PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : OKUMUYORUZ,SEYREDİYORUZ...(R.DÖNMEZ)

Recep DÖNMEZ
02.Mart.2012, 08:16
OKUMUYORUZ, SEYREDİYORUZ!
20.08.2008
Türkiye her bin kişiden 1’inin kitap okuduğu bir topluma sahipken, en çok TV izleyen ülke olan ABD ’nin önüne geçerek dünya birincisi oldu. Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY -DER) Başkanı Ahmet Seven , “Dünyada kitap okumada sonuncu televizyon izlemede ilk sıradayız” dedi.
Türkiye ’de her bin kişiden sadece 1’i kitap okurken, gençlerin yüzde 70’i ise hiç kitap okumuyor. Okullaşma ve okuryazar oranı kitap okuma oranıyla arasında uçurumlar oluşuyor. Okuryazar sayısı artıyor, fakat kitap okuyan sayısı azalıyor. Türkiye ’de temel ihtiyaç maddeleri sıralamasında kitap 235. sırada yer alıyor. Bir Japon ’da kişi başına yılda 25, İsviçre ’de 10, 6 Türk ’e ise bir kitap okuma oranı düşüyor. Kitap için yılda kişi başı sadece 45 sent (yaklaşık 8 YTL ) harcama yapılıyor. Kitap okuma oranında gerilerde seyreden Türkiye , TV izleme oranında ise dünya birinci olarak ön sırada yer alıyor.

TV İzlemede Dünya Birincisi Olduk
SAY -DER Başkanı Ahmet Seven , ülkede geçmiş yıllarda günde 3.5 saat televizyon seyretme oranıyla ABD ’den sonra dünyada ikinci sırayı almaktayken, son yıllarda dizi film furyasıyla birlikte 4 saate çıkarak ilk sıraya yerleştiğini söyledi. Dünyada en çok televizyon izleyen ülke durumuna gelindiğini ve bunun büyük bir kaygı oluşturduğunu belirten Seven, resmî kayıtlara göre Türkiye ’de 394 bin kütüphaneye karşılık, 400 binden fazla kahvehane olduğunu, özellikle emekli yuvası haline gelen kahvehanelerde oyun ile TV ve evde bulunun kişilerinde büyük çoğunluğunu TV izleyerek geçirdiğini kaydetti.
Başarıyı Etkiliyor
TV izleme oranın yüksek olmasının ülke için büyük bir sorun olduğunu, izlenen programların çocuğunun bireye faydasının bulunmadığını ifade eden Seven, “Televizyon seyreden insanın dikkati dağılmakta başka şeylerle bağlantı kurmakta zorlanmaktadır. Bu durum özellikle çocuklarda başarıyı etkilemektedir. TV başında gereksiz programlar izleyerek, insan kendine en büyük zararı vermektedir” dedi.

ALINTI(Yükseliş Kişisel Gelişim Merkezi, İnternet)

Evet malesef böyle arkadaşlar.
Kitap okuma işi bizden geçti demeyelim lütfen.
Biz sık sık kitap okuyalım,çocuklarımıza ve aile fertlerimize
örnek olalım.Özellikle çocuklarımıza mutlaka kitap okuma
alışkanlığını kazandıralım....
Hepinize selam ve saygılar....

Burhan KESKİN
02.Mart.2012, 09:07
Ustam çok güzel bir konuya değindin herkesin yapması gereken bir şey boş zamanlarımızda bilgi pratiği yapmak açısından kitaplar okumalıyız! en doğru bilgiyi kitaplardan öğrenmeliyiz Özellikle ben tarih ve coğrafyamız ile ilgili kitapları çok okuyorum geçmişimizi ve tarihimizi unutmamalıyız! paylaşım için çok teşekkürler eline sağlık

04.Mart.2012, 08:47
Eğer okuyan bir millet olsaydık bugünün politik sorunlarına gerçekçi çözümler üretebilirdik. Oy verdiğimiz insanları padişah gibi karşılamaz onların orada bulunma sebebinin "biz" olduğumuzu anlar ve anlatırdık. Bizi yönetenlerin bizim vekilimiz olduğunu ve asıl olanın biz olduğumuz bilincine sahip olurduk. Seçtiğimiz bile olsa bir liderin hatasını görmezden gelmez sesimizi yükseltir doğruya ulaşmaya çalışırdık.
Okumayı sevseydik, ithalata değil ihracata yönelik eşsiz bir ülke olurduk mevcut öz kaynaklarımızla. Üreten olurduk tüketenden ziyade...
Norveç'te bir deyim var; üstesinden gelemedikleri sorunlarla karşılaşanlara söyledikleri bir deyim; "Bir de ATATÜRK gibi düşün" !!!!!!!!!!!!!!!
Okumayan bir millet kendini yönetemez sadece yönetilir. Ama okuyan bir millet yönetir kendini de kendini yönetenleri de !?!?

Mustafa Kemal Atatürk (hani şimdilerde diktatör denilen KURTARICIMIZ!) şöyle diyor;
"Her millet icraatlarına tahammül ettiği hükumetin mesuliyetine ortaktır !"

Okuyalım lütfen okuyalım. Araştıralım, çalışalım ve kimseye biat etmeyelim !

Ama ne yazık ki okumayan bir toplum olarak her kötü kategoride birinci olup her yararlı kategoride sonlarda olmayı kabul etmemiz gerekecek.

Sağlıkla kalın

İBRAHİM AKKAYA
04.Mart.2012, 12:39
İslamın Temeli Oku Demekle başlar Biz Okumuyoruz Okursakta Anlamıyoruz.
Yazın Tatilde Deniz Kenarında Her Tursitin Elinde Kitap güneşlenirken okurlar.
Bizim Milletimiz Ya Yemek yer ya Karşı çinse bakarlar.
Ozanın Biri çok güzel anlatmış .
Kitabımız Kuran İlim Kokuyor.
Kaç Müslüman Günde açıp Okuyor.
Okuyan işte Öyle Okuyor.
Manasına Kafa yoruyormuyuz.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gif

ibrahim ozel
04.Mart.2012, 14:48
Harika bir konuya değinmişsin abi. Ben oğlumun yanında ergen insanların okuduklarını kızımın yanında onunla beraber masal kitapları okumaya gayret ediyorum.

Recep DÖNMEZ
05.Mart.2012, 13:10
Hepinize ayrı ayrı yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Gerçekten de okumak çok önemli,Okuyalım ki;
Önce kendimizi,sonra çevremizi,sonra ülkemizi,sonra dünyayı
öğrenelim ve neler olup bitiyor bilelim.
Okuyalım ki bilgi dağarcığımızı geliştirelim,
Okuyalım ki çocuklarımıza,ailemize örnek olalım.
Velhasıl okuyalımki muhtardan,azadan,başkandan,
bakandan,başbakandan,cumhurbaşkanından......kısaca sı
dünyadan haberdar olalım.....
Okuyalım ki;bakalım bizim için ne yapıyorlar?
Okuyalım ki;bizim için birşey yapmayanlara zamanı
geldiğinde okuduklarımızdan öğrendiklerimizin cevabını verelim.....
Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum...