PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MAK bölge temsiciliği secimi

ismail talay
10.Nisan.2008, 11:11
sevgili avkolik ailesi . nisan 19 da mak bölge temsilciliği secimi yapılacak. secilen temsilci , biz avcıları en iyi şekilde temsil etmeli diye düşünüyorum .. kim secilirse secilsin kendi menfi badereleri için değil avcıların, türkiye avcılığının avrupa standartlarına ulaşması için çalışmalı değilmi;

- öncelikle secilecek olan temsilci tarafsız olmalı

- geçmişinde her hangi bir şaibe olmamalı,

-secimden kişisel cıkar sağlama düşüncesi olmamalı

-avcılıkla alakalı her hangi bir ticaret yapmamalı

-secilebilmek için diğer adayı olmadık şeylerle hiç olmayacak ,olamayacak şekilde karalamamalı ,

- MAK kararlarına imza atacak olan bu temsilci , bu görevi yapabilecek bilgi beceri ve tecrübeye sahip olmalı

gibi daha bir cok konu eklenebilir.

adaylardan ikisini tanıyoruz , daha doğrusu birisini cok iyi tanıyoruz o, bizden biri avcılık adına , altına imza attığı kararların sonuna kadar arkasında durmuş , ava , avcılığa gönül vermiş hayatında hiç bir zaman köpek satmamış, site kurmamış, avcılık için biz avcılar için calışmış.. milas avcılar kulubu başkanı sevgili MUSTAFA ÖZKAN !!

diğer adayın adını hepimiz duyduk bir coğunuz yakından tanıyor . hiç bir şey tarif etmeyeceğim . gectiğimiz hafta izmir deki yarışmanın organizatörlerinden ve avlak.com un sahibi . sayın mustafa HELALPARA...

bir avcı olarak şunu diye bilirim . taraflılıksa bu evet tarafım !!! gecmişte yaptıklarını bildiğim, hiç bir cıkar gözetmediğinden adım ismail talay olduğu kadar emin olduğum sevgili MUSTAFA ÖZKAN dan tarafım . sevgili MUSTAFA ÖZKAN dilerim bölgemizi temsil edersiniz..

ayrıca kulağıma gelen, tarafınızı karalayan eleştirilere de hiç kulak kabartmıyor , hiç umursamıyorum , hatta biliyorum ki önceki dönemlerde yaptıklarınızın doğruluğu , yanlıştan cıkar sağlayanların menfaatlerine mani olmuştur. bu yüzdendir ki; sizi eleştirirler. cünkü sizi tanıyorum '' meyve veren ağaç taşlanır'' atasözünden yola cıkarak .. gocunmuyorum da... başarılar MUSTAFA ÖZKAN sizinle beraberiz...

sizede başarılar sayın HELAL!!!PARA

10.Nisan.2008, 12:26
bencede helalpara için diyecek bişey yok.... ama mustafa özkan bey bencede uygundur

avciyahya
10.Nisan.2008, 12:36
orçun kardeşime katılıyorum mustafa özkan bey uygundur allah yolunu açık etsin

Mustafa ÇİL
10.Nisan.2008, 13:03
devam başkanım devam
inşallah hep beraber szinleyiz

ulasatasoy
10.Nisan.2008, 13:20
Kısaca

Avcılık ve avlanmanın çok ötesinde bir çok meziyetleri barındıran Av Kültürümüz, kendine has felsefesi ve yaşanmaya değer güzellikleri ile doğaya ve ona dair ne varsa hasretliğini çeken insanımızı da doğal olarak etki alanına almaktadır.

Son yıllarda İnternet ve görsel yayın araçları vasıtası ile daha da yakından tanınma imkanı bulan bu kültür hazinesi, herşeyi ranta çevirme özelliği ile bilinen ülkemizin bazı uyanıklarının elinde önemli bir gelir kapısı halini almıştır.

Alacaktır.

Özellikle av felsefesi ve kültüründen gelmeyen, bu kültürü sadece maddi kazanç kapısı olarak gören kişileri hepimiz izlemekteyiz. Secere hastalığını ranta çevirmek ile bayağı başarı sağlayan bu kesim ki özellikle paralı zengin çevreleri hedef kitle olarak belirleyip özendirme reklam kampanyasına bu kişleri alet etmekte, avcılığı markalaştırıp sanki belli bir kesimin tekeline alma çabasında gibi bir izlenim sergilemektedirler.

Yaptıkları icraatlar hepimizce takip edilen bu kişileri iyi anlamak tuzaklarına düşmemek için duygularımızdan çok mantığımızı harekete geçirmemiz gerekiyor.

Bu anlamda Avcılık ve ile ilgili her konuda bu yaklaşımla hareket etmeyi destur edinecek bilinçli Türk Avcıları için gelecekte de bugün olduğu gibi yaşanmaya değer bu kültür hazinesi ve onun barındırdığı eşsiz felsefeyi korumaya yönelik atılacak her adım hayati önem taşımaktadır.

Kültür Araştırmacısı
Arş. Gör.
M. Ulaş ATASOY

10.Nisan.2008, 13:22
Sevgili İsmail Talay ve AVKOLİK sitesindeki sevgili avcı dostlarım !

Benim için yazdıklarınızdan gurur duydum , hepinize teşekkür ediyorum.

27 yıllık memuriyetimi 2003 yılında Milas Avcılar Derneği Başkanı seçilince noktalamak zorunda kaldım. O tarihten beri sabah 08 akşam 17 dernekte avcı üyelerimin hizmetindeyim. Başka bir uğraşım yoktur. işim Sadece derneğe gelen avcılara hiç bir çıkar gözetmeksizin yardım etmek. Bu İl genelinde de aynıdır , Ülkemiz genelinde de !..
2006-2007 ve 2007-2008 Merkez Av Komisyonu toplantılarına Ege Bölgesi Avcı Üyesi olarak katıldım. Ne yapıp yapmadığımıda sağ duyu sahibi avcı kamuoyu gayet iyi biliyor...
Geçen yılki MAK toplantısında İzmir 'den arayan dostlarım , Sevgili Umur SİMSAROĞLU , Sevgili Haldun SAVUT ve Buca Avcılar Der.Başkanı Oktay kardeşimin ve bir çok avcının ortak isteği olan Afyon ,Karamık Gölü'nün ava açılması için verdiğim mücadele Tüm Merkez Av Komisyonu Üyelerince bilinmektedir.
Hepiniz iyi biliyorsunuzki geçen MAK toplantısından başarılı çıkmıştık fakat eski orman Bakanı Sn.Osman PEPE daha sonra ikinci bir toplantı daha yaptı . Biz bu toplantıyı (Doğu Akdeniz Temsilcisi hariç ) toplu olarak tutanaklara geçirtilerek terk ettik. Sayın Pepe ilk toplantıda alınan kararları hiçe saydı. Gene eskiye döndük.
Bu yılki MAK toplantısında Başımızda Yeni bir Bakanımız var , aldığımız duyumlar bakanımızın avcılara yaklaşımı gayet ılımlıymış,inşallah böyledir...
Sevgili avcı dostlarım bizim için en önemli konu 21 kişi ile toplanması gereken Merkez Av Komisyonun , Özel Avlak Temsilcisi olduğu halde yok sayılarak ,toplantıya çağrılmaması ! ve MAK ın 20 kişi ile toplanması !!! Tüm Avcı siteleri , Av Dergileri ve YABAN televizyonu bu konuyu gündeme getirsinler ! Çünkü her MAK toplantısına biz avcılar maça 1-0 yenik başlıyoruz...
Bana geçen yıl bölge temsilcisi seçimi öncesinde olduğu gibi bu yıl yine çamur atacaklar , ancak şunu iyi bilsinler, 11 Mart 2008 günü yapılan genel kurulda 1025 üyemin % 99 'u benimleydi , bu destek ilimdeki tüm dernekler bazında da aynı ,inanıyorum ki bölgemdede aynı , ülkem genelindede !!!!! Ben Avcı dostunuz Mustafa Özkan işte bu yüzden MAK'a adayım...

10.Nisan.2008, 13:32
Mustafa abi Allah yolunu açık etsin gönlümüzde desteğimizde senden yana

10.Nisan.2008, 13:36
Elbette Sevgili İsmail Talay , geçmişte olduğu gibi bu yılda üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya hazırım.

Sevgiler,Saygılar ,Selamlar Muğla- Milas'tan

MEHMET KANDAK
10.Nisan.2008, 13:40
HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE O OLSUN... ŞAHSİ FİKRİMDİR. AVCILIĞI KENDİNE VE ETRAFINA REKLAM OLACAK ŞEKİLDE KULLANMAYACAK ABİ ABİMİZ OLSUN...MAK BÖLGE TEMSİLCİSİ..

ŞU ANA KADAR MUSTAFA ÖZKAN ABİMİZİN BU İŞİ REKLAM İÇİN DİİL AV CAMİASI İÇİN YAPACAĞINDAN EMİNİM. SAYGILAR.

Adil Karakus
10.Nisan.2008, 13:56
İsmail ben malum olduğu üzere Akdeniz bölgesi avcısıyım fakat Sn.Mustafa ÖZKAN abimizide şahsen tanımasamda abone olduğum dergilerden ve net ortamından yazılarını ve paylaşımlarını biliyorum ve kendisine saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Neticede Sn.Mustafa ÖZKAN nın hangi bölgeden olduğunun önemi yok adı üzerinde AVCININ SESİ avımız ve avcımıza sahip çıkabilecek nadir insanlardan birisidir.Bu sebepten dolayı kendisini destekliyorum.Allah yolunuzu açık etsin Mustafa Hocam.

Rant ve PARA için bu işe sevdalı ve talip olanlarıda şiddetle kınıyorum.

SAYGILAR SUNARIM

10.Nisan.2008, 14:48
Sevgili Adil Karakuş kardeşim , kendini ülke avcılığına adamış kişilerden sadece birisiyim. Avcıların birlik ve beraberliği için uğraş veriyorum yakında Güney Ege ve Batı Akdeniz Avcılık Federasyonunu kurulacak. Övgülerine layık olmaya çalışacağım,teşekkürler.

MEHMET KANDAK
10.Nisan.2008, 14:52
MUSTAFA ABİCİM SENİN GİBİ GERÇEKTEN AVICILIK CAMİASI ADINA İYİ ŞEYLER YAPMAK İSTEYEN BİRİNİN HERZAMAN YANINDAYIZ VE DESTEKÇİSİYİZ....

imported_avkolik
10.Nisan.2008, 16:50
Sayın başkanım, avkolik camiası olarak her zaman yanınızdayız...Elimizden gelen herşeyi yapmaya hazırız...

Saygılarımla

Yönetici kardeşimiz İsmail TALAY'ında dediği gibi hakaret ve karalama içermeden herkes sitemizde fikrini beyan edebilir..Kapımız her türlü fikre açık...

11.Nisan.2008, 04:58
Hepinize teşekkür ederim.
İl Av Komisyonunda ,hepimizin isteği olan bir çok konuyu kabul ettirdik.
İnşallah MAK toplantısındada bunun aynısı olur.
Selamlar