Orijinalini görmek için tıklayınız : DEVLETTEN AL, DEVLETE VER...
Kemal_Uygur
15.Haziran.2012, 09:23
Avcıyım öyleyse vergi mükellefiyim...
Çünkü avcılık çok karlı ve müthiş kazanç getiren bir iştir. Bu sebeple madem kazanıyorsun öyleyse vergini vereceksin...
Hatta geciktirirsen evine ihbarname yollanıp 7 gün içinde hacze geliriz diye tehdit edilirsin. Ben devlet memuruyum ve bugün maaşımı aldım, avcı olduğum için içerisinden çoluğumun, çocuğumun rızkı olan 125 TL'yi devlete geri iade ettim.
İBRAHİM AKKAYA
15.Haziran.2012, 11:46
Vermekle Kısalmaz Cömertin Elli Yiğidin Namına Eklerler Delli.
Ya Yiğitlikten yada Delilikten Kemal Kardeşim.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
çetin ekren
15.Haziran.2012, 19:46
geçmiş olsun kemalcim.. :D :D
inan bende bu hafta ödedim... 125.50 tl..
sonuna kadar sana katılıyorum...müthiş paralar kazanıyoruz,mecburen verecez vergimizi...
vermede gör.... :D :D :D
Kardeşim bu sezon av yapmayan ne yapacak? Onu da borçlandırıyorlar. İki üç yıl sonra tekrar av yapmaya karar verirse bir de aradaki farkla birlikte ava gitmediği dönemlerin vergisini (Harcını) faizi ile birlikte alıyorlar. Bu kadar saçmalık olurmu?
osmanturka
15.Haziran.2012, 22:03
Kardeşim bu sezon av yapmayan ne yapacak? Onu da borçlandırıyorlar. İki üç yıl sonra tekrar av yapmaya karar verirse bir de aradaki farkla birlikte ava gitmediği dönemlerin vergisini (Harcını) faizi ile birlikte alıyorlar. Bu kadar saçmalık olurmu?
Kesinlikle Tasvif etmiyorum,doğru bir uygulama demiyorum,ancak biz bu işe başlarken kanunun böyle olduğunu ve avlanmadığımız zaman ne yapmamız gerektiğini bildiğimiz için o konuma düşmemek elimizde. yarın birgün bir avcı 2-3 yıldır elime tüfek almadım ama onun borcunu ödüyorum bune böyle derse,kusura bakmayacaksın derler adama.
ibrahim ozel
15.Haziran.2012, 22:20
Devlet bizim vermek lazımmmmm :)
Kemal_Uygur
15.Haziran.2012, 22:29
Abi öyle bir durumda, içerisinde bulunduğun yılın 31 Aralık gününe kadar ilgili vergi dairesine gidip ben önümüzdeki yıl avlanmayacağım diye beyanda bulunuyorsun. Böylelikle 1 ocak itibari ile vergi mükellefiyetin sona eriyor. Vizeni yaptıramıyor, pulunu alamıyorsun. Borcun harcında olmuyor...
Yeni sezonda avlanmayı düşündüğünden ocak ayında belgeyi iptal ettirmedi.yeni sezon geldi adam kaza geçirdi ava gidemiyecek veya yeni işe başladı avın açık olduğu günlere izni gelmiyor gidemiyecek.veya işsiz kaldı maddi durumu el vermiyor gidemiyecek.şimdi sen devlet olarak yapmıyacağı birşeyin parasını vatandaşından alıyorsan burda bir haksızlık var hatta suç var
bu nasıl olacaktı adam gidecekse o sezon ava pulunu alırken vergisini ödüyecek yok pul almıyorsa vergi ödemiyecek hoş avcı av yaparak gelirmi elde ediyorda vergiye tabi oluyor onuda anlamadım ya neyse Mubarek gün sinirlerim oynadı.
Recep DÖNMEZ
16.Haziran.2012, 13:39
Bakın Arkadaşlar size başımdan yeni geçen bir olayı anlatayım.
Bu pul,harç işi çıktı çıkalı her sezon düzenli olarak harçlarımı yatırır
belgemi alırım.
2006 Yılında görevim gereği Amasya Merzifon ilçesine geldim.O tarihe kadar
avcılıkla ilgili belge,harç,pul işlerini Samsun ilinde hallediyordum.Merzifon'a
geldikten sonrada burada bu işleri ödedim.
Yaklaşım 2-3 ay kadar önce Samsun İl Çevre Orman Müdürlüğünden bir mektup aldım,
2006-2007-2008-2009-2010 yıllarına ait Avcılık Belgesi harç borcumun olduğu ve en kısa
sürede yatırmam isteniyordu,tabi şaşırdım,çünkü ben her sezon düzenli yatırıyordum
harç bedellerini,neyse dosyalarımı karıştırıp bulabildiğim 2008-2009-2010 yıllarına ait
vergi dairesi makbuzlarının fotokopilerini gönderdim ilgili kuruma,gelen cevap benim gönderdiğim
makbuzlara ait yılların düşümünü yapmışlar,temin edemediğim ancak kesinlikle ödemiş olduğum
2006-2007 yıllarına ait borçlar için tekrar yazı yazmışlar,ayrıca belgemin iptal edildiğini bildirerek
Vergi Dairesine icra takibi için bildirimde bulunmuşlar,Vergi Dairesinden aradılar,icra başlayacak bu işi
hallet dediler.Atlayıp Amasya İl Müdürlüğüne gittim,ara tara 2006-2007 yıllarına ait makbuzlar yok,
peki diyelimki ben o yıllara ait harçları yatırmadım daha sonraki yıllarda eski borcum olduğu halde
nasıl vize yaptınız ses yok......
Neyse mecburen ödedik 2006-2007 yıllarına ait harç bedellerini,
Hemde ana borç 140 TL biz ödedik 248 TL....
Nasıl Devletimize bayağı katkıda bulunmuşum bir avcı olarak değilmi?????
Elalem belgesiz,harçsız,pulsuz avlanır kimse birşey demez,biz her yıl düzenli olarak
yatırırız vergimizi sonra birde böyle katlamalı ikinci ödemeler yaparız.....
Yapalım yapmasınada;
Bizim 2006 ve 2007 yıllarında ödediğimiz miktarlar ne oldu?
Buharlanıp havayamı uçtu????
Sözün kısası bu işler acayip işler,
Biz istiyoruzki herşeyimiz belgeli,eksiksiz olsun,kimseye boyun eğmeyelim,
kanun nizam ne ise ona uygun davranalım ama malesef karşılığında gördüğümüz muamele çok üzücü....
Ne diyelim Burası Türkiye............
Mesut BÜLBÜL
17.Haziran.2012, 06:03
Recep kardeşim gecmiş olsun kötü duruma düşmüşsün bende her yıl başında alıyorum böyle birşeyle karşılaşmadım ama insan olursada şok olur sanırım devletin işi garanti şu günlerde bir arkadaşa icra gelmiş üzücü olay herkeze gecmiş olsun cezalarla maruz kalmamaya özen gösteriyoruz ama malesef işte
çetin ekren
17.Haziran.2012, 15:48
recep abi geçmiş olsun ne diyelim...
emir demiri kesermiş...
aslına bakarsan ödediğin makbuzların nüshaları milli parklardaki dosyanda olması gerekir...
bir daha ödesin bizene demişler galiba...
valla arkadaşlar her ödediğiniz makbuzları asla kaybet meyin 10 yıl saklamak zorundasınız yok sa malum recep dönmez kardeşimizin başına gelen gelir onlar makbuzu bulsalarda siz makbuzunuzu getirin ibraz edin derler çünkü benim de başıma geldi ödedim ama ben inatla 2 ay sonra makbuzu buldum ve ödediğim paranın iadesini talep ettim ve sonunda aldım
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.