Orijinalini görmek için tıklayınız : YARIŞMALAR VE AMAÇLARI
Mustafa ÇİL
08.Nisan.2008, 08:05
DEĞERLİ DOSTLAR ARKADAŞLAR
Bizim ülkemizde bu yarışmalar gün geçtikçe daha güzel organizasyonlar haline gelmesi gerekirken,neden dahada amatörlüğe gider anlamakda güçlük çekiyorum.
Bu ülkenn avcıları kulüpleri neden bu işlere el atmazlar bilmiyorum.Birşeyler yapılrken amacı olmalı kişler bu amaçların dışına çıkmamalı,söylemler dışında kalan iş ve icraatlar kaale alınmamalı
Senelerdir hatta uzun yıllar , klüp dernek işleri ile uğraşanlar gayet iyi bilirler, ne kadr zordur bir kaç kişinin ağzını bir araya getirmek..İdarecilikde burada ortaya çıkar sanırım...Olmazlar ile yola çıkanlar hayatta hiç bir şeye vakıf olamazlar.İyi veya kötü birşeylar yapılmak isdeniyorsa bu camia için yapılmalı,kişiler geldiklerine bu tür organizasyonlara katıldıklarına pişman olmak yerine, memnun olmaları lazım değilmi sizce.
Avcı steleri kuruluyo yazılı basın yerini yavaş yavaş internet e bırakıp sanal avcılığa davet ediyor.
Olmasınmı elbette olsun ama layıkı ile bu muhabbet havası bozulmadan devam etsin isterim..Sadece köpek steleri sennki kara benmki ak derken avcı dostlar birbirlerini kırıp dökmeye başlıyor zamanla.sbebi ne sizce gayet iyi biliyosunuz sebebini ve söylemeye bende çekinir oldum ; RANT ; bu işin adı.
Arkadaşlar dostlar sizler birer avcısınız CÜZDAN değilsiniz, neden iki dişi bir erkek köpek arkasından bir STE KUR oldunmu şimdi köpekçi, ALLAH aşkına dostlukların veya arkadaşlıkların bozulduğuna hiçmi şahit olmadınız
Arkasından katıl bir YARIŞMAYA köpeğin isim yapsın başla sende sadece ticaret yapmaya.
Sizce bu iş bu kadar basitmi, bu satırları yazarken kendimede öz eleştiri yapmıyo değilim kimseye haksızlık etmek istemem kendimi ayırmıyorum.Sakın sadece başkalrını eleştiriyor görünmeyeyim siz değerli avcılara
Daha öncede avcılık denildiği zaman zor olan herkesin kolay kolay bu camianın içerisine girilmesine izin verilmeyen
saygısızlık yapılmayan gençleri ile örnek olan,bir camia değilmiydik yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.
Yarışmalar yapılmasınmı,, elbette yapılsın kupalar verilmesinmi, elbette verilsin avcı dostlar ve köpekleri onore edilsinler herkesten çok isterim,fakat derece yapan köpekler gerçekten göz doldurmuş ve yarışma standartları oluşmuş ise tamam zaten buna kimsennde itiraz edecni düşünmüyorum.
Sözün kısası uzatmak istemiyorum,yarışma adı altında yapılan organizasyonlar avcılar muhabbet etsin tanışsın bir araya gelsinler diyemi yapılır,yoksa PAZAR KURMAK içinmi yapılır bunu siz değerli dostların bakış açısına bırakmaktan başka çare olmadığına inanıyorum.
Yukarıdaki kaleme aldığım yazıda maksat kimseyi eleştirmek veya rencide etmek değildir,lütfen hiç bir zat üzerine alınıp farklı konuların açılmasına ve kimsenin kırılıp incinmesin sebebiyet vermek istemem.
saygı ve sevgilerimle
Musatafa ÇİL
herkesten fazla isterim,yeterki bu işi ehil
Mustafa ÇİL
08.Nisan.2008, 08:06
hiç bir dostumun yorum yapmasına gerek yoktur
benim işim sadece içimden geçenleri kaleme alıp sizle ile paylaşmaktır
NE KADAR DOĞRU SÖLEDİN MUSTAFA ABİ GERCEKDEN ÖLE NEDENSE TÜRKİYEDE HERŞEYDEN OLDUĞU GİBİ BÖLE YARIŞMALARDANDA DÜZENLEYEN KİŞİLER KENDİ CEPLERİNİ DÜŞÜNDÜKLERİ İÇİN BÖLE SORUNLAR OLUYOR
Mustafa ÇİL
08.Nisan.2008, 13:15
okadarını bilmem bilal gardaş
yorum sizlerin diye not düştüm sadece okadar
Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 22:25
sadece okumanızı istedim arkadaşlar
okudukça düşünür insan
düşündükçede doğruyu bulur
ADAPAZARLI AVCI
11.Nisan.2008, 06:54
DAVULUN SESİ UZAKTAN GÜZELDİR
ÇOK GÜZEL YAZMIŞINIZ
MUSTAFA BEY.TEŞEKKÜRLER
avci064
11.Nisan.2008, 07:34
Avrupara bir genelenek haline almış bu tür organizasyonların Türkiyede olmasını çok istemiştik. Ama ne yazıkki bu işide amacının dışında kullanmaya başladık. Hobiden eğlenceden çok ticari kariyerde iyi bir basamak olarak görmeye başladık. Hala iddia ederim yarışmalarda sadece kaliteli köpek derece yapmaz, yetiştiren kişininde büyük etkisi vardır. İyi bir köpek kötü bir sahibini elinde rezil olurken, vasat bir köpek iyi bir yetiştiricinin elinde iyi bir derece yapabilir. Tabi Türkiye şartlarında...
İzmir yarışmasında bence; köpeklerin kalitesizliğinden çok eğiticilerin beceriksizliği söz konusu. İngiliz katagorisinde 2 karış mesafede, 2 saniyeyi bulmayan fermalar derece yapıyorsa ve bu da pirim yaptı gözüyle görünüyorsa yazık ki ne yazık...
Mustafa ÇİL
11.Nisan.2008, 13:39
doğru bir düşünce doğru bir yorum gardaşım sağolasın
Tüm söylediklerinize katılıyorum.Yarışmaları belirli bir kesim organize ediyor ve tüm basrollerde adamlar var. Her türlü reklamlarını yapıp kendilerine rant kapılarını sonuna kadar açıyorlar. Ancak Gözardı edilen bazı şeyler var.Bu insanların çevreleri çok.Sonuçta bi federasyonun adı altında düzenleniyor bu yarışma.Ancak Federasyon isminden çok bazı yetiştiricilerin isimleri ve yandaşlarının ön plana çıktıgını net bi şekilde görüyoruz.Yetiştirmiş oldugu köpekle av meziyeti hariç,her türlü itaat egitimlerini şova dönüştüren insanların geçitlerini izledik.Tabiki onlarda olmalı olmaz demiyorum zaten,ama bi mera yarışmasına Türkiyeden gelen onca iyi kan dedigimiz köpeklerin malesef rezil oluşlarını izledik diye düşünüyorum.Aslında öncelikle yarışmayı düzenleyen arkadaşların kendilerine neden böyle oldu diye sormalarını isterim.Yanlış yapılan bişey mi var diye. Ancak bu noktada siz Emetli arkadaşlarımada bi serzenişte bulunmak istiyorum.Egitim ve koku yönüyle köpeklerinizin çok iyi oldugunu bizler biliyoruz ancak en iyi cevabı sizler verebilirdiniz. Ancak Düzce yarışmasında yaptıgınızı İzmirde yapmadınız.Yanlış anlamayın arkadaşlar ama bu işlerde en iyi cevap meralarda verilir.İnşallah seneye çok daha iyi bir organizasyonla Kişilerin degilde köpeklerin ön plana çıktıgı bi yarışma seyretmek dilegi ile...Ha unutmadan yarışmanın en iyi tarafı uzun süredir görüşmedigimiz arkadaslarla ve yeni dostlarla yaptıgımız muhabbetlerdi. selamlar.
cemalreis
11.Nisan.2008, 19:50
mustafa kardeşim çok güzel yazı yazmışsın...ellerine sağlık....
fatih demircan
11.Nisan.2008, 20:00
SEVGİLİ ÇİL USTAM SÖYLEDİKLERİNE SONUNA KADAR KATILIYORUM.TÜRKİYEDE ARTIK KLÜPÇÜLÜK KALMADI HATTA YOK OLMA TEHLİKESİNDE.BİZDEN SONRAKİ GENERASYON BELKİDE KLÜP KÜLTÜRÜ ALAMAYACAK.BİZLER ÇOK ŞÜKÜR BUNA YETİŞTİK.BİR USTA ÇIRAK İLİŞKİSİ İÇİNDE YETİŞTİK MERALARDA.BU NEYİMİ TETİKLİYOR SEVGİYİ SAYGIYI AHLAKLI OLMAYI.BU DA BİZİM GÜNLÜK HAYATIMIZA YANSIYOR.AVCILIĞIN ÖZÜDE BU DEİLMİDİR ZATEN BÜYÜKLERE HÖRMET KÜÇÜKLERE SEVGİ.İSİM VERMEK İSTEMİYORUM SİZLER KİMLERDEN BAHSETTİĞİMİ ÇOK İYİ BİLİYOSUNUZ BU İNSANLAR BU KÜLTÜRLERDEN UZAK TAMAMEN BU İŞLERİN HAVASINDA VE RANTINDA İŞTE BU TÜR ORGANİZASYONLARDA GERÇEK AMAÇLARINA BU YÜZDEN HİZMET ETMİYOR..BENİM TEK SEVİNDİĞİM KONU YENİ GENERESYONUN SAF KAN IRKLARI KORUMA KONUSUNDAKİ HASSASİYETİ.BU ÇOK HOŞUMA GİDİYOR.İNŞALLAH BU İŞE GERÇEKTEN GÖNÜL VERENLER OLAYA HAKİM OLACAKTIR.SİZ SAYIN MUSTAFA ÇİL NEDEN BÖYLE BİR ORGANİZASYONUN İÇİNDE YOKSUNUZ SİZEDE BURADAN SİTEMLERİMİ GÖNDERİYORUM.BU İŞE KALKTIĞINIZDA ARKANIZDAKİ GÜCÜN NE DENLİ BÜYÜK OLDUNU CÜMLE ALEM GÖRECEKTİR.DAHA SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR SUSUPTA SÖYLEYEMEDİĞİM....
Mustafa ÇİL
11.Nisan.2008, 23:41
SEVGİLİ ERKEN ABİM ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİRİM
abim bizim niyetimiz neydi ne oldu demek istemedim hiç bir zaman.Daha düne kadar UZUN KOKULU köpekler konuşulurdu daha doğrusu pointerler konuşulurdu.Ama şimdilerde camia deyimiyle BALTA BURUN.MUZ BURUN ,dahada ileri gidiyorum K.KAFA ,S.KAFA ALDI BİR RENK CÜMBÜŞÜ,yıktı GİTTİ ORTALIĞI.
Bu camianın avcısı ONDA VAR dedirtmekten hoşlanır hale geldi.ONDA OLAN NE K.KAFA S.KAFA
BALTA BURUN,MUZ BURUN
ALLAH AŞKINA pointer köpek ne ile anılırdı düne kadar?
neden diyer ırklardan ayrı yarışması yapılır bu köpeklerin?
soruyorum siz değerli dostlara
yeminle söylüyorum Erkan abi
bu yarışmanın bu kadar rezilliğinin çıkacanı bilse idim,ilçeden tuttuğumu getirrdim.
en azından av camiası köpek seyrederdi.
illaki bizden çıkması da önamli değil uzun kokulu köpeklerin,yav insan birdefa beslediği ve emek verdiği köpeğin ne oldunu bilerek gelir oraya MAKSAT SADECE KUPALI KÖPEK YAVRUSU SATMAK OLUNCA KUSURA BAKMAYIN BİZE TERS GELİYOR.
KAFASINI BOYAYIP GELENLERİMİ ARARSINIZ HAMİLE KÖPEĞİ YARIŞMAYA SOKANLARIMI ARARSINIZ ,ayıptır sevgili POİNTERCİLER AYIP
BU KÖPEKLERİN BİR ŞANI VAR ŞÖHRETLERİ VAR,BENDE SENDE OLMASININ BİR ÖNEM VE ANLAMI YOK,pointer tek başına bir camia AMA BUNU ANLAYACAK KAPASİTEDE AVCI OLMAK ,, GENİŞ DÜŞÜNMEK VE İYİ OLANI ELEŞTİRMEK YERİNE SİNDİRMEK GÜZELDİR.
SEVGİLİ FATİH::BU ORGANİZASYONLARDA BULUNMAK OKADARDA ZOR İŞLER DEĞİL
FAKAT ORGANİZASYONDA BULUNMAK İÇİN AV CAMİASININ İÇ ÇAMŞIRLARINA KADAR ISLANMASINA SEBEP OLACAKSAM BU İŞİ NE ORGANZE EDERİM NEDE İÇİNDE YER ALIRIM
BU İŞ SADECE AV CAMİASININ BİRLİKDELİĞİ VE SÜRDÜREBİLİR YABAN HAYATI İÇİN YAPILIR
ŞİMDİ SAYILI NET SAYFALARINI BİR AÇIN BAKIN
AV MUHABBETİ VARMI,SAYGI SEVGİ VARMI
ELİNE BİRÇİFT KÖPEK ALIP DOĞUM YAPTIRAN ATMIŞ NET SAYFALARINA
can dostlar canan dostlar GERÇEK AVCILAR HERŞEYİN FARKINDALAR
BU MEMLEKETİN KIRIMA UĞRAYAN TEK KÖPEĞİ VAR ( POİNTERLER )
NE BEN NE BAŞKA BİR ARKADAŞ BU KÖPEKLERİ TOPRAĞA SU VERİP ÜRETMEDİK
KİMİMİZİNKİ İSPANYOL KÖKENLİ KİMİMİZİNKİ İTALYAN DİĞERİNİNKİ ÇEK.
KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN,BU TÜR ORGANİZASYONLARA İMZA ATMAK İSDENİYOSA
AMAÇLARINI KALEM KALEM YAZACAKSIN KARDEŞİM
DOSTLUK,MUHABBET,KARDEŞLİK,YARENLİK SİZ SAYADURUN OKADAR AMACI OLMALIKİ
SADECE RANT KOKMAMALI
FCI KURALLARIMI LAYİKİ İLE İŞLEMELİ MERADA
EN YAKIN İKİ DOST MERADA İKİ RAKİP OLMALI
ÇIKTINMI MERANIN DIŞINA ,,YARENLİĞE DOSTLUĞA DEVAM DEMELİ
RİYAKAR OLUP KİŞİNİN ARKASINDAN FARKLI YÜZÜNE FARKLI KONUŞULMAMALI
İLÇEMİZ AVCILARI OLARAK BİR ORGANİZASYON YAPACAK OLURSAK,DEYİNKİ BANA SÖYLEMLERİNİN DIŞINA ÇIKTIN GARDAŞIM DİYEREK BENİ UYARACAK KİŞİLERİN HEPSİDE BU STEDE
SAĞOLSUNLAR VAR OLSUNLAR
BİZİ BU YOLDA HİÇ BİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADILAR DOĞRU BİLDİĞİN YOLDA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEKSİN
HERŞEYİN BİR ZAMANI OLDUNA İNANALARDANIM
SAYGILAR VE SELAMLAR BU STENİN ÜYELERİNE OLSUN
bülent erdem
12.Nisan.2008, 00:21
"balta burun" ilginç....
Mustafa ÇİL
16.Nisan.2008, 16:28
bülent gardaşım
ilginç ama bizim ülkenn takdığı isimler bunlar
bak yarışmaların amaçları sizce neler olmalı dedim
tek amaç var dostluk kardeşlik ve paylaşmak ve tanışmak
unforgiven
16.Nisan.2008, 19:52
Sevgili abicim eline yüreğine sağlık teşekkürler...
Saygılarımla...
Mustafa ÇİL
16.Nisan.2008, 22:24
tekrarlamakda fayda var bu tür konuları neticede av bir dostluk kurma
aracıdır...dostluk kardeşlik vs.vs. kimse kimseyi bu yüzden kırıp dökmemeli
Mustafa ÇİL
16.Haziran.2008, 07:44
bu konuyu tekrar gündeme getiriyorum çok fazla uzun sürmez yakında bir yarışma daha var dostlar..
Av camiasına daha bildirilmedi,kokmasın diye haberde vermiyolar,adı avcı bayramı oolacak,veya başka birşey
aynı zamanda köpeklerde yarışacak bakalım bu çok yakın yarışma nerde olacak..Bana bu bilgiyi veren dostum gardaşıma çok teşekkür ederim ama şuan için kimsenn haberi yok diye açıklamamı istemedi..
amaçlar farklı değil ise hergün yarışma yapılsın köpek klbleri kurulsun
Bizde Av köpeklerinin yarışmalarında aranan kriterler neye göre belirleniyor bilmiyorum ama, Av köpeklerinin yarışmalarında, bu yarışmaları en azından 50 yıldır yapmakta olan avrupadaki yapılan yarışmalarda aranan kriterler aranması gerekir diye düşünüyorum.
Mustafa ÇİL
16.Haziran.2008, 13:03
haklısın abim ama o krterleri uygulayacak kurum kuruluş nerede
Mustafa ÇİL
16.Mart.2009, 22:04
bu yazımı okumuşmuydunuz ?
maksat muhabbet ve gercekden tanışmak kaynaşmak el ele av camiasını bir arada tutmaksa başımla beraber
Mustafa ÇİL
06.Temmuz.2010, 15:05
SİZ CE NEDİR BU YARIŞMALARIN AMAÇLARI DOSTKOLİK DOTLARIM
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.