Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Sene Bıldırcın Yok:(((((Akşehirli)
Değerli dostlar. Dün sabah köpekler bir hava alsın, hem de bir keşif yapma maksadıyla sahur sonrası düştük yola. O tarla senin bu çayır benim gezmediğimiz yer kalmadı. Geçen yıl hiç boş dönmediğimiz yerlerde ne ses var ne hareket. Sanıyorum bu yıl bıldırcında bir sıkıntı var. Acaba diğer yerlerde de bu şekilde mi merak ediyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum..
gsahiner
30.Temmuz.2012, 14:21
abi yanlış zamanda gitmiş olabilirsin çünkü senin söylediğnin aksine bir çok yerde bıldırcın bolluğu var yani söylentilerde görenlerde bunu söylüyor
osmanturka
30.Temmuz.2012, 14:30
Bencede size denk gelmemiş yada sizin oralarda az olabilir ancak edindiğimiz bilgilere göre bu sezon çoğu yerde bıldırcın bolluğu var.
çetin ekren
30.Temmuz.2012, 15:25
Naci bey bıldırcın bu sene oldukça bol bencede...
biraz daha bekleyin bence,herşeyin zamanı gelince...
gsahiner
30.Temmuz.2012, 15:28
Naci bey bıldırcın bu sene oldukça bol bencede...
biraz daha bekleyin bence,herşeyin zamanı gelince...
Çetin bey size katılıyorum daha öncede söylediğim gibi bu sene belkide en bol av bıldırcında herkezden duyduğum duyumlar bu yönde geliyor
kemal bozkurt
30.Temmuz.2012, 16:51
Hayırlısı diyelim ve bekleyelim inşallah umduğumuz gibi olur
Yıldıray İNCE
30.Temmuz.2012, 16:52
Bencede bol olacak avcı arkadaşlardan aldığım duyumlara göre inşallah ğüzel bir sezon olur kazasız belasız.....
vedat hamurcu
30.Temmuz.2012, 19:54
hayırlısı
Bizim buralarda da yok bu sene. Teyp avı her yıl daha da kötüye götürüyor. Göç eden bıldırcınların kafilesini indirip yok ediyorlar. Hayvan çok az geçebiliyor. O da ne kadar yavrulayabilirse. Teyp avcılığı Türkiyenin her yerinde yaygınlaştı, böyle giderse doğada bir tek bıldırcın dahi bulamayacağız.
Burhan KESKİN
31.Temmuz.2012, 07:26
Naci kardeşime katılıyorum çünkü bıldırcınlar şu sırala kısa göçte nedine gelince eskiden meralarda ekin biçme makineleri az miktardaydı şimdi her tarlada bir tane görüyoruz ve ekin saplarını sıfıra yakın biçiyorlar!! eskiden saplar orakla biçilip demet yapılıp harmanda arpa,buğday alınırdı makinelerin çok olması ve kısa biçim yapması yüzden bıldırcın kendini kamufile edemiyor ve kısa göç yapıyor daha çok sulak ve otluk yerlere yerleşiyor! bende cumartesi pazar gezinti yaptım köpeğimle biçilen arazileri gezdim bir tane bıldırcın kalkmadı sonrada yeşil otluk bir yer buldum köpeğim hangi bıldırcına ferma vereceğini şaşırdı kalkan bıldırcının sayamadım bu benden arkadaşlara tiyo olsun bıldırcınları yeşil ve sulak otlaklarda arayın!!
Onur ÇELİKOĞLU
31.Temmuz.2012, 07:32
Naci kardeşime katılıyorum çünkü bıldırcınlar şu sırala kısa göçte nedine gelince eskiden meralarda ekin biçme makineleri az miktardaydı şimdi her tarlada bir tane görüyoruz ve ekin saplarını sıfıra yakın biçiyorlar!! eskiden saplar orakla biçilip demet yapılıp harmanda arpa,buğday alınırdı makinelerin çok olması ve kısa biçim yapması yüzden bıldırcın kendini kamufile edemiyor ve kısa göç yapıyor daha çok sulak ve otluk yerlere yerleşiyor! bende cumartesi pazar gezinti yaptım köpeğimle biçilen arazileri gezdim bir tane bıldırcın kalkmadı sonrada yeşil otluk bir yer buldum köpeğim hangi bıldırcına ferma vereceğini şaşırdı kalkan bıldırcının sayamadım bu benden arkadaşlara tiyo olsun bıldırcınları yeşil ve sulak otlaklarda arayın!!
Burhan abi haklısın . Bizim buralarda da aynı şekilde. Her tarlada bi ekin biçme makinesi var. Ve ekinleri çok dipten biçiyorlar. Neredeyse toprakla sıfır. Burda serçe olsa görünür. Bıldırcın kamufe olamıyor. Bende ovaya gidip gelirken şöyle bi bakınıyorum tarlalara dümdüz futbol sahası gibi .
Burhan KESKİN
31.Temmuz.2012, 11:31
Burhan abi haklısın . Bizim buralarda da aynı şekilde. Her tarlada bi ekin biçme makinesi var. Ve ekinleri çok dipten biçiyorlar. Neredeyse toprakla sıfır. Burda serçe olsa görünür. Bıldırcın kamufe olamıyor. Bende ovaya gidip gelirken şöyle bi bakınıyorum tarlalara dümdüz futbol sahası gibi .
Sanırım kısa biçme nedenleri anız yakmamak içindir!!
Osman KARATEPE
31.Temmuz.2012, 12:49
Bıldırcın haberleri güzel geliyor şimdilik bakalım hele bi bayram geçsin kendi gözümüzle göreceğiz artık ya nasip ...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.