradan aklıma geldi. ben sezon boyu 2 defa tüfek temizliği yaparım. bi açılışta bi kapanışta. bu yüzden s.poze aldım. tercihiniz şimdiden hayırlı olsun
yavuzkale
13.Şubat.2012, 08:04
veysel bey fikirlerinizi sunduğunuz için teşekkür ederim .temizliğizevkle yapıyorum ondan ziyade bu takoz işi gerçekten beni düşündürmüyo değil.bizim buralarda pek önemsemiyolar ama böyle devam etmeyebilir bigün neşeli bi av günümüz zehir olabilir diye korkuyorum bu takoz yüzünden.
ha taktırırım ama bu sefer de poze alırım daha iyi otomatiğin bi cazibesi kalmıyoki o zaman.gerçekten bu tüfek seçimi zor işmiş.şimdiye kadar akrabaların tüfekleriyle idare ediyoduk,süper poze yanyana çifte hatta tek kırma çok kullandım ama emanet bi yere kadar artık kendi tüfeğim olsun istiyorum.bakalım ne alacaz hayırlısı .fikirlerizi ve desteklerinizi bekliyorum herkesin.gelin bana bi tüfek alalım.
veyselll
13.Şubat.2012, 17:37
yavuz kardeşim ben amcamın yanımda çulluğa 8 attığına şahit olmuştum. tabi bize o aralar sadece sapan veriyorlardı :)
biz avrupa ülkelerinin gözünde düşük basamağız şu anda. yani ne kadar az ekmek yersek kar kardır. o yüzden sıktıkça sıkıyorlar. adamlar sınırımızda vurdukları avlardan küçük tepecikler yaparken biz limit arıyoruz. zatende çoğu kuşta istesekte dolduramıyoruz. bu yüzden ileride çözüm yerine çözümsüzlük icat eden değerli büyüklerimiz ne öngörür bilemem ama 2 3 seneye kadar otomatik kalmaz piyasada.
ne avı yapacağınızı bilmem ama baretta s55 ve s56 lar çok hoşuma gidiyordu ama gerek uzun namlusu gerek dar şokları yüzünden vazgeçtim vede huğlu aldım
yavuzkale
14.Şubat.2012, 14:02
geçen gün huğlunun 901 modelini av bayiinde inceledim şekli güzel yüze oturması iyi
kullanımı nasıl bilmiyorum huğlunun çifteleri iyi diyorlar ama otomatiğini pek bilmem 1 100 lira fiat dedi
wizardın da ondan aşağı kalır yanı yok fiyatı da ucuzlamış
gerçekten wizard hoşuma gidiyor şimdi yeni tipleri de çıkmış işlemelisi güzel..
bakalım bugün çok kar vardı yarın bi bakacam gene bayiileree..
yavuzkale
16.Şubat.2012, 07:35
huğlu nun hangi modelini aldınız memnunmusunuz hedefe gitmesi kalitesi hafifliği nasıl izlenimlerinizi aktarırsanız sevinirim.
veyselll
17.Şubat.2012, 01:18
huğlunun 104a modelini kullanıyorum. Grupman güzel. Sağlamlık konusunda aynı modellerde çizik dahi olmayan tufekler gördüm ama ben biraz extrem kullanıyorum. Yinede çelik kasa olmasıyla güven veriyor. Ama otomatikte hala gerideler. 901 de icra yayını dipcikde diye duymuştum. Yinede hala çok çalışmaları lazım. Hafiflik konusuna gelince. Hafif tüfek istiyorsan hugludan uzak dur :)
yavuzkale
17.Şubat.2012, 10:21
uzun zamandır forumlarda kullanıcı yorumlarını okuyorum
firmaların sitelerine ve av sitelerine bakıyorum
geniş çaplı araştırmalar yapıyorum her yönüyle y.otomatik av tüfekleri üzerinde.
kinetik mi gazlı mı dersek gazlıya karar kıldım kinetik sistemin çok ustalık isteyen bi iş olduğunu düşünüyorum ve yerli ürünlere kinetikte pek güvenemiyorum avantajları var tabiki ama bende dezavantajları ağır basıyo başka bi kullanıcı başka şekilde düşünebilir.
büyük firmaların yeni fenomenlerini de inceledim gerçekten hoş tüfekler yapmışlar ata ve armsan
ilçede yaşadığımız için buralardaki av bayilerinde bu tüfekler yok getittiririz diyorlar ama ben bi yüzüme oturuşuna bakmak istiyorum
sanırım uygun bi zamanda ile veya ankara ya felan gittiğimde av bayinde yakından inceliyecem ata ve armsanı
şimdi kesin olarak markaları 3 e indirmiş durumdayım
1:armsan bu model olabilir http://www.hilalav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1102
2:ata
3:vizard arms http://mahmutogluav.com/detay.asp?id=715
aslında gerçekten çok araştırınca tabi çok şey öğreniliyor ama gerçekten insanın kafası karışıyor
kendi tüfeğini almak ne zormuş. wizard ın ben de başka bi yeri oldu 3,sıraya koydum ama halen daha listede.
uzun yazıp sizi yorduysam üzgünüm. linkleri koydum ama reklam oluyomu bilmiyorum kusura bakmayın
bu açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.araştırma devam ediyorrrr :)
muharrem alkan
21.Haziran.2014, 17:46
bende yarı otomatik bi silah alıcam ben çok araştrdm fakat yerli silahların 3 gruba ayrıldığını söyleyeblrm ata armsan hatsan 1 torun wizart huğlu v.b 2 ve 300 tl altı silahlar ben aylardr araştrmama rağmen hala kararsızım ama sanırım stoeger m 3500 alcm fiyat ve kalite karşılastrmasnda birinci bnm için amerikada yılın av tüfeği seçilmiş fakat tek kuşkum yurt dışına sevkettikleriyle yurt içindekilerin kalitesi arasında fark varmı ben bu aralar getrtcem silahı elime alıcam ona göre beğenp beğenmediğimi sennle paylasrm
ibrahim uysal
22.Haziran.2014, 08:43
bende yarı otomatik bi silah alıcam ben çok araştrdm fakat yerli silahların 3 gruba ayrıldığını söyleyeblrm ata armsan hatsan 1 torun wizart huğlu v.b 2 ve 300 tl altı silahlar ben aylardr araştrmama rağmen hala kararsızım ama sanırım stoeger m 3500 alcm fiyat ve kalite karşılastrmasnda birinci bnm için amerikada yılın av tüfeği seçilmiş fakat tek kuşkum yurt dışına sevkettikleriyle yurt içindekilerin kalitesi arasında fark varmı ben bu aralar getrtcem silahı elime alıcam ona göre beğenp beğenmediğimi sennle paylasrm
Gönlünüze göre olmasını dilerim Muharrem bey....
Otomatikte sakın ola ki ucuza kaçma, ucuz etin yahnisi dağda seni çok çok üzer. Al bir ata bak rahatına... Keyifli avlar diliyorum. Şimdiden rastgele.
Onur ÇELİKOĞLU
24.Haziran.2014, 10:27
Otomatik olarak Büyük Huğluyu tavsiye ederim. Fişek seçmiyor, mesafe ayırt etmiyor. Hiç bir sorununu görmedik daha , tavsiye ederim.
Süper poze olarakta Akkar Churchill tavsiye ederim .
ibrahim ramazan çelik
23.Temmuz.2015, 11:19
HERKESE SELMN ALEYKUM MERSİNDEN;UZUN YILLARDIR KEKLİK AVCISIYIM TAVAN YELFE VEDE LOP GÜVERCİNİ AVLARIM ATA MESLEĞİ GİBİ AVCILIK DEDE BABA VEDE TÜM AİLEM ANNEM DAHİL EĞENLERİM:ARKADAŞLAR SAMİMİYETLE YAZIYORUM ELİME GEÇEN SİLAH VEDE MARKALARI VEDE YAKINLARIMIN KULLANDIĞI SİLAH MARKALARINI SINIRSIZDI BENCE SİLAH VEDE KÖPEK BÖLGELERE GÖRE BÖLGEDE YAŞADIĞINIZ YERE VDE YAPACAPINIZ AV TÜRÜNE GÖRE DEĞİŞİR ÖRNEK BILDIRCINDA OTOMATİK DERİZ AMA 2 FİŞEK SINIRI HERŞEYİ BİTİRDİ BILDIRCINI SIRADAN TÜFEKLERLEDE YAPABİLİRSİN AMA KINALI KEKLİK VEDE ÖRDEK LOP TAVŞAN AVLIYORSAN ORDA DURCAN İŞTE ARTIK YERLİLERE SICAK BAKMIYORUZ BİZ AKDENİZDE VEDE ÇEVREMDE İLK RUS TÜFEK KULLANNANLARDAN BİRİYDİM AVDA GÖRDÜK RUS YAPIMI 155 153 BAİKAL OTOMATİKLERİ VEDE EN DEHŞETİ RUS BAİKAL TEKTETİK SELEKTÖR ENJEKTÖR MOBİL ŞOK 100 METRELERDE KEKLİĞİE VEDE TAVŞANA RAHAT ETEŞ ETMEYİ İYİ ATICIYSAN RUS BAİKALLLARDAN ŞAŞMICAN DERİM BEN SAYISIZ ELİME GEÇEN SİLAHLAR DAHİL EN KRALI RUS ÇİFTE 43E_1C VEDE YENİ 155 OTOMATİK BAİKALLLAR KEYF ALIYORUM KULLANMAYANLARA DA TAVSİYE EDİYORUM ARKADAŞLAR (FİŞEK TE BP DEN ŞAŞMAM HERTÜRLÜ AVIDA YAPARIM....UZUN YILLAR ÖNCEDE SAGA KULLANMIŞTIM KURUN TERCİHİMDE RUSLARDA REMİNGTON VEDE ZUBER NOKTALAMA ATIŞI YAPARSINIZ .....FACEBOOKTANDA AV SEZONU BOYUNCA BENİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ KAMERA ÇEKİMİDE ATIYORUZ KÖPEKTE KURTZAAR VEDE DRAHTAR BESLİYORUZ .....AVDAKİ DİĞER ENGÜÇLÜ SİLAHTA AV ARKADAŞIN VEDE KİŞİLİKLER SENLE UYUŞMASIDIR HERKESE SELAMLAR
veyselll
26.Temmuz.2015, 20:16
Aleyküm selam ramazan abi. İnşallah çektiğiniz videoları buradan da seyrederiz. Tüfek konusunda haklısınız. Avrupa silahlar illa kalitesini ortaya koyuyor.
yüzünüze iyi gelen , omzunuza iyi oturan , hızlı savurabildiğiniz , dipçik ölçüleri uzunluğu sağ avansı düzgün bir tüfek tavsiye ederim..marka şu olmuş bu olmuş , ucuz olmuş pahalı olmuş önemli değil..
konu epeyce eskiymiş ama yeni tavsiye isteyenler olursa lazım olur yinede.. :)
taktiktufek
06.Şubat.2017, 23:37
Bilgi eksiliğini anlamıyorum. Namlu mastarı vardır. 3000 euro. Bununla namluyu kontrol edersiniz. Standart bu mastarların tolerans aralığındadır.
Fişek firmaları genelde imalatcılara iyi fişek gönderir. Piyasadaki fişekle tutmaya bilir.
Taktiktufek sayfası benim. Ve 3000 euroluk mastarım var ve gelen tüfekleri kontrol ediyorum.
Malesef bu mastarın ne olduğunu bilmeyen insanlar tüfek üretince sizde doğal olarak tüfektemi fişektemi acaba sorun diyorsunuz.
Sizde haklısınız.
taktiktufek sayfasında akdaş ın otomatiklerine kinetik ve gazlılar için niçin ve nasıl seçilir detaylı yazdım. Okuyabilirsiniz.
taktiktufek
06.Şubat.2017, 23:53
Bazı yorumlar entresan.
Tüfek yaklaşık 100 parçadan oluşur. Artık 3 boyutlu tasarım yapılıyor.
Japon tezgahlar var.
3 boyutlu ölçüm yapan CMM ler.
Tüfek olarak Türkiye'de duayenler var.
Siz tüfeği iyi tasarlar ve üretirseniz en iyi tüfek olur.
Linkini vereceğim tüfek Amerikada satılırken Türkiyede bilen yok.
Browning in pazarlama müdürü itiraf etmiş. 2 Ülkede denedik aynı kaliteyi tutturadık demiş.
Bu kaliteyide tutturma ihtimali yok neden derseniz?
Siz 30 yıllık ustalarla el işciliğiyle bindelikli hassasiyetlere inerseniz,
50 yıllık duayen Sadık Akdaş'a tasarlatıp ürettirir seniz rakip olarak herkesin işi zor olur tabiki.
tüfeğe bakın isterseniz. Atış yaptım dededen toruna kalacak koleksiyon tüfeği.
http://taktiktufek.com/urun/akdas-112-sbe-kunt-slug-tek-kirma-av-tufegi
serdal_soysal
14.Şubat.2017, 22:49
Selamün Aleyküm arkadaşlar, tüfek alma arefesindeyim. Huğlunun otomatiğini tavsiye etmiyorlar. Siz nasıl bilirsiniz? Arttemis markası seri üretimde nasıldır tüfekleri standart olarak üretebiliyorlar mı? Bir arkadaşım överken diğeri olmaz diyor. Ata arms tavsiye edermisiniz?
Sizce kinetik sistem hangi marka ve model üzmez beni.
Yerine göre tavşan, bıldırcın ya da sürek domuz avı yapmayı düşünüyorum.
Teşekkürler syg.
taktiktufek
15.Şubat.2017, 04:21
Hocam kinetikteki en önemli unsur sürtünmedir.
Bunun içinde tesviye çok önemli. Huglunun farki beldede
Yarım asırdır cok iyi tesviye yapilmis tufekleri uretmesi.
Kinetik tufekte bircok kritik nokta var. Firmanin gelistirdigi
Know how oldugu icin burdan aciklamam etik olmaz.
Akdas gecen yil 10000 adet Amerikaya yuksek kalite
Kinetik verdi. 20 Kalibresinide cikardi tufeklerin bir bölümü
20 kalibreydi. Atis ömrü olan 15 bin atisin ustunde temizlemeden 21000 atis yapti amerikalilar. Benelli kalitesinde deyince inanmiyor insanlar. Amerikali bu kinetigi benelli kinetikle yaristirdi.siparisi ondan sonra gecti.
Sadik Akdas 50 yillik tecrubesiyle kinetige imzasini atti.
Üretim 16949 kalite standartlarina gore yapiliyor. Tolerans, geometrik toleranslar CMM 3 boyutlu olcum makinasiyla kontrol ediliyor.
Su an huglunun en iyi ekibi akdas ta toplandi.
Her noktasinda sürtünme olmamasi ve ilerde problem cikarmamasi icin cok detayli tesviyeden geciyor.
Akdaș kinetikte gelinebilecek noktaya kinetik modelinde geldi.
Cevrenizde bir arkadasinizda varsa son 6 ayda üretilmis bir Akdas kinetiği denemenizi öneririm.
Linkten inceleyebilirsiniz.
http://taktiktufek.com/urun/akdas-ak-212-w-semios-otomatik-av-tufegi
serdal_soysal
15.Şubat.2017, 11:41
Cevap için teşekkür ederim. Bu modelde sarjördeki fişekler bitmeden yatağa fişek sürebiliyormuyuz?
serdal_soysal
15.Şubat.2017, 11:42
Hocam kinetikteki en önemli unsur sürtünmedir.
Bunun içinde tesviye çok önemli. Huglunun farki beldede
Yarım asırdır cok iyi tesviye yapilmis tufekleri uretmesi.
Kinetik tufekte bircok kritik nokta var. Firmanin gelistirdigi
Know how oldugu icin burdan aciklamam etik olmaz.
Akdas gecen yil 10000 adet Amerikaya yuksek kalite
Kinetik verdi. 20 Kalibresinide cikardi tufeklerin bir bölümü
20 kalibreydi. Atis ömrü olan 15 bin atisin ustunde temizlemeden 21000 atis yapti amerikalilar. Benelli kalitesinde deyince inanmiyor insanlar. Amerikali bu kinetigi benelli kinetikle yaristirdi.siparisi ondan sonra gecti.
Sadik Akdas 50 yillik tecrubesiyle kinetige imzasini atti.
Üretim 16949 kalite standartlarina gore yapiliyor. Tolerans, geometrik toleranslar CMM 3 boyutlu olcum makinasiyla kontrol ediliyor.
Su an huglunun en iyi ekibi akdas ta toplandi.
Her noktasinda sürtünme olmamasi ve ilerde problem cikarmamasi icin cok detayli tesviyeden geciyor.
Akdaș kinetikte gelinebilecek noktaya kinetik modelinde geldi.
Cevrenizde bir arkadasinizda varsa son 6 ayda üretilmis bir Akdas kinetiği denemenizi öneririm.
Linkten inceleyebilirsiniz.
http://taktiktufek.com/urun/akdas-ak-212-w-semios-otomatik-av-tufegi
taktiktufek
20.Şubat.2017, 05:42
Standart kinetik sistem.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.