PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AMATÖR BALIKÇILIK BELGESİ!! (B,KESKİN) [yeni]

Burhan KESKİN
29.Mart.2012, 09:22
AMATÖR BALIKÇILIK BELGESİ konusunda çok sayıda izleyicimiz ve üyemizden sorular alıyoruz.
Amatör Balıkçılık Belgesi'nde son durum şöyle
Şu anda bu belge ZORUNLU DEĞİL. Belge sahibi olmak avcıya hiç bir ayrıcalık tanımıyor. Yani belgesi olanla olmayan arasında hiç bir fark yok.!Ancak Özellikle Jandarma dere ve göl kenarlarında sportif amaçlı balık avı yapamak istyen avcılara zorluk çıkartıyor hala bunu anlamış değilim!!!
Bu farkın olması için,BELGE ALMANIN KANUNDA ZORUNLU OLARAK gösterilmesi gerekiyor.
TBMM'de 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda değişim için Tarım ve Köy işleri Bakanlığı KKGM Koruma veKontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan taslakta bu belgenin Bakanlıkça belirlenen yerler ve türler için zorunlu olması teklif edilmiş ve tasarının komisyonlardan GEÇMESİ BEKLENİYOR.
Dernekler, bu belgeyi bulundurmak zorunlu olacak ise mutlaka bir eğitim karşılığı verilmesi gerektiğini savunuyor.
Dernekler bu konudaki görüşe katılıyor.Çünkü Özellikle korunması gereken balık türleri ve avlaklar için bu belgenin"eğitim karşılığı" alınmasının zorunlu hale getirilmesi Türkiye için yaşamsal önem taşıyor.

AMATÖR BALIKÇILIK BELGESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR!!

1- Başvuru Dilekçesi (Bağlı bulunduğu İl, yada İçeTarım müd.verilmek üzere)
2- Nüfus Cüzdan fotokopisi
3- Fotograf ( 1 Adet )
4- Belge Ücret Dekontu (en son 15Tl idi)

cemalreis
29.Mart.2012, 09:33
Burhancığım bilgilendirme için teşekkürler
eğitim ve belge şart olmalı aynı avcılık belgesi gibi

Burhan KESKİN
29.Mart.2012, 10:46
Burhancığım bilgilendirme için teşekkürler
eğitim ve belge şart olmalı aynı avcılık belgesi gibi

Cemal abi aynen sana katılıyorum sürdürebilir avcılık için yasanın çıkartılması gerekli!

29.Mart.2012, 11:36
eğitim şartta bunu yaparlarsa avcılık belgesi gibi birde senelik bunada vergi öderiz vergi dairesine üstüne pulda çıkar.

Burhan KESKİN
29.Mart.2012, 11:50
eğitim şartta bunu yaparlarsa avcılık belgesi gibi birde senelik bunada vergi öderiz vergi dairesine üstüne pulda çıkar.

Serkan haklısın'da geçen hafta Bilecik Osmaneli Sakarya nehrinde Trıvırı atan 4 kişiye jandarma toplam 9000 bin tl ceza kesti eğer eğitimli bir balıkçı olsa belki bunu yapamazdı sanırım! kötü amaçlı avlanan balıkçı ve bu işin eğitimini almış bir balıkçı arasında fark olması lazım bilmem katılırmısınhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/smiley.gif doğadaki canlılara yaşam hakkı tanımak lazım bunun önüne bir şekilde geçilmesi lazım değilmi! sevgiler saygılar

29.Mart.2012, 14:34
Burhan abi eğitime itirazım yoktur hatta olsada gitsek.Yanlız önceleri avada giderken sarı ruhsat yetiyordu sonra derneğe kayıt şartı çıktı sonra vergi pul derken şimdide özel avlaklar devri başlamak üzere.Bende çıkarsa çıksın balığa devam ederiz diyorum oltayla zevkine.Şimdi bunada eğitimdi diyerek olayı kara avcılığına döndürürler balık tutmak için bile o su kime peşkeş çekilmişse onada para ödemek gerekir.Bu olurmu dersen zaten olacak bizim dileğimiz biraz geç olması.O tırıvırı denen meret kullanması yasak ama heryerde satılıyor satışının yasaklanması lazım.

Osman KARATEPE
29.Mart.2012, 14:47
Bilgilendirme için teşekkürler abim..Belge çıkarmak isteyen üyelerimize çok yardımı olacak..

29.Mart.2012, 17:13
Baştan söyleyeyim ben belgelere ve eğitime karşı değilim ... gerekli bütün belgelere sahip yasal bir avcıyım.
Ancak!!!
ben belge alıyorum haftada 1-2 gün ava gidiyorum otomatik tüfeğe takoz takıyorum( çoğunlukla poze kullanmaktayım ) limitlere uyuyorum ( zaten limit aşacak av bulmak zor) , yasak sahalara girmiyorum, sezonsuz avlanmıyorum, balık avında da aynı şekilde köküne pazarlık yapmadım hiç yiyeceğimiz balık çıktımı yeter dedik hep.... ama bu belgesizler napıyor... belge yok, sezon yok, açık-kapalı saha yok, av günü yok, takoz yok, limit yok .... ben ne anldım bu işten.. ödediğimiz paranın karşılığında bir kazancımız oldu mu???av mı arttı??? denetim mi sıkılaştı??? soruyorum kaç kez evrak kontrolü gözdünüz???

ileride avı da balığıda bıraktırırlar bize.. foto avcı oluruz ona da kota limit koyarlar belge isterler :D :D :D