PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hamsi Tatlısı

cemalreis
09.Nisan.2008, 07:07
Hamsi Tatlısı

(4 Kişilik)
Malzeme:
250 gr. hamsi
250 gr. un
5 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
¼ limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağ
½ fincan yeşil fıstık
½ fincan fındık Jöle malzemesi:
1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kırmızı elma
1 adet şeftali
2 su bardağı su
300 gr. şeker
Şerbet malzemesi:
½ kg toz şeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız.
Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek süreklikarıştırınız. Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damlazeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakikakarıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız.
Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçükparçalara ayırınız. İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştiriphamurları kapatınız. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceyekadar kızartınız.
Şurubu hazırlayınız. Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz.
Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalarakesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz. Bunasoyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz. Su ve ºeker ilave ederekpiºiriniz. Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz.
Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız.
Notlar:
1. Bu bir tipik bir Rize tatlısıdır.
2. Böylece hamsinin yapılmadık hiçbir yemeği kalmadı.

karayel
09.Nisan.2008, 15:15
valla ben bir RİZELİ olarak bu tatlıyı ilk kez burda duydum. pişirmeye ve yemeye cesareti olan varsa helalolsun. ŞAHSEN BEN HAMSİYİ TATLI DÜŞÜNEMİYORUM.

şimdiden elinize sağlık.

NiL
09.Nisan.2008, 18:39
Hamsi tatlısı mı?http://www.avkolik.net/forum/Smileys/default/undecided.gif
Bende balığın tatlısını ilk defa sizden duyanlardanım.Ama yinede denemek de yarar olacağı düşüncesindeyim.Cemal bey paylaşımınız içinde teşekkürler...

cemalreis
09.Nisan.2008, 20:47
ÖNCELİKLE TEŞEKKÜR EDERİM BENDE Bİ BALIĞIN TATLISI OLDUĞUNU İLK DEFA DUYDUM VE GÖRDÜM SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM....