PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek Kurşun Atışlarında Tüfek seçimi!! Yardım (B.Keskin) [yeni]

Burhan KESKİN
18.Nisan.2012, 06:54
Arkadaşlar Bir konuyu aydınlatmak amacıyla ustalardan yardım bekliyorum ! kurşun atışları için ideal tüfek nasıl olmalıdır! gittiğim atış müsabakalarında çeşitli tüfekler görmekteyim kimisi kısa namlulu tüfek kullanıyor kimisi uzun namlu kullanıyor şerittin bitiği yere plastik bir boru yapıştırıyor arpacığı oje ile boyuyor. arpacığı eğeliyorlar acaba bunlar doğrumudur? bu konuyla ilgili fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler!

çetin ekren
18.Nisan.2012, 08:03
Burhan abi en başta özellikle tek kurşun atma meraklısı isek tüfeğimiz slug namlu olacak...
bahsettiğin o arpacık eğeleme ve oje sürme işlerini bu zamana kadar hiç yapmadım...
bu konuda fikrim yok ne yazık ki....
ama tahmini birşey söylemek gerekirse bence kullanılan tüfeklerdeki aksaklıklardan ve eksikliklerden meydana
gelen kusurları gidermek içindir....

Hüseyin ORHAN
18.Nisan.2012, 10:19
şahsen sadece tek kurşun atmak için bir silah düşünüyorsak bu slug namlu ve şahsi fikrim namlu boyu 51 cm olan bir tüfek olurdu

geçmiş zaman da bir araştırmam olmuştu fişeklerdeki barutun namlu içindeki yanma mesafesi 40 - 45 cm di

bu mesafeden sonra kurşun namluya sürtünerek çıktığı için slug namlular kısadır ve iadeali 51 cm dir diye düşünüyorum

tamamen şahsi fikrim

Burhan KESKİN
18.Nisan.2012, 12:29
Burhan abi en başta özellikle tek kurşun atma meraklısı isek tüfeğimiz slug namlu olacak...
bahsettiğin o arpacık eğeleme ve oje sürme işlerini bu zamana kadar hiç yapmadım...
bu konuda fikrim yok ne yazık ki....
ama tahmini birşey söylemek gerekirse bence kullanılan tüfeklerdeki aksaklıklardan ve eksikliklerden meydana
gelen kusurları gidermek içindir....

Çetin kardeşim bilgilerin için teşekkürler! ben domuz avına pek gitmem ama tek kuşun atışlarına meraklıyım elimde sarsılmaz Sp 302 salvo 66 namlu pozem var onunla gidiyorum atışlara 32 gr yaf yada züber kurşun kullandım şu ana kadar dereceye giremedim en son 5-3 yaptım acaba diyorum tüfek yada fişek seçimi yanlış!! bu bilgiler doğrultusunda slug namu ile atış yapacam bakalım ne olacak!! tekrar bilgiler için tşk.

Burhan KESKİN
18.Nisan.2012, 12:31
şahsen sadece tek kurşun atmak için bir silah düşünüyorsak bu slug namlu ve şahsi fikrim namlu boyu 51 cm olan bir tüfek olurdu

geçmiş zaman da bir araştırmam olmuştu fişeklerdeki barutun namlu içindeki yanma mesafesi 40 - 45 cm di

bu mesafeden sonra kurşun namluya sürtünerek çıktığı için slug namlular kısadır ve iadeali 51 cm dir diye düşünüyorum

tamamen şahsi fikrim

Bilgilerin için teşekkürler Hüseyin kardeşim Slug namlu ve namlu boyunu değerlendiricem!!