PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Köpeğim ilkkez kızan olacak çiftleştirmem gerekirmi?

osmanturka
05.Mayıs.2012, 21:24
Değer abiler arkadaşlar köpeğim 11 aylık ingiliz pointer kızan olma belirtisi gösterdi 1-2 haftaya sanırım tam kızan olur bu konuda bana nasıl bir öneride bulunursunuz.
Ben çiftleştirmeyi düşünmüyorum ama siz ustalardan fikir almadan hiç birşeye karar vermedim. ne dersiniz ne yapayım.bundan sonraki kızanlığı ne zaman olur sezona denk gelirmi gelirse ne yapayım?
Bu konuda bilgi ve önerisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Osman KARATEPE
06.Mayıs.2012, 05:42
Sakın çiftleştirmeyin en azından iki kızan geçsin köpeğin gelişimi tamamlansın ava otursun.

ibrahim ozel
06.Mayıs.2012, 14:16
Köpeğinizi bence yeni sezonda iyice ava girsin ondan sonra çekin. Dişi 18 aylık olmadan çekmemek gerekir...

Burhan KESKİN
06.Mayıs.2012, 14:35
Köpeğinizi bence yeni sezonda iyice ava girsin ondan sonra çekin. Dişi 18 aylık olmadan çekmemek gerekir...

Gerekeni komutan söylemiş Osman kardeşim acele etme!!

osmanturka
06.Mayıs.2012, 15:10
Cevaplarınız için teşekkürler peki bu kızanı atlattık diyelim bidahaki kızanı ne zaman olacak? sezona falan denk gelirse ne yapacam... 2. kızanlığındadamı çekmeyeyim.

06.Mayıs.2012, 15:55
Köpeğin kaçıncı kez kızana geldiği önemli değil 2 yaşına gelmeden çekme çünkü köpeğin büyüme ve gelişme çağı bitmemiş

osmanturka
06.Mayıs.2012, 15:56
Köpeğin kaçıncı kez kızana geldiği önemli değil 2 yaşına gelmeden çekme çünkü köpeğin büyüme ve gelişme çağı bitmemiş

Teşekkürler Çetin bey söylediklerinizi dikkate alacağım

08.Mayıs.2012, 17:20
KÖpeği bu dönem de mutlaka kapalı bir yerde tut.. Maazallah istenmeyen şeyler olabilir...